2016. április 5., kedd

ÖVÉK AZ ORSZÁG, NEKIK ÉPÍTED

A gyerekeidnek meg neked persze kuss.
A jelszó régen az volt: tied az ország, magadnak építed.
Aztán volt egy meglehetősen hosszú időszak, amikor nem volt jelszó, ellenben épült-szépült az ország, és mellette építhetted a magad kis világát is, mely lehetett egy kis nyaraló, vagy egy egyesleti vadászház, a vadászterületen elvadászgathattál lakatos létedre is az állami erdőkben.
Most éppen ez van soron, állítólag az erdők kiosztása következik, miután a termőföldeket szinte maradéktalanul odaajándékozták a haveroknak, és felvirágoztatták a családi gazdaságokat.
Az Orbán-család gazdaságát, a Csányi család gazdaságát, a magyar Corleone családok gazdaságait.
Az így létrejött birtokok nagysága vetekedik a hajdani arisztokrácia latifundiumaival, egyetlen eltéréstől eltekintve - a hajdani nagybirtokok tulajdonosait ismerni lehetett, míg mai utódaik dugdossák a vagyont, mint macska a szarát.
Strómanok láncolata próbál biztosítékot adni nekik arra, hogy az összeharácsolt vagyon java akkor is a tulajdonukban marad, ha valamilyen véletlen folytán egy új politikai hatalom vissza akarja szerezni a lopott holmit a társadalom részére...

.
A joggal élni is lehet, meg lehet visszaélni is.
Normális államokban a jogalkotás az állampolgárok érdekében történik, de ez nem egy normális állam.
A Bibó - kollégiumban valószínűleg létezhetett egy olyan kurzus, ahol a joggal való visszaélést oktatták, ahogy elnézegetem, eredményesebben, mint a jogi alapelvek ismeretét.
Orbán és bandája működése első percétől kezdve erre alapozta tevékenységét, és ezen ne csak Orbánt értsük, hanem az egész Fidesz - vezérkart, úgy, ahogy voltak, vannak.
Az emlékezetes Fidesz-MDF székházmutyi volt az ősbűn, akkor éltek vissza ha nem is először, de jelentős nagyságrendben először a joggal, állami pénzből megalapozva az Orbán-család bányavállalkozását.
De jutott ott gazdsági érdekeltség az összes többinek, kivéve a legbambábbakat, akik aztán gyorsan ki is koptak a politikából, vagy más pártok zászlait lengetve szolgálják Orbán hatalmát.
Amikor néhányan könnyektől párás szemmel emlékeznek a fiatal Orbán Viktorra, mindig elfelejtik azt, hogy ez az ember a politikai pályára lépésének elsúő percétől kezdve szakadatlanul lopott, az államot használva fel saját vagyonosodására.
Szegény Ferenczi Krisztina, vagy Kende Péter rengeteg adatot gyűjtöttek erről - hiába, hiszen első kormányzása idején mindjárt bedarálták Györgyi Kálmánt, az utolsó ügyésznek mondható figurát a Legfőbb Ügyészségen, azóta a magyar vádhatóság egy bűnöző kezében van.
A legszomorúbb ebben, hogy ezt mindenki tudta és tudja ma is.

Kormányok jöttek, kormányok mentek,  de a helyzet nem változott, a Legfőbb Ügyész végig kulcspozícióban maradt, emberei segítségével végig az történt a vádhatóságnál, amit Orbán akart, és ma is az történik.

És ha el lehetne zavarni ezt a bandát, és az ország új vezetése nem érti meg, hogy ezeket hagyományos módszerekkel nem lehet eltávolítani a hatalomból, akkor még ötven év múlva is Felcsútról kormányozzák majd az országot, akárki is viseli a miniszterelnöki címet.
Azt mondta Antall József, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni.
Nem volt igaza, mert a korabeli handabandázások dacára nem volt forradalmi helyzet, mely a klasszikusok tanítása szerint azt jelenti, hogy a nép nem akar a régi módon élni, a hatalom meg nem tud már a régi módon kormányozni.
A nép többsége a rendszerváltás táján fel sem mérte, mivel jár a kapitalista átalakulás, csak örült a traktor egyik kerekének, amit meg tudott kaparintani a téesz felszámolásából.

Azt hitte, az új rend majd magasabb életszínvonalhoz juttatja, azóta elvesztett mindent, a fia még a lehetőségét is annak, hogy valaha is felemelt fejjel normális életet élhet, azért is nevelnek belőle engedelmes cselédet, betanított munkást.
Magyarember tévedett, és ha létezik kollektív szopás, hát ez aztán az volt a javából.
A hatalomra kerültek meg eleinte vigyáztak a látszatra, ami annál is könnyebb volt, mert a nép azt se tudta, mi történik körülötte, el volt foglalva azzal, hogy kereste a lopott holmit azokon, akiknek egy bérlakáson, meg a pártüdülőben való nyaralás privilégiumán kívül semmijük se volt, meg párás szemmel hallgatta a Horthy-éra magyarkodó baromságait és történelemhamisító hazugságait.
Mára a nép még butább lett, mert ha valakinek ezerszer ismétlik el ugyanazt, hát hajlamos igazságként kezelni, hiába csak az ő hülyítésére agyalták ki.

Mára viszont a társadalom fele veszedelmesen elszegényedett, a középosztály alsó fele úgy kapaszkodik társadalmi helyzete látszatának fenntartásába, mint a hajdani horthysta kistisztviselők, akiknek ingének csak mellrésze volt, háta nem, és a két mandzsetta sem ujjakban folytatódott.
Ők folytatják a harcot a lecsúszás ellen,sokan már el is vesztették, de némelyikük még reménykedik, jóllehet már régen nincs miben.
Az új uraknak meg kell valamit tenniük, hogy akkor se legyen bajuk, ha megváltozik a széljárás, de erre persze csak  egyetlen válaszuk van, mint mindig a történelem folyamán: az elnyomás fokozása, a diktatúra.
Ennek a vége pedig forradalom szokott lenni, és most már annak összes feltételei körvonalazódni látszanak.
Hogy mi lesz a kirobbantó ok - ki tudja?
A tömeg érdekes állat, reggel még tízezrek éltetik Ceausescut, estére pedig már porzik a háta mögött a véres vakolat.
Valaha, ha valaki a király erdejében vadászott, lecsapták a karját, ma még csak ott tartunk, ha valaki az urak erdeiben fát gyűjt, akkor rálő a vadőr, meg becsukja a hatalom.
Volt idő, amikor itt senkinek nem kellett fát gyüjtenie ha télen életben akart maradni.
Talán ma sem kellene, még kapitalista viszonyok között sem, csak sajnos a mi kapitalistáink az emberiség legaljából kerülnek ki, és ha van még
 ennél is gyengébb emberi minőség, hát az esélyes a miniszterelnöki pozícióra.

Hogy mi lesz ennek a vége, azt tudhatjuk, csak azt nem tudhatjuk, hogy addig mi lesz.
Bár, ha lehet unortodox gazdaságpolitika, hát lehet esetleg majd unortodox büntetőpolitika is, új vádhatósággal, tisztességüket már bizonyított bírókkal, új büntetési módokkal, például kényszermunkával egy kőbányában.
Tudnék is egyet javasolni, remek dolomit bányászható belőle...
Brigádokba lehetne szervezni az érintetteket, akik felelősek azért, hogy az ország erre a sorsra jutott, hogy szembeállítottak magyart - magyarral, hogy teret adtak embertelen eszméknek, hogy loptak, csaltak, tán még gyilkoltak is.
Aztán, ha van teljesítmény, akkor van kaja, ha nincs, akkor egyék azt a libát, amit Semjén lő csúzlival...


Most a pedagógusok feszültek neki a hatalomnak, de eljön még az idő, mikor a nincstelenek lázadnak fel, és akkor az Úr mentse meg ezt az országot.
Merthogy büntetni már büntette mostanában kiadósan, az nem kétséges...


:O)))

21 megjegyzés:

Promenad írta...

Az írás,mint mindíg,ezuttal is nagyszerú,bár derúre kevéssé szolgáltat okot.
Az ügyészséget ostorozó szavaidat azért árnyalnám egy kicsit,mert az országban dolgozik számos becsületes,esküjéhez,az ügyészi hivatásrendhez a végletekig hü ügyész,akinek semmi köze ahhoz,ami 'ott fent " történik,s amit nagyon nehezen élnek meg,amiként azt is,hogy lassan már szitokszóvá kezd válni az "ügyész "

Ami pedig a forradalmi helyzetet illeti figyelmedbe ajánlom Sándor Mária tegnap esti megrázó TV-interjuját,az Egyenes Beszédben,ami a legkevésbé sem nyujt alapot az ezirányú reménykedésre.

civilhuszár írta...

Elgondolkodtam Promenad bejegyzésén. Emlékezetem szerint a Ceaușescu házaspárt sem
egy irgalmas apácáknak álcázott szakasz kaszabolta le.

Úzbence írta...

PuPu! Kétszer is elolvastam az írásodat.A lehangoló helyzetképhez nincs mit hozzátenni,elég reménytelen a hamarosan bekövetkező változás.De a víziód egy másfajta igazságszolgáltatásról nagyon tetszik,a népmeséket is azért szeretem,mert az igazság győzedelmeskedik bennük.A valóságban csak abban bízhatunk,hogy az elégedetlenség,a kiszolgáltatottság robbanást eredményez és gyors változásokat indukál.Ugye a következő írásod egy kicsit optimistább lesz? Bocsánat,ez csak költői kérdés volt.

Avi írta...

Kedves Pupu és mindenki.
Amikor Bartus gyakorlatilag ugyanezt írta, mindenki lehülyézte. Mostanában nem győzöm a fejem kapdosni a rengeteg ilyen következtetésre jutó írások láttán.

PuPu írta...


Kedves Úzbence, írok én majd optimista dolgokat is, csak ehhez a közgondolkodásnak változnia kell.
Ezért is hányom itt a falra a borsót, mert ameddig az emberek nem tanulnak meg önállóan gondolkodni, beteges tekintélytiszteletet tanúsítanak beosztások és politikusok iránt és bizalmat szavaznak bárkinek a harmadik mondata után, ameddig nem azt nézik, hogy mi9t tesz, hanem azt, hogy miket ígérget, addig nehéz optimistának lenni.
Kedves Avi, én nem szoktam más bloggerek írásait elemezni, ez Bartus Lacira is vonatkozik, de az kétségtelen, hogy határtalan pesszimizmusa elsőrangú jóst csinált belőle...
Ezek képesek minden szart alulmúlni, ezt sokszor szinte el sem hiszi az ember...
:O)))

góbé írta...


Kedves Avi!

A posztban foglaltakat nem csak Bartus irta le, erről beszél évek óta a Bokros, a Mellár Tamás, Gőgös, Ángyán tanárur, RónaPéter, de még Fletó is.
Bartussal sohasem az volt a gond hogy butaságokat beszélt vagy irt volna, hanem az, hogy 5-6 ezer kilométer távolságból toporzékol folyamatosan és kollaboránsnak, árulónak tartja azt aki izibe nem kap kaszára, kapára hogy jól megdönccse orbánt.

Ami igazán fontos! A fent emlitett urak gyönyörü választékossággal, kellően cizelláltan közreadják a nagyon is helytálló véleményüket, saját köreiknek. Ellenben PuPu jelen jegyzete letisztultan, egyszerüen, világosan, bárki számára érthetően világitja meg orbánisztánt. Valahogy meg kellene oldani hogy ne csak néhány százan olvassák.





Unknown írta...

Jó estét kívánok.
Kedves Promenad!
A kinevezéshez esküre kötelezett személyek közül, kérlek, nevezz meg akár csak egyet is, aki az igazság vagy a nép szolgálatát fogadta volna!
Ha pedig istenre, koronára vagy alaptörvényre esküdött, akkor ... inkább nem fejezem be a mondatot.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Promenad írta...

Kedves Rédey Tamás !

Közel 2000 nevet kellene felsorolnom a szakma elhivatott,esküjéhez hü müvelői közül
Kérlek hidd el ezt nekem,autentikusak az ismereteim Üdvözöllek.

Névtelen írta...

avi!

engem is kioktatott a teveember, meg az itteni rettenetesen demokratikus, s magát hihetetlenül intelligens mindent tudónak tartó haveri köre a Radikális Demokraták programja miatt.
tele volt a szájuk, hogy így, meg úgy, és különben is, nem lehet ilyen vad dolgokat megvalósítani. ráadásul valamelyik nem is oly rég - március idusán - állítólag kapcsolatot keresett velünk, s mikor ráírtam - NÉMA CSEND...
.
figyelmedbe, s mindenki figyelmébe ajánlom, illetve közhasználatra adom az általam alkotott, eddige legpontosabb meghatározását ennek a maffiának. íme:
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
ja...
a teveember szerint, mint anno kioktatott, nem lehet "lefideszállatozni" ezeket!
persze...
tisztelettel, gazsulálva, mancsot nyalva, hajbókolva "minisztereénök úr" megszóliítás jár a bandavezér csuti gecinek, ugye?
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ui.: NEM én sértődtem meg,
.
DE
.
NEM nekem kellene reviedálnom a téves álláspontomat, s elismerni, rossz úton jártam.
amúgy mindent félre kell tenni, s együtt küzdve megtisztítani az országot ezektől mind egy szálig!
semmi kíméletet nem érdemelnek, s nem szabad velük kapcsolatban alkalmazni!

talalom írta...

Kedves Góbé! Sokakkal nem az a gond, hogy 5, vagy 15 ezer kilométerre vannak. Itthon is vannak sokan, akik úgy viselkednek, mint Horthy vitézei a hadüzenetkor: nem nézik a térképet. Vagyis: az, hogy itt, meg még néhány helyen beszélgetünk, egyetértünk a jelenlegi magyar hatalmasok és tetteik megítélésében, az édeskevés. Viszont, mivel általában hasonló fórumokon járunk, hihetjük úgy, hogy mi vagyunk a többen. Pedig ez mennyi lehet? 100, ezer, tízezer? És ha százezer? Még csak 4 millió se kellene, aki megelégeli ezt a vircsaftot, és másra szavaz. Elég lenne minden szavazókörben egy emberrel több, mint a másik oldalon: ez meg csak párezer ember. Szinte hallom: ki másra, egyik kutya másik eb, mindegyik "lop" stb. Ez nem igaz - mindkét oldalon vannak becsületes emberek. Csak azt tudom mondani: kire ne. Semmiképpen se arra, aki,- ahogy Rédey úr várná - az "igazságra, meg a népre" esküdözik. Nem az a baj, hogy az esküt meg lehet szegni: inkább az, hogy ha az illető tudja, mi az "igazság" és ki a "nép", az egyéb aljasságokra is képes. Tele van ilyenekkel a mai kormánypárt. Még egy: lehet, hogy nem lesz más út, de az erőszakot szorgalmazók vegyék figyelembe: minden dúlásnak a szegényebbek (ha úgy tetszik, a nép) issza meg a levét. Az ő kis vackait könnyebb elvennie a nincstelennek, ő nem képes magát, a fiát-lányát elegáns emigrációba menekíteni, és végül neki kell megfizetnie a dúlás kárait.

góbé írta...


Kedves Abramovics!

Egyre kevésbé lepsz meg. Jelen dehonesztáló bejegyzésed a bloggazda, ill. a látogatók irányában pedig egyre jobban megerősiti fokozatosan alakuló véleményemet szerepeddel kapcsolatosan.

Kezdjük a öndefinicióddal, mely szerint DEMOKRATA vagy, aki ugye elkötelezett az alapvető emberi jogok iránt, melyben benne foglaltatik a szólás és a gondolat szabadsága is. Tehát a demokrata érvel, meggyőz, s igyekszik maga mellé állitani tudatlan embertársait, nem pedig buldózerrel megy neki és durva elmarasztaló jelzőkkel illeti a nem pont ugy gondolkodókat.
No persze te radikális is vagy, de tudod, bajjerzsótti is radikális, nem is kicsit.

Ne tedd magad nevetségessé, hogy nem emlékszel. Többen jeleztük, hogy a "programotok" csaknem miindenütt nyitottkapukat dönget, praktikus lenne a melldöngetéssel párhuzamosan a végrehajtás módjáról is szólni. Fölvetettem az elérhetőségetek hiányát, közöltem emilt, - melyre nem reagáltál - mert látok fantáziát egy komolyan vehető, a fotelokból feltápászkodó valós, érdemi tevékenységet folytató közösségben. Az általad megadott emil cim süket, te meg közlöd ráadásul itt a poszton, hogy :

"...ráadásul valamelyik nem is oly rég - március idusán - állítólag kapcsolatot keresett velünk, s mikor ráírtam - NÉMA CSEND..."

Ez igen sulyos helyzetet jelent esetedben. Ha mindösszennyire emlékszel, az komoly mentális problémákra vezethető vissza, igy téged fenntartással kell kezelni. Amennyiben pedig szándékosan valótlant állitasz, nem igazán értem miféle, akármilyen demakrata is vagy ? Ez esetben a fenntartás már nem elég, megnyugtatóan mem kizárható, hogy provokálni jársz ide.






Unknown írta...

Kedves Promenad!

Túlságosan szűkszavúan írtam. Az akár majdan 1000 évi "történelmi távlatában elfogadható" igazságra és a kilencmillió egyéniségből álló népre gondoltam. Ezzel állítottam szembe a ma oly divatos hazugságokat. (Nem ismerem az eskü szövegét.)

Ennek "ellenére" üdvözöllek.

Unknown írta...

Tisztelt talalom Úr!

Ha én írom az "igazság" és a "nép" szavakaf, akkor az aljasság? Ha Ön írja, úgy tetszetős? Furcsa. Talán, ha újra elolvasná, kicsit árnyaltabban fogalmazna. De lehet, hogy nekem kellene átgondolnom, mi mit jelent?

Üdv.

Unknown írta...

Tisztelt talalom Úr!

Ha én írom az "igazság" és a "nép" szavakaf, akkor az aljasság? Ha Ön írja, úgy tetszetős? Furcsa. Talán, ha újra elolvasná, kicsit árnyaltabban fogalmazna. De lehet, hogy nekem kellene átgondolnom, mi mit jelent?

Üdv.

Unknown írta...

Kedves Promenad!

Túlságosan szűkszavúan írtam. Az akár majdan 1000 évi "történelmi távlatában elfogadható" igazságra és a kilencmillió egyéniségből álló népre gondoltam. Ezzel állítottam szembe a ma oly divatos hazugságokat. (Nem ismerem az eskü szövegét.)

Ennek "ellenére" üdvözöllek.

talalom írta...

Tisztelt Rédey Úr! Bár nem tudom, hol használtam a "nép" kifejezést, mint megfellebbezhetetlen "igazságot, - nyilván rosszul fogalmaztam. Akkor egyértelműen: ahogyan szerintem nincs abszolút igazság, úgy nincs abszolút "népérdek" sem. Ha úgy döntök, hogy kifizetem a legutolsó IMF (EU?) hitelt is az adófizetők pénzéből, ahelyett, hogy az állami szolgáltatások (oktatás, eü) helyzetén javítanék ebből a pénzből, akkor az lehet egy nép egy rétegének érdeke. Nevezetesen annak a rétegének, amely érdekelt a külföldi pénzek ellenőrizetlen felhasználásában. Szerintem nincs 1000 éves igazság, még 100 éves sincs. Konkrét helyzetek konkrét igazsága létezik. Ja, nem vagyok Úr, nő vagyok, és sokan ismerik a kilétemet: nem titok. De már úgy megszoktam, megszerettem ezt a "talalom"-ot...

Névtelen írta...

góbé!

ez történt, s utána néma csend:
.
Címzett: r026@freemail.hu - abramovics
márc. 22.
.
szevasz Góbé!

itt vagyok.
kezdjük itt, s majd lépünk tovább, OK?
egyetértek veled a cizellálásban, s szívesen veszem, ha segíteni akarsz.

üdvözlettel,

abramovics

Névtelen írta...

innentől szerintem nem kérdés, ki állít valótlant.
ráadásul soha, semmikor nem állítottam, hogy demakrata lennék.
számomra ismeretlen terminológiát használsz, kérlek definiáld mit értesz alatta!
.
természetesen DEMOKRATA VAGYOK, mint mindig is állítottam.
.
mindezeken túl reménykedtem, hogy értelmes felnőtt emberrel társalgok, aki nem akarja direkt félreérteni, magyarázni amolyan
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
módon az általam írottakat.
természetesen, ha csak ennyire telik tőled, akkor mea culpa részemről
értelmes párbeszédre partner vagyok, viszont az idiotizmussal határos okoskodást, a dolgok félremagyarázását, a szar egyik sarokból a másikba, majd vissza tologatását nem tolerálom, OK?
tetszik nem tetszik neked én az egyszerűség híve, a tiszta érthető beszéd híve vagyok.

abramovics voltam, s vagyok

Unknown írta...

Dear Ms. talalom!

Íme, kicsiny szókincsemből nem futja magyar megszólításra.
"Az univerzumban létezik egy lakható bolygó." "Itt többezer éve él értelmes élőlény." Úgy vélem ezek abszolút igazságok. A baj talán az, hogy társadalmi téren ilyeneket még senki sem fogalmazott meg, és mi mind csak részigazságokról fecsegünk.

Unknown írta...

Helló,
Én Bishop t, d Jakes, egy privát kölcsön hitelező, aki életet ad időt lehetőséget hitelek. Szüksége van egy hitel sürgősen ki fizeti az adósságait, vagy szüksége van egy kölcsön, hogy fokozza az üzleti? Meg kellett volna utasítani a bankok és más pénzügyi intézmények? Szüksége van egy konszolidációs hitelt vagy jelzálog? keres többet, mert azért vagyunk itt, hogy minden pénzügyi problémák a múlté. Mi pénzt adnak kölcsön az rászoruló személyek pénzügyi támogatás, hogy van egy rossz hitel, vagy szükségük van a pénz a számlák befizetése, hogy fektessenek be az üzleti egy 2% -os. Szeretném használni ezt a médiumot tájékoztatni arról, hogy mi az a megbízható és a kedvezményezett segítséget, és lesz hajlandó felajánlani a hitel. Így kapcsolatba velünk még ma e-mail címen:
(bishopjakesloancompany@gmail.com)