2018. március 28., szerda

A HIT VÉDELMEZŐJE

Bouillon Gottfried
Tulajdonképpen a legszörnyűbb a nép tájékozatlansága.
Ha elmondják valamelyik vidéki öregasszonynak, aki csak a közmédiából hallja az igét, hogy ebben az országban ezermilliárdokat lopnak el, majd mosnak tisztára külföldön, hogy aztán hazahozva az immár veszélytelennek tűnő vagyont megvásárolják belőle az országot - meg sem érti.
Legfeljebb felháborodik, hogy a komcsiknak van pofájuk oszlopszentjüket (kicsi vagyok, székre állok...) ilyesmivel vádolni, ami egyrészt nem igaz, másrészt meg a komcsik sokkal, de sokkal többet loptak, ő viszont most is kapott Erzsébet utalványt, melyet állítólag az alcsúti Szent Erzsébetről neveztek el...
Ha a pénzmosás kerül szóba, keresi a mosógépet, ha az ezer milliárdokról esik szó, hát először az összeget megpróbálja lefordítani csirkefarhátra, de ez a művelet soha nem sikerül, így aztán sikerélmény híján nem is foglalkozik tovább az üggyel.

A gyémántról annyit tud, hogy csillog, látott már ilyet a búcsúban, a fia lőtt egyet, légpuskával, - hurkapálcikán volt egy gyűrűben, az unokája mutatta is a gyűrűt.
Nem érti, miért baj az, ha egy szegény háztartásbeli Kósa Lajosra bízza szerény öröksége kezelését, miért gond, ha Kósa támogatja az anyukáját, nem ért szinte semmit, csak amiről közvetlen tapasztalata van, és ebben hasonlít Parkinson igazgatótanácsi tagjaira, akik az atomerőmű beruházásának kérdését öt perc alatt eldöntik, ám az ehhez kapcsolódó fedett kerékpártároló költségéről napokig tudnak vitatkozni.


Orbán legjobb szövetségese az emberi ostobaság, a tájékozatlanság és a hiszékenység.
A gádzsó buta, míg Orbán ravasz, és neki bőségesen elég, ha az embereknek azon részével foglalkozik, akik megfelelnek az ideékis állampolgárról alkotott orbáni képnek, a többieket elég kordában tartani.
Ehhez képest természetesen a propaganda is nekik szól, nekik mesél a hatvanmillió vándorlásra kész szudániról, az erőszaktevő arabokról, az iszlám terjeszkedéséről, Európa elrablásáról, melyet csak a magyar Bouillon Gottfried akadályozhat meg - habár még róla se sokat hallott...
Ennek következtében becsületben megőszült vénasszonyok féltik szende asszonyiságuk hervadozó virágát a megpocsékolástól, vitatkoznak a saria és a magyar jogrend összefüggéseiről, miközben szakszavakkal dobálóznak, mint amilyen a szorgalmi út, vagy az ártatlanság védelme is, példának okáért.
És ez jó, mert félni jó és félni kell, egyrészt Orbántól, másrészt meg Orbán elvesztésének lehetőségétől, hiszen ha ő nincs, akkor kerítés sincs, ami megállíthatja a hatvanmillió szomáliait, és akkor minden magyar gyerek olyannak születik majd, mint egy sakktábla, melyen persze a világos lesz a sötét paraszt, már, ha érted...



Itt ülünk nyakig a szarban, az ellenzéki gőzleeresztő televízióban vájtfülű értelmiségiek vitatkoznak egymással, doktrinák és doktrinerek csapnak össze, szikrázik a levegő, miközben nézői között szinte kizárt, hogy feltűnjön Mariska, hiszen rendes keresztény magyar ember zsinagógába se jár, egyébként is hazudnak reggel, hazudnak délben, meg hazudnak este is.
Egyébként meg, ha a Hír24 stábja megnézné közelebbről, hogy mit villáznak a jobboldali választó elé butítói, akkor kopaszokkal tartják távol a Soros-hálózat bérenceit - a demokrácia és a szabad sajtó nagyobb dicsőségére.
És ez így helyes, habár hosszú távon azért visszaüthet, hiszen nyilvánvalóan megkezdődött a rendszer eróziója, de az erózió sehol nem jelent azonnali gátszakadást.
Viszont ha elér arra a pontra, hát itt csúnya világ lesz, legalábbis a kisemberre, aki mint liba a kukoricát, reménykedve figyeli majd a változásokat, hátha neki is leesik valami.
Le hát - az álla...
Természetesen csalódni fog, magyarember őszinte jellemével nem fér össze az önzetlen, őszinte nagyvonalúság, magyarember számára csak végletek léteznek, így ha hozzáfér valamihez, akkor azt azonnal behabzsolja, és ha mellette éhendöglik a sok élhetetlen, az se baj.


A választásokig már nincs sok idő hátra, Simicska atombombáit a világ legjobb tűzszerésze, az emberi ostobaság hatástalanítja.
Nem ezermilliárdok ellopásáról kellene itt beszélni, hanem a felcsúti juhászról, akitől elvették a megélhetését, elrabolták tőle még a húsvéti bárányka szarát is, és amikor szembe mert szállni a hatalommal, hát leesett a létrája.

Ezt megértené Mariska néni, de megértené a rezsicsökkentéstől elájult Panel Panni néni is, aki nem is tudja, hogy a rezsicsökkentés modelljét Sztálin elvtársnak köszönheti, aki visszadobta a gyerekek labdáját, pedig agyon is lövethette volna őket.
Mert lehet, hogy a világpiaci ár lecsökkent, de Orbán akár magasabb árakat is megállapíthatott volna, hiszen a törvény lehetőséget ad erre.
Hogy a törvények törvénytelenek?
Senkit sem zavar - legfeljebb néhány jogász vitatkozik ezen éjjel három és négy között Simicska televíziójában, ki nézi?
Orbán se nézi az ellenzéket, legfeljebb lenézi.

Most mit lehet erre mondani?


Mindenesetre el kell menni szavazni, aztán majd meglátjuk...


:O)))

42 megjegyzés:

Promenad írta...

IGEN !

nemóvatos írta...

"Mindenesetre el kell menni szavazni, aztán majd meglátjuk..."

Ezt mondja az ellenzéki pártelit is, csak kicsit terjengősebben, cizelláltabban, sztaniolba csomagoltan és ők a parlamentből akarják meglátni.

Mi meg elmegyünk, jól szétszavazva lehetővé tesszük számukra a nézelődést, mert kiderül, hogy a választó nem bölcs (de megvezetve azért hasznos), ráadásul Orbán fogja dicsérni a zembereket hisz' lehetővé tették számára a folytatást és a megvédést (ha esetleg kisebbségben is).

Mindezt potenciális 2/3-os ellenzéki győzelem helyett.

Czékus Lajos írta...

Ez nagyon, de nagyon...: "A választásokig már nincs sok idő hátra, Simicska atombombáit a világ legjobb tűzszerésze, az emberi ostobaság hatástalanítja."Í
Kár, hogy nem én találtam ki. De használni fogom...

kiskato írta...

EL KELL MENNI SZAVAZNI!!!

Kibic37 írta...

Finkelstein meghalt, de szelleme tovább él. A Fidesznek és Orbán Viktornak volt ideje megismerni és elsajátítania eszméit és módszereit, hiszen jó 10 évig együtt csinálták. Habony Árpád még közös tanácsadó irodát is nyitott vele Londonban.
A vidék számára elérhető elektronikus és nyomtatott média nem véletlenül került csaknem 100%-ban fideszes kezekbe.

Ne csodálkozzunk hát a szerencsétlen Mariska nénin, aki a primitív ösztöneire hallgatva leginkább annak ad hitelt, amitől saját biztonságát reméli. Mennyivel könnyebb elhinni azt, hogy ha nincs Orbán, akkor majd jönnek a migránsok és megölik/megerőszakolják, mint azt, hogy á, dehogy! Különösen, ha minden számára elérhető hírforrás az előbbit ömleszti rá ezerrel a nap 24 órájában.

De még ennél is sokkal aljasabb az, amit a gyermekekkel művelnek. A Mariska néniket még meg lehet érteni, talán még legyinteni is lehet rá. Ez viszont már megbocsáthatatlan:
https://kolozsvaros.com/2018/03/26/milyen-remenytelen-hely-az-ahol-a-nyolc-eves-gyerek-rajzolas-kozben-azt-ismetelgeti-hogy-stopsoros/

Villon írta...

Nem egeszen ide tartozik... de erdemes megnezni.
http://nyugatifeny.hu/2018/03/26/gerillakampanyba-kezd-a-dk-minden-nap-mas-epuletet-vilagitanak-meg-a-logojukkal
Szeretem a kreativitast!!!

neveletlen írta...

Na, remélem, nem fogják őket zaklatni a rendőrök, mint anno az ötletgazdákat.

https://index.hu/belfold/nolezer3768/

Tatjana írta...

Kedves Kibic37!

Köszönöm a csatolt cikket! Elolvastam.

Sajnos máshol is felmerült ez a kérdés. A kisebbik unokaöcsém jelenleg 8 éves, és a korához képest igaz, hogy megvan a magához való esze, nemrég megjegyezte, hogy "Stop-Soros, állítsuk meg azt az őrültet". Kérdeztük, hol hallotta. Hát, az iskolában, derült ki. Amúgy jól meglepődtünk, amikor a kisgyermek focizás közben csak úgy mellékesen megszólalt...
Tudni kell, hogy a mi családunkban nem feltétlenül mindenki ugyanazon oldalon áll, amitől is még színesebb a világ, de nem is igazán jellemző a hasonló tézisek állandó kántálása a kiskorúaknak.

Üdvözlettel: Tatjana

Tom Taylor írta...

Kedves Pupu!
Természetesen az írás ismét telitalálat, mint mindig!
Vészterhes időket, talán történelmi időket élünk, ezért csak félve hozom fel az elgépeléseket.
Mivel hétről-hétre az irónia magasiskoláját is megcsillogtatod írásaidban, nem tudom, hogy ez most csak véletlen, vagy szándékos:
- szolgalmi út létezik és nem szorgalmi
- az ártatlanság vélelme a helyes kifejezés és nem a védelme

További mélységes tisztelettel és jövőbe néző aggodalommal,
TT

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Úgy látszik ketten is néztük, ami számomra nem volt haszontalan. Három jogász meg egy elfogult Orbánt minden gyalázatból felmentő Bencsik vitatkozott. Meg kell állapítanom ez beszélgetés nem az álmatlan, aludni nem tudó Mariska nénihez szólt. Mert ha ő a hívő, akkor a még megmaradt el nem évülő tudása szerint kezet csókol a "szent jobbnak" és megváltójának. Véleményem szerint két csoportja van a magyar választóknak: a hívők akik egyben hazaffyak is, meg a gondolkodó "hazaárulók". Remélem nem a gondolkodok vannak kisebbségben.

Egy másik műsorban láttam egy NŐT aki úgy nézett ki mint az ember. Sugárzott belőle az értelem, a józan ész, a hitelesség. Jó volt hallgatni ahogy beszélt. Nem hadart nem labogott, és nem tűnt idegbajosnak sem. Számomra úgy nézett ki mint az első magyar miniszterelnöknő. De ő nem Szél Bernadett volt.

Kapat írta...

Kedves Tom Taylor!

Az idézett szóösszetételek nem elírások! PuPu ezzel akarta irónikusan jelezni, hogy -e kifejezések helytelen használata jellemzi azokat, akik nem értik amit mondanak, csak a hallott "szakszavakkal dobálóznak", imitálva hozzáértésüket a témához.

bubu írta...

Cereus írta...
"Egy másik műsorban láttam egy NŐT aki úgy nézett ki mint az ember. Sugárzott belőle az értelem, a józan ész, a hitelesség. Jó volt hallgatni ahogy beszélt. Nem hadart nem labogott, és nem tűnt idegbajosnak sem. Számomra úgy nézett ki mint az első magyar miniszterelnöknő. De ő nem Szél Bernadett volt."
Én is láttam. Szél Bernadett a büdös életben nem lesz ilyen, ha megfeszül sem! Ez a nő olyan női kivitelben, mint a férje férfiban (hacsak nem még jobb).
Szívesen látnám ott ahol te is.

kekec írta...

Pupu, sajnos a Vidék tényleg tájékozatlan, nem véletlenül vették ki a TV csomagokból az atv-t és a hírtv-t! És nem véletlenül erős ott a jobbik, hozzám is rendszeresen eljuttatják az ingyenes újságukat. Abból legalább értesülnek a szaftosabb fideszdolgokról a vidéken lakók.
Mondjuk én szívesebben venném ugyanazt demokratikus kivitelben, de hát szegény ember vízzel főz, és annak is örülni kell, ha a 100 %-os tájékoztatási monopóliumot bárki is megtöri.
Gyurcsánynak meg toll a fülibe, hogy nem nevezte Dobrevet ME jelöltnek a listája élére!
SOKKAL több szavazatot kapna úgy a DK!

Tatjana írta...

Kedves Tom Taylor!

Jaj, a de régen várt boldog békeidők végre talán elérkezőben vannak...! Félve merem leírni, hogy mintha a vihar kezdene elülni... Milyen jó érzés!

Nos, az irónia csak akkor használatos, ha feltétlenül muszáj. Akkor is csak a ösztönző hatás(?!) kedvéért. Hátha...
Tegyünk azonban különbséget az óminozus mondatok között! A valódi elütés és a tudatosság között!

Van, amikor az ész és az értelem nem működik... Hiába minden, nem lehet ellene tenni semmit.

Üdvözlettel: Tatjana

Tatjana írta...

Kedves Cereus!

Véleményem szerint hívő, csakhogy (!) kicsit másképp... A két történelmi egyház összecsapása: anyai ág és apai ág. Ő másként döntött: önállósítja magát... Hinni nagyon hisz, ám kialakította (lehet, hogy helytelenül!) a saját ideológiáját. Tudniillik nem igazán tudja vezetni, megvezetni semmilyen gyülekezet, (ál)papság stb.

Üdvözlettel: Tatjana

Kapat írta...

Csatlakozom Cereushoz és bubuhoz, a "Pirosruhás nő" okos, kedves, természetes és nagyon meggyőző volt. Valóban nem egy "szélbernadett". :-)

Valaki,aki írta...

Bubu, Cereus - titok, ki lenne a hölgy? (Tv-t már nem nézőként.)

Kibic37 írta...

Kedves Tatjana!
Sajnos tényleg nehéz szavakat találni a jelenségre. Mert - ahogy az idézett cikk szerzője is kifejti - a vadászkastélyokba, luxusszállodákba, helikopteres vadászatokba (és még lehetne sorolni) konvertált csilliárdok, amelyek ilymódon "elvesztették közpénz jellegüket", és amelyeknek eredeti rendeltetése hazánk felzárkóztatása lett volna, nagy veszteséget jelentenek az ország egészének. De ezek eltörpülnek amellett az iszonyatos pusztítás mellett, amit ez a nonstop szellemi kútmérgezés okoz. Ez generációkra kihat!

Ez az épphogy kamaszodni kezdő korosztály amúgy is elég fogékony mindenféle primitív lózungokra anélkül, hogy felfogná azok jelentését. Ők a saját kis köreikben értékelik ki a dolgokat, és pontosan olyan komolyan veszik, mint a felnőttek a nagygyűléseket. A mindenkori véleményvezérek fogják meghatározni értékrendjüket. Te mint szülő a lelked kiteheted, akkor is az lesz a tuti frankó, amit a Berci, vagy a Zsófi mondott. Aztán később lehet hogy kinövik, de az is sanszos, hogy nem.

Kedves Cereus és bubu!
Felkeltettétek az érdeklődésemet. Miután TV-t - legalábbis politikai témában - évek óta nem nézek, így elsőre fogalmam sincs ki lehet az általatok említett NŐ. Hacsak nem az, akire én is gondolok.
Akkor rákérdezek: Ő az? :)

Tatjana írta...

Kedves Cereus! (2018. 03. 28., 22:43)

Évekkel ezelőtt egy konferencián került a figyelmem középpontjába egy markáns, stílusos fellépésű férfi, akiből sugárzott a magabiztosság és az erő. Egyből kitűnt a tömegből. Nagyon megfogott az egész egyénisége. Óhatatlanul magára vonzotta az én és mások tekintetét. Intelligens és tehetséges volt. Én őt tartanám megfelelőnek egy egész ország irányítására. Soha életemben nem találkoztam hasonló jelenséggel.

Később ismét találkoztam ezzel a szenzációs férfivel. Még jobban bebizonyosodott számomra, hogy nem csak intelligens és tehetséges, hanem érzékeny is. Ezzel teljesen végem volt, azóta sem tudok szóhoz jutni miatta.

Bocsánat, de azt gondolom, hogy a politikában (is) ezekre az igazán férfias férfiakra van szükség, nem pedig a műmájer sz.rjankókra, akik nem értenek semmihez és nem érdekli őket az ország sorsa sem!

Üdvözlettel: Tatjana

talalom írta...

Pupu! Tedd idézőjelbe a "szorgalmi"-t, meg a "védelme"-t, mindjárt egyértelmű lesz az irónia.
Valaki, aki: Dobrev Kláráról van szó, az atv-n szerepelt a Húzós-ban.
Nálunk március 8-án tartott kampánygyűlést a jelölt. Jó volt ránézni a plakátra: három derűs arc. Dobrev Klára - Szabó Timea - Kunhalmi Ágnes. (Szabó Timea a PM egyik vezetője, szintén lmp-s volt, legalább olyan értelmes, mint Szél, csak bölcsebb.)
Nem vagyok egy feminista alkat, de szívesen látnék már egy ilyen triót az ország élén a sok kihízott fejű, görcsbe rándult arcú beszari handabandázó helyett.

PuPu írta...

Kedves Tatjana, ismét túltengsz, vedd ezt a 623. utolsó komoly figyelmeztetésnek - valamennyi nickedre vonatkozólag!
Anyegin éppen házon kívül van, ne itt keresd!
:O)))

Tatjana írta...

PuPuka részére...

Igenis, értettem, Főnök úr!!

Jaj nekem! Már már megint kikaptam, holott csak az általam "jó"-nak tartott politikus karakteréről írtam néhány gondolatot...

Várj! Néhány percig beállok a sarokba...

...és ismét bocsánatot kérek...

...de meg szeretném kérdezni, hogy erről az eseményről elkészült fényképet hová küldhetem...?

:-))

Üdvözlettel: Tatjana

Tatjana írta...

Kedves Mindenki!

Olyan politikusokról írtam, mint Hidvéghi Balázs, Lázár János vagy Áder János...
:-))


Kedves PuPuka!

Azt gondolom, hogy hamarosan egy időre vissza kell térnem a meditáláshoz, és akkor kicsit megszabadítom a blogodat egy kicsit az ömlengésektől... :-))

Te ezt nem értheted! Ez is csak az önmegtartózkódó életmódom egyik lefolyása volt...


Üdvözlettel: Tatjana

Névtelen írta...

jezuskrisztus talalomnak
a Kunhalmi Ágnes egy hihetetlenül kellemetlen hangú, erőszakos, ki, ha én nem nő.
ő az mszp szele, mert az, hogy szélje, az értelmetlen. vagy félreérthető.
bár az mszp ma már egy szélsőségesen impotens társaság.
szóval a Kunhalmi, egy Szél, csak az mszp-ből fúj.
a másik két nő rendben van, úgy látszik, csak az a látszat nehogy csaljon.
ma olyan időket élőnk, hogy akinek esze van, az fenntartásokkal viseltetik a politikus nevű állatfajta irányába.

bubu írta...

Kedves Valaki,aki ... és Kibic37. Aki kiváncsi a lilaruhás :) akarom mondani a piros ruhás hölgyre, egyéniségére és mondandójára, nézze vissza Rónai Egon Húzós c. 03.28-i műsorát. Szívből ajánlom, nagyon érdemes. Üdv nektek és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.

talalom írta...

Tatjána és Névtelen! Még mielőtt ölre mennénk bármelyik politikus kvalitásain:lehet egy politikus nagyon okos,művelt,szép, udvarias és emberbarát, az elvei döntik el,hogy egyet lehet-e érteni vele. Azok, akik a politikai munkát gyalázzák, legyenek akár"bal", akár "jobb" oldaliak, azoknak a szekerét tolják, akik úgy vélik: közös ügyeink nem tartoznak a "népre", majd ők megoldják, ahogy nekik tetszik. Az egyik fenti kategóriába se tartozó Németh Szilárd már kijelentette: politizálni csak a képviselőknek szabad, a civileknek tilos, ezért kívánatos, hogy az SS-törvénnyel (StopSoros)megvonják a szabad szervezkedés jogát. Az EGÉSZ MAGYAR NÉPTŐL, nemcsak a baloldaltól.

Tatjana írta...

Kedves Mindenki!

Nagyon boldog (húsvéti) ünnepeket kívánok Mindnyájatoknak!

Üdvözlettel: Tatjana

Ui.: Megnyugtatásképpen, egyéb elfoglaltságaim miatt elég sokáig nem leszek elérhető, és egyáltalán nem biztos, hogy visszatérek ezen blogoldalra. :-))

Névtelen írta...

Kedves talalom!

Egy pillanatra visszatérek.

Tisztázzunk valamit:
Egyszer találkoztam azzal az aranyemberrel az utcán és finoman visszajeleztem, hogy ezt talán nem kellene... Igaz, hogy csak nézett rám, de azért én mondtam, hogy elhibázott lépés volt.
Én sem szeretném, hogy mindenkit egy kalap alá vegyenek!

Ha lesz lehetőség, tuti, hogy megszólalok ebben az ügyben (is)...

Csak nem lehetek olyan elvetemült, mint ahogy azt sokszor hiszed...

Még mindig nem sikerült ki-,megismerned. Ráadásul mindig valamilyen akadályt gördítesz minden elé. Lassan már a hamut is mamunak mondom, és még mindig ott tartunk, ahol voltunk, vagy most már lassacskán ott sem...
Folyton vitanapot tartunk és a végén sikerül a másikba egy újabb jól irányzott szúrást intézni. Pontosan telibe, had szóljon!

Izgalmas dolgok ezek, kérem!

Na mentem, mert lassan készülődöm talán haza...

Üdvözlettel: "Ketteske"

1970 írta...

"Azok, akik a politikai munkát gyalázzák, legyenek akár"bal", akár "jobb" oldaliak, azoknak a szekerét tolják, akik úgy vélik: közös ügyeink nem tartoznak a "népre", majd ők megoldják, ahogy nekik tetszik."

Kedves talalom!

Annak, hogy ez ne így legyen, vagyis az emberek "ne gyalázzák a politikai munkát" lenne egy nagyon fontos előfeltétele: a politikai munka minősége. Ebben az országban lassan 3 évtizede azt látják az emberek, hogy a politikai munka minősége masszívan a negatív tartományban van (tisztelet a kisszámú kivételnek, pl. Horn Gyula). Fordítsuk magyarra, hogy világos legyen: a rendszerváltó elit képviselői tömik ész nélkül a zsebüket, miközben le sem sz..ják az embereket. Sőt, már nem csak átverik őket, de egymásnak uszítják a társadalom egyes rétegeit. Ugyan miért várod el tőlük a lelkesedést?
Mondd, Te lelkesedsz a mai magyar fociért? Én gyermekkoromban (hetvenes évek második, nyolcvanas első fele) édesapámmal rendszeresen jártam ki egy fővárosi neves csapat meccseire. Bár sokan azt mondják, hogy már akkor sem volt a régi, én állítom, hogy érdemes volt kijárni, mert még minőségi focit lehetett látni (Törőcsik, Nyilasi és mások). A Te logikád szerint a jelenlegi magyar futballért is lelkesedni kellene. Ugyan miért?

1970 írta...

Kedves Kapat!

Most már én is látom azt, amit Pupu előző bejegyzéséhez írt kommentek végén írtál.
Igazad van!

Névtelen írta...

Kedves PuPuka!

Még valamit...

Nagyon jól tudom, hogy mikor mit és miért írok.

Te viszont szedd már végre össze Magad, mert tényleg elveszítesz, és akkor az szerintem nem lenne Neked (sem) túl kellemes...
Olyan szépen megtudsz dorgálni pl. egy csoki, vagy könyv miatt, hogy ihaj! Meg akkor, amikor finoman megkérdezem, hogy segíthetlek-e valamiben. Már szeded is le a fejemet... Lassan beiratkozom valami önvédelmi sportra is. Úgy csinálsz olyankor mintha atomtámadásra készülnék az emberiség ellen...

Felőlem így is kommunikálhatunk az életünk végéig. Állok elébe!

Szeretettel: "Ketteske"

Valaki írta...

Kedves bubu!
Köszönöm, neten megnéztem, és egyetértünk - értelmes, okos nő.

Volt egy mondata az öszödi beszédről: "gondolkodó ember értette, mit akart mondani". Igen, ez lenne az alap - néha elgondolkodni azon, mit akart mondani a másik.

S tudom, csúnya leszek: lehet, hogy ez egy okos nép, de gondolkodni, azt nem szeret. A gondolkodáshoz ugyanis vélemény is társul, s abban még gyengébb. Legalábbis szemtől-szembe.

Még abban reménykedhetünk, hogy a szavazófülkében mégis jól döntenek. Szeretném hinni ...

Valaki írta...

Kedves talalom! Köszönöm Neked is, most olvastam az infód.

A trió nekem is tetszik, ám én alulról is építkeznék - Magyarországon nagyon sok rossz vezető van - rosszak a kereskedelemben, az oktatásban, pénzügyi intézményeknél, sat, sat. Az emberek, bárki is a miniszterelnök, vagy bármely miniszter, ki vannak szolgáltatva ezeknek a vezetőknek, főnököknek.

Ezen a szinten mindenképpen változás kell, mert sok múlik rajta. Kevés a dicséret, kevés a megbecsülés - a többség kényszermunkát végez. Az ő napi gondjaikon nem segít semmilyen kormányváltás, mert nem érzik a különbséget.

Legalább a munkával kapcsolatos jogszabályok szükséges változtatását hangoztatni kellene a kampányban - az elvett jogok visszaadását, betartatását, minimum.
S ha bizalmat kapnak, meg is kell csinálni!

bubu írta...

Kedves Valaki...
"gondolkodó ember értette, mit akart mondani". Igen, ez lenne az alap - néha elgondolkodni azon, mit akart mondani a másik.
Tudod, vannak akik nagyon is értették mit akart mondani, csak az érdekük azt diktálta hogy még jobban értsenek ahhoz, hogyan lehet ezt kifordítani, nemtelen eszközökkel fegyverként használni ellene. És az a sok gerinces ember aki ott akkor a hallgatóság volt, lelkiismeretfurdalás nélkül engedte elfajulni a dolgokat. Most is ott sündörögnek körülötte, várnak a húsos fazékra. Sajnos nem lett kigyomlálva a férgese azóta sem. Remélem egyszer végre lesz egy olyan kormányunk, amelynek tagjai és a képviselők is azt teszik ami a dolguk lenne régtől fogva: szolgálják hazájuk és népük érdekeit! (nem pedig a zsebükét). Kíváncsian várom meddig kell erre még várni?

Névtelen írta...

jézuskrisztus
ezek a fideszesek nem képesek szabadulni dolgoktól.
rögzültek náluk.
régebben az egyik mszp-s fickót nokiás dobozokkal, benne pénzzel gyanusítgatták, most meg azt találták ki, hogy a Cteglédy "cipősdobozban" hordta a pénzt a Gyurcsánynak.
úgy gondolom, az egész országnak az tenne igazán jót, ha az összes fideszes banditát beletennénk néhány cipősdobozba, s a végén egy pöcegödörben landolnának.
hiszen szereteik a dobozolkat.

talalom írta...

1970!
"...ne gyalázzák a politikai munkát" lenne egy nagyon fontos előfeltétele: a politikai munka minősége."
Mutasd meg, milyen lenne a "minőségi!

Névtelen írta...

Kedves talalom!

Egyetértek Veled!

Ismét bebizonyosodott, hogy a politikai viszonyok valóban végigkísérik az emberiség életét. Egyszer olvastam, hogy "az emberi társadalom változásával a politikai is változik. Mindig más funkciója van."

"A múlton nem lehet változtatni, csupán a jelenünket tudjuk formálni."
(Sleepy Hollow című film, részlet)

Legitimitás, bizalom, együttműködés. Fontos tényezők a politikai életben is.

Üdvözlettel: "Ketteske"

1970 írta...

Kedves talalom!

Ebben a rendszerben, amiben élünk, ilyen hatalmi viszonyok között, ilyen elittel, kíváncsi lennék, Te mit mutatnál meg:)

bubu írta fentebb

"Remélem egyszer végre lesz egy olyan kormányunk, amelynek tagjai és a képviselők is azt teszik ami a dolguk lenne régtől fogva: szolgálják hazájuk és népük érdekeit! (nem pedig a zsebükét). Kíváncsian várom meddig kell erre még várni?"

Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Ezek az emberek kedves talalom azért kapják a fizetésüket, hogy minőségi politikát folytassanak. Közel 3 évtizede azért fizetjük ezt a hatalmi elitet, többek között a Te adódból is. Ne nekem, meg Neked, meg Pupunak, meg másnak kelljen már megmutatni, hogy mi a dolguk.

Névtelen írta...

Kedves 1970! (2018. március 29. 19:38)

Érdekes a viszonyulásom a magyar focihoz.

Általában a sport szeretetét a testvéremmel együtt valószínűleg az Édesapámtól „örököltük”. Nálunk nagy családi hagyománya volt annak, hogy közösen néztünk meg egy meccset a tévében, vagy a helyszínen. Utána mindig megbeszéltük egymással a tapasztalatainkat. Gyermekkoromban ez hatalmas élmény volt. Nekünk is volt/van egy kedvenc budapesti csapatunk, amelyiknek különösen nyomon követtük a sorsát. Elég kicsi lakásban laktunk, de Szüleim mindig szívesen látták a barátainkat. Egy-egy eseménykor számtalan gyermek jött, az Édesanyám pedig főzött, sütött ilyenkor (is). Akkoriban sokkal jobban ismertem a csapatokat, manapság pedig az unokaöcsikéim tájékoztatnak az újabb fejleményekről. Az én drága rendkívül pedáns és katonás Édesanyám még gombfocipályát is engedett a bátyámnak felrajzolni a szobájában. Állandóan jöttek hozzánk a kortársaink, sokat játszottunk. Ha jó idő volt, akkor mentem én is velük, sokszor más kislányok is jöttek. Amíg a fiúk fociztak, mi a pálya körül gyűjtögettük a virágokat és készítettünk díszt, amelyet a meccs végén átadtunk a győztes csapat tagjainak. Jókat szórakoztunk, no meg persze vitatkoztunk is…
Érdekes számomra az, hogy sokat dolgoztak a Szüleim és szigorúak voltak, ám mégis volt tere egy csomó mindennek.

Manapság a magyar focira is jellemző, hogy túl sok pénzt öltek bele. Mintha csak az anyagiakról szólna. Összevissza építjük a drága stadionokat, amelyet ki sem használnak, sokszor megy a pusztulásba. Azt gondolom, hogy az utánpótlás kicsit gyengus. Az egyik unokaöcsém is focizik. Szerintem sokkal jobban állt volna neki a kosarazás, mert abban ügyesebb. Egy-egy mérkőzés után meg szoktam kérdezni tőle, hogy sikerült-e a labdához érnie. Ilyenkor jókat nevet...
Próbálom hinni, hogy egyszer talán sikerül helyreállítani a magyar foci renoméját.

Hááát… :-)

Üdvözlettel: "Ketteske"

1970 írta...

Kedves Pupu!

Előre is elnézésedet kérem, hogy némileg eltérek a témától, de szerintem fontos határvonalhoz jutottunk. Már többször kifejtettem a véleményemet az egész rendszerváltásról, meg annak hatalmi elitjéről, illetve annak politikai "teljesítményéről". Azt hittem, hogy nem lehet ezt az országot mélyebbre süllyeszteni. De lehet:
http://www.borsonline.hu/aktualis/karacsony-gergely-csaladja-a-fideszre-szavaz/150586

Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy idáig jutottunk. Természetesen az én tágabb családomban is vannak olyanok, akik másképpen vélekednek a közélet bizonyos dolgairól, mint én, de ez sohasem jelentette számunkra azt, hogy idáig lealacsonyodjunk, emberi mivoltunkból ilyen mértékben kivetkőzzünk (a nyilvánosság előtt meg aztán végképp nem).
Én nem is igazán ezt a testvért ítélem el, hanem azt a hatalmi gépezetet (ismerve, kiknek a kezében van ez az "orgánum"), amely odáig jutott, hogy a társadalmi kohézió totális szétverése után a társadalom alapsejtjét jelentő családot is szétveri. Teszi mindezt a "család szentségét" hangsúlyozva, úton-útfélen, húsvét előtt, nyers hatalmi érdekből.
Az ember esze megáll...a család ebben az országban mindig egyfajta "szentség" volt, de úgy látszik, ennek is vége.

Valaki írta...

Kedves 1970!

A borsonline egy szennylap, aki ott, ill. az Echo tévében szólal meg, nem komilfó.

Tudom, ezzel Te is tisztában vagy, és a családról írtál, de nem kell egy ostoba s..fej miatt azt gondolni, nincs remény. Semmilyen körülmények között "nem vallanék a testvérem ellen", nincs az a pénz.
Ez a mi családunk, bár vannak meccseink - éppen a Jobbikra adott szavazatok és az esélyek a Fidesz ellen témában. Éppen. Mégis, bármikor oda kell állni a másik mellé, ott vagyunk, kritika nélkül, csak a segítség. Egyébként meg három perc alatt képesek vagyunk összeveszni - lásd Marton-ügy. De ez a felszín, ott mélyen, erős a kötelék. Nagyon mélyen :):)
Nálunk az ilyen árulás elképzelhetetlen.

Ez az ember fontosabbnak gondolta magát, mint a tesóját, bár az édesanyja egyedül nevelte őket, nyilván alkalmazkodni is meg kellett tanulnia, s ha jól emlékszem 4-en vannak. Lehet, hogy ahhoz szokott, hogy ő fújja otthon a passzátszelet, és öcsi úgy tűnik lekörözte. Féltékeny, önző, kisstílű, tartásnélküli tahó.
Nem is csodálkozom, hogy a Fideszre szavaz - oda való.

1970 írta...

Kedves Valaki!

Egyetértünk!