2018. október 31., szerda

EMELKEDŐ PÁLYÁN - LEFELÉ

Kövér László, a haza görcse kétségkívül tud felülmúlhatatlan ökörségeket mondani, és azt hiszem, most is maradandót sikerült kiszuszakolnia magából.
Azt találta mondani ugyanis, hogy "ha a mozgásterünket kihasználjuk, ami Tiszának és kortársainak nem sikerült, akkor Magyarország nem csak elkerülheti a veszélyeket, hanem fennmaradhat az elmúlt 8 év emelkedő pályáján."
Érdekes felvetés, már csak abban nem vagyok túl biztos, hogy az az emelkedő pálya emelkedik-e egyáltalán, másrészt mihez képest emelkedik, harmadrészt meg, hogy pálya-e ez, egyáltalán?
Meg aztán ez a "nyolc éves történelmi távlat" is vicces, nem is szólva a világraszóló eredményekről, melyeken csak röhögni lehet, mint ahogy ezen az egész tolvaj bandán is lehetne, ha nem menne rá az ország, meg a nemzet.



Csak emlékeztetőül: még ha igaz is lenne Kövér álomvilágának emelkedő pályája, akkor sem biztos, hogy amikor éppen felfelé haladást érzékelünk, akkor az út vége nem vezet egy szakadékba, mint ahogy a bécsi döntések utáni helyzet sem a diadalhoz vezetett, hanem a vesztes háború tragédiáihoz, a társadalom elembertelenedéséhez, az ország lerombolásához, a nemzeti vagyon jelentős részének elvesztéséhez, megspékelve deportálásokkal, gázkamrákkal, fosztogatásokkal, kitelepítésekkel, erőszakkal, halállal.
Egymillió ember veszett oda, emellett a történelmi szégyen, mely hozzánk tapadt a deportálások, az ukrajnai megszállás eredményeképpen, nem múlik le erről a népről tán soha.
De azért akkor, amikor Horthy lóháton bevonult Erdélybe, a Felvidékre, a Vajdaságba, akkor nagy volt a diadal, büszkén meneteltünk a dicsőség mezején, hogy aztán a végén határtalan büszkeségünknek végtelen nagy legyen az ára...



Kövér azt mondja, hogy Tisza Istvánnak éppen a tragikumában tükröződött a nagysága, hiszen ő sem tudott olyan megoldást találni, ami megmenthette volna Magyarországot. Szerinte vannak olyan történelmi helyzetek, amikor nagyon nehéz a megmaradás érdekében a rossz, a még rosszabb és a tragikus között választani.Ilyenkor mi rendszerint a tragikus megoldást választjuk, jelen esetben az I. Világháborút. Sajátos magyar logika szerint abból lesz hős, aki a helyzetet megteremtette, aki pedig ennek ellene volt, annak szobrát Siófokra száműzik.
Persze a nézeteket erősen 
befolyásolja a történelemszemlélet helyzete, ami az épeszű vonulatnál eredmény-centrikus, tehát azt értékeli pozitívan, ami jó az országnak és lakosságának, ami meg csak a debil húgyagyúak lázálmainak gyakorlati megvalósítása, ami nem hoz az országnak, csak visz, azt nem becsüli sokra.
És itt lényegtelen, hogy az emberek általában mit gondolnak, hiszen, mint tudjuk, a sz@r a legjobb étel, százmilliárd légy nem tévedhet.
Nem lesz ez mindig így, hiszen Kövér megmondta: 
végre rehabilitálni kell múltunkat, és újra kell fogalmaznunk az elmúlt több mint ezer esztendőt, különösen a 20. századi történelmet, annak érdekében hogy helyesen lássuk a ma kihívásait is.



Ki ez az ember, aki azt képzeli magáról, hogy ő  és ócska bandája hivatott újrafogalmazni a múltat?
És mit ért ezen?
A mai, kancsal szemmel írt történelem ugyanis nem a történteket elemzi és értelmezi, hanem a megtörtént eseményeket akarja visszamenőleg farigcsálni - a saját érdekei szerint.
Így lesznek hősök kiskaliberű és az országnak ártó politikusok, háborús uszítók, gyilkosok és ordas kurvák, és valószínűleg így akarnak majd bevonulni ők is a történelembe.
Ők lesznek azok, akik kiverték az oroszokat, jóllehet akkortájt egészen mást vertek ki, és ők lesznek a tisztakezűek a tolvaj komcsik után - ők lesznek azok, akik helyreállították az ősi magyar erkölcsöt, miközben kilopták a feneketek alól a sz@rt is, hogy hadd legyek kissé rusztikus.
És még nincs vége, még vannak vagyonelemek, melyekre rá fogják tenni a kezüket, de az is biztos, hogy csúnya kifutása lesz a dolognak...
Akinek nincs múltja, annak jövője sincs, és ez azért igaz, mert a múltból tanulni kell - aki nem tanul, az elpusztul.


Átalakul a világ, új erőközpontok jönnek létre, a régiek is megváltoznak, miközben az ember egyre csak butul, egyre manipulálhatóbb.
Jó lenne valahogy megúszni az emberiség halálát...


:O)))

6 megjegyzés:

olili írta...

Kedves Pupu, isteni a humorod, de itt már valóban csak sírni lehet :(

Villon írta...

PuPu.
Ha valaha "Dozsa Gyorgy unokaja" dijat fognak alapitani,en rad fogom adni a szavazatomat.



















1970 írta...

Kedves PuPu!

Valóban "átalakul a világ", ahogy írtad, és ha megnézzük a politikai szféra színvonala is egyre süllyed. Érdemes megnézni, milyen emberek vannak döntéshozó pozícióban: az USA elnöke egy korrupt pojáca, az olasz vezetés őrült, Brazíliában egy elmeháborodott alakot választottak elnöknek (http://www.amiidonk.hu/hirek/kulfold-2/durva-idezetek-a-frissen-megvalasztott-szelsojobbos-brazil-elnoktol/). És mindeközben az az ember készül visszavonulni, aki talán az egyetlen normális, értelmes, méltóságteljes alakja a nemzetközi politikának (Merkel). E közegben Putyin még a normálisabb figurákhoz sorolható, nem csoda, hogy a német kancellár asszony felé próbált közelíteni.
Ilyen körülmények között egy percig sem csodálkozhatunk azon, hogy a mi kis "banánköztársaságunkat" milyen sötét bugyuta alakok vezetik:(

Kapat írta...

Az, ami egyébként szégyenletes, ebben az esetben szerencsének mondható. A tanított történelemre gondolok. Iskoláink (tisztelet a kevés kivételnek), soha nem jeleskedtek a történelmünk hiteles tanításában. A diákok sokadrangú tárgyként kezelték, kezelik. Akik behatóan szerették volna tanulmányozni múltunkat, könyvtárakban, levéltárakban, történészek fennmaradt, (nem tankönyvi) tanulmányaiból tájékozódhattak.
Ez a lélekmérgezés felháborító, talán eddig még nem túl hatásos. Hogy meddig jutnak el és mi marad fenn a hamisításokból, az csak a jövőben dől majd el. Tény, hogy korunk kedvez a kurzustörténészeknek, akik gátlástalanul írhatják maguk által kreált, hamis, érdekvezérelt múlt magyarázatukat. Ami a jelenlegi kurzus megrendeléseként történik, manipulációs eszközként felhasználva, hatalmuk és gaztetteik legalizálására. Azon már nem is csodálkozunk, hogy hiteles történészeink nem szólalnak meg, legalábbis nem hallani a hangjukat.

Anikó írta...

Már nem nagyon olvasom és hallgatom ezeket, mert mindig úgy érzem nem egy bolygón vagyunk, nem ugyanazon a rendezvényen vagyunk, eleinte még elgondolkodtam, hogy én vagyok a hülye és azért nem bírok ráhangolódni a baromságaikra és értelmezni, vagy ezek a hülyék, ennyi sekélyes, unintelligens, kulturálatlan barmot, mint amennyit a fidesznek sikerült összeszednie, az egyszerűen hihetetlen. Rohadtul megvezették az egész országot a rendszerváltás óta, annyit pörögtek-forogtak, mint a balerinák, hogy a normális józan többség nem tudta már követni őket, azért jutottunk ide, ahol most vagyunk, az aljára... és ez még nem a legalja, lesz ettől lentebb is.
Persze, most csak nagyon leegyszerűsítve írom azt amit gondolok, de már fáraszt róluk írni is, gondolkodni is.
És ez érvényes a nemzetközi politikára is, Trump óta, mindenütt a szenny kerül a felszínre és ezek fognak most jóideig tobzódni.
Egy ismerősöm váltig állítja /aki hisz ebben, ért hozzá és ezzel foglalkozik/, hogy az asztrológia is mutatja ezt a tendenciát sajnos, évtizedekig ez a lefelé tartó tendencia következik. Ilyen emberekkel. Kétségbe vagyok esve, hogy mi vár ránk, azokra, akik még képesek normálisan, józanul gondolkodni.

Cereus írta...

PuPu !

Pár észrevétellel tovább fűzném gondolatidat. Mégpedig, hogy elfajzott ördögünk milyen családból jött, és kik voltak a nevelő szüleik. Eleinte az ő drága jó "gyógypedagógus" édesanyja próbálkozott intelligensé nevelni, majd az akkori pártitkár elvtársam, az Ö édesapja, előbb ütve, később rúgva is sikertelenül próbálkozott megnevelésével. Azon kívül számára a hatalom megszerzése és megtartása érdekében hányszor változtak meg az égtájak az Ő Soros által kiművelt fejében. De hányszor !!!
Amikor azt írtam, hogy a komcsi bitangok bemenekültek a Fideszbe, akkor egyértelművé vált számomra hogy a volt besúgók nem szavazzák meg az ügynöklisták átvilágítását.
Állítom, hogy tisztességes embereket nem kértek fel és nem is tudtak besúgónak beszervezni.
mert nem volt mitől félniük. Simicska szerint Orbán Viktor is egy mocskos besúgó volt.
Remélem mihamarabb ki fog derülni minden szarháziról.