2016. május 9., hétfő

FELEDÉKENYSÉG

Ma van a Győzelem Napja.
Rettentő ára volt ennek a győzelemnek, csak a Szovjetunió népei húszmillió halottat adtak érte, de én úgy számolom, hogy ehhez a számhoz a szövetségesek, a vesztesek és a megsemmisítótáborokban meggyilkoltak, meg a hadifogolytáborok halottainak számát is hozzá kell adni.
Gigantikus a veszteség, a szám szinte felfoghatatlan.

Persze érthető - ha elüt valakit az utcán egy autó, akkor az tragédia, a világháború áldozatainak száma meg statisztika.
Akinek ottmaradtak hozzátartozói, az érti ezt, a többinek, meg az új generációknak meg látnivaló, hogy hiába is magyarázod.
Az ember nem túl tanulékony jószág, csak azt érti meg általában, amit a bőrén megtapasztalt.

A magyar nép meg e téren is különleges, hisz nem a majommal közös őstől származik, mint az emberi faj általában, hanem a majom és aranyhal házasságának gyümölcsétől.
Köztudott talán, hogy az aranyhal az az élőlény, melynek memóriája a múlt három másodpercét fogja át.

Így aztán csodálkoznék felettébb, ha a mai napon tisztességes megemlékezések születnének, ezidáig se igen tépte magát senki, hogy elmondja azoknak, akiknek semmiféle ismereteik nincsenek a korról, hogy hová vezet a sovinizmus, az antiszemitizmus, rasszizmus, meg a nácizmus bármelyik formája, beleértve a nyilaskeresztes vitézkedést is.
Igen, a mi felelősségünk is, hogy a mai fiatalok csak néznek, mint liba a piros kukoricára, amikor hallják, hogy katonáink megszálló csapatok voltak Ukrajnában, hogy élő emberekre rágyujtották a csűrt, a templomot, hogy csecsemőket és kisgyerekeket hajigáltak a tűzbe, hogy akasztgattak, gyilkoltak.
Ők jobban szeretik azt hallani, hogy a Don-kanyarban hősiesen védtük a hazát, mígcsak el nem söpört bennünket a szovjet túlerő.
Arról sem szeretnek hallani, hogy a hős SS-alakulatok a magyar sebesülteket kihajtották a házakból a hóba, fagyba, azt meg el sem hiszik, hogy Magyarországot német csapatok szállták meg.
Magyarember makulátlan hős, csak éppen nem emlékszik arra, ami őseivel történt rossz döntéseik alkalmával.


Pedig nem ártana emlékezni, hiszen a történelem gyakran ismétli önmagát, és most is csak egy kunkori szőrszál választ el bennünket egy új világháborútól, mely ha lesz, kegyetlenebb lesz minden eddiginél.
Eleinte a háborúkat katonák vívták, az áldozatok zöme is közülük került ki.

A ma háborúja totális háború lenne, mindegy, hogy civil vagy katona az áldozat, a cél az ellenség teljes védekezőképességének felőrlése, iparral, infrastrukturával együtt.
Jó lenne elkerülni, mert hiába hiszi bárki, hogy őt ez nem érinti, ha erről a ház, mely rádól a fejére nem tud.
Hetvenegy év nem nagy idő, lehetne éppen emlékezni a háborút kiváltó okokra, a fajelméletre, a szélsőségesen agresszív eszmékre - aztán helyettesítsük be a zsidót a migránssal, a cigánnyal, és próbáljunk meg emberek maradni, még ha vannak közöttünk olyanok is, akik gerjesztik a tüzet.
Azt hiszem, az országot és állapotát tekintve még örülhetünk is, ha csak bepisilünk és nem égünk el a tűzvészben.

Azt hiszem, hálát adhatunk az Úrnak, hogy a II. Világháborúban a Szövetségesek győztek, nem pedig a hitleráj, jó lenne utólag ezt nem korrigálni.
Lehet ugyan, hogy akkor is a győzelmet ünnepelnénk - csak valahol Levédiában.
Bármennyire is ellentmondásos a dolog, de azt hiszem, jobban jártunk, hogy vesztettünk.
Ma aztán majd olvashatunk sokat a megerőszakolt magyar nőkről, a kegyetlen oroszokról és a hős német csapatokról, akik a nagy orosz sztyeppéken védték Európát a bolsevizmustól, miközben elrabolták az orosz paraszt szamovárját és ikonjait.
Olvashatunk majd az elvetemült Putyinról, a dísszemle kardcsörtetéséről, a NATO arkangyaláról, mely lángpallossal védi az országot.
Jó lenne megértetni a fiatalokkal, hogy a békénél nincs drágább kincs, vigyázni kellene rá nagyon.

A háború nem videojáték, a háborúban senkinek sincs öt élete, ott hamar kiírja a gép, hogy game over...

Jó lenne ezt erősen megfontolni...

:O)))


17 megjegyzés:

Anteus írta...



Hát, igen ...
"... hogy hová vezet a sovinizmus, az antiszemitizmus, rasszizmus, meg a nácizmus bármelyik formája, beleértve a nyilaskeresztes vitézkedést is." Lemaradt a magántulajon szentsége. Megértem.
(Talán hasznos lehet mindannyiunknak a "Múltunk" 2004/4. tematikus száma a "Tanulmányok a háborúról". Különösen az első: Ormos Máriáé - Hadviselés a XX. században.)
Van egy jó mondásom a témáról: Aki nem ismeri a történelmét, az megérdemli, hogy újra megtörténjen vele.




talalom írta...

Most egy kicsit zavarban vagyok. Én úgy emlékszem, a fegyverletételt május 8-ról 9-re éjfél körül írták alá. Így 8. volt a Győzelem Napja, amit Moszkvában nagy felvonulással ünnepeltek. 9. meg a Béke napja, amit mi is megtartottunk. (Hülyén nézett volna ki győzelmet ünnepelni.)

Unknown írta...

Jó napot kívábok!

Nagyon remélem, hogy tévedésben vagytok a történelmi ismeretek terén. Szerintem a honfitársaink többségének elegendő és korrekt információi vannak. Csak éppen müködik a tömegpszichózis. Az emberek aszerint nyilvánulnak meg, hogy a szűkebb és tágabb környezetük mit vár, mit fogad el tőlük.
Egy (rossz) példa.
Az emberiség elég régen fölismerte a párzás és a gyermekáldás összefüggését. Ámde, a legtöbb szülő napjainkban is a gólyamesével hozakodik elő.
Ha pedig mégis igazatok van, akkor arra a következtetésre kell jutnom, hogy:
még nem tettem eleget (semmit) a történelmi ismereteim átadásáért.

Unknown írta...

Kedves talalom!

Berlinben még 8-a volt, Moszkvában már 9-e az aláírás pillanatában. (Két órányi időzóna különbség.)

Donáto írta...

Kedves Pupu!
Talált, süllyedt.
Tényleg nem emlékeznek meg a Győzelem Napjáról. Kövér László előterjesztésére ma a Parlament Európa napjára emlékezik...:( - Tegnap meg a Madarak Napja volt...

Az elmúlt 25 év alatt, ha valaki kiejtette azt a szót, hogy "szembenézés" akkor mindenki elkezdte követelni az ügynök akták nyilvánossá tételét.
Pedig pedig lenne mit nézegetnünk azonkívül is...
Ha mondjuk egy oknyomozó újságíró "szeretné megismerni" a BM archivumában őrzött magyar Waffen-SS tagok névsorát, bizony meglepődne. Találna ott pár ismert nevet, hogy mást ne mondjak, Grosics Gyuláét, a "fekete párducét."
És akkor még a nyilasokat nem említettük...

Unknown írta...

Ez megint annyira tipikus - mindegy, milyen áron, valami mondvacsinált "pontosítása", mert csak a cél a fontos: elterelni a lényegről a figyelmet. Ez BŰN találod.

talalom írta...

Kösz Tamás. De miben vagyunk tévedésben?

Névtelen írta...

Attól tartok,hogy ez is csak falrahányt borsó.
Nézzézek meg a Fradi-Ujpest kupameccs videofelvételét.
Ott bizony netto polgárháborus feeling volt tapintható :(Promenad

Unknown írta...

Szervusz, talalom!

Az embertársaink ismeretanyagának mennyiségében és minőségben, remélem.

Pásztor írta...

Május 9 Eu-s ünnep, gyanítom, ezért sem hozták szóba

amur46 írta...

Azért kíváncsi lennék, ki az a gyökér, akinek nem tetszett ez az írás ?




PuPu írta...

Kedves amur46,
Ő egy örök szerelmem, általában ő az első minősítő, szinte hiányozna, ha nem lenne.
A face rengeteg értéke mellett a mentális sérültek gyüjtőhelye is, ő például mazochista, hiszen minden nap szorgalmasan olvas, ő az egyik leghűségesebb olvasóm...
:O)))

juhiapu írta...

Ami hazugságban fogant...sosem válik igazzá.Lásd a történelmünk újra értelmezése,átírása..ferdítések, elhallgatások ,Jányi G,és Kéry K. tábornokok "mosdatása"de akár Rákosi és Kádár szerepének elmaszatolása csak tetézik a megosztottságot a jelenünket és jövőnket illetően..!Apropó az,hogy itt vagyunk a kárpát medencében egy óriási MIGRÁNS ÁRADAT következménye,ahol mi is migránsok voltunk mások hazáján ,földjén...(nincs új a nap alatt)

Névtelen írta...

A németek meg most azon búslakodnak, hogy kevés a népesség, meg a munkaerő. Talán kár volt több tíz millió ember életét a semmiért kioltani, sokakat iparszerűen, haláltáborokban.
Tudod Pupu, a feledékenység.

Anteus írta...

Tudod, névtelen, ez rengeteg gondolatot ébreszt.
Mindenek előtt semmi esetre sem szabad összemosni a náci népirtás minimum 16 milliónyi (3-4 milliós zsidó, és 12-13 millió szovjet és már ellenséges nemzet) áldozatával. Beleértve a sokmillió szerencsétlen, agymosott németjét is.
A német gazdaság mára Európa legerősebbje lett. (Ajánlott irodalom: Moldova Gy. : Hitler Magyarországon.) Ha nem tudják tartani a termelési színvonalat, akkor Magyarország összeomlik. Ha ezt a migráncsokkal lehet csak, akkor szorítsunk, hogy összejöjjön nekik. Az orbáni elképesztő aljasság ölt teljes pompájában testet a kvóta-ügyben.

Névtelen írta...

Tudod, ismerős a szitu, megint lehetünk 'vonakodó csatlós'.

Repeti írta...

Gyertek, olvasgassatok a blogaszat.hu-n is!