2016. április 19., kedd

MINT MACSKA AZ AJTÓ ELŐTT

Várható volt, hogy nem tarthat örökké a türelem, kitesznek bennünket az ajtó elé, mint a macskát mosni.
Időnként majd dobnak egy kis mócsingot, de egyébként csináljunk, amit akarunk.

NATO tagság marad, az Unió ügyeibe való belepofázásra nem lesz lehetőségünk, és a pénz sem fog csordogálni.
Amikor a belépésről szólt a közbeszéd, óriási várakozással néztünk a változások elé, sok tekintetben nem is csalódtunk.
Mindent - sőt még többet is - megkaptunk, mint amire reálisan számítani lehetett.
Megkaptuk a szabad utazás, tanulás, munkavállalás jogát az egész európai térségben, évszázadok óta először egyenrangúként jelenhettünk meg a kontinensen.
Minden megkötöttségtől mentesen - vagy jórészt mentesen - adhattuk el tudásunkat, munkaerőnket a nemzetközi piacon, és éltünk is ezzel a lehetőséggel.
Napjainkban százezrek élnek az Unió tagországaiban, dolgoznak, tanulnak, gyereket nevelnek.

Itthon rengeteg pénzt kaptunk támogatásként, abból a célból, hogy felzárkózzunk a fejlettebb országokhoz.
A pénzt szeretett elitünk szétlopta, szétszórta, eszetlen hülyeségeket épített belőle, bugris fantáziátlansága miatt egy piramisra való kővel köveztettük le városaink főtereit, és az aktuálfáraó emlékműveit, piramisokat építettünk, melyeket stadionoknak hívunk.
De legalább el lennének bennük temetve azok, akik ezt az eszetlen tékozlást és gyalázatos rablást végrehajtották.


A DK Európai parrlementbe delegált képviselője, Molnár Csaba mai írása így kezdődik:
"Emmanuel Macron, francia gazdasági miniszter jelentette be tegnap, hogy megkezdődött az Európai Unió újraalapító szerződésének kidolgozása. Az EU második legbefolyásosabb tagállamának minisztere szerint a következő másfél-két évben hozzák létre az új alapszerződést, amely „az életszínvonalban és gazdaságilag egymáshoz közelebb lévő, erősebb uniós országokat foglalná magába”. Szerinte erre többek között azért van szükség, mert a jelenlegi EU-ban „társadalmi kérdésekben nincs közös stratégia”.

Az Orbán-kormány elmúlt 6 évét tehát Brüsszelben úgy értékelik, hogy hazánk nem való az Európai Unióba. Ide vezettek a naponta ellopott EU-s milliárdok, a közpénzből folytatott menekültellenes propaganda, és az európai szolidaritás lecserélése moszkvai diktátumok végrehajtására. A Fidesz hazánk elleni aknamunkája akkor éri el majd a csúcsát, amikor hivatalossá válik, hogy Orbán Magyarországának nincs helye az EU-ban."
Úgy gondolom, hogy a moszkvai diktátumok emlegetése teljességgel felesleges, hiszen ezek nem mások, csakis saját aktuális érdekeiket képviselik, és ezt pontosan tudják róluk Brüsszelben, Washingtonban és Moszvában is.
Mindenki a saját érdekeinek megfelelően tologatja a világpolitikai sakktábla érdekes figuráját, - az első bohócot a sakktáblán -,  aki próbál megfelelni mindenkinek, akivel éppen társalog, éppen csak a magyar emberek érdekeire tesz magasról.
De hát ne rójuk ezt fel neki, mentális kihívásokkal közdő, és állandóan vesztésre álló emberről beszélünk...

A rettenetesen bölcs magyarembernek, aki a nyakunkba ültette ezt a bagázst, fogalma sincs arról, hogy mi vár rá.
Igaz, az is csak sejti, aki éjt napallá téve küzdött az ország tönkretétele ellen, innentől minden a nagy nyugati államok jó vagy rosszindulatán múlik.
Azt hiszem, túl sok jóindulatra nem számíthatunk.
Szerintem még olyan státuszunk se lesz, mint az ókori Róma provinciáinak volt, inkább valami olyasmi leszünk, mint az Alapítvány trilógia Perifériája, a barbár hadurakkal, elfelejtett kultúrával, tudománnyal.
Aki még tud, az a következő egy-két évben elmenekül innen, főleg, ha eljut a tudatáig, hogy milyen helyzetbe kerülhet, ha marad, a kint élők pedig térdreesve imádkoznak, nehogy hazatoloncolják őket a semmibe.
Merthogy ha az unió már csak egy cégér lesz a homlokzaton, Európához meg annyi közünk lesz, mint a libalábon forgó palotához az alkalmi munkára felvett takarítónőnek, akkor eljön az igazság pillanata.
Akkor ki fog derülni, hogy a II. Világháború után a nyugati országok felvirágoztatását szolgáló Marshall segélynél több pénzből itt semmi említésre érdemes nem készült, nem épült, kivéve a sokak által
 átkozott Gyurcsány-érát.Ha ez bekövetkezik - és erre minden esélyünk adott -  akkor csődbe megy az ország, ezek meg a most ellopott vagyonból felvásárolják azt, amit még nem sikerült ellopni, és jól ellesznek a rovásunkra.

Merthogy annyi adót mindig ki fog termelni ez a kilencmilliós társadalom, hogy kilencszázezer ember megéljen belőle - persze a friss hierarchiának megfelelően., -  a többi meg ott dögöljön éhen, ahol van, a temetési költségük áfája is ezek vagyonát gyarapítja majd.
Abba belegondolni se merek, mi lenne itt, ha hazaküldenék a külföldön dolgozó magyarokat, pedig már vannak jelek, hogy változások készülnek.
Például Németországban  és Ausztriában felemelik a foglalkoztatottak minimálbérét, ezzel versenyképtelenné teszik a magyar vállalkozásokat, ami tízezrek munkahelyét veszélyezteti.
Ők majd hazajönnek és eléggé el nem ítélhető módon enni akarnak, de nem lesz miből, mert nem jut nekik munkahely, hacsak a közmunkát nem nevezi annak néhány idióta.
De őket ez már nem érdekli, hiszen megalapozták már a jólétüket tíz generációra előre, a nemzeti zászlót lobogtatva, magyarok hulláin taposva.
Túlzás lenne?
Nézzük csak meg a statisztikát a fagyhalált szenvedettekről, gondoljunk bele, hányan halhattak meg az elégtelen egészségügyi ellátás miatt, hányan nem tudák megvárni, míg sorra kerülnek a várólistákon, hányan menekültek öngyilkosságba, alkoholba, drogba kilátástalan élethelyzetük okán...

Mikor beléptünk az Unióba, az értelmes ember örült, mert jobbat várt annál, ami volt.
Arra a legszélsőségesebb ember se gondolt azért, hogy a tagság arra lesz csak jó, hogy feltőkésítsen egy bűnözői kört, akik az erkölcsöt még hírből se ismerik.
És arra se gondol szinte senki, hogy ez az egész hova vezethet.
Hova vezethet, ha ennek a bagázsnak a nyakából leveszik az Uniú hámját, ha szabad folyást engednek az eseményeknek.
A nyugatiak álláspontja tulajdonképpen érthető, ha fel is hízlalták a patkányokat, most nem sok kedvük van utódaik újabb és újabb generációit felneveli, közben meg ugrálni egyre nagyobb számú pestishordozó bolháik elől.
Ha megkérdeznénk Angela Merkelt, hogy a szír menekült vagy a magyar neofasiszta jelentheti a nagyobb veszélyt az Unióra, a válasz egyértelmű lenne.
Ezer és ezer példa van a történelemben arra, hogy egy társadalom a külső ellenségeivel meg tudott küzdeni, de a belső ellenséggel való harcban elbukott.
A belső ellenséget ismerjük, a lépését meg a járását, pocakjának a ringását, csak még azt hisszük, hogy a tevékenysége minket nem érint.
Dehogynem.
Csak mi mindig későn ébredünk, és hamar felejtünk.

Most nagy a baj.
Nem lenne hátrányos, ha még idejében felismernénk ezt, és mihamarább tennénk ellene.
Ha az új szabályozás számunkra kedvezőtlenül alakul, akkor már késő lesz tenni ellene bármit is.
Ezeknek az Unióban már senki sem hisz, minimálisan is egy nacionalista, soviniszta, együttműködésre képtelen bandának tartja őket mindenki.
Új műsor kellene, ezeknek meg alacsony komfortú cellák.

Mindenestre büszkék lehetünk korunkra.
Horn Gyula felszámolta a vasfüggönyt.
Orbán csinált helyette másikat, hosszabbat, kegyetlenebbet és embertelenebbet.
Ideje lenne megköszönni neki.
:O)))



35 megjegyzés:

Névtelen írta...

teveember!

még mindig a békés megoldásban hiszel?
vagy már rájöttél, hogy itt, ebben a kis kurvaországban erről szó sem lehet?
hiszen hihetetlenül primitív, bunkó, suttyó félázsiai horda ez a magát magyarnak nevező gyülevész had.
rájöttél, hogy a Radikális Demokraták programja a megoldás?
hiszen eljezdted nte is azt mondani, amit mi, csak rettenetesen "becsomagolod", meg hímezel-hámozol,
.
DE
.
el nem hagyja szádat egy egyszerű tiszta beszéd, hogy:
.
BIZA NEM KELL FÉLNI! FÁJNI FOG!
.
DE
.
tehetünk róla, hogy a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
minden egyes tagjának fájjon a leginkább!!
rájöttél végre, hogy mikor "leállatozom" ezeket, akkor valójában az állatvilágot sértem meg, s nem ezt a bandát?
.
TETSZIK, NEM TETSZIK ENNEK AZ ORSZÁGNAK BECSENGETTEK, HACSAK...
.
HACSAK KI NEM IRTJA EZEKET MIND EGY SZÁLIG!
.
most megint el lehet kezdeni visítani, okoskodni, eljátszani a borzasztóan nagyon, és különben is demokratát,
.
DE
.
a végén úgyis az lesz, amit jósoltam.
.
.
ps.: a rendszerváltáskor 1989-ben megjósoltam, hogy Magyarország egy dél-amerikai tipusú katonai diktatúra felé halad. erre tanúim is vannak, nem utólag vagyok okos.
.
SAJNOS ODAÉRTÜNK
.
abramovics voltam, s vagyok

Unknown írta...

Mi az a sok DE abranovics? Csak NEM? mert akkor ..I..
(azt a rengeteg helyet elfoglaltad itt és csak vau .I. semmi, ami európai ..I..

nemóvatos írta...

A piac az igen, az olcsó munkaerő az igen, a kivitt profit az igen.....
A morális és mentális kihívásokkal küzdő sutyerák megfegyelmezése az nem....
Helyette újragondolása az alapszerződésnek ugye?
Hangos lesz még az EU ettől a tipikusan "franciás" bezárkózó elgondolás fogadtatásától.
Itthon meg se tömeg se aki az élére álljon se aki megmondja: nem a fidesz a fő probléma, hanem a rátelepedett koleszos bagázs, a neveltjeivel és a kiválasztottaival. Néhány száz disznó győz le milliónyi ludat.
Fordított egy világ.
A fiatalság meg az okos telefonja simogatásával van elfoglalva.

talalom írta...

Nem, kedves óvatlan! Pár tucat, pár száz koleszos nem tudná a "ludakat" legyőzni, ha maguk nem akarnák. Itt a legrosszabb tulajdonságaink győznek rendre 27 év óta: az ostoba fennhéjázás, az önző gőg, a korlátolt ostobaság. Nehéz szívvel mondom: nincs nagy különbség. Mert itt bárki mondhatná: adj hatezer forintot a magadéból évente, ha van annyid, hogy a nálad szegényebbnek is jusson steril kötszer, akkor milliók háborgása csapna az égig - ahogyan meg is történt. A "sutyerákot" meg nem valami távoli hatalomnak kellene megfékezni. Hanem az Európai Uniónak, ami mi is vagyunk. Ez lenne a lényeg: nem pofázunk bele, hogy a szomszéd mit-kit ültet a kertjébe, de segítünk neki megvédeni, ha megtámadják, és viszont. Attól még versenghetünk a szomszéddal, hogy kinek a virágai szebbek, melyik répa a nagyobb, ízesebb. Ez lenne a szuverenitás - nem az, hogy bármikor lepermezhetem a szomszéd kertjét gyomirtóval, ha nagyobbra nőtt a töke.

Úzbence írta...

PuPu! Egyre elkeserítőbb a helyzet!Az EU nyíltan nem lép fel Poci ellen,csak összesúgnak a háta mögött.Ezek szerint az EU perifériáján is van kijjebb. Varga Zoltán szerint Pocival előbb-utóbb szembefordul a népe és véget ér Sancho Panza királysága.De ez a totális hatalom már nem érhet véget békésen.A pillanat bármikor eljöhet.A cikkedben leírtakhoz képest ez csak halvány optimizmusra ad okot. A bölcsességet ma is az írott szó adja.Több embernek kellene olvasnia az írásaidat!

góbé írta...

Nemóvatos!

Azin ritka helyzet ált elő, hogy nem értek veld egyet.

Kaptunk mi elég figyelmeztetést - Tavares jelentés, Schepple értekezései, Hillary Clinton felhivásai, mr. "Jóbarát" tevékenysége... stb.

Próbáld meg német, belga, francia szemmel nézni a dolgokat.

Azt látták, - azt láttattuk velük - hogy mi ezt elfogadjuk, sőt szeretjük, g.viktor a mi vezérünk, kitartunk mellette.

Avagy az elmult hat év alatt láthattak-e ők komolyan vehető POLITIKAI erőt, amely karakteresen ellenáll, megvédeni törekszik demokrácia intézményeit. Még a zorbán "legkeményebb és legkérlelhetetlenebb ellenzéke", Fletó sem jutott idáig, addig meg végképp nem, hogy miután itthon tehetetlen, egy segélykiáltást hallasson Európa felé:

... hogy az EU-s pénzekből csak a kotonszökevény barátainak és üzletfeleinek jut?... Hogy épp ezek a pénzek segitik egy legeslegujabb kori fasisztoid diktatura totálissá válását...
... hogy orbán miután azt országot kifosztotta, a mára megvalósult teljhatalmával 8 millió magyar ellenében kiközösitteti az országot az EU-ból.

Az viszont látják, hogy az antiszemitizmus mértéke vetekszik a Horthy érában tapasztaltakkal, meg utáljuk a miggránccsokat, meg évente 30-40 ezren vándorlunk be hozzájuk gazdaságilag. Na meg azt hogy az ujnemzzethy tökésosztályunk a profitot - amit nem megtermelt, hanem EU-s pályázatokon "nyert" - inkább osztalékként kiveszi és feléli, minthogy visszaforgatná és fejlesztene, bővitene.

A javakat elfogadjuk, a terhekből nemhogy nem kérünk, de kikérjük magunknak hogy azok viselésénél esetleg ránk is gondoltak. Min is csodálkozunk?




Donáto írta...

Tragikus! Tegnap olvastam, hogy a Medián legfrissebb felmérése szerint a fidesz tagságának 40%-a antiszemita.
Az emeszpé szavazók közül csak minden negyedik az... A dékánál csak minden kilencedik...

És Magyarországon már csak elvétve él zsidó...:(:(:(

PuPu írta...

Kedves Abramovics, én aztán nem fékezlek meg az igehirdetésben, jóllehet, az hamar kiderül, hogy ragozni nem tudod, de lásd be, nem vagyok egy könnyen megtéríthető fajta.
Viszont, mivel itten cseszegetsz szakmányban, ajánlok neked valamit: beszéjük meg a gyíkodat, de ne általában, hanem konkrétan.
Bontsuk szépen apróbb darabokra a problémád és egyesével tárgyaljuk ki, te megírod, hogy mit állítasz, én megírom, hogy az adott kérdést hogy látom.
Ha egy giondolatotr kivégeztünk, jöhet a következő.
Ennek így, hogy iderohansz és aki erre jár lecseszed, nincs értelme.
Megértem én a te hittérítői buzgalmadat, csak az a baj, hogy összevissza beszélsz, de itt a lehetőség, fésüljükl meg a gondolataid!
Ja!
És a bejelentkezésnél add meg a veretes Abramovics nevet, vagy válassz valami más állandó nicket, mert a névtelen hozzászólásokat irtani fogom.
PuPu voltam, s a fene tudja, ki vagyok, én még alakulgatok, mint pupos gyerek a prés alatt...
:O))))

civilhuszár írta...


Egy mondatban figyelemmel Hofira. A fideszkomcsik is hagyománytiszteletből lopnak. Az EU orbáni fikázása meg csak hab a tortán.

http://tenytar.blog.hu/2016/04/19/felzarkozas_helyett_tolvajlas_meddig_turi_meg_brusszel

Kovács János írta...

A Szabó Gábor Tuareg majd elhozza a szabadságot.
Nemovatos tanusithatja..
:)

Kovács János írta...

A Szabó Gábor Tuareg majd elhozza a szabadságot.
Nemovatos tanusithatja..
:)

Promenad írta...

Kedves Uzbence !
Írod,hogy több embernek kellene olvasnia Pupu írásait.
Maximálisan egyetértek,csak hát ahhoz előbb meg kellene tanulni olvasni !
/Lásd :a Pisa-felméréseket /

mavtelep írta...

talalom
Szerintem aki képes lenne rá, az adna évente 6000,- Ft azért, hogy az igazán elesettek is gyógyszerhez jussanak.(Emlékezz a Keletinél várakozó menekültek civil támogatására)
Legalábbis azok az elvetemült, de mára kissé rozzant szocik/liberálisok akikek erre a saját táboruk is biztat.
Sajnos, az ő hangjukat elnyomja a hiénák üvöltése, amiért viszont mindnyájan felelősek vagyunk : ahelyett, hogy ezerrel amortizáltuk volna le a kormányzó csürhét, főleg az ellenzéki oldal betonba taposása volt a cél. Elértük !
Szervusztok, jónapot !

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

5 éve várom, hogy mozduljon valami, nem történik semmi. Majd az eu, majd merkel, majd amerika, majd baroso, majd gyurcsány, majd tavares.A nagy lóf..azt.Mocsár, nihil, pusztulat. Idióta népünnepélyek, Panem et circensis, vasárnapi boltzár..Az utcák csendesek, mindenki tűr, de meddig.Örökre..RAsi koronát próbálgat a Várban, Gazsi lesz az új inkvizítor.A 2024- es budapesti olimpián megnyerjük az éremtáblázatot, ..Meg a foci vb is előtte..

Névtelen írta...

"nem a fidesz a fő probléma"?

A Fidesz az Orbán Viktor, a többi mind csicska! Ha nincs Orbán, akkor "gazdaállat híján" a Fidesz elpusztul. Egy bonyolult véd és dacszövetség, amit az Orbán iránti hűség, az egyéni érdekek, és az egymás iránti gyűlölet tart össze!

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

https://www.youtube.com/watch?v=p_bdJwC_icU

Névtelen írta...

Valami csak elindul már. Az egészségügyisek mozgolódnak, a tanárok sztrájkolnak, és úgy tűnik, nem hagyják abba. Előbb-utóbb mások is eljutnak arra a szintre, hogy már nincs más választásuk. Ha elég sokan lesznek, végül el fogják kergetni ezt a tolvajbandát. Csak persze jó lenne minél előbb, mert addig milliárdokat lopnak el tőlünk naponta…

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

mozigepesznek:
Sajnos nem , ez is el fog halni, mint a rendvédelmiek, bányászok, eü-dolgozók, stb tiltakozása. A kis geci mestere a klf. néprétegek egymásra uszításának, és amíg a zemberek 80 %- úgy hülye ahogy van , addig ez működni is fog.Romániában is csak akkor lett forradalom, amikor már szó szerint tömegek éheztek-fáztak, nálunk meg ugye mindenki előreléphet évente egy kicsit, az ország jobban teljesít, a magyar reformok működnek, ..ÁÁÁÁ Nincs itt kérem semmi látnivaló, haladjanak tovább....
Pipogya , lefizetett, ÁRULÓ ellenzékkel pedig még nehezebb lesz.Jön a kérdés , hogy kivel.Tudom, hogy ez az én bajom, de csak Bokrost látom hitelesnek+a névtelen egyetemista lányt aki kiosztotta ezeket a férgeket.Az önjelölt, fejhangon visító, új politikusokból ,kösz de nem kérek..

Olasz Ildikó írta...

PuPu! Tegnap voltam utoljára 69 éves. Szörnyű a kilátás, amire számíthatok, ha kérek az Úrtól még 25-öt. Pedig kérek, mert szeretném látni mi lesz az unokáimból, akik nagy része még meg sem született...
Én messzemenőkig a béke híve vagyok. A józan ész és a meggyőzés sikeréért dumálok különböző csoportokban. EDDIG! Mélyen hittem abban, hogy meg lehet változtatni a világot meggyőzéssel is.
Mostanában tudathasadásos állapotba kerültem, a szám jobb felével azt kiabálom, hogy
"Fegyverbe", a bal felével meg, hogy "Ne lőj fiam, mert én is ott leszek..."
De ez nem is csoda, amikor olyan világban élünk, ahol egy szakmát két nagyobb, meg még számtalan apró nevenincs szakszervezet képvisel. Amikor a két nagyobb - akiknek együtt súlyuk és hangjuk volna - külön mennek az utcára. Külön, hogy kiröhögtessék magukat ezzel a mocsok bandával, hogy harsoghassa a rádió meg a tv, hogy jó, ha a 15%-ot elérte a sztrájkolók, tüntetők száma...
Ha magát a legnagyobbnak tartó, vezetésre igényt bejelentő pártot már a csak a hithű nyugdíjasok tartják életben, viszik a hátukon az egymással is marakodó, önjelölt pártvezetőket...
Amikor a Fidesz aljas és hazug propagandájának sikerült 10 éve bemocskolni az egyetlen jó szándékú és változtatást akaró ember hírnevét, hitelét úgy lerombolni, hogy a megetetettek számára ma is ő a patás ördög. A nevének kiejtése is hidegrázást okoz nekik. Ezeknek aztán jótékonyságból külön külön felajánlhatná a máját, a szívét meg az agyát transzplantációra, a jó szándékában akkor sem hinnének.
Mondd meg mit tehetünk akkor?!
Ha az összefogás sokak szótárában nem azt jelenti, hogy a közös érdek mellett együtt harcolunk, aztán ha győzünk, akkor megbeszéljük, hogy a különbségeket hogy tudjuk úgy megoldani, hogy mindenkinek jó legyen, és senkinek az egyéni arca ne sérüljön. Lehet ilyesmi, csak akarni kell. Én ezt az akarást nem látom SEHOL. Még ott sem nagyon, ahol nagyon szeretném látni.
Mondd meg mit lehet tenni?!
Nincs senki a ki a bezáródó ajtó közé tegye a lábát, és kérjen még egy esélyt?

Névtelen írta...

Naphosszat Henyélő Nagyember!
Én meg azt látom, hogy egyre többen vannak, akiknek a szeméről lehull a hályog, és meglátják azt, amiről itt és más fórumokon már évek óta beszélünk (nyilván most nem a hívőkre, vagy a fizetett trollokra gondolok). Abban bízom, hogy előbb-utóbb ez elér egy kritikus tömeget, és akkor kipukkan a narancslufi. És igen, az álellenzék lufija is, akiknek szervezni, katalizálni kellene a tüntetéseket, sztrájkokat, de legalább a háttérből erőteljesen támogatni őket.

mavtelep írta...

mozigépész
"álellenzék lufija" alatt mit értesz ?Azt talán, hogy számtalan nekiveselkedés után már verőlegényeket küldtek a népszavazást kezdeményező MSzP-sre, és ettől végre a Kúria gyomra is felfordult ?
Tudsz egyetlen hozzászólást is a baloldaltól, amire nem Gyurcsányozás volt a válasz ?

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

mozigépésznek
Sajnos vidéken még mindig van egy elég széles réteg akik fidesz hívek. Tipikusan a középiskolai végzettségű se szegény se gazdag ún. középrétegből kerülnek ki sokan, akik nyilván javarészt jó szándékú emberek, de minden politikai vitát azzal zárnak rövidre, hogy amazok se voltak jobbak, észérvekkel nem lehet rájuk hatni.Behúzzák a nyakukat és dolgoznak a kis hivatalban , a szalag melett 120 ért..csak hagyják békén őket.Persze előbb -utóbb őket is eléri a ner, de amíg még nem éhezik, tűr, este megnézi a bk-t , megissza a tescós sört oszt jónapot..Ha azt mondod nekik, hogy ezek felszámolták az alkotmányos jogállamiságot és ebből ered minden aljasság, csak néznek, azt nem tudják értelmezni..
A legrosszabb pedig a vakhitű habzószájú fidesznyik, reménytelenek. És ennek a non-plus ultrája a szegény fideszhívő , az ún hasznos hülye, Lásd :békemenet, bértapsolók,rezsifórum résztvevők. ÁÁÁÁÁÁ

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Ennyi..:-)))))

https://www.youtube.com/watch?v=An1nP2IJhzs

Kibic37 írta...

@Ildikó Olasz
Az "az egyetlen jó szándékú és változtatást akaró ember" az idő múlásával egyre patásabb és ördögebb. Tegnap még csak a határon túli (mára már határon inneni) szittya hazaffyak ácsolták számára az akasztófát (2004.11.05), mára már ő az oka az összes devizahiteles reménytelen eladósodásának. Csak meg kell nézni más blogok kommentjeit. Hiába linkeli be a tárgyilagosabbja azt a 2007-es felhívását, amelyben óvva inti az állampolgárokat a felelőtlen hitelfelvételtől, és hiába bizonygatják, hogy a devizaalapú hitelek az első Orbán kormányhoz köthetők, nem! Csak megy a mantra tovább.

Göbbels a túlvilágon már a többszázadik pezsgőt bontja, és az összes ördög részegen fetreng körülötte.:((((

Avi írta...

Az egyik legjobb írásod. Sajnos, hogy igazad van.

Névtelen írta...

Mávtelep!
Nem mennék el olyan messze a következtetésekben, mint Bartus, aki a parlamentben ülő ellenzéki pártokat és tagjaikat mind árulónak tartja (bár egy-két személy esetén ezt se zárnám ki). Az azonban feltűnő, hogy, leszámítva néhány személyt (pl. Juhász Péter) és néhány eseményt (pl. az általad is említett MSZP népszavazást), mennyire lagymatagon állnak hozzá a legtöbb témához. Téma pedig lenne bőven, minden nap újabb és újabb disznóság derül ki. De valahogy nem érzem bennük azt az átütő erőt, ami egy ilyen brutális rendszer leváltásához és egy jobb rendszer kiépítéséhez szükséges lenne.
Lehet, hogy csak megfáradtak, megtörtek, érzik, hogy tehetetlenek. De ha valami nem megy így, meg kell próbálni úgy. Ez a dolguk, ezért kapják a fizetésüket. De ma, amikor a tanárok országos sztrájkot tartanak, sehol nem olvasom a pártok támogató nyilatkozatát (Kérlek, linkelj ilyet, ha tudsz. Ha tévedek, én kérek elnézést, remélem, tévedek.) A kishantosiak sem az ő segítségükkel nyertek (ez szegényeknek már úgyis eső után köpönyeg). És miért csak egy tucat civil tüntetget a Szabadság téren a nácizmus emlékművénél? Hogyhogy ma már senki sem emlékeztet a Manyup vagyon elrablására? A letelepedési kötvényekre? Lehetne még sorolni…

Anteus írta...


Jó írás az, ami a véleménynél sokkal többet, - gondolatokat szül, párhuzamosakat, szögben állókat, akár 180 fokosakat is. És a jó írást sokféleképpen lehet olvasni. Ez az utolsóelőtti bekezdés már húzott íve miatt is pontos: „Mit összeröhögtünk (…) csontozókéssel a kezünkben”.
A véleményalkotástól nem lehiggadás révén lehet eljutni a helyes cselekvést egyedül meghatározni alkalmas gondolkodáshoz. Ezt tanulni kell, és a tapasztalatokkal folytonosan korrigálva nézni a világot. De tömegesen nem tanulunk, és tömegesen nem tapasztalunk. Beszélünk, beszélünk, de nem a lényegről, csak a jelenségről,
„…Csaak össsszefogni háááát…” nem hasonlít?
Túl sok igazságot untunk meg néhány évtized alatt. Sokat meg már nem is értünk.

„A gazdagoknak kedve-kénye/erőnkből szívja ki a vért,
csaló az államok törvénye,/mert minden bajt szegényre mért.
Kínlódás most a munka bére,/de már ebből elég, elég!
Szerszámot hát az úri kézbe/s ide a jognak a felét!”

Aki nem érti a mát, az nem fogja érteni ezeket a sorokat sem.

Ildikó Olasz szakszervezeti gondolatmenetéhez, annyit tennék, hozzá, hogy szakszervezet ott lehet, ahol van szakszerveződési jog, ez ott, ahol van munkajog. Amilyen a Munka Törvénykönyve, olyan a szakszerveződés. Három évvel szabadságba engedésünk előtt követelmény volt a magyarokkal szemben az új gazdasági törvény (a „szabad vállalkozás” egyenjoga), az új adótörvények (minden adót a végfogyasztó fizet – vagyis mi –) és a privatizációs törvényben a szakaszervezeti jogok lenullázása. Amikor a magyar kommunisták pártja (ha ne ugrana be, ez az MSZMP volt) ezt kidolgozta és Országgyűlésével elfogadtatta, majd a Munka-törvénykönyvet kiherélte (ez már a levedlett Horn Gyula produktuma – figyelem, sehol még Orbán! Ő még a Vörös Hadsereg után takarította Magyarországot - egy évtizeddel később beléphettünk a szabadság honába. Gondosan megszüntetve minden dolgozói jogot és lehetőséget az érdemi cselekvésre.
Maradt a jus murmurandi, meg a csipogás, hogy miért nem fogunk már össze… Mert ebben a rendszerben mindent szabad, csak azt nem. Meg kellene már érteni, és fel kellene fogni. A szabad vállalkozás lételeme az összefogás ellehetlenítésére épül.

igénybejelentő írta...

igénybejelentő írta 2016. április 15. 9:41
"... a vázlatosan kidolgozott boldogságtervezeted se tartsd titokban!"

Mikor írsz erről? Vagy még tanakodsz, hogy hány részes legyen ez az izgalmas blogsorozatod?

mavtelep írta...

mozigépész
Nem, nincs arról hír, hogy a baloldali pártok odaálltak volna a pedagógusok mellé, DE a civilek és a pedagógusok, egészségügyiek is mereven elzárkóznak attól, hogy az ellenzék jelenlétével támogassa az esetleges megmozdulást.
Pedig szükség lenne a szervezetekre, szervezésekre !
Ma hál' Isten a pedagógusok megmutatták, hogy képesek ütőképes demonstrációt létrehozni - talán éppen a KLIK hozta össze őket - de a többi, elkeseredett próbálkozáshoz kellenének a dem. pártok.
Szerintem legalábbis.

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Megint reménykedem. Na nem azért, mert valamelyik ellenzéki párt okos taktikát választott, hanem azért mert a kormány megint rosszul lépett.
Rosszul lépett, amikor Varga miniszter bejelentette, hogy jövőre (vajon ezt idén márciusban kell bejelenteni?) 0,9%-al fognak emelkedni a nyugdíjak.
Na ezt már "kapizsgálja" a magyar nyugdíjas.
Ezért most reménykedem, üdvözlettel: morzsi

nemóvatos írta...

Góbéhoz: attól, hogy másképpen fogalmazol szerintem egyetértünk. Én nem az EU-s figyelmeztetést hanem a fegyelmezést hiányolom.

Kovács János meg dupla tévedésben leledzik.

hello írta...

Igen, Morzsi, ezt esélyes, hogy még a feltőkésített, csókos családtagokkal nem rendelkező fideszes idősek is felfogják, de ettől még...
Akik nem fogják tudni kifizetni a gyógyszereiket, vagy nem jut normális táplálékra, annyival hamarabb távoznak az árnyékvilágból - tiszta haszon az államnak! :-((
Amúgy is sűrűn rebesgetik, hogy előbb-utóbb nem lesz miből nyugdíjat fizetni, mert az aktív keresők száma és aránya vészesen csökken a társadalom össz létszámához képest.
Aztán meg szerinted 2018-ban tiszta szavazás lesz majd lehetséges?

Névtelen írta...

Mávtelep!
Pont ezt mondom én is.
Számomra teljesen abszurd, hogy a civil szervezetek, mozgalmak nem akarnak az ellenzéki pártokkal együttműködni, az ellenzéki pártok pedig nem támogatják a megmozdulásaikat. Még abszurdabb, ha lehet fokozni, hogy ezt ma már mindenki természetesnek veszi. Pedig ilyen szerintem máshol a világon nincs!
Miért alakult ez így? A pártok szerint a civil mozgalmak vezetői gyakran politikai babérokra vágynak, és a pártokat kihasználva akarnak előbbre jutni. Ami lehet, hogy egyes esetekben igaz, de így a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntik. Sokan a Fideszt okolják, hogy az ellenzék vezetőit karakter-gyilkolászással lehetetlenítették el. Ez nagyon komoly probléma, de nem lehet ellene tenni semmit? Vagy legalább a hatását csökkenteni?
Szerintem a pártoknak kellene aktivizálni magukat, ha továbbra is meg akarnak maradni, és az eddigieknél sokkal nagyobb vehemenciával kellene küzdeniük a rezsim megbuktatása érdekében. Különben hogy fogják elnyerni pl. annak a vidéki középosztálynak a támogatását, amiről Naphosszat Henyélő Nagyember írt?

Unknown írta...

Tisztelt PuPu!

Nyilván így látod az elmúlt hetven év történelmét, és azon belül az utóbbi huszonhatot. (Egyébként mást írtál volna.) Ez pedig azt jelenti, nagyon messze van egymástól az álláspontunk.
Azt viszont le kell szögeznem: kristálytisztán és világosan kirajzolódott a jövő, amikor Gorbacsov elárulta a Béketábort, s bejelentette az elvtársaknak, hogy "elengedem a kezeteket".
Az 1989 utáni nyugati fogadtatásunkhoz csak egy adalék. A Mariahilfer Straße üzleteinek kirakatai tele lettek a "Magyar ne lopj" paranccsal. Szép kis egyenrang, ami korábban nem volt.
A jelenlegi francia fordulatra nem számítottam. Ám, ha jobban átgondolom, akkor abszolút logikus a hatok/tizenkettek részéről. Sikerült újat tanulnom a kapitalizmus működéséről. Éljen (a frászt) - éljek én!

További szép napot kívánok.

strojan54@freemail.hu írta...

Tisztelt PuPu! Ön egy mai " UDVARI BOTOND..." már,ha ilyen létezik, vagy már létre hoztuk?!