2019. február 22., péntek

VÉGRE! DOBREV KLÁRA A POLITIKÁBAN

Éppen itt volt már az ideje, hogy a politika előterébe lépjen. 
Sőt, már régen itt lett volna az ideje, talán jobb is lett volna kicsit korábban, erre lett volna ezer ok, mód és alkalom, de mégsem. 
Talán azért, mert az embernek - még a legjobbaknak, legokosabbaknak is - idő kell ahhoz hogy tudomásul vegye átmeneti vereségét, belássa, hogy a szokott módon nem lehet folytatnia útját, belássa, hogy vannak dolgok, melyeket elrontott, leszámoljon illúzióival és hátrébb lépjen egyet.
De legalábbis, utat nyisson legtehetségesebb szövetségesének, mégha ő a felesége is.


Természetesen Gyurcsány döntése szokás szerint kissé felemásra sikerült, hiszen egy európai parlamenti képviselő nincs a belpolitika első vonalában, de arra tökéletes, hogy arcot adjon egy kezdő politikusnak, aki persze csak ebben a minőségében kezdő, hiszen a politika világát belülről ismeri, meg merem kockáztatni, legalább olyan szinten, mint Gyurcsány.
És nő.
Ez a magyar belpolitikában nem egyértelmű előny, főként akkor nem, ha a nő tudja magáról, hogy tehetséges és okos, és nem hajlandó magát alacsonyabb rendűnek tekinteni senkinél, ha van tartása és öntudata.  
Dobrev Klára pedig - annak alapján, amit eddig megismerhettünk róla - ilyennek tűnik. És mindenképpen friss erő az áporodott magyar belpolitikában, melyben a hatalom lábszagú szolgáit vak komondorokon hátraszaltózó engedelmes háziasszonyok szolgálják, az ellenzék kékharisnyái pedig a tartalmat sokszor a külsőségekkel helyettesítik.
A magyar választó szeret számára komolynak tűnő emberekre szavazni, ezzel pedig nem fér össze a parlamenti széksorokon való harisnyás ugrabugrálás.


Olyan tekintetben is újdonság lesz Dobrev Klára, hogy politikus létére érteni fog ahhoz, amit csinál. 
Azt mondják: aki tudja - csinálja, aki nem, az tanítja. 
Ő nem csak tanulta és tanította a közgazdaságtant, hanem napi munkájából adódólag a magyar és nemzetközi gazdaság dzsungelében éli életét, a kormányzati döntések munkáját közvetlenül érintik, el tudja helyezni azokat a magyar maffiaállam térképén. 
Őt nem lehet majd lerázni ócska lózungokkal, ő tudja mit beszél, viszont csak akkor beszél, ha beszélni is akar, ellentétben Gyurcsánnyal, akit sokszor vitt már türelmetlensége jégre.
Gyurcsány az elmélet embere, és az elmélet megenged mindenféle gondolatkísérleteket.
Dobrev Klára két lábbal áll a földön, pontosan tudja, hogy mi a különbség vágyak és lehetőségek között, és nemigen enged a csábításnak.
Emellett, mint háziasszony pontosan tudja, hogy nem elég az, ha az ételhez rendelkezésre állnak az alapanyagok, azokat megfelelő arányban kell adagolni, megfelelő ideig kell főzni vagy sütni, pontosan kell fűszerezni - és az sem mindegy, hogy kinek készül az ebéd, hiszen nem mindenki szereti a pacalt vagy a halat, vannak, akiknek mással kell kedveskedni.


Az új listavezető vállalatokat vezet és vezetett, pontosan tudja, hogy döntést hozni csak úgy lehet, ha az ember felméri a lehetséges következményeket, és még így is érheti meglepetés, melynek bekövetkezte esetére készen kell lennie egy másik tervnek is
Pontosan tudja, hogy a politika nem épülhet improvizációk sorozatára, annak úgy kell működnie, mint egy fegyelmezett zenekarnak, melyben nem kapják el a tétel felénél az üstdobos elől a partitúrát, kicserélve a Lohengrin kottáját a Csárdáskirálynőjével.

Gyurcsánnyal remek politikai párost alkothatnak, ha a pártelnök képes lesz feldolgozni ezt a helyzetet és a lehetőség nem hal el a hiúság oltárán. 
Most még könnyű lesz a helyzet egy darabig, de minél jobban közeledik a következő parlamenti választás, annál inkább adódhat különbség a két erős egyéniség véleménye között, és el kell jönnie annak a pillanatnak, mikor Dobrev Klárához kell alkalmazkodnia Gyurcsánynak, akinek ez a mai helyzetben nem okoz nehézséget, de nem biztos, hogy ez minden kérdésben így is marad.
Bízva Gyurcsány intelligenciájában feltételezem, hogy a döntésénél ezt is figyelembe vette, és jó társak módjára meg is beszélték a lehetséges buktatókat, beleértve megoldásuk módját is.
Gyurcsány és felesége vélhetőleg azonos értékeket vall, enélkül nehezen menne a házasság, de a politika gyakorlati megvalósítása során adódhatnak nézeteltérések, és egy későbbi helyzetben lehetséges, hogy a döntő szót nem Gyurcsány fogja kimondani.


Dobrev Klára támogatottságával a baloldalon nem lesz baj, a DK hívei és szimpatizánsai egyértelműen szeretik és becsülik, a baloldali választók előtt viszont új esélyként jelenhet meg.
Ha ezidáig került volna valaki, aki kellőképpen karizmatikus, okos, tapasztalt és rátermett, már ott lenne az élen, de ilyen még nem jelentkezett.
Dobrev Klára viszont eddigi politikai megnyilatkozásaiban egyértelműen sikeresnek mutatkozott, nem ijed meg a saját árnyékától, kellőképpen tapasztalt, gyakorlatias, kemény, emellett képzett, nyelveket beszélő nő, aki alkalmas európai politikusnak.
Politikusi alkatában talán Kósáné Kovács Magdát idézi, aki minisztersége idején az egyetlen férfi volt minisztériumában, értve ezen határozottságát és fellépését.
Feledhetetlen volt, ahogy, a Fidesz trolljai futottak előle... 



Természetesen ez csak az első lépés a hivatásos politikussá válás útján, remélhetőleg követi majd a többi.
Merthogy Dobrev Klára túl értékes ember ahhoz, hogy beáldozzák a semmiért.

Kívánjunk neki sok sikert!


:O)))

81 megjegyzés:

Enikö írta...

Nekem is szimpatikus. De a gyurcsányozók eleve ellene lesznek. És én sem tudom, mit politizált eddig, ami meghaladja a First Lady szerepét. Amúgy meg, ha sikerülne, akkor Klára asszony Brüsszelben, a férje meg Budapesten? Van kicsi gyerekük is.

góbé írta...


"...és el kell jönnie annak a pillanatnak, mikor Dobrev Klárához kell alkalmazkodnia Gyurcsánynak, akinek ez a mai helyzetben nem okoz nehézséget, de nem biztos, hogy ez minden kérdésben így is marad..."

Van erre megoldás! Gyurcságy elmehetne a 3 éves Marcival főállású apának.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Azt hiszem, hogy nem kéne neked Gyurcsányt ekézni feleslegesen.
A DK döntése, egyben a Gyurcsány házaspár döntése is, legalábbis ez kellett hozzá !

Gyurcsány szándékainak és hibáinak a feltételezése, ennek fényében, számomra nem egy hihető dolog a részedről.
Az események legalábbis nem ezt mutatják.
Gyurcsányt nem kellett erről meggyőzni és kár úgy beállítani, mintha az istennek se akarta volna ezt a hátrébb lépést megtenni.

Sajnos nem vagy egyedül ezzel az elképzeléseddel. Főleg a FIDESZ és az MSZP háza táján gondolják ezt elég sokan.
Tévedtek, ha a DK.t kihagyjátok a számításból.
Nekik is vannak ugyanis érdekeik és ezt Gyurcsány megfelelően képviseli.

Hogy mi lesz ebből?
Egyértelműen a baloldal nyer és a DK-nak szerencséje, hogy van egy ilyen kaliberű politikusa !
A baloldal és az MSZP akkor profitálhat majd ebből, ha Gyurcsányt rehabilitálják és összefognak a DK-val.

Ezzel lépnének a legnagyobbat a FIDESZ eltakarításában.

Üdv Sphagin.

PuPu írta...

Kedves sphagin, ritka eset, de nem értek veled egyet.
Ez a poszt DK-ról szól, nem Gyurcsányról, és messze nem ekézés, csak értékelés és esélylatolgatás.
Jelzem, ezzel Gyurcsány nem lépett hátrébb, legfeljebb oldalra egyet, és belátom, ez se lehetett egy könnyű döntés neki.
További dolgokba nem is mennék bele, mert azzal már valóban bántanám Gyurcsányt, akit egyébként mostanában nem fognak rehabilitálni, még ha meg is bukik Orbán, akkor sem.
De politizálni azért kell, és ehhez megfelelő vezetésre van szükség, ehhez az első lépés ez volt - ennek kellett volna már lenni a választások napja óta, de mint az öreg székely mondta, mikor eltalálta a balta a feleségét: így se rossz...
:O)))

1970 írta...

"ha Gyurcsányt rehabilitálják"

Kedves Sphagin!

Ahhoz, hogy ez érdemben megtörténjen, Gyurcsánynak is egy jó pár dolgot át kellene gondolnia saját tevékenységében (főleg azokra az ostoba kijelentéseire gondolok 2006-2007 táján, amelyek sajnos nagyon sokat ártottak a baloldalnak, amire egyébként Horn Gyula is komolyan figyelmeztette őt).

Unknown írta...

Dijazom es orulok KLara asszony jelolesenek
Fonyeremeny.

CsipkeRózsa írta...

Tisztelt PuPu,

Nagyon jó írás.

A köv. mondatod nem ellentmondásos?


"Dobrev Klára támogatottságával a baloldalon nem lesz baj, a DK hívei és szimpatizánsai egyértelműen szeretik és becsülik, a baloldali választók előtt viszont új esélyként jelenhet meg."

PuPu írta...

Kedves CsipkeRózsa, nem minden baloldali DK-s és nem minden DK-s baloldali, sőt, vannak sokan, akik nem is tudják magukról, hogy ők baloldaliak. Nagy itt az ideológiai zűrzavar...
:O)))

CsipkeRózsa írta...

Tisztelt PuPu,

köszönöm, erre nem gondoltam.

Attila írta...

Üdv!

Dobrev Klára valóban új arc a politikában és nagyon jó, hogy nem mindjárt a mély vízbe kerül. A fidesz nyaloncok máris keresik a fogást rajta. Brüsszelben megtapasztalja a politikusi világot amit majd kamatoztathat itthon, bár nem lesz könnyű dolga. Örülök ennek a döntésnek, jónak tartom.

Attila

Attila írta...

Most olvastam! Reagált a fityisz kommandó. Mivel is? Na mivel? Mi mással mint sorosozással és migránsokkal.
Agyament az kb. 2 millió fidesz fan, ha ezt is beveszik. Pedig be fogják cuppantani.

Attila

Kovács Erzsébet írta...

Érdekes írás.Sokkal többről szól, mint a DK-ról, vagy a baloldalról.
A házasságban úgy csiszolódnak a felek, mint a kavicsok a patakban.
A férfi gőg befolyásolja a mindennapi életben is a házasságok belső harmóniáját.
Egy okos nő inkább hátralép,és a férjét előre engedi "villogni".
Ha nem teszi meg, úgy jár,mint az operett dalszövegben, hogy a királynők mégse boldogok....a kis cselédlánynak jobb élete van, vagy valamiehhez hasonló.
Kisgyermekes családra való tekintettel én bár alkalmasnak tartanám Dobrev Klárát a politikusi pályára, nem hinném, hogy kisgyerekes anyaként a puhapihe családi meleg fészket feladná a brüsszeli acsarkodásért, mert Ő egy szerelmes asszony, aki a családi békéjét nem áldozná fel a páternoszterként felbukkanó elvtársakkal való közös harcért.
Ő sokkal okosabb,mint a Feri.
Jó lesz, ha álcázza magát, mert a férjek nem szokták kultiválni, ha a feleségükről kiderül, hogy mekkora koponyák.
És a Feri már egyszer vétett öregecskedő első felesége elválása okán, az Ő gögjét jobban teszi akárki, ha nem vonja magára.
És anyagilag sincsenek ráutalva egy ilyen szedett vedett koncertzenekar karnagyi teendőinek elvállalására, amikor senki sem tudja, milyen dalmű van a repertoárban, és a kottát sem ismerik.
Ez egy nagy kakofónia lenne, és az Ő jó hangzású nevüket és eddigi életület egy ilyen gyülevész baloldallal megégetni nagyon nagy hiba lenne, főképp, hogy a baloldal a Soros nótát akarja játszani, amit valamire való magyar ember útál, mint a bűnt, mint a hazaárulást.
Bármit is cselekednek, meg fogják bánni.
Egy ilyen elcseszett baloldallal, aki a Kádári vívmányok utolsó sajtdarabkáikat is hagyták kiénekelni a szájukból, elhagyták a TBII.törvényt,a Munka Törvénykönyvét, az oktatáspolitikát, az egészségügyet,a Szakszervezeteket, most meg már még az MTA-t is.Mindent,mindent elveszítettek.
A rohadt 300 Ft miatt hagyták magukat megbuktatni,pedig az emberek mondták, NE.
Most mondják, a fenébe a Sorossal,a migrációs ölelgetéssel,az emberek nem akarnak iszlám ország primitv embereivel osztozkodni az eddig elért kultúrális és szellemi javakon.Miért nem lehet felfogni, hogy Orbánnak igaza van,nem kellenek ide a Soros patronáltak,a pénzügyi csalásaival már jól megszedte magát, milyen hazafi, aki a nyakunkba ülteti a hottentottáit, mert neki ez megéri,ha nem érné meg nem csinálná.A baloldal csak akkor győzhet, ha paradigmaváltást hajt végre, elismeri az Orbán helyes bel és külpolitikai gondolkodásmódját,a haza védelmét.És a parlamentális kultúra követelményeit megtartva harcolna a munkások, a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok, a kiskorúak, a védelemre szorulók érdekeiért.Mert a munkásmozgalom arról szól, hogy együtt húzzuk az igát, hogy mindenkinek jobb legyen.A törvények is azért vannak, hogy betartsuk.És ehhez nagyon fegyelmezett, nagyon felkészült baloldali politikusok kellenek, akik nem futna neki a becsukott ajtóknak, nem kúsznak az TV Stúdió padlóján, nem taszítják le egymást a székről.Általában, az emberekért dolgoznak, és nem a saját politikai sikereikért.
Ha igaz célokat igaz eszközökkel tiszta világos beszéddel vívnak,és nem fekszenek alá pénzmágnás őrült elképeléseinek a végrehajtásában, ki fogják vívni az emberek elismerését,mert az emberek nem hülyék.Meg tudják különböztetni mi az arany, és mi a trombitaréz.

Mamorica írta...

Jó lesz ez így.

Névtelen írta...

Erzsébet Kovács
"a baloldal a Soros nótát akarja játszani, amit valamire való magyar ember útál, mint a bűnt, mint a hazaárulást."

Ennél a szövegrésznél kibújt a szög a zsákból. A folytatása is példázza, hogy mennyire kábítható vagy. Olyannyira, hogy palástolni sem vagy képes, mivel többnyire az aktuális kormányprpaganda terjesztésénél kötsz ki.
Legalább itt nem kellene.
/Amadeus/

Kovács Erzsébet írta...

Névtelen Amadeusnak:
A baloldal sajnálatra méltó vergődése késztet az írásra.
50 évig voltam MSZMP-MSZP tag.
A 75.életévem, a munkás emberként, a munkások között leélt élet, ledolgozott
szolgáali időm, az 1 éves pártiskolai, majd az MLEE Fil.Szakosítón végzett
tanulmányaim predesztinálnak arra, hogy ne halgassak,akiben még van lélek, szembe nézzen a történelmi helyzettel, egy kis önvizsgálatot tartson, hogyan eshetett szét ennyire a balodal.
Sajnálom, hogy nem érzitek, mennyire disszonáns a brüsszeli baloldal kórusa...
Azért tartunk itt, mert ki lettek hagyva a melósok az MSZP vezetéséből, Ők megmondták mindig a frankót.Most is megmondanák, hogy "a haza mindenek előtt".
Kölcsey Ferenccel lennének egy véleményen, nem a Sorossal.
A balsorsunk oka jelen esetben a Soros terv, mely következményeiről a Himnusz is
szól, hogy megbűnhődtök már a múltat és a jövendőt.
De talán értelmes emberek módjára ha felfognátok, hogy ha az országunk szuverénitását veszélyezteti valami, akkor nem kellene kedves elvtársak széthúzni, a széthúzás helyett az összefogást kellene alkalmazni.Milyen nép az, akinek a fizetett brüsszeli képviselői eszement módon a hazájuk ellen érvelnek, mint egy csapni való rossz szindarabban, de az arcukon a szégyen rózsái nyiladoznak, pirulnak, mert Ők is érzik a helyzet tragukomikumát.
Hogy a gyárban a melósok erre a viselkedésre mit mondanának, azt nem idézhetem, mert az nem tűrné a nyomdafestéket.
De nem kell itt izgulni, vannak még jó érzésű emberek, akiknek a belső iránytűjét nem kell félteni, tudják majd az EU választásoknál hogyan kell szavazni.
A baloldal ezekkel a performanszokkal csak gyorsítják a folyamatot, hogy mindenkinek leesen a rózsaszínű szemüvege, és kellő képpen meg tudja ítélni,kik is azok, akik a baloldali érdekek képviseletére felesküdve így képviselik hazánk érdekeit Brüsszelben.
Az igazságot nem lehet véka alá dugni, mert úgy is kiderül.
A józan paraszti ész nem hagyja cserben a munkásembereket sem, ha a hazájukról van szó.Majd májusban kiderül.
Én nem vagyok kábítható, és munkás emberek agyával gondolkodok,mert köztük éltem.
A munkás ember odaüt, ahova köll, mert különben elfeketedik a körme,és nem tud dolgozni.Mindenkinek azt ajánlom, vegye elő az ifjonti szép tiszta eszét, és ne vagdalkozzon összevissza, mint a hülyegyerekek.Mert fájni fog, nagyon.

Kovács Erzsébet írta...

"Négy szócskát üzenek,vésd jól kebledbe,s fiadnak hagyd örökül ha kihúnysz.
A haza minden előtt.
(Kölcsey Ferenc)

góbé írta...


Erzsikém, eddig birtam... Hogy is mondtad?

"...A baloldal csak akkor győzhet, ha paradigmaváltást hajt végre, elismeri az Orbán helyes bel és külpolitikai gondolkodásmódját,a haza védelmét.És a parlamentális kultúra követelményeit megtartva harcolna..."
"...ha az országunk szuverénitását veszélyezteti valami, akkor nem kellene kedves elvtársak széthúzni, a széthúzás helyett az összefogást kellene alkalmazni..."

Talán neked van igazad... Mily szép is lenne: Gyurcsány-Orbán-Dobrev !!!... Vállat a vállnak vetve deritenék fényre a hazát !

Tartok tőle fel kellene keresned valamelyik stadiont, Harrach úr(??) veretes megnyilvánulására hivatkozva.

neveletlen írta...

Kötve hiszem, hogy Klára asszony egyedül, vagy családjával kimegy Brüsszelbe, közben kiskorú gyereket nevel, milliárdos cég birodalmat irányít, stb.
PR fogásnak tartom a jelölést és nem is túl jónak. A családot, politikai népszerűség hajszolása miatt nem vetném a gyűlölködők elé. Az édesanyját már többször megfuttatta a médiában, mindenki döntse le, mennyire volt gusztusos.
Pl.
http://www.blikk.hu/aktualis/politika/nem-koltozik-gyurcsanyhoz-beteg-edesanyja/l176eky

nemóvatos írta...

A kiegyensúlyozottság jegyében Kovács Erzsébet mellé követelem Abramovics visszaengedését a komentelők közé!
Klára asszony szerepvállalását magam is üdvözlöm és drukkolok a sikeréhez az ország javára.

Anikó írta...

Kifejezetten örülök Dobrev Klára színrelépésének, lehet, hogy ő az új arc akire úgy várunk, mint a messiásra ??? lehet, sőt remélem is. Mindenképpen alkalmasnak tartom a politikasi szerepre, sőt akár miniszterelnöknek is. Arról már nem is nagyon teszek említést, hogy ezért a húzásáért Gyurcsány okosabb, mint hittem. Bár soha nem is tartottam őt hülyének politikailag.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

A blogodat lehet, hogy a DK-ról szeretted volna írni, csak éppen Gyurcsány szerepvállalásán keresztül szemléltetted.
Hogy nem mindenben látunk egyformán, az a Gyurcsány házaspár munkamegosztásából is következik.

Köztudott, hogy Gyurcsány volt "gyesen "a kis Marcival és ő szokott főzni is és gondolom vasalni is. Klárika fő állású vállalkozóként vitte a cége ügyeit és én még nem olvastam tőle egy sor konyhai ajánlást sem.
Ennyit a háziasszonykodás témájához.

Szerintem a többi témában sem szabadna többet belegondolni, mint ami valójában történik.
Szükség volt egy friss erőre, mert az eddigi szereplő elfáradt és cserére szorul.
Sikerült meggyőzni a fiatalasszonyt erre a célra és ebbe belejátszhatott az a támadás sorozat is, amelyet indítottak ellene.

Bárhogy is volt, igen jó döntés született, szerintem.

Egy biztos, az MSZP összefogás iránti igénye mindaddig üres szólam, amíg erre nem tesznek valós lépéseket, pedig nem lenne rossz a baloldal szempontjából.
Nem fog rá sor kerülni, mint ahogy írod, mert csak üres szólamok hangzanak el.

Ebből én is azt látom, hogy a DK létét nem fenyegeti semmi, még a FIDESZ bukása sem.
Szükség van és lesz rá még egy jó darabig, mert üres teret tölt ki. Az MSZP-t pedig rákényszeríti a markánsabb baloldali politizálásra.

Nem is tudok elképzelni a DK részéről ettől jobb döntést.
Minden adott, hogy a megfelelő összhang meglegyen, elvégre az egyeztetések nem ütköznek akadályokba.
Kivel lehetne jobban együttműködni, ha nem a két nagyrabecsült, közel álló ember, közös akaratával meghozott döntések mentén.

Nem látok benne akadályt és rosszat.
Persze lesznek viták és röpülhetnek a tányérok is, de ha ők nem tudnak megegyezni, akkor bizony más bele se fogjon !

A többit majd meglátjuk !

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Szerintem Gyurcsány már elég sok dolgot átgondolt a saját dolgaival kapcsolatban és még nincs vége ! Nincs vége, mert tudja, hogy egy útkeresés folyik, ennek minden velejárójával együtt.

Aki ezt akkor és azóta s képes felfogni, azt nagyon lehet sajnálni, de megérteni aligha.
A baloldal válsága sok mindent kikényszerít, de ne csak az egyoldalú átgondolásokat erőltessük.

Ideje lenne, ha ezt sokan mások is megtennék, a saját és a baloldal sikere érdekében.

Nem látok ilyen szándékot, sajnos.

PuPu írta...

Kedves sphagin, a blogot Dobrev Kláráról írtam, micsoda szerencse, hogy a nevének kezdőbetűi megegyeznek a párt kezdőbetűivel...
Ami most történik, az éppen a munkamegosztás átstrukturálása, nem kimondottan a bablevesfőzés mentén. Ettől még Gyurcsány a DK arca és első embere marad, de megnyitották a lehetőséget ennek megváltoztatására - helyesen egyébként.
Ok nélkül nem történik semmi, ez nem egy szerelmi történet, hanem politika a javából, - szerintem is jó lépés egyébként, ha végigviszik a folyamatot a következő években.
Dobrev Klára potenciálisan alkalmas kormányfőnek is, de egy politikusi karriert fel kell tudni építeni, ez pedig időigényes és többlépéses folyamat. Gyurcsány éppen arra fizetett rá, hogy mindent maga akart csinálni, pedig a cégeinél ennél okosabb volt...
Ami a szocialistákat illeti békén kell hagyni őket, megvannak a saját bajaik, és az ellenzék akkor lesz erős, ha ezeken úrrá lesznek.
Ha egy erdőben eltévedtél, nem lehet egész hátralevő életedet útkereséssel tölteni, valamerre előbb-utóbb el kell indulnod, mert csak az után mennek a tömegek, aki utat tud mutatni...
A DK egyébként nem tölt ki üres teret, ha rosszindulatú lennék, akkor azt írnám, hogy politikailag nem képvisel senkit saját magán kívül, és ennek nem is lesz jó vége, ha nem sikerül úrrá lenni a szektásodáson.
Egyébként meg nem lehet mindig mindent a szocik nyakába varrni, habár kétségtelen, hogy sok kárt okoztak - de a DK is...
Korrigálni kell, közben meg nem lehet állandóan egymásra mutogatni...
:O)))

góbé írta...


NEMÓ ! GRAT !!!

Az elmúlt 1,5-3 év kommentje ! - 2019.02.23. 06:57 -

Mily sokak birnak órákig beszélve semmit sem mondani s alig akad aki egy mondattal komplett jellemrajzot, helyzetelemzést képes megfogalmazni.

Neveletlen ! - 06.04 -

Miért nem úgy fogod föl, hogy azt a havi 2-4 +repülőutat - max 1-2 napos - egy amúgy is üzletasszony simán kibir ? Nagy a család... Van nagymama... Van bébiszitter is... Meghát! Van annak a hároméves gyereknek apja is...!!!
Sőt! Főleg nem lenne haszontalan ha Gyurcsány pár évre a gyermeknevelésre koncentrálna, legalább kiderülne hogy a DK megáll-e saját lábán.

Túlzott és indokolatlan részedről annak prejudikálása, hogy már családszinten müvelnék a népszerüséghajhászást.

Klára asszony már évekkel ezelőtt is "beszállhatott" volna. Szerintem most is csak azzal a feltétellel tette, miszerint meghallgatja ugyan férje tanácsait, melyek viszont őt semmire sem kötelezik.

A másik érdekességed: Gyurcsány az édesanyját - ahogy mondod - megfuttatta a médiában...??
Hofi meg az "anyósát" futtatta... és milyen jól tette !

Tudod, volt pár éve egy trend - " kerüljünk közelebb a zemberekhez! " melyet o1G kezdett a bulvárban a lányával, a vejével, a demizson pálinkával, a disznótorral. Aztán jött a rogánycillike-cunami, meg kósamama a disznaival, meg a BMW motorjával..- itd...

Én sem tartom helyesnek hogy Gyurcsány beszállt ebbe, de azért tartsuk meg az egyensúlyt, az a nyilatkozat nem az "Apró-klán" sajátossága volt, különösen a morális szintet tekintve.

1970 írta...

Kedves sphagin!

Lehet, hogy Gyurcsány "elég sok dolgot átgondolt saját dolgaival kapcsolatban", de ez mit sem ér addig, amíg ezt nem osztja meg a baloldali közvéleménnyel. Magyarul: amíg el nem hangzik, hogy "2006-2007 táján ökörségeket beszéltem, pl.: Kádárral meg NI-vel kapcsolatban, és az azóta elhunyt Horn Gyulának volt igaza". Ahogyan akkor kiállt az ország nyilvánossága elé ezekkel a marhaságokkal, ugyanúgy ki kellene állnia most is. Én ezt várom leginkább tőle, jó ideje.

PuPunak a következő megjegyzést írtad:
"Az MSZP-t pedig rákényszeríti a markánsabb baloldali politizálásra." (a DK-ra gondolva).
Mondd, miből gondolod, hogy egy ilyen sajátos liberális konglomerátum, amiben egykori MDF-es, meg SzDSz-es politikusok is bőséggel vannak, egy másik pártot "kényszerítene markánsabb baloldali politizálásra". Az a párt tenne ilyet, amelynek alelnöke (Niedermüller P.) azonnal viharos köpködésbe kezd, amikor valamilyen markánsabb baloldali állásfoglalás elhangzik az MSzP háza táján?
Egyébként abban teljesen igazad van, hogy ennek az országnak markáns baloldali politikára és ezt képviselő hiteles arcokra lenne szüksége. Egy ideje azonban azt gondolom, hogy ezt az MSzP (nagyobb) részétől, pláne a DK-tól várni üres illúzió. Magyarul: felesleges időpocsékolás.

Attila írta...

Üdv!

Bözsi ne sírjon, Bözsikém drága, feledjen el! Énekli Soros papa a kertben miközben búvóhelyet ás a migránsoknak. Miután több milliót sikeresen elbújtatott, most azon tépelődik, hogy kéne bejuttatni a turul szárnyai alá őket. Körvonalazódik a megoldás! Hát persze! Ott a példa, a venezuelaiak! Kreálni kell magori felmenőket, oszt jónapot!

Attila

PuPu írta...

nemóvatosnak:

Abramovicsnak nem a politikai véleménye a probléma, hanem a modora.
Rendben van, a gyerekszobájában a tehén volt a radiátor, de ez nem az ő felülete, csináljon magának egyet oszt ott bunkóskodjon.
Egyébként tud ő viselkedni, mint a példa is mutatja...
:O)))

Névtelen írta...

anyádaTszájba basznád-e, vagy - és most igazán aljas leszek,
.
DE
.
mivel egy féreg vagy, nem érdemelsz mást, így legyen! - esetleg a nem is oly rég eltávozott nejedet baszogathatnád a temetőben, vagy ha hazavitted urnában, akkor abba bele a poraira rejszolhatnál gyökér!!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ha van merszed, ezt kiengeded,
.
DE
.
mint tudjuk, te egy senkiházi, jellemtelen kis őrmesterke vagy, ki a helyi hülyéi ájult hódolatától alélol el.
legyen neked!

neveletlen írta...

Góbé 02.22.18.10

Igazad lehet...

Nemrég azt találgattam, hogy mikor dobja be Gyurcsány megint a törölközőt, mert a parlamenti szopacs havi kb. 1 millióért nem az ő műfaja, sokszorosát keresi a cégeivel. Az elmúlt ciklus felénél azért vonult ki a frakciójával együtt mert diktatúra van, lásd bezárták a Népszabadságot, most úgy néz ki, bő 1 évig bírja.
A diktatúrást még egyszer nem lehet eljátszani (mert akkor miért is indult 2018-ban, ja tudom, mert hitt a győzelemben) az EP választás viszont kapóra jön.
Ögyes. :)

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Végre egyetértünk, ok nélkül nem történik semmi !
Nem is gondoltam volna, hogy Gyurcsány lelépne a színről.
A magam részéről új lendületet várok a DK-tól, pláne, hogy a hölgy kezdőbetűi is megegyeznek.

A lehetőséget sok mindenre megnyitották ezzel, ki, ki azt lát bele amit akar.

A szocialistákat sem illeti meg a finomkodás, ha már politizálunk.
Tény, hogy van elég bajuk. de kinek nincs.
A DK pl. szektásodik. Főhet a fejük, hogy ezt elkerüljék.
Az MSZP fő baja, saját politizálásukban keresendő.
Nem könnyű a helyzetük, de még ezt is elősegítik néha.

Érdekes az útkeresési stratégiád, bár mintha már ezt hallottam volna Gyurcsánytól, még az elején. Igazat adok ennek, mert az élet nem áll meg azért, hogy a baloldal rendezze a sorait. Majd kialakul, még akkor is, ha néha egy kis szektásság is előfordul.
A célok adottak, az utak lehetnek különbözőek.
Csak éppen meg kéne ezt érteni egyeseknek és nem kutyát , békát mondani a másikra.

Attól, hogy a DK teret adott a szétvert MDF, SZDSZ politikusoknak a szereplésre, még nem azt jelenti, hogy feladta a baloldaliságát. Ez világosan ki lett fejtve, mégis sokan, szándékosan félreértelmezik.
Mert így akarnak ártani a DK-nak.
Persze mindezt a baloldali összefogás érdekében teszik.

Hogy ki, kit képvisel ?
Mindenki keresi a helyét és nehezen találják. Mint a munkásosztályt, meg a szakszervezeti szövetséget.
Az MSZP menne középre is, csak a DK útját állja, elfoglalja előlük a tér egy kis részét, valahogy mindig belebotlanak.
Rendet kellene tenni végre, hogy a gondjaik egy része megoldódjon, ha újra néppárti szerepre vágynak.

A korrigálás itt már nem megoldás, lépni kellene, de nem is kicsit !

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Az általad idézett kijelentések, a maguk kontextusában, nem is voltak ökörségek. csak meg kellett volna érteni őket.
Innen nézve, Horn Gyulának se volt igaza.
Ne is várd, hogy ez irányban változás álljon be.

Kiállt ő a és elismerte a hibáit, bár mások is megtennék ezt, csak ezt nem nagyon ismerik el és újból, és újból ki akarják eszközölni mások tekintetében.

Azt javasolnám, hogy előbb tegyék meg azok, akik magára hagyták az általuk megválasztott vezetőjüket és leköpték, elárulták azt !

Igen, a DK balközép párttá válása az MSZP-t balra szorította. Nincs tere a közép felé és ezt a saját politizálásuknak köszönhetik. Ezért díszeleghet a JOBBIK a második legerősebb pártként a palettán és ezért nem tud teret nyerni az MSZP a választók körében.
A baloldal önmagában nem képes győzni a választáson, szüksége van szövetségesekre, jobbról és balról is, ha vannak.
Csak ne akarják egyből fel is falni őket !
Ez a fajta politizálás nem bűn és nincs más megoldás.

A "markáns" baloldali politizálás pedig pont ezzel megy szembe. Ezért nem is tetszik sokaknak.
Tudomásul illene venni, hogy egy megváltozott világban élünk és piacgazdasági keretek között kell élnünk.
Az AURÓRA ágyúi még egyszer aligha fognak eldördülni.
Más keretek között kell politizálni és utat keresni.

Nem könnyű a helyzet és még sokat fogunk szenvedni, amíg valami is kialakul.
Én már ezt nem hiszem, hogy megérem, de bízok benne !

Olasz Ildikó írta...

Örülök Klára asszonynak. Kétségem sincs afelől, hogy ha így határozott a család, akkor így történnek majd a dolgok. Ami az irányítást illeti, van bőven jó példa előtte, kezdve a brit uralkodótól, az egykori szintén brit miniszterelnökön keresztül a német kancellárig. Örülök a döntésnek és kívánom, hogy az EP képviselőség csak ugródeszka legyen számára, mert ennél sokkal többre hívatott.

góbé írta...


Abra, mennny te a francba !!!
Joggal kérdhetik ezek után Nemót meg engem is, hogy eztet hiányoltuk ?!? Hát nem !

1970 írta...

Kedves PuPu!

Miért engedted ide ezt a mentálisan sérült őrültet megint?
Miért van szükség arra, hogy ilyen sorokat olvasgass? Miért kell egy halott embert gyalázni hagyni?
Ez egyszerűen minden határon túlmegy, ez az ember kezelésre szorul...

1970 írta...

Kedves sphagin!

Így már világos, amit írtál! Nem értek Veled egyet gyakorlatilag semmiben, ami itt szerepel.
Hornnak szerintem igaza volt, Gyurcsány egyszerűen ökör volt akkor. Ezzel a kijelentésével iszonyatosan sokat ártott a baloldalnak, és az MSzP-nek. Ebben a kontextusban véleményem szerint ő lépett ki egy baloldali gondolkodásból, és - bizony - ő köpött le keményen másokat. Az már más kérdés, hogy ezt visszakapta kamatostul...
A DK nem balközép párt, hanem egy liberális konglomerátum, amely magába olvasztott fűt-fát. Ez nem feltétlenül vált előnyére (mondjuk, amikor Horn Gábor ott legyeskedett, akkor az én gyomrom is felfordult). De a legárulkodóbb e tekintetben Moldova György volt. Olvasd el "Per Kádár sírjáért" című könyvét, és képet kaphatsz arról, hogy ennek a pártnak egynéhány politikusa (pl.: Niedermüller P.) milyen gusztustalan módon tud viselkedni).
Véleményem szerint azért "díszeleghet" a kisgömböc a várban még most is, mert nincs az országban markáns baloldali alternatívát felmutató párt. Amikor ilyen megjelenik csírájában érdekes módon azonnal ott van a DK, meg az MSzP néhány politikusa, és köpködni kezdenek. Nekik ez így kényelmes szerintem, lelkük rajta. Az ország viszont tovább csúszik a mocsár mélyére.
Ne hidd, hogy a határozott baloldaliság csak az AURÓRA ágyúival jöhet el. Az egy adott történelmi helyzetre adott válasz volt. Ma viszont nézd meg az istenített piacgazdaság nagyjából mit termelt ki a világban: trumpok, salvinik, bolsonarok, meg hasonló bohócok és fasiszta őrültek uralkodnak sok helyütt, és Európa is csúszik lefelé. Ha számodra ez az ideális világ, amit átadhatunk a gyermekeink, unokáink számára, akkor lelked rajta. Én nem igazán érzem magam ebben jól...

nemóvatos írta...

Kedves PuPu!

Gondolhatod, hogy nem a most általad demonstrált, ordenáré, mocskos szájú, erőszakos, kegyeletet sem ismerő Abramovicsra utaltam, hanem az összefüggésbe hozott olvtárshoz hasonlóan, esetenként nevetségesen tévelygőre.
Góbé (elismerő) szavai ellenére/mellett elnézésedet kérem azért mert feltételeztem, hogy a vadbarom a karanténban háziasodott.

Egyébként meg Klára Asszony kapcsán megindultak itt az agyak a baloldalt illetően, holott már egy ideje személyes teljesítmények, pályaívek értékelésére, mérlegelésére kellene trenírozni magunkat.

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Nem egy ablakon nézünk a világra és ebből következőe3n mást és mást látunk.

Szerintem egy ilyen helyzetben, ahol a baloldal ezer sebből vérzik, muszáj elindulni járatlan utakon és vinni azokat is, akik ez nélkül elbuknának és eltűnnének a süllyesztőbe.
Gyurcsány jól látta meg ennek a szükségességét és tűzte ki a célt a demokrácia irányába.
A baloldal csak egy demokratikus környezetben lehetséges és életképes.
Először tehát ezt kell rendbe tenni és elérni.
Ennek tükrében nyilatkozott "marhaságokat" nem illik marhaságnak nevezni, pláne mindenféle jelzővel illetni.
Egyszerűen meg nem értésről van szó, hogy a szándékosságot ne vegyem opciónak.

Sokan rá is játszanak erre, ilyen, olyan okok folytán.
Megy a kavarás és bizony sokan fel is ülnek ennek.

Számomra inkább az a felháborító, hogy okos, értelmes emberek, nem tudják felfogni a mit, miértet, pedig érthetően el is mondják azt.
Téged se értelek, hogy miért vakulsz el az adott helyzettől elvonatkoztatva.

Nem hiszem, hogy olyan politikusok baloldaliságát megkérdőjelezhetőnek tartanád, mint Kósáné Kovács Magda, Vitányi Iván, stb.
Márpedig ők a kezdetektől a DK tagjai, alapítói !

Egyetértettek a DK politikájával és annak az útkeresés irányával és az ennek megfelelő lépésekkel !

Ez van és nem látok jobbat.
Lehet kritizálni, de a ki jobbat tud, az tegye meg, hogy követni tudjuk.
Sajnos az eddigi kísérletek nem túl bíztatóak a baloldal számára.
Egy demokráciában élő nyugati baloldali párt, markánsabban tudja képviselni a baloldalt, mint a mi baloldali pártjaink.
Idáig jutottunk és nem tehetünk róla, így kell, ilyen körülmények között politizálni.

Innen nézve egy igen nagy szerencse, ha egy pártnak van egy olyan kaliberű új politikusa, mint Dobrev Klára !

Én örülök neki !

Villon írta...

ERzsebetnek...
" a munkás emberként, a munkások között leélt élet, ledolgozott
szolgáali időm, az 1 éves pártiskolai, majd az MLEE Fil.Szakosítón végzett
tanulmányaim predesztinálnak arra, " Nem te vagy az egyetlen. aki egy propaganda szintu fejtagito utan filozofusnak kepzeli magat.Nem kell ahhoz faiskolaba jarni, hogy valakinek velemenye legyen.Nekem az a velemenyem, ha egy "felnott" embet kijelenti, hogy nem ir ide tobbet, es a szajabol ??? csinal, annak a velemnye annyit is er. Kezelteted mar magadat a "Soros" rogeszmedbol? Rad ferne.Egyebkent ami a "velemenyt-velemenyeket" illeti az ido majd helyreteszi a realitasokat. Minden lehetoseget, ami a minidiktator elmozditasanak az iranyaba mutat csak udvozolni lehet, tamogatni kell nem kritizalni...

CsipkeRózsa írta...

Válasz abramovics névtelen, 2019. február 23. 14:47-re


Ezt a hozzászólásodat nem kellett volna leírnod, gondolom, megbántad.


neveletlen írta...

Pupu, lécci töröld ki azt a hányást, akaratlanul is ránéz az ember, pfuj.

PuPu írta...

Lépd át, kedves neveletlen, hidd el, őt még a törvény se büntetné, legfeljebb gyógykezeltetné.
Csak azért engedtem be, hogy akinek hiányzott, az értse, miért lett innen eltávolítva.
:O)))

1970 írta...

Kedves sphagin!

Miért gondolod, hogy "elvakult" vagyok pusztán attól, mert másképpen látok gondolok bizonyos dolgokat, mint Te? Vagy éppen azért, mert nagyon nem értem meg Gyurcsány 2006-2007 körüli - fentebb már idézett kijelentéseit?
Igen, konkrétan nagy ökörségnek tartom azt, amit akkor erről nyilatkozott; az egyik óriási baklövése volt. És továbbra is határozottan állítom: ezzel okozott komoly kárt a baloldalnak akkor.
Utaltál két emberre: Kósáné Kovács Magdára és Vitányi Ivánra. Az utóbbi inkább liberális volt mindig (kicsit nekem olyan ő, mint Pozsgay et., akiről "tudjuk", hogy el volt nyomva:)), de már idős, nem igazán szerepel. Kósáné Kovács Magda igazi baloldali ember volt mindig is, de ettől nem lesz a DK baloldali párt (pláne nem volt MDF-es, meg SzDSz-es emberekkel, meg Niedermüller Péterekkel telepakolva). (Egyébként az MSzP-nek is vannak markáns baloldali figurái, mégsem gondolom, hogy ez a párt ma alapvetően baloldali lenne. Horn Gyula még képviselte ezt egykor, de ezek...).
A demokrácia "rendbetételéről": 20 évig volt itt állítólag demokrácia, amely csodálatosan megágyazott egy mindent felfaló kisgömböc korlátlan uralmának. A rendszerváltás egykori és jelenlegi elitjének szinte minden tagja (tisztelet a kisszámú kivételnek) egykor tapsikolt ennek az embernek és/vagy anyagilag is keményen támogatta, hogy előre nyomja őt. Ezek az emberek (is) igen komolyan felelősek azért, ahová ez az ország jelenleg jutott. 30 év telt el a rendszerváltás óta, fel kellene ébredni a csipkerózsika álomból sokaknak, és körbenézni az országban, hova csúsztunk le 3 évtized alatt. A tanulságokat pedig le kell vonni.
(Még egy adalék: Nézd meg, hogy áll a "demokrácia ügye" európai és világszinten! Nézd meg, ki vezeti az USA-t, Európa néhány országában milyen vezetés van, és mi a helyzet Latin-Amerikában.)
Mindenesetre ajánlok Neked egy rövid olvasmányt, egy egykori ellenzékitől:
https://www.facebook.com/erzsebet.szalai.547/posts/1074669222739460
Talán érdemes átgondolni az elején írottakat (TP-re nem érdemes szót vesztegetni!).

Kovács Erzsébet írta...

Villonnak:
Talán igazam volt, amikor azt fogadtam meg, nem írok ide többet.
Egy nagy hibám van, mindenkit többnek tartok, mint amennyi, mert szerintem mindenki több lehet holnap,mint ma, ha változtat a gondolkodásmódján.

Bocsássátok meg nekem, hogy ilyen naív vagyok, és mindenkit többre tartok,még azt is, aki több írásomból kiemelt szócsoportokat,és egymás mellé téve, mintha az iratmegsemmisítőből kiszedett papírcsikokat egymás mellé téve alkotott rólam egy nem túl kedvező képet,pedig azóta sok minden változott, csak egy nem.Ti nem akarjátok felfogni, hogy nem lehet egy dologról a múló időben és a változó világban mindig ugyanazt gondolni,mintha fennakadt volna a tű a lemezen.

Én nem vagyok egy önkínzó, mint a Pupu, ha leköpik és ócskázzák, Ő akkor sem adja fel a népnevelést, nem is tudom, honnan merít ehhez lelki erőt a pudvás mentalitásokkal való küzdelemhez.

Én tényleg nagyrabecsülőm Őt,és Reá való tekintettel nem írok ide többet, már ígyis éppen elege van a fotelforradalmárokból.

Olyanok vagytok, mint a lakodalmas lovak, ha trombitaszót hallanak felvágják a farkukat és díszlépésben lépegetnek.Nektek a trombitaszó a Soros,lehet itt kérem díszlépésben lépegetni, a kutya is jobban teszi, ha ide se vakkant,el vagytok itt Ti szépen egymással, kórusban dicsérgetitek egymást, ha valaki mást talál szólni, az aztán úgy jár, mint aki kiesett a körhintából, csak a port törölgetheti a ruhájáról.

Remélem,a sok olvasó között azért van olyan is, aki másképp gondolkodik, felismeri, a változó világunkban a feladatok felismeréséhez másképp kell gondolkodni.Ha közelebb lépsz egy megoldandó feladathoz, rájössz, változtatni kell, mert ha nem változtatunk, ugyanazokat a hibákat követjük el újra és újra.

A fő gondolatként változatlanul Kölcsey Ferenc intelmét ajánlom az itteni tisztelt publikumnak: "A haza minden előtt".

Utóirat:
Pupukám, hagy Őket magukra, elfogysz, mit a HB-s írón, ha állandóan a ceruzahegyezőben faragják.

Jobb lenne, ha egy új irodalmi újságot nyitnál, amolyan elme és lélekmosodát,az avitt elmék újrafutózására,hogy az új idők új dalait is tudnák finoman fogadni, lehetne a címe :"Szép szó".
Ahogyan Te írsz, szívhez szólóan, mint a jó apa a neveletlen gyermekeinek.

Villon írta...

Lehet egy masik embert, vagy embereket ocsarolni, ugy is mint egy rovidlato, ugy is mint Orban tanitvanya. Ha ez a sertetett onerzetbol jon, az illeto "csak" kiallitja magarol a szellemi bizonyitvanyt... Kedves... "Halgattal volna"....

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Nem akarom ismételgetni magam, már megírtam a véleményem.

Attól, hogy szerinted liberális valaki, még lehet baloldali szocdem is !
Mert azt is meg kell nézni, hogy ki mondja ezt és miért,
Nem lehet mindenki öntudatos baloldali az " igazi" baloldali szempontból nézve.
A baloldal mindig is színes volt és elég sokan, sokféle képpen látták a világot.

Mint ahogy nem lehet megmondani, hogy ki a magyar, úgy azt sem lehet megmondani, hogy ki a balldali és pláne nem, hogy mit értünk ez alatt.
Ne ess abba a hibába, hogy ezt csak te tudod.

Tény, hogy nm egyformán látunk dolgokat, mint ahogy írtam.
Ezért illene a sommás ítéletektől tartózkodni !

Nem értek veled egyet és igen károsnak tartom a meglátásaidat !

1970 írta...

Kedves pleinair!

"Mint ahogy nem lehet megmondani, hogy ki a magyar, úgy azt sem lehet megmondani, hogy ki a balldali és pláne nem, hogy mit értünk ez alatt.
Ne ess abba a hibába, hogy ezt csak te tudod."

Mondd, miből következtettél erre, hogy ezt csak én tudnám? Leírtam a véleményemet, ami az én saját személyes véleményem, és eltér a tiédtől. Erre Te a fenti durva csúsztatással válaszoltál.

Én személy szerint ez ilyen durva csúsztatásokat tartom rendkívül károsnak.

"Attól, hogy szerinted liberális valaki, még lehet baloldali szocdem is !"

Kétségtelen lehet, ahogy Vitányi I. esetén is azt írtam "inkább liberálisnak" tartom őt. Nem vonom kétségbe a baloldali szocdem elkötelezettségét, de ettől még számomra ő személyesen semmivel sem vált szimpatikusabbá.

Szalai Erzsébet ajánlott bejegyzését elolvastad? Mi a véleményed erről?

1970 írta...

Bocsánat, az előzőt természetesen sphaginnak címeztem.

stirlitz írta...

Nincs bal oldali párt magyarországon jobbik ezért olyan erös és a fidesz is sajnos

PuPu írta...

Erzsikém, aranyos vagy, de ebben a korban már nem áll jól a durcásság, írd, amit gondolsz és ne hisztizz.
Tegyük hozzá, én sem értek veled egyet, ez a Sorosozásod valóban kissé beteges, az igazi veszély nem ő, hanem a saját idiótáink.
A migránsozás sem stimmel, hiszen hazugság az egész, meg a dolgok összemosása.
A bevándorlás egy szabályozott folyamat, kérelmezik és az állam eldönti, hogy hozzájárul, vagy nem, így van ezt az egész világon.
Más a menekültkérdés, mely a válságövezetekből menekülőknek nyújt humanitárius segítséget, azoknak, akik olyan területekről menekülnek, ahol az életük vagy életfeltételeik veszélyben vannak.
Őket helyzetük tisztázása után nemzetközi egyezmények alapján kötelesek vagyunk segíteni, mint ahogy segítettük anno a görög, később a chílei menekülteket, akik közül a legtöbb a helyzet rendeződése után hazament, kivéve azokat, akik itt gyökeret eresztettek, megházasodtak, férjhez mentek, nekik már ide is volt kötődésük.
Most jönnek Szíriából, Afganisztánból, és hidd el, az is menekült, aki egy háborútól sújtott országból a kényszersorozás elől menekül.
Aztán vannak, akik gazdasági okokból keresnek új lehetőségeket maguknak, őket az állam vagy beengedi, vagy nem - saját döntése alapján. Orvos jöhet, Németországba az utcaseprő is, miből hol van hiány.
De olyan, hogy illegális bevándorló, olyan speciel nincs, mert aki a határforgalom számára megnyitott átkelőkön kívül próbál jönni, az illegális határsértő és nem menekült - még ha egyébként menekül is valami elől.
Ezeket a helyzeteket az erre hivatott szerveknek kell elbírálni, de semmi esetre sem neked, mert egyrészt nem értesz hozzá, másrészt meg a lehetőségeid is korlátozottak.
A sok hülye rémhírrel meg okos ember nem foglalkozik, hiszen a rémhírek az ostobáknak készülnek.
A nagy menekülthullám idején, amikor Orbán ráeresztette az országra - és mellesleg Németországra is - az ellenőrizetlen menekült-tömeget, egyetlen bűncselekmény nélkül mentek át az országon százezrek, ami mégis bűncselekmény volt, azt is magyarok követték el - a menekültek ellen.
Normális országban normálisan mennek a dolgok, itt meg Julcsa néni fél attól, hogy megerőszakolják, mert meghülyítik a te zsebedből fizetett idióta propagandával.
Hidd el,nem lesz ennek jó vége, és jó lenne, ha ezeket a dolgokat nyugodtan végiggondolnád, még mielőtt szégyenkezned kellene.
Ami meg a blogot illeti, így jó ez, ahogy van, egyedül ebből jobbat csinálni nem tudok, de csak azért, mert nem értek egyet mindenkivel, nem lehet eldobni, és nem lehet azokat cserben hagyni, akik itt találnak fórumot maguknak. Jó kis beszélgetések és viták ezek, már ha nem ragadunk le a "Soros Gyuri hüje!" szintjén.
Csak, hogy értsd: nem szeretem Sorost, nem szerettem, mikor ezt a lábszagú garnitúrát támogatta, mert azt hitte, ezek majd képesek lesznek nyugati színvonalú politizálásra.
Tévedett, és az Úr igazságos volt, azzal bünteti, amiben vétkezett.
Te egy jószándékú, elkötelezett ember vagy, aki hajdan megtanult úszómedencében úszni, csak sajnos most nem vízzel van tele a medence - de úszni akkor is kell, már ha nem akarsz megfulladni.
Szóval, csak türelmesen, Erzsikém!
:O)))

1970 írta...

"Csak, hogy értsd: nem szeretem Sorost, nem szerettem, mikor ezt a lábszagú garnitúrát támogatta"

Kedves PuPu!

Az igazi "lábszagú rendszereknek" igazi lábszagú kiszolgálóik vannak:)

http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/vicceiert-vertek-meg-a-rendorok-nagy-ferot-rendszervaltas-elott/x3ynt9c

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!

Te vagy a sose látott legjobb barátom.
Neked mindig igazad van, sajnos, vagy hálisten.
Türelmes vagyok, mert más választásom nincs.
Mostanában sokszor eszembe jut az apukám, Ő hasonló képpen
gondolkodott, mint Te.
Az 50-es évek elején, amikor sirtam, hogy egy rendes félcipőm sincs,egy pár bakancs volt az összes lábbelim,abba kellet menni az iskolai farsangi bálba...és
egy rendes ruhám se,mert elég szegények voltunk.
Akkor Ő ezt mondta,a szegény ember ne ugráljon,ne rontson a helyzetén, mert ha elszakad a bugyigumija,akkor bajba lesz, mert annyi pénze sincs, hogy vegyen másikat.

Végsősoron, ha nem nélkülöznének az emberek, nem kellene a helyzetük romlásától tartani, ha nem árulnák el Őket nap mint nap, ki a fenét érdekelne a soros, annyi lenne, mintha a kutyák ugatnának a kert alatt...
A soros az átverés , a megvezetés,a kiszolgáltatottság szimbóluma,mert azon kívűl. hogy a kutyatálkájából etet,a fizikai kiszolgáltatottaságon túl a lelki, a morális romlást hozza a spekulációja révén,mint annak idején a hódítók az üveggyüngyöket vitték az indiánoknak a földjeikért cserébe.Ha győz májusban az EU Parlamenti választáson senki sem fogja megállítani,számolatlanul adja a hottentottáknak a névtelen bankkártyákra a pénzeket, többet, mint amennyit egy átlag munkás meg tud egész havi munkájával keresni.
Ha győzni fog májusban, új időszámítás kezdődik az életünkben,nem a krisztus születése előtti dő lesz, hanem a Soros-Junker előtti időről fognak szólni a történelem könyvek.Lesz vér és könnyek...mint ahogy a nyugati oszszágokban már a kijárási tilalom fogalma is közbeszéddé válik, mint 44-ben, amikor születtem, a bombázások idején volt.

Mi lesz Veled, Európa?És mi lesz Velünk....

Aki nem szed gondolkodás gátlót, az úgyis rájött már, hogy itt az új honfoglalásról van szó,a pénz mérhetetlen uralmáról a lelkekkel való kufárságról.

A Jóisten már a Biblia szerint volt, hogy kihajtotta a kufárokat ostorral a templomból.
Mint tudjuk, az Isten nem bottal ver, előbb utóbb mindenki megkapja azt, amit megérdemel....

A cselekvés hiánya nagyon megbosszulja magát.

neveletlen írta...

https://index.hu/belfold/2019/02/26/dobrev_klara_az_europai_egyesult_allamokat_fogjuk_epiteni_dk_ep-program/

Ő lenne a baloldal üdvöskéje, akire már régóta várnak a hívők? 'Emberi minimum, multiadó, európai húsvér, egyéni problémákkal...' Lószart, Klára!

góbé írta...


Te Neveletlen !

Bizonyos körökben, bizonyos szinten, egy adott felvetésre, akár programra, az az ellenvetés, miszerint: "lószart !", elég hig. Nem a lószar, hanem a megnyilvánulásod.
Érveid, vitaképes gondolataid, egyáltalán vannak-e ?..... S ha vannak kifejtenéd-e ?

Ha nem, úgy fölös volt koptatnod a klaviatúrát....

PuPu írta...

Kedves 1970, Nagy Ferót minden rendszer minden rendőre megverte volna, adottságai predesztinálták erre.
A szocializmus kissé prűd ideológia volt, nemigen díjazta a kor erkölcsi felfogásától idegen megnyilatkozásokat, Feró meg nem volt egy kulturált előadóművész, függetlenül attól, hogy az élő csirke ledarálása, vagy rajongójának színpadi maszturbálása az emberi lábszárcsonttal igaz-e, vagy sem.
A művész úr polgár és elvtárspukkasztó viselkedése általában minden öltönyös vagy egyenruhás embernél kiverte a biztosítékot, nemkülönben rajongói tábora, akik nem igazán a Művelt Nép Könyvkiadó névadói közül kerültek ki, hanem leginkább a lumpenproletariátus soraiból. Persze az idők folyamán Feró is belesimult a társadalomba, egyre nehezebben hozta a krakéler lázadó figuráját, ma meg már úgy celeb, ahogy van, ha érted, mire gondolok.
Nem kell a személye mögé nagy társadalomkritikát képzelni, igaz, nem is ő dimenzionálta túl saját jelentőségét, a hatalom zargatta a hülyeségei miatt, ez adta a reklámját és legitimációját.
Mindenesetre ami igaz - igaz, nem ő volt a szocialista ifjúság etalonja, ő volt a rossz gyerek, aki rendszeresen belekakilt az óvónéni ridiküljébe a társadalom óvodájában...
:O)))

PuPu írta...


Kedves neveletlen, Dobrev Klára nem egy üdvöske-típus, és valószínűleg ő lesz a magyar baloldal kevés számú női szakpolitikusainak egyike.
Azért megkérdezném - mi nem tetszik az általad belinkelt programból?
:O)))

PuPu írta...

Kedves Erzsike, Soros egy nagyon befolyásos pénzember, akinek van egy víziója a kívánatos társadalomról, mely kétségkívül nem baloldali vízió, de ő is azt gondol, amit akar, meg te is, és arra fordítja a pénzét, amire akarja.
Könnyebb őt hibáztatni, mint szembenézni saját sikertelenségünkkel, megkeresni annak okait, legfőképpen tenni ellene.
Magyarországnak ma nem Soros a problémája, nincs menekültproblémája se és ki a franc akarna ide bevándorolni, ahol jelenleg az idegengyűlölet a társadalmat összekovácsoló ideológia.
Orbán tehetne akármit, ha itt egy normális társadalom lenne, de nincs, itt egy fantom ellen folyik a hadakozás - a te pénzeden...
Ellenben azzal, hogy még te is elfogadod, hogy a Soros nevű fantom a főellenség, elvonod a figyelmet a valódi problémáról, a lopakodó nácizmusról, a Horthy-rendszer nyílt restaurációjáról, a társadalom gazdaságilag hosszú távon végzetes szétszakadásáról, az elpofátlanodott tőkéről, a szegénységről, a rasszizmusról, antiszemitizmusról, sőt, magad is elkezdesz rasszista paneleket mantrázni.
Európa pedig egyesülni fog - velünk, vagy nélkülünk. Nem tudom. hogy hihető egy globalizálódó világban, hogy a kisnemzeti nacionalizmusoknak jövőjük lenne?
Erzsikém, ne hisztikézzél, és ne keress a valóságos ellenségek helyett egy megfoghatatlan, távoli rémképet, az ellenség itt van, már a spájzban, a baracklekvár mögött!

:O)))

Névtelen írta...

Javaslom, hogy a szentenciák ontása helyett, inkább Te is nézz olykor tükörbe...! Azt gondolom, hogy Te és Önmagad mégcsak köszönő viszonyban sincs egymással...
Ugyebár, nemdebár?!

Ha másra ráfogod, higy hisztizik és durcáskodik, akkor a Te viselkedésedre azt lehet mondani, hogy ocsmány és faragatlan bunkó...

Engem fenyegethetsz... De miből gondolod, hogy hagyni fogom magam?!

talalom írta...

1. A DK párt neve: Demokratikus Koalíció. Nem Baloldali és nem Szoocialista koalíció. Nem véletlenül: Amikor Gyurcsány Ferenc - és még jópáran - megalakították(tuk) a DK-t, felismerték. Lehetetlen Magyarországon a konzervatív, sőt jobboldali polgárok nélkül eredményesen talpraállítani az országot. És még azt is: nem szabad a jobboldalt (keresztyéneket, konzervatívokat) kiszolgáltatni egy, a sovinizmuson, rasszizmuson, irredenta pöffeszkedésen alapuló bandának - leánykori nevén fidesznek. Mert bármily meglepő, a jobboldal nem ez. Ahogy a "valódi baloldaliság" se a gyengébbek buksijának simogatása, hanem a szolidaritás, ami nem egyenlő a nyálas jótékonysággal. Igen árulkodó Kovács Erzsike megfogalmazása: "Ők (a melósok) megmondták mindig a frankót..." Egy frászt. Mielőtt leugatna: én nem tudtam elmenni az iskolai farsangra mert elszakadt a cipőm - nem a szép, hanem az egyetlen. 10 évig dolgoztam műhelyben (nem átmenetileg, nyári munkán), mert addig tartott, hogy estin tanulva mást, kedvemre valót dolgozhassak. Nekem ne deumáljon senki,hogy mi ment a gyárakban, műhelyekben... (Hofi párszor elmesélte.) Nem arra van szükség, hogy bárki "megmondja a frankót", hanem arra, hogy közösen (koalícióban) próbáljuk megkeresni azt az utat, amelyiken nem méterenként esünk pofára.
2. Dobrev Klára jó választás - én azt is várom tőle, hogy emberi szavakkal képes lesz elmagyarázni, miért a föderális Európa az egyetlen, járható út Magyarország számára. Szerintem azért, mert a "nemzetek Európája" című parasztvakítás következménye, hogy a nagy, gazdag államok megmondják "a frankót", a kicsik meg egymás kárára marakodnak a lehulló koncon.
És. A hazaszeretetről. Mindenki ismer olyan anyát, aki tönkreteszi a gyereke életét, mert megfojtja a szeretetével, bezárja, elzárja a többiektől. Nem tudom Erzsikére mi ragadt a szakosítón - én is jártam ml-re is -, de hogy nem sokat értett meg belőle, az látszik.


Kovács Erzsébet írta...

Pupunak:

100% igazad van.
A legnagyobb baj,hogy ma az utolsó baracklekváros üvegem is megbontottam.
És a távoli rémkép egyre közeledik.A mindent átszövő szegénység a fő baj.
És az a legislegnagyobb baj, hogy ezzel én nem vagyok egyedül.
Ez ma Magyarországon több millió ember sorsa, aktív sportja.

A diagnózisod tökéletes.

neveletlen írta...

Kedves Góbé és Pupu

Manapság divatos jelző lett a populista, ha ez a több pénzt az embereknek a multik megadóztatásból nem az, akkor semmi. Egyelőre a mi régiónk adó kedvezményekkel, milliárdos támogatásokkal csalják ide őket, mert hát munkahelyet szíveskednek teremteni, növelik a GDP-t, stb. (Ha nem hiszi, kérdezze meg a férjét.)
Talán emlékeztek arra, mekkora felháborodás volt a tranzakciós illeték bevezetésekor, a baloldal a bankok kivonulását, a gazdaság összeomlását vizionálta, vagy a plusz terhet a zemberekre hárítják.
Úgy látszik, változnak az idők.
Oszt még valami. Ne felejtsük el, hogy globális kapitalizmusban élünk, a nagytőke lobbi ereje óriási, talán még Dobrev Kláráénál is nagyobb. A tőke már pedig csak olyan, hogy a nagyobb profit felé áramlik, ha valahol megszívatják őket, továbbállnak.
Ne legyenek illúzióink, a német gazdaság sem kizárólag Európába forgatja vissza a hatalmas kereskedelmi többlete hasznát, jut belőle a Távol-Keletre, USA-ba, Oroszországba.
Az Unió még az off-shore cégekkel sem tud vagy akar érdemben foglalkozni, a multiadó még érzékenyebb terep. Még az is lehet, hogy uniós alapelveket, szabályozást sért, gondolom a jogász-közgazdász asszonyság ennek utána nézett.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Dehogy képzeltem e lábszagú bunkó mögé valamiféle érdemi társadalomkritikát. Arra utaltam csak, hogy ennek a hatalomnak pontosan olyan "minőségű" támogató és talpnyaló celebjei vannak, mint amilyen "minőséget" ők maguk képviselnek.

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Úgy érzem, hogy nem csúsztattam és ez te bizonyítottad be !
A saját véleményed ugyanis, amit el is ismersz, nem más, mint egy bizonyíték arról, hogy te ezt a gondolatot vallod a magadénak és nem mást és keményen képviseled is.

Erre írtam, hogy ne ess ezekbe a hibákba.
Én próbálom ezeket elkerülni, pláne a mostani helyzetben.
Gondolj csak arra, hogy mennyire képlékeny ma a politikai élet.
A baloldal válsága szinte mindenre rányomja a bélyegét.
Ma nem lehet biztos fogódzókat találni és sommás ítéleteket kimondani.

A politika sokszor ki se meri mondani az igazságot, hogy mit, miért csinál, mert rögtön megbélyegzik, hogy nem baloldali.

Gondolj csak bele, hogy, ha valaki úgy gondolja, hogy a mai politikai paletta rákfenéje, hogy nincs egy demokratikus jobboldal párt, mert a FIDESZ szétverte őket, akkor mi a teendője ?
Természetesen támogatja a jobboldali demokratikus politikusokat ahogy tudja.
Erre aztán kap is a pofájára minden magát baloldalinak valló véleményformálótól eleget.

Erre próbáltam célozgatni és úgy gondolom, hogy ebben nincs semmi rosszindulat, csak a tényeket rögzítettem.

Elolvastam a Szalai Erzsébet cikkét és TP moráljáról, fontos ismeretekre tettem szert.
Számomra TP nem "A" meghatározó politikus, bár odafigyelek rá miket mond.
Egy biztos, hogy nem ő fogja megoldani a baloldal gondját !

Én a DK-t a baloldal egyik bástyájának gondolom, amelyik próbálja a baloldal működési feltételeit biztosítani és ezért szimpatikus. Támogatom is ezért.
Gondolok itt a Demokratikus feltételek és értékek képviseletére, az egyértelmű nyugathoz tartozás kinyilvánításra.
Hogy ezen az úton kénytelen vargabetűket is leírni a feltételek miatt, azt a mai faramuci helyzeteknek köszönhetjük, szerintem.
Ezt nem illik a szemükre vetni és nem igazságos.
Ki így próbálkozik, ki úgy, de a cél, az közös.

Meggyőződésem, hogy ennek elismerése nélkül nem lesz baloldali feltámadás.
A DK erőfeszítéseit a baloldalnak el kell ismerni és értékelni kell.
Nem ellenséget látni bennük, hanem egyet a közülük való társak közül.

Gyurcsányt pedig értékelni kellene a hibái ellenére is és a helyére illene helyezni, nem pedig ekézni.
Ez nélkül nem lesz baloldali helyes politizálás és még akkor a többiről nem is szóltunk.
Gondolok az elméleti gondok tisztázására és a mai világhoz való alakításra, ami számunkra erőn felüli feladat.
Nem is lesz ez egyhamar megoldva, erre meg kell a politikai helyzetnek érni előbb.


relatív írta...

Azok a fejtegetések, melyek a blog címében említett személyével kapcsolatosan mind a blogban, mind a hozzászólásokban - ...és a médiában - megjelentek távol állnak egyéniségétől, és a férje egyéniségétől IS !
A férje már korábban - nyilván nem ellenére . IS több politikai megnyilvánulásra inspirálta ( aki nem rest erről olvashat korábbi médiumokban ), így a mostani egyenes kiállása a számtalan korábbi tudományi, gazdasági, politikai kérdésekkel foglalkozó szimpozionjai után egyáltalán nem meglepő.
Gratulálok, és drukkolok további sikereiért, mert megérdemli a tudása, és világlátásának tisztasága miatt IS, bármennyire lehet abban esetlegesen nem megfelelőt találni, mint minden ember esetében !
A téma kapcsán a hozzászólók egyéni életének tükrében aztán sok minden előkerült, mint az szokásos. A vélemények kitárulkozásában azért a saját megélt élete - a maga kicsinysége, vagy körülményi okán - nem lehet egy kor jellemzéseként ( az ominózus Celebhez hasonlóan ) aposztrofálni, és a helyzeteket IS a körülmények adta lehetőségek közt kell megítélni mindenkinek, aki egyáltalán ad magára.
Ha valakinek a bakancsa jut eszébe, és nem az akkori időben egy vesztes háború utáni lerombolt ország, akkor eléggé félrevezető a véleménye, mely manapság egy Rolls-Royce kocsiból téves következtetésre ad okot a rendszerek megítélésében.
Minden mai politikai folyamat egy olyan globális nemzetközi megoldás felé mutat, mely a mai magyar közélet hatalom általi sugallatának ellentmond, így mind az ország irányításában, mind az egye állampolgárok szemléletében változásra van szükség, ha az országunk kellő elöbbre jutás egyáltalán célként jelenik meg törekvéseikben !

PuPu írta...

Tükrös névtelennek: Ha nem adsz nevet magadnak, többet nem szólhatsz hozzá a témához.
:O)))

góbé írta...

Üdv Neveletlen !

A multikat, bankokat o1G látszólag valóban megadóztatta, azonban semmi intézkedést, garanciát nem kapott a polgár, az ügyfél, a nép, arra hogy a terhet nem háritják tovább rájuk.
Ennek megfelelően Ha kicsit odafigyelsz, bankadó, meg csipszadó meg mindenféle adó cimén te jattoltál az államnak, mert bizony mindent továbbháritottak. (Vess össze egy 2010. előtti és utáni bani szerződést számlakivonatot...)

Ez volt a sttrattégiai megállapodás. Az idők végezetéig titkositva...

Dobrev azzal operál, - helyesen, - hogy ne egyénileg, országonként, ilyen-olyan, nemegyszer lim-lom kormánnyokkal kössenek a hasonlóan lim-lom "strratttégai szerződéseket", valóban visszaélve - ahogy jegyezted - a lobbi-erővel, hanem az Egységes Európával !!

Ezzel gyakorlatilag ellensúlyozni, de legalábbis mérsékelni, lehet a globális tőke lobbierejével való visszalélését. Offsorügyben hasonló a helyzet...

1970 írta...

Kedves sphagin!

Akkor ismét nekifutok, és újra idézem, amit írtál:

"Mint ahogy nem lehet megmondani, hogy ki a magyar, úgy azt sem lehet megmondani, hogy ki a balldali és pláne nem, hogy mit értünk ez alatt.
Ne ess abba a hibába, hogy ezt csak te tudod."

Erre írtam, hogy keményen csúsztatsz, és ezt továbbra is fenntartom. Nem azt mondtam ugyanis, hogy "csak én tudom, ki a baloldali", hanem kifejtettem a személyes véleményem pártokról, politikusokról. És elmondtam azt is, kit/melyiket tartom liberálisnak, konzervatívnak, vagy éppen baloldalinak. Ugye nem vonod meg tőlem a jogot, hogy saját véleményem, kialakult értékrendszerem legyen?!

Ahogy én is elismerem a jogodat arra, hogy úgy gondolkodj a DK-ról, meg Gyurcsányról, ahogy az a meggyőződésedből következik. Én azonban gyökeresen mást gondolok róluk, mint Te.

"A baloldal válsága szinte mindenre rányomja a bélyegét."

Na, látod, ebben tökéletesen egyetértünk. Ma Magyarországon nincs igazán baloldali értékeket valló és azt meggyőződéssel képviselő tömegmozgalom. Az ország válsága és mélyrepülése ebből (is) ered.

neveletlen írta...

Kedves Góbé

Ha addig kell várnunk a multik megadóztatására (apropó, ki számít multinak, akinek legalább két országban van telephelye, mert akkor nagyon sokan fognak szívni) míg az 'Egységes Európával' meg nem egyeznek, akkor abból még az unokáink se fognak látni egy kanyit sem.

Más.

Úgy tartja a mondás, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr...
A Gyurcsány házaspár évekig talicskázta ki az Altus adóját Luxemburgba a magyar költségvetés elől, most úgy látszik, mernek hazafiak lenni és jól megadóztatnának másokat.
Számomra a hitelesség az egyik legfontosabb dolog a politikában, úgy érzem, DK-nál ez hibádzik.
Klára asszonynak persze sok sikert kívánok a multik elleni harcában, legfeljebb majd megunja és hazamegy.

góbé írta...


Üdv Neveletlen !

A első mondatod szerintem úgy hangozna helyesen: "Ha addig kell várnunk a multik valódi, korrekt és hatékony megadóztatására...." a folytatásban akár igazad is lehet.
Én sem hiszek benne hogy ez a jövő hétre, vagy évre, vagy évtizedre vagy egyáltalán megvalósul, de valamikor el kell kezdeni.

Ha anno Leonardo, Gallilei, Newton, Voltaire, -akár - Martinovics és tsai, Széchenyi, Marx-Engels..itd. - akként gondolják - és főként nem tesznek semmit, mer' úgyis minek, szerinted hol tartanánk ?

Ne kezdj el most azon poénkodni, hogy efféle gigászokhoz hasonlitom Dobrev Klárát. E "nem költői túlzással" mindössze csupán ki akarlak zökkenteni a rezignáltságodból.

Arra viszont van egy láda pezsgőm hogy ha bejön o1G vágya és a populista-nacionalista oldal erősödik meg jelentősen májusban, az csak fel fogja pörgetni a "mag-európa" vagy "kétsebességes-európa" létrejöttét a Dobrebéhez hasonló, akár részben átvett és a jelenleginél jóval keményebb, komolyabb feltételekkel.

Oda viszont esélyünk sem lesz bejutni, legfeljebb kotonszökevényünk hatalmának leáldozása
után kb. 20 évvel. Igy már Putyinnak sem fogunk számitani, - az USA-nak, Kinának eddig sem...- itt maradunk majd pucér seggel mint 1241. vagy 1541. után, bárkinek kiszolgáltatva.

Az hogy az Altus kitalicskázott-e...? Gőzöm nincs, nem tudom megitélni, akár igaz, akár hamis is lehet.
Nálam két dolog mond ellent a talicskázásnak: 1. Az Altus állitólag nemzetközi szinten tevékenykedik, Magyarországon nem, igy irreleváns a kifelé talicskázás.
2. Gyurcsány ellen ami létezik gusztustalanság, mindent megpróbáltak, egyszer gyanusitottként is kihallgatták, de nem igazán tudtak mit kezdeni vele, az Altuson keresztül sem...Mééérisnem' vajon...???



sphagin írta...

Kedves 1970 !

Én se úgy gondoltam, hogy csak te tudod azt, hogy ki a baloldali, hanem arra gondoltam, hogy aki sommás ítéleteket mer mondani azok, azok !
Dehogy akarom megvonni a jogod bármiről is, csak éppen a fentiek miatt illene jobban átgondolni, hogy miket/kiket minek tartasz.
Persze mindenkinek szíve joga mindenféle ítéleteket alkotni, még, ha az előző írásaimban kifejtett okok fennállnak, akkor is.
Csak nincs igazad és kész !

A baloldal válsága nem a fő oka a bajainknak, hanem az egyik oka.
A baloldal előbb utóbb megoldja a maga gondját és túl lesz rajta, rendezi a sorait.
Eltűnni nem tud, mert mindig lesznek elégedetlen emberek és lesznek akik erről gondoskodni is fognak !

Sokkal nagyobb problémának látom a demokratikus jobboldal hiányát !
Ráadásul a jobboldalnak esze ágában sincs ezen változtatni.
Az ország mélyrepülése is inkább ennek köszönhető, mint a sokszínű baloldalnak.

Nem látunk egyformán és ez így van jól, de csak addig, amíg meg tudjuk ezt vitatni.
Sajnos nem ebbe az irányba haladunk és ez a jobboldalnak köszönhető.

relatív írta...

Vannak - egyértelműen behatárolható érdek mentén - a köztájékoztatásban olyan hazugságok ( ami persze látszatra valamilyen igazságosságnak látszó ) melyeket a méla szemlélődő helyesnek vél.

Ilyen az Altus elleni számtalan gyanúsítgatás IS.

Sajnos - mint ahogyan a regnáló plakátjain-, az állampolgároknak írt leveleiben megjelenők - a rágalmak hosszú életűek, és egyesek gondolatvilágát alapvetően megmérgezik, ha azok igazsága egy bírói döntés után semmivé válik IS !

Az itt előforduló véleményekben IS sok ilyen hazugság igazságként szerepel, mely bizonyos következtetésekre vezet igaztalanul sokaknál.

A ilyen mendemondák ellen korábban sem - a korabeli városi legendák manapság IS ismertek -, és manapság sem könnyű a védekezés, harc. Ezért vannak az ellenzéknek bátortalan, nehezen célt elérő kezdeményezései.

De minden apró (?) siker a regnáló hatalmának idejét csökkenti, ezért érdemes minden kezdeményezés.

1970 írta...

"Igen árulkodó Kovács Erzsike megfogalmazása: "Ők (a melósok) megmondták mindig a frankót..." Egy frászt. Mielőtt leugatna:"

Kedves talalom!

Amit elvársz másoktól, azt tedd magad is. Vagyis, ha nem szeretnéd, hogy "leugasson" valaki, Te se tedd azt vele.

1970 írta...

Kedves sphagin!

"Csak nincs igazad és kész !"

Azért ez a mondatod sokat elárul Rólad és gondolkodásodról.

Remélem, valamikor ráébredsz arra, hogy hazánk (és a világ) legnagyobb problémája a baloldal mélyrepülése. Hazánk válsága véleményem szerint valójában a baloldal (szerintem tudatos) szétveréséből eredeztethető elsősorban. Kisgömböc és undorító uralma létre sem jöhetett volna, ha itt erős, markáns baloldali mozgalom létezne. Sajnos kedvenc pártod sem érdekelt ebben, így marad a dagonyázás és a további süllyedés a mocsár mélye felé.
Annak pedig, hogy rossz irányba haladunk nem csak a jobboldal az oka, hanem a magukat ellenzékinek nevező színvonaltalan, korlátolt társaság is. Őket nem nevezném "színes baloldalnak", sokkal inkább egy zagyva konglomerátumnak, amely arra is képtelen, hogy a baloldal múltjának értékeit felvállalja. Így pedig nem fog menni.

Persze hangsúlyozom megint, hogy ez az én véleményem. A Tiéd nyilván más, és ezzel próbálok vitatkozni, saját meggyőződésem és értékrendszerem mentén. De azt soha nem mondanám, hogy "nincs igazad és kész":(.

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Mit is írtam az előtt a "Csak nincs igazad és kész " előtt !
El kellene olvasnod és értelmezned.

Igen, van neked egy sor véleményed, amit meghaladott az idő és ráadásul hiába erőlteted, nincs meg rá a feltétel !
Erre mindig visszakanyarodsz erre és csak mondod a mondókádat.

Tudomásul illene venni, hogy hiába erőlteted és okolsz másokat, illetve próbálod őket rávenni a "baloldaliságra", ha nincs vevő, nem fog menni !

Vegyétek már tudomásul, hogy milyen helyzetben vagyunk !
Ez van, ezt kell szeretni, nincs más !
A többi csak a vágyak zenéje és nincs realitása.

Nekem is tetszene, ha simábban mennének a dolgok, de egy ilyen rendszerváltás után, lesz egy pár évtized, mire partiban lesz a baloldal.

Szóval melózni kell addig is és bizony az olyan "liberális" és minden más jelzőkkel ellátott pártok fogják tartani a frontot, amelyeket most ócsárolgatsz kézzel lábbal !

Be kéne bizonyítanod, hogy lehetne ezt másképpen, jobban is csinálni, csak valahogy ez már nem megy se neked, se másnak !!

Erre írtam azt, hogy " csak nincs igazad és kész", mert nem akartam huszadszor is elölről kezdeni a miértet !

Szóval sokkal jobban meg kellene érteni a másikat és nem félre magyarázni és értelmezni, pláne megsértődni !

1970 írta...

Kedves sphagin!

Nem sértődtem meg, nem vagyok egy sértődékeny ember. Aki itt dühöng, az Te vagy. Nézd végig a fenti bejegyzésedet, a felkiáltójeleiddel, a felszólításaiddal, agresszív, lekezelő megnyilvánulásaiddal.
Ugye ismered a pszichológia alaptörvényét az agresszióról...
Javaslom, nyugodj meg egy kicsit, és gondold át alaposabban, amit fentebb írtál (pl.: "liberális és minden más jelzőkkel ellátott pártok fronttartásáról":)

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Az az érzésem, hogy csak azért írogatsz, hogy ellent mondj nekem !

Nem akarod megérteni, hogy miről beszélek és ezért kiragadsz félmondatokat és azon lovagolsz !

Egyáltalán nem vagyok ideges, csak unom, ha hülyének néznek.
Beszélsz össze vissza, miközben ezzel az erővel már be is bizonyíthatnád az igazadat és toborozhatnál egy igazi baloldali pártot is.

csak, hát, ugye egyszerűbb kritizálni és másokat ócsárolni, miközben ti még annyit se tudtok felmutatni, hogy neki merjetek valaminek kezdeni.

Kár ezen tovább lovagolni, csináld úgy, ahogy akarod, csak a nagyképűségből vegyél vissza.
Nincs miért ugyanis annak lenni, nincs semmi mögötte a sima duma mellett !

1970 írta...

Kedves spahgin!

Valójában nem is ismersz, semmit nem tudsz rólam, de "nagyképűséggel" vádolsz.
Mondd, nem ez az üres duma?!
Egyébként nem "ócsároltam" senkit, pusztán kifejtettem a véleményemet a jelenlegi politikai elitről. És ezt a véleményemet most is fenntartom. Úgy vélem ugyanis, hogy az elmúlt 3 évtizedben érdemben nem produkáltak semmi olyat, amivel ezt az önelégült stílust megengedhetnék maguknak (elsősorban a jelenlegi "kormányzatnak" nevezett társaságra gondolok, de sajnos az ellenzéki gyülekezet nagy részére is jellemző ez).
Ne haragudj, de nem vagyok politikus, így ilyen tevékenységért természetesen nem kaptam semmilyen jövedelmet. Ellentétben a "profinak" nevezett politikusainkkal, akik elég sokat zsebre vágtak nulla teljesítményért. Tisztelet a kevés számú kivételnek, például Horn Gyulának, aki az Általad "ilyen rendszerváltásnak" nevezett történés után négy évvel azért mégis csak versenybe hozta a baloldalt (látod, ez jól megcáfolja azt, amit korábban írtál!). Tudod, akkor - egy rövid időre - jó volt baloldalinak lenni, és azt megélni, hogy az országot olyan ember(ek) vezeti(k) újra, aki(k)ről legalábbis érezhető, hogy nem sza.ik/ sza.nak nagy ívben honfitársaik fejére.
Attól, mert nem vagyok politikus, nem foglalkozom ezzel "életvitelszerűen", még lehet véleményem, gondolatom, meglátásom. Talán (még?) nem vitatod el az erre való jogomat.
Végül kérlek kedves sphagin, hogy érvelj, és ne sértegess!

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Nem sértegetlek, csak rávilágítok a ténykedésedre !

Ha már a politikusoknál tartunk.
Szerintem Horn Gyulástól és a többitől is, elvárható lett volna jobb teljesítmény.
Csak, hogy nem volt !

Senki nem csinált még eddig egy rendszerváltást és bizony utólag könnyű okosnak lenni !
Még Horn se volt képes semmi komolyabb "tettre", azonkívül, hogy a választók nosztalgiájából adódóan megnyerték a választást. A 2/3-ad birtokában sem tudtak olyan irányt szabni a baloldalnak, amiből lehetett volna építkezni.

Azóta pedig az bizonyosodott be, hogy a baloldal csak egy demokráciában képes fennmaradni, vagy egy baloldali diktatúrában.
Nem sokan képzelik el a baloldal felemelkedését demokratikus eszközökkel.
Erre írtam az Aurórás hasonlatot.

Tudod nem elég osztani az észt, mert azt fekve is lehet.
Meg is kellene mutatni, hogy , hogy kell azt csinálni.
Nem látnám azonban, hogy a hozzád hasonlók nagyon tülekednének a tettek mezején.
Kritizálni annál inkább, meg kinyilatkoztatni a baloldaliságról, miközben a világ teljesen megváltozott.

Azt írod, hogy nem vagy politikus és úgy véled, hogy akik ezért pénzt kapnak, azok se csinálnak semmit !
Szerintem az a közös nevező, hogy senkinél nincs a bölcsek köve és attól, hogy megfizetnek valakit, attól még nem fog tudni úszni, mint ahogy Hoffi is mondta !

Erről írtam egyébként, csak te ezt nem vagy hajlandó figyelembe venni.
A baloldal igen nehezen találja meg önmagát és a mai helyzet nem is kedvez ezen a téren.

Hiába várunk el túlzó igényekkel bármit is, nem képesek erre.
Ezt is próbálnám megértetni, csak az érveimre sértődéssel válaszolsz.

Persze ettől még lehet véleményed és a te szempontodból igazad is lenne, ha klappolna minden, de nem így van.
Örüljünk, hogy még találunk megfelelő baloldali embereket, akik képesek kiállni és képviselni a többieket.
Ma ez a helyzet !
Nem szabad magaslóról kritizálgatni akkor, ha a kritizáló messze elkerüli a baloldal érdekképviseletét és csak okoskodik.

Ha segíteni akar valaki, akkor ne azokat rugdossa, akin segíteni akar, hanem akik megakadályozzák, hogy segíteni lehessen a rászorulókon.
A politikusainkat mi válasszuk meg és mi kérhetjük őket, hogy megfelelően képviseljenek bennünket.
Olyan politikust kell választani, akikben meg lehet bízni

Nem lehet nem politikusnak lenni ebben a világban ugyanis, mert akkor utána nincs jogunk kritizálni sem. Erről szól a demokrácia !

Fel kellene ébredni !

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Mindenki!

Akinek van lehetősége, a baloldali hölgyeket kérném, így a NŐnap közeledtével, akik a parlamentben ülnek, ne égessék már magukat szénné.Ne használjanak író eszközöket,se nyomtatót sem festékes flakont,mert az írástudásuk még a 8.általánost sem éri el per pillanat.

Ne szégyenítsék a hagyományos baloldali embereket, azzal, hogy Őket képviselik, mert ez nem felelne meg a valóságnak.
A munkások nem bízzák ripacsokra a képviseletüket.


Horn Gyula egy igen tisztességes ember volt, még a vaskoronával a fején is, mint egy modern "Dózsa György" küzdött az igazi munkás emberekért.Ő még az ingyen repülőjegyet is szavatolta volna, akik egész életükben dolgoztak,hogy Ők is részesüljenek a javakból.

És hol tartunk most?Még a nyugdíjasokkal is akarnak fizettetni általános eü járadékot.
Mégis, itt már mindenkinek elment az esze?
A TB törvény egy életre szóló szerződés volt,hogy életünk végéig ingyenes lesz az orvosi és gyógyszer ellátás.Hol vagyunk mi már ettől?

Szóval, a baloldal hagyjon már fel a ripacskodással.
Igazi okos emberek üljenek a parlamentben, nem szédelgő szinésznők, és színészek.
Akik mentálisan is teljesen otthonvannak.
Mert van az a szint, ami a munkaalkalmasságot előírja.
Ahol én dolgoztam a Munkaügyön - egyik munkahelyemen, a Sütőipari gépeknél a szalag végén a kijövő kifliket meg kellett számolni,mennyi került egy rekeszbe, amit aztán a Kenyérgyárból az üzletekbe vittek.
Az elmúlt napok performanszában szereplő színészeket még kiflielszedőnek sem vehettem volna fel a videókban bemutatott szellemi kvalitásuk alapján.
Az életünk komoly dolog, ne bízzuk már hülyékre, ha mi nem tudjuk magunkat képviselni.
És brüsszeli marhákra se, akik az országunkat egy gyülevész szélhámosok kezére játszó Egyesült Európát akarnak az isiászos Junker vezérletével, akit hátulról a Soros támogat.

Álljunk már végre SAJÁT LÁBUNKRA.
AGYILAG IS.

Tisztelettel: Erzsi mami 75.éves

1970 írta...

"Nem lehet nem politikusnak lenni ebben a világban ugyanis, mert akkor utána nincs jogunk kritizálni sem. Erről szól a demokrácia !"

Kedves sphagin!

Tudod, a fene megette az egészet, ha a Te "demokráciád" erről szól. Éljen a tíz (most már csak kilenc és fél)millió politikus országa:))) Többek között ezért tartunk itt, mert lassan az ember hálószobájába is bemásznak, egyszerű hétköznapi kérdésekből is politikát csinálnak. A politika nem vallás, erről kellene leszokni. Márpedig itt a rendszerváltás óta sokan vallásként tekintenek rá, mert arra kényszerítik őket.

"Örüljünk, hogy még találunk megfelelő baloldali embereket, akik képesek kiállni és képviselni a többieket.
Ma ez a helyzet !"

Na, látod, ezzel a mondatoddal nagyon egyetértek, csak élek a gyanúperrel, hogy nem ugyanazokra az emberekre gondolunk.

Hornról: Véleményem szerint, akkor szabtak egy rövid időre új irányt a baloldalnak, és arról nem Horn tehet, hogy Te ezt nem vetted észre, arról pedig végképp nem, hogy ez később elsikkadt. Többek között azon emberek ténykedésének "eredményeként", akiket Te most a "baloldal apostolainak " tartasz.

Attól pedig, hogy százszor leírod, hogy "érveidre sértődéssel válaszolok", attól még nem lesz igaz. Egyszerűen nagyon másképp látunk dolgokat, és Te ezt nem vagy képes elfogadni.

góbé írta...

Üdv Sphagin és 1970 !!!!

Nem mondanám, hogy élvezettel figyelem a csörtéteket, mert nem lenne igaz. Kéretlenként viszont mostanra késztetést érzek...
Mer'hogy szerintem ippen'a lényeg sikkad el, mer'hogyis mondta Sphagin:

"...Még Horn se volt képes semmi komolyabb "tettre", azonkívül, hogy a választók nosztalgiájából adódóan megnyerték a választást. A 2/3-ad birtokában sem tudtak olyan irányt szabni a baloldalnak, amiből lehetett volna építkezni..."


Kedves Sphagin ! Ez akkora mellényúlás hoccsakna !!!

Előszöris politikárisan: 1994 van!!! 4 év telt el csak, az MSZMP után... Az MDF-ből elege lett mindenkinek, de legalábbis sokaknak. Ha az 52%-val kezd kormányozni Horn, le nem tudja magáról rázni hogy komcsi restauráció igérkezik.
Kellett valaki, valami szövetség, leginkább egy rendszerváltó párt, amely ezt kompenzálja, ez lett az SZDSZ. Igy lett 2/3-uk, mellyel nem hogy vissza, de igazából sohasem éltek.

A gazdaság: Remélem vissza tudsz emlékezni, 1992-93.-at irunk... A betéti kamatok 30(!!!) %.-on. A hitelkamat 40-45(!!!) %. - Kapj a fejedhez, ez azt jelenti, hogy kétévente csaknem a teljes tartozásod visszafizetted, de a hiteled egy kanyit sem csökkent !!!!

A korábbi, 3 %-os hosszúlejáratú lakáshitel kamatokat 15 / 30 %-ra röppentették Antallék.
A vágtató infláció réme köszön be !

Horn bevállalta Bokrost és a csomagját. Anno én sem örültem neeki, 3 gyerekkel, anyu gyesen, egy fizetés...Szálanként tépkedtem ki volna akkor a bajszát.

De! Két év alatt rendbe tette az Antallék által elqurtakat, növekedési pályára állitotta a gazdaságot, melyet a zsebemen is érzékeltem.
Kotonszökevényünk az ő eredményeiből élt meg évekig !!
Bokros népszerütlen volt, de lexarta, és jogosan. Talán ő volt az utolsó, aki valóban az ország, - manapság HAZA - üdvéért hatékonyan tett, tevékenykedett...ÉS NEM AZZAL FOGLALKOZOTT, HOGY MI LESZ A NÉPSZERÜSÉGÉVEL

Ha anno 2014.-ben nem csupán két hetet hagynak neki és nem egy lexart, magára hagyott, legkisebb közös többszörösként elviselt, jóindulatú, de a hiénákkal szemben tehetetlen Falus Ferencet hagyják magára, ma nem a gyökér Tarlós lenne BP főpolgármestere...

Visszautalva Hornra, fel tudta venni volt "kommunistaként" is a fordulatot...

Amit soxor elmondtam, haragszom rá, mert az 1998-as választást ellazsálták hagyták hogy torrgyánpubi saját kárára megcsinálja a fideszt...

Amúgy még tikteket is csiplek...


1970 írta...

"Amúgy még tikteket is csiplek..."

Kedves góbé!

Megtisztelsz...