2020. február 29., szombat

KORONAVÍRUS

Rettenetesen nehéz dolog  helyesen reagálni egy tömeghisztériára, nem könnyű megtalálni az arany középutat a rettegés és a kötelező óvatosság között.
Nyakunkon a vírus, ezúttal a koronavírus, ami nem egy új találmány, vagy negyven típusa ismert, több fajtájával együtt élünk - emberek és az állatvilág egyaránt.
Az együttélés során ezekkel szemben kialakult bizonyos immunitás - megfertőződünk ugyan, de a szervezet képes felvenni a harcot a betegséggel, és le is győzi azt.
Sajnos a vírusok időnként megváltoztatják tulajdonságaikat, megjelenési formájukat, és évek, évtizedek, esetleg évszázadok  telhetnek el, amikorra  természetes úton kialakul ezek ellen is az immunitás.
Hogy aztán egy ilyen vírus mit művel a szervezetben, azt rengeteg körülménytől függ, elsősorban mégis az egyén általános állapotától.
Egy legyengült szervezet természetesen kisebb eséllyel veszi fel a harcot a külső támadással szemben, mint amelyik jó általános állapotban van. Ezért aztán természetesen már megint a gazdagok járnak jól, akik a hétköznapok során megkapják a létfenntartásukhoz szükséges minőségi ételt, italt, ruhát, megfelelően temperált életteret.
A leromlott szervezet könnyebben fertőződik, ezért is tarolnak egyes járványok a nyomortelepeken és a világ fejletlenebb területein.

Ezért hullanak a nyuggerek, ezért vannak fokozott veszélyben a szegények, a hajléktalanok, az egyéb betegségekben szenvedők...


Magyarországon persze ez sem így van, itt a fő veszély nem a koronavírus, hanem a migránsok, akik mind-mind a mi mi kétezer kétszáz kilométeres határunkon felállított százhetvenöt kilométer hosszú drótkerítésünkön át akarnak átmászni ebbe a földi paradicsomba, ahol élünk.
Szeretett kormányfőnk felhúzta a sorscsapások (árvíz, önkormányzati választás, stb...) ellen rendszeresített felemás gumicsizmáját, majd nyilatkozatot tett, mely szerint a kormány felkészült a vírus támadására, erősen megnövelve ezzel a pánikot.
A felkészülés abból áll, hogy  a kormány zárolta az arcvédő maszkokat és a kézfertőtlenítő készleteket, megteremtve ezzel a lehetőségét annak, hogy adott esetben némi maszk-osztogatással  a nemzet megmentőjének szerepében tetszeleghessen.
A készletezés negatív hatásai ellen pedig a közismert gangeszi székely furfang került bevetésre, mely szerint a maszk egyirányú  utca, megvéd mindenkit tőled, mígellenben a téged az Orbán-Kásler duó véd meg.
Személyes  védelmedet csak az szolgálja, hogy maszkod a füleid megerősíti, ezért aztán később akár infúziós palackot is akaszthatsz rá.
Nincs az az emberi nyomorúság, melyből ezek hasznot ne tudnának húzni, ezért - vélhetőleg - most a börtönök népe a Lokál feszabdalásával kiváltott egészségügyi papírból és befőttes-gumiból készít hi-tech maszkokat, melyeket majd egy "közeli" megrendelő fog értékesíteni a gyógyszer-nagykereskedőknek - kis pénz is pénz, ugye...
Emellett a háziorvosokat kötelezték arra, hogy nyúljanak a zsebükbe és lássák el minden betegüket - ezer-kétezer embert maszkkal, az öregebbeknek nylonzacskót is húzhatnak a fejére, gyorsítva ezzel mindenféle természetes folyamatokat...



Közben értelmes népünk vad felvásárlásba kezdett, minden multit kifosztottak.
Később majd büszkén dicsekedhetünk, hogy az első negyedéves kiskereskedelmi forgalom milyen remek fejlődést mutat, Mészáros Lőrinc vegyipari kombinátja pedig megkezdte a lisztkukacok ártalmatlanítására szolgáló vegyület gyártását.
Ez a folyamat sem futott még ki végpontjára, emlékszem, 1956-ban az üzletek kifosztását a pályaudvarok kifosztása követte, igaz, előtte Rákosit exportáltuk a Szovjetunióba, melynek ma van némi akadálya.
Nem válogatunk, Sztálin mai legjobb magyar tanítványának Azerbajdzsán is megfelelne, baltát majd exportálunk később, egyúttal  megüzenjük, hogy Orbán leánykori neve Vilen Orbaneszján.
Hát most akkor felkészülten várhatjuk a vírust.
Addig, ameddig amíg ide nem ér, lakosságunk erre érett részének megtaníthatjuk a kézmosás előnyeit, aztán reménykedhetünk, hogy ez a járvány is legurul, mint a madár-influenza, a H1N1 vagy a SARS járvány, mely nevét nem a tünetről kapta...

Mindenesetre reménykedhetünk, mert a korona-vírus szeretett vezérünket már évtizedekkel ezelőtt megfertőzte, a koronát ott tartotta maga mellett egy vitrinben, esténként felpróbálgatta, és már csak idő kérdése mikor költözteti be - átmenetileg, míg a Királyi Palota el nem készül - a Karmelita Színházba...


Szóval, ha szerencsénk lesz, akkor vad kézmosások árán megúszhatjuk a dolgot, ha meg nem, akkor nyugodtan átadhatjuk lelkünket a Teremtőnek, mi már megtettük a magunkét a rizskukac és a zsizsik életfeltételeinek biztosításával teret adtunk egy újrainduló evolúciónak.
Nyugodhatunk majd békében, hacsak Vezérünk nem vezényel, hogy Fel! Támadunk!



:O)))

9 megjegyzés:

talalom írta...

Van itt egy aspektus Pupukám, ami nekem dilemmát jelent. Nevezetesen a média szerepe hasonló helyzetben. Baromi nehéz eltalálni a határt, ami a tisztességes és részletes tájékoztatást elválasztja a pánikkeltéstől. Akkor is nehéz volt, amikor még többé- kevésbé szerkesztőségek vigyázták a hírfolyamot - ma meg! Terjed pl. a neten egy "olasz orvos" tanácsaként, hogy mivel a vírus 26-27 fokon elpusztul, igyunk sok meleg teát. Minek? Hiszen eszerint, ha a vírus bekerül egy egészséges ember 36-37 fokos hőmérsékletű szervezetébe magától is földobja a talpát. És ez még a jószándékú hülyeséghez tartozik.
Értem én, hogy minden médiának muszáj a "vírushelyzettel" foglalkoznia - de csak nagyon óvatosan fogalmazva kellene. Igaz, a legöbbjük olyan, mintha életreszóló fogalmazásgátlót vett volna be. Ezért szeretem a PUpu-műveket - a legtöbb távolágtartó, szarkasztikus - ez a legjobb a saját hülyeségeink ellen.

pleinair írta...

"Orbán most már bármikor, bárhol betilthat rendezvényeket, demonstrációkat a koronavírusra hivatkozva, és a rettegő emberek tapsolni fognak neki.
...és...igen, az emberek félnek, ezért tört ki a felvásárlási láz, hogy még itt Ausztriában is kartonszám pakolják a lisztet,cukrot,stb. a magyar rendszámú autókba. Félnek az emberek, mert nem bíznak joggal a magyar egészségügyi ellátó rendszerben, sem pedig a magyar gazdaságban, joggal!"

1970 írta...

Kedves PuPu!

Jó ez a kép: kisgömböc szerintem már évtizedekkel ezelőtt "benyelte" a koronavírust, és azóta sem tud belőle kigyógyulni:)) - szerencsétlenségünkre:(.

Levanszarva Mégaszaris írta...

Ne keverjétek!
O1G-nek KIZÁRÓLAG SzentKoronaVírus dukál!

Tüske Zsófia írta...

háziorvos nővérem mesélte, hogy a koronavírus ellen kapott egy húszoldalas tájékoztatót, amit alá kellett írnia, hogy tudomásul vette. Védőruhát és maszkot neki kellene megvásárolnia, de ez hiánycikk, sehol sem kapni.
marad a Biblia és a Tízparancsolat Magyarország kormánya kezében pandémia esetére.

talalom írta...

Úgy godolom, itt az ideje, hogy bűnbocsánatért esdve vonuljanak Molnár Lajos sírjához azok, akik megakadályozták, hogy a 300 forintjaik a háziorvosi praxisokhoz jussanak. Csilivili kórházakból akkor lesz jó egészségügyi ellátás, amikor a csilivili stadionokból gólerős foci.

Névtelen írta...

Erőlködni kellett ennyi hülyeség összeírásához. :) Aki még mindig ott tart, hogy a migrik miért pont a mi kerítésünk alatt akarnak átkúszni, annak még korai elkezdeni rettegni a koronavírus rettegőktől, mert 6 évvel le van maradva a valósághoz képest.

1970 írta...

Kedves talalom!

Az a helyzet, hogy egy másik ember sírjához kellene vonulniuk sokaknak, de akkor sokak "életműve" egy pillanat alatt omlana össze...

PuPu írta...

Névtelennek: Ha nem adsz nicket magadnak, legközelebb ki leszel nyiffantva...
Nem az utókornak szeretném megőrizni pótolhatatlan személyiségedet, mindössze, ha valaki hivatkozni szeretne a hozzászólásodra, akkor a névtelenek özönéből nehezen válogatna ki.
Ha nevet adsz magadnak, egyszerűbbé válik a dolog - gondolom...
Túl sokat kérnék?

:O)))