2018. január 1., hétfő

ÚJ ÉV, RÉGI KIHÍVÁSOK

Hát itt az új év, és majdnem olyan, mint az utóbbi évtized valamennyi új éve volt, süllyedünk a szarba ütemesen - a tendencia állandó.
Itt aztán nincsenek cölöpök verve a mocsár fenekére, itt nehéz lenne azt a benyomást kelteni, hogy sétálunk a felszínen, itt már a szájunk széléig ér a szar, és lehet, azért is vagyunk képtelenek kinyitni a szánkat, mert egy óvatlan mozdulat, és könnyen meglehet, belefulladunk.
Széplelkeink természetesen még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy ami már az orruk alatt bűzölög, az tulajdonképpen nem sárarany-e mert a szaga eredhet Sorostól, de Gyurcsánytól is.
Vajon diktatúrában élünk, vagy diktatúrának álcázott demokráciában? - ez itt a kérdés.
Ezen aztán majd idén is el lehet vitatkozgatni, miközben a szellemi SA-legény, az ötös számú tagkönyv tulajdonosa szart okád a felső végén is, minősíthetetlenül minősíti Nagy Bandó Andrást, aki megemlített nyilvánosan egy pletykát, melyet az egész ország ismer és mely Orbán Caesar vak komondorjáról szólt.
Ennek utána kétségtelen, hogy a Nemzeti Könyvmáglya tetején előkelő helyet fog elfoglalni a Nagy Bandó Összes, míg kritikusa, az Aranytollú Elmebeteg bevonul a Nemzeti Könyvtár sorozatba, mely tény viccesebb és abszurdabb, mint amit Nagy Bandó valaha is írni tudott,
A politika pragmatikus embereket követel,  ellenzéki oldalon ez továbbra is hiánycikk.



Hacsak valamilyen rendkívüli esemény nem jön közbe (Peking bevonul Európába, Trump bevonul egy elmegyógyintézetbe átadva a hatalmat Hillary Clintonnak, a heves napkitörések hatására megjön a magyar értelmiség esze...) Orbán ismét részletes és cizellált programot adhat: Folytatjuk - mondja majd.
És ne legyenek kétségeink, folytatni fogják, hiszen még nincs minden Mészáros kezén, és bár még messze vagyunk attól az optimális ponttól, hogy ha elromlik a konvektor, akkor Orbánt hívjuk megjavítani, de az irány helyes.

Orbán maga az Isten, egyelőre két személyben, de ki tudja, kell-e az a Szentlélek, nem fért-e már rá az egyházakra is némi fazonigazítás?
Orbán Sztálint és Hitlert olvas, Gyurcsány pedig Mao Ce Tungot, és megkezdte a Hosszú Menetelést.
Talán az okozhat neki némi gondot, hogy míg Maonak a Jangcét, neki a hülyeség tengerét kell átúsznia a győzelemhez vezető úton, de szívós figura, menni fog.
A szocialisták ülnek, mint mezei nyúl a körvadászaton, Molnár pártelnök pedig két kezét a sérült hajó három lékjére tapasztva próbálja olyan gyorsan cserélgetni, hogy a hajó legénysége életben maradjon.
A Jobbik megpróbálja a Nagy Mutatványt, egy lyukból fújni egyszerre hideget és meleget, ez se könnyű attrakció, különösen, hogy senki sem hisz nekik, így aztán csak vergődnek leginkább.


Magyarember meg még ha értelmes, akkor is hülye pofát vág, hiszen ez itt már évszázadok óta sikeres, az életbenmaradást szolgáló életvezetési stratégia.
Lesz persze egy választás is, jelenleg úgy néz ki, hogy a gagyiárús áll nyerésre - de persze az Úr mindig tehet csodát, az égből aláhulló Soros formájú aszteroida agyoncsaphatja Nagyurunkat, ami természetesen ismét neki hajt majd hasznot, hiszen a szenttéavatáshoz minimálisan egy csoda szükségeltetik.

Itt az lesz a csoda, hogy az aszteroidát úgy, ahogy van, nem lopja el azonnal, kinyúvadásból kifolyólag.
Na, majd a Mészáros-énem, gondolja utolsó akciójaként, habár mi lesz így a klasszikusnak mondható skizofréniámmal?
Legyen ez az utódok dolga - Rasi eléggé ígéretesnek tűnik...
Midőn felmegy a mennyekbe és kezet fog Szent Péterrel, utóbbi döbbenten tapasztalja, hogy a búcsúzás után már csak négy ujja maradt...

Ez az optimista verzió, a pesszimista a Budai Várat ábrázolja, ahogy ül ideiglenes erkélyén, és szalonnázik az egyszerű életmód jegyében, és sürün pislog dél felé: retteg a beözönlő migráncsoktól...


2018. - vajon kinek az éve lesz?



:O)))

11 megjegyzés:

kekec írta...

Pupu, ez demokráciának álcázott autokrácia - ezt kihagytad a választékból.

Kerekes Zs írta...

Hogy mennyire régiek a kihívások: Rousseau lassan úgy 400 évvel ezelőtt elmélkedett a képviseleti demokrácia boncolgatása közben azon, hogy milyen furák az emberek, időnként egyetlen napra szabaddá teszik őket - ez a választások napja- és megkérdik tőlük: mik szeretnétek lenni rabok vagy szabadok? és az emberek rendre a rabságot választják..
Aztán pár év múlva jött az öreg Immanuel, és A gyakorlati ész kritikájában szépen levezetve bebizonyította, hogy a képviseleti parlamentáris demokrácia nem más mint ügyes trükk az önkény eltakarására..
Valamint érdemes ismerni a filozófusoknak azt az álláspontját, hogy Platón óta a filozófia nem más lábjegyzetek Platónhoz :)- azaz nem nagyon érdemes elmélkedni az államon Az állam ismerete nélkül, különösen érdemes emlékezni ebből a szempontból arra a gondolatra, hogy ahol huzakodni kell a hatalomért, ott nem csak a huzakodók, hanem az állam is el fog veszni..
Csak csendben jegyezném meg, hogy az értelmiség felelőssége kapcsán: Mi mást tudunk tenni, mint időnként, akár mindig elmondani ezeket?
Kényszeríteni nem lehet senkit a boldogságra.. Az emberek valójában szabadok, ha adott helyzetben igent és nemet is mondhatnak.. A szabadság nem a bármit megtehetsz, a szabadság a szükségszerűségek felismerése, annak ismerete, hogy ha ezt teszem, akkor az lesz :)

irkomirko írta...

Boldog Új Évet Pupu!
Minden szavaddal egyetértek, de hol maradt a liba?
A Jobbikkal azért is van probléma, mert sok képzett szakembert a háttérben alkalmaz, őket káros eszmék szolgálatába állít.

neveletlen írta...

Ezt a Gyurcsány-Mao párhuzamot innét vetted? :D

https://index.hu/gazdasag/2017/12/22/gyurcsany_ferenc_vezeto_politikus_gdp_novekedes_tanulmany_kutatas_william_easterly/

Vagy esetleg az életrajzokban van valami közös? :O)
http://rubicon.hu/magyar/oldalak/1976_szeptember_9_mao_ce_tung_halala

anteus írta...

Az a baj, hogy még mindig Tőke egy-két ismertebb jelszóvá formált mondatából probálják megérteni a mai világot, majd politikai feladataikat megfogalmazni. Worldwide.
Marx dülledt szemmel nézné, mit művelnek rá hivatkozva.
Marxban a megismerés módszere a lényeg. Ami kizárja, hogy a világtörténelem legnagyobb 150 éves technológiai fejlődésének hatásait ne vegyék figyelembe a társadalmi működésben. Szellemi képessegeik nem terjenek túl a Tőkén - nem csoda, hogy nem is tudnak mit kezdeni a marxizmussal.

Gyurcsánynak pedig soha semmi köze nem volt, de nem is lesz a bérmunkások világához. Ő a kutya Orbán- rendszer lompos farka. És Orbán már nem is hajtja félre, leguggol.

CsipkeRózsa írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
CsipkeRózsa írta...

"2018. - vajon kinek az éve lesz?"

Ami biztos eddig, 2018 a Vénusz éve.

A kínai horoszkóp szerint a Kutya éve lesz.

A többi majd kiderül.

1970 írta...

Kedves kekec!

"Kiválóak" ezek - a rendszerváltó értelmiség köreiben gyakori - fanyalgások: ez most vajon diktatúra, vagy "csak" autokrácia, vagy demokráciának álcázott diktatúra.
Ezzel lökik az országot még jobban a "híg halmazállapotú" mélyére:( ahelyett, hogy kimondanák végre a keserű valóságot. Persze ez esetben a saját "életművük" "eredményével" kellene szembesíteniük magukat, ami kétségkívül rendkívül kellemetlen.

(A lovastengerész legalább nem volt ilyen szemérmes, nevén nevezte pusztító rendszerét: ellenforradalom.)

Kibic37 írta...

Kedves 1970!
Ez a lovastengerész rendszerének posztmodern változata. A posztmodern ugyanis - Soros szerint - a manipulatív funkciót teljes egészében a megismerési (kognitív) funkció fölébe helyezi.

Egyébként Boldog Újévet kívánok minden kedves fórumtársnak, valamint a bloggazdának!

1970 írta...

Kedves Kibic37!

Mocskosaljassorosbérencakiráhivatkozik:)))))))

Egyébként ez a jellemzés jól mutatja korunk valóságát, sajnos:(

Olasz Ildikó írta...

Boldog új évet - remélem Gyurcsány éve lesz, mert amilyen céltudatos, még a hülyeség tengerét is átússza!