2020. február 20., csütörtök

TÖKÖLŐDÜNK, GATYÁZUNK

Nos, persze nem kellene állandóan a mi oldalunk dolgaival foglalkozni, első a pozitív gondolkodás, ugye, de hát ekézni Orbánt és maffiózóit azon túl, hogy remek elfoglaltság, semmit nem hoz a konyhára, nekik mindegy, mint a szélső háznak...
Emellett már a szégyenlősség is lekopott róluk, úgy lopják el a fél országot, hogy közben még ki is röhögnek, és nem titokban, egymás között, hanem nyíltan, bele a képedbe, merthogy ezt is megengedhetik maguknak, ugye...
Szóval, bár néha - konkrét ügyek kapcsán - el kell a nagyérdeműnek mesélni a tutit, meg aztán hadd tudják ők is, hogy a disznóságaik nem merülnek feledésbe, mégis inkább a magunk dolgaival kell foglalkoznunk, ugyanis attól, hogy ők egy tolvaj cowboyok által terelgetett ökörcsorda - tisztelet a kivételeknek - attól mi még nem leszünk jobbak, de még szebbek sem, ha nem dolgozunk meg érte.


Százharminc nap telt el az önkormányzati választások óta, melyen voltak sikereink, ez kétségtelen.
Mégis, ha belegondolunk, a komplett Tanácsköztársaság összesen százharminchárom nap volt, és ebbe belefért még egy kisebbfajta, de eredményes honvédő háború is, ritkaságképpen a magyar történelemben.
Ebből a százharminchárom napból él az egész jobboldal mind a mai napig, ránk meg még igazán haragudni sem lehet százharminc nap után...
A Tanácsköztársaság vezetőinek nemigen volt lehetőségük felkészülni majdani feladataikra, Orbán ellenfelei viszont megteremtették a tíz év felkészülési időt maguknak.
Nem szégyen az ellenféltől tanulni, viszont kétségtelen, hogy mire ők hatalomra kerültek, addigra pontosan kidolgozott terveik voltak, emberre lebontott feladatmeghatározásaik, embereik, akik vállalták a feladatot, terveik a tömegpropagandára, céljaik, sőt, alternatív céljaik, szóval felkészültek voltak.
Ők felismerték a szervezettség jelentőségét, mi meg a mai napig sopánkodunk a Kubatov-listákon, ahelyett, hogy nekünk is rendelkezésünkre állnának ismeretek arról, hogy ki is lakik a mi utcánkban, mi a gondja, mivel lehet megszólítani.
Mert meg lehet sok mindenkit kérdezni arról, mivel elégedetlen, és azt kínálni neki, amire vevő.
Ezek még a disznó seggébe is nemzeti zászlót szúrnak, mi meg képtelenek vagyunk hatékonyan ráébreszteni Mari nénit, hogy szép, szép az a zászló, de ő legfeljebb a hurkapálcikát fogja rágcsálni, ha az infláció ilyen ütemben rongálja a nyugdíját.


Az idő meg rohan, és mi semmi épkézláb dologgal még nem jöttünk elő.
Itt van a média ügye, állítólag foglalkozunk vele. ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy sopánkodunk, hogy a Lokál névre hallgató kilósújság még mindig a placcon van, holott azon illene csodálkoznunk, hogy a budapesti újság még nincs ott, hogy a többi nagyvárosról ne is beszéljek.
A kisvárosokban legfeljebb leváltják a főszerkesztőt, aztán az újság marad, amilyen volt, merthogy így a legegyszerűbb teljesíteni a megújulás szép követelményét.
A helyi televíziók közül egy fővárosi csatornának igen nagy jelentősége, országos hatása lenne, a kábelszolgáltatók számára törvényi kötelezettség egy csatornát fenntartani a település számára,  - hát élni kellene vele.
De nem öt év múlva, ezt most,. azonnal kellene indítani, mert egy ökölvívó-mérkőzésen sem lehet abból megélni, hogy majd a tizedik menetben egy szép ütés-kombinációval lezárjuk a mérkőzést, az ellenfelet akkor kell megverni, mikor megroggyant és még benne van az ütés.
Természetesen nem lehet mindent varázsütésre megteremteni, de vannak dolgok, melyekhez nem kell elérhetetlenül nagy tőke.
Például megerőltethetnék kicsit magukat azok is, akik a baloldali kormányok farvizén lettek milliomosok, és nem kellene egy újságnak mindenképpen ingyenesnek lenni, lehetne annak ára is, úgyis az a közvélekedés, hogy aminek nincs ára, annak értéke sincs.
A szervezetépítés sem jár gigászi költségekkel, van remek aktivista-hálózat, egy hegyet is elhordanak a hátukon, ha értelmes célt mutatunk nekik - és mi lehet értelmesebb ennek a maffiának, ezeknek a szellemi kútmérgezőknek az eltakarításánál?



Rohan az idő.
2022 igen közel van, szűk két év áll rendelkezésre, hát nem érünk rá tökölődni.
Nem lenne baj, ha a mai ellenzék tagjainak sikerülne formálisan is létrehozni egy állandó egyeztetési fórumot, rendszeres ülésekkel, hadd lássa Jani bácsi, hogy képesek vagyunk az együttműködésre, a közös munkára, és a résztvevő szervezetek koalícióképesek.
Egy sor dologban ki kell alakítani a közös álláspontot, mellőzve a szélsőségeket.
Nem kell kapkodni, de gatyázni sem lehet.
A következetes munka meghozná a várt eredményt.



:O)))

13 megjegyzés:

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Egyetértek veled és mintha hallottam is volna hasonló kezdeményezésekről.

Szerintem az ellenzéki polgármesterek be is vannak szorítva ebbe a helyzetbe.
Szinte muszáj nekik harciasaknak lenniük és csipkedni magukat.

Talán nem árt az óvatosság sem.
Ne tanuljuk el a hebe-hurgyaságot Orbántól.
Reméljük lesz hozzá kellő spiritusz és józan ész is, hogy elérjék az elképzeléseiket.

Szurkolok nekik !

Üdv sphagin.

almas10 írta...

Minden szavad igaz/ság/.Először is: Vegyük vissza Orbántól a médiát azaz a közmédiát. Mert ahogy Vásárhelyi Mária fogalmazott "Egyenlő nyilvánossághoz jutás nélkül nincsenek szabad választások."/ Média ügyekről dióhéjban http://almas10.ingyenblog.hu/media-ugyekrol-diohejban.blog
Azt is tudom, hogy nekünk kell Orbánt és diktatórikus rendszerét leváltani ám az EU-t is rá kell venni, hogy ne támogassák őket. Mert az EBESZ már a 2014-es választások után 36 ajánlást fogalmazott meg, annyi akadálya volt hazánkban a demokratikus választásnak .Ahogy Vörös Imre jogtudós volt alkotmánybíró fogalmazott:" A bírálatok azonban a semmibe hullottak mert az önkényuralom mechanizmusai már kiépültek az országban".
Az EU kedves vezetői ismerték a bírálatokat, ennek ellenére, Merkel asszonnyal az élen szépen asszisztáltak - és a jelek szerint tovább asszisztálnak - Orbán önkényuralmi rendszeréhez!

Katsa írta...

Hm.
Lakonikus véleményem: Lusta disznók.
Hosszabb véleményem: Még a vadon élő disznók (vaddisznók) is tudnak harcolni, nem csak egymással, hanem a fő ellenségükkel, az emberrel.
Ezek olyanok, mint az ólban röfögők, várják az ellátmányt és még ahhoz sincs eszük, hogy a köztük lévő egyetlen harcos lázadót megvédjék, kiálljanak mellette.
Többek közt Ezért Is Van Igaza Kertész Ákos tűpontos meghatározásának:" A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."
Hát ezért vagyunk Ott Ahol.
Uff.
Én beszéltem.

Névtelen írta...

Magyar sosem az eszéről volt híres. Ez így is marad. Aki egy hajszállal aljasabb azaz egész
"magyar keresztény" nemzeti liberálisoktól örökös vezetővé válik.

Kapat írta...

Kedves "almas10"!

Jó ötlet! "Vegyük vissza Orbántól a médiát"!
A miértjét értem, a hogyanját megmagyaráznád? Kissé szkeptikus vagyok! Vagy inkább pesszimista?

pleinair írta...


Orbán mindig megtalálja a módját akarata érvényesítésének, gátlástalansággal, rafinériával, hívei félrevezetésével, manipulálásával. Mindent elsöprő akarattal készül a választásra, annál is inkább, mert tudja, hogy vereség esetén börtön vár rá. Az ellenzéket pedig a "jézusmáriám győztünk" effektus is visszafogja a teljes erőbedobástól. Gyurcsány mondta is, hogy a fidesznek az eddiginél is aljasabb ellenállására kell számítanunk.
Persze a jövő minket egyelőre csak addig érdekel, míg orbánt el nem takarítjuk. Csak addig jussunk el, míg az ország megtisztul ennek a hatalomnak megalázó, egész országot kifosztó uralmától. Ezért felkészülten, szervezetten kell vállalni a küzdelmet ezzel a veszett vaddisznó hordával.
Aztán jöhet a "jézusmáriám", amit nagyon kemény, markáns vezetés kell kövessen. Mert ezekkel nem szabad kesztyűs kézzel bánni.


talalom írta...

Hm. Lenne azért némi megbeszélnivalónk. (A Katsa-féle rosszindulatú hörgéseket figyelmen kívül hagyva.)
Őviktoruk kemény 12 évet áldozott arra, hogy mindenkit kinyírjon az ún. jobboldalon. Emlékeztek a kisgazda, meg kerdemokrata perekre, amik folyamán a"nemzeti kisgazdák" átültek oviékhoz, a KDNP-ből meg kivált az MKDSZ (elnöke: Harrach Péter)? Az MDF keményebb dió volt: évekig tartott, mire utolsó elnökét börtönre ítélték - a tagság meg szépen kifogyott alóla. A Jobbiktól egyszerűen elvették a soviniszta, irredenta uszítást - ketté is szakadt.Így lett Ovi- és nem a fidesz - egyszemélyes hatalom. (A diktatúrákkal mindig együtt jár a személyi kultusz.)
A kérdés az - most is, az ellenzéki önkormányzatoknál is -, elfogadjuk-e végre, hogy a magyar társadalom is sokszínű, különböző értékek, érdekek által vezérelt (plurális)? Vagy csak egy másik vezérre vágyunk, aki megmondja a tutit? Képesek vagyunk-e azokat támogatni, akik azt mondják: a politika a közös ügyeink intézésének módjára tett ajánlatok versenye. a politikus dolga meg az, hogy kompromisszumok (alkuk) során keresse meg azt a keskeny ösvényt, amelyen mindannyian haladhatunk nagyobb pofozkodások nélkül úgy, hogy a lassabban haladóknak támaszt adjunk a közösség erejével. Nem azért, mert olyan "jók" vagyunk, hanem azért, mert minden leszakadó honfitársunk a nemzet erejét csökkenti.
Az ellenzék pártjai viszonylag jól tükrözik ezt a nemzeti sokféleséget - nehéz dolga lesz elfogadtatni a szavazók többségével. Ha az állampolgári düh el is zavarja ezt az enyveskezű, cinikus bandát, nem lesz könnyű elfogadtatni a közös kormányzást. A Jobbik hivatalos szárnyának az agráriummal,termőfölddel kapcsolatos elképzelései pl. egyenesen vezetnek az élelmiszerdráguláshoz,sőt, akár élelmiszerhiányhoz. A forint romlása mellett ma is ez az oka. Mi a bánatot termel a sok új földesúr a MAGYAR földön, ha Hollandiából kell hozni a krumplit, hagymát?
Média: lassú ügy. A kormány még mindig azon siránkozik, hogy "többségben van" a "liberális" média. És igazuk van: az összes maguk alá gyűrt tévékanális nézettsége nem éri el az egyetlen, többé-kevésbé objektív csatornáét. A Kesma többszáz lapjának nincs annyi olvasója, mint az egyetlen hvg-nek. Hanem: az újságírás drága dolog: nem az a munka, hogy az ember leír x flekket. Hanem az, amíg ahhoz megszerzi az információt, majd utánajár annak hitelességének, megszólaltatja az ellenoldalit stb. (Ha még érthetően képes is megfogalmazni, az már plusz.) Egy jó példa mégis van: az új Józsefváros egész emészthető, informatív, érdekes, anélkül, hogy minden oldalon az új polgármester vigyorogna az arcunkba. Talán nem véletlenül: Pikó újságíró volt, nyilván volt csapata. A politikusok nagy része meg (minden oldalon!) sértődékeny minden kérdést hajlamos a jószándéka megkérdőjelezésének tekinteni.
Úgyhogy érdeklődő türelemre volna leginkább szükségük az új önkormányzatoknak - és az ellenzéknek is. Akik egyébként dolgoznak: járják a falvakat, helyben új lehetőségeket nyitottak a lakossági beleszólásnak, miközben ezerrel nyomják, rágalmakkal űzik őket. Persze nem tökéletesek. De tán érdemesebb lenne konkrét hibáikat felemlegetni,nem csak általánsságban árulózni meg "lustázni".

Promenad írta...

Legelőször az ellenzéki pártok egyikének-másikának a vezetésében kellene radikális változást
végrehajtani. A Jobbiknak láthatólag sikerűlt,egy igazán belevaló fiatalember lett a vezető,aki nem ijed meg a saját árnyékától és ha kell,beleül a miniszterelnök szentséges székébe is.
Ilyen váltásra lenne szükség az Mszp élén is.amely a jelenlegi vezetéssel akció-és cselekvőképtelen,és a jelek szerint rohan a teljes megsemmisülés felé Egyre másra hagyják el legjobbjai a süllyedő hajót /lásd a két polgármester átigazolását a DK egyre izmosodó táborába/
Ezen az sem fog segíteni,ha a tervek szerint kreálnak egy női társelnököt is.
Ha ezt nem lépik meg,oda az esély a kormányváltásra.

neveletlen írta...

'Ők felismerték a szervezettség jelentőségét, mi meg a mai napig sopánkodunk a Kubatov-listákon, ahelyett, hogy nekünk is rendelkezésünkre állnának ismeretek arról, hogy ki is lakik a mi utcánkban, mi a gondja, mivel lehet megszólítani.
Mert meg lehet sok mindenkit kérdezni arról, mivel elégedetlen, és azt kínálni neki, amire vevő.'

Egyelőre elégedjél meg ezzel, itt a Fletó-lista!

https://konzultacio.dkp.hu/ellenzekiosszefogas?fbclid=IwAR0xzJSygJ-1pPLTE57gZA8DkDfBHtA6eh1quASw4ZouRMEjLS8bQ_4Nmpg

1970 írta...

"A diktatúrákkal mindig együtt jár a személyi kultusz."

Kedves talalom!

Halleluja! Remélem, jól "megnyomtad a tollad", amikor ezt leírtad, mert nagy igazság rejlik benne. De azt is remélem, jól átgondoltad ezt a mondatot, mert alaposan ellentmond sok mindennek, amit eddig erősítgettél (a Kádár korról). VÉGRE!!!

1970 írta...

"Aztán jöhet a "jézusmáriám", amit nagyon kemény, markáns vezetés kell kövessen."

Kedves pleinair!

Te látsz olyan politikust, aki képes erre a "markáns vezetésre"? Ennek az országnak a tragédiája, hogy - Horn Gyulán kívül - az elmúlt 30 évben nem volt (és most sincs!) államférfiúi képességekkel megáldott - "markáns vezetésre képes" - politikusa.

talalom írta...

Szívem szerint a különlistát támogatnám. De nem engedhetjük, hogy az MSZP-PM kiessen a parlamentből. (a 10%-ot nem nagyon ugorják meg egyedül). Lehet, a Jobbik ragaszkodik a külön listájához, de nem baj - attól még lehetnek közös egyéni jelöltek. A két pm szerintem inkább egyéni, mint elvi megfontolásból váltott a DK-ra (az egyik a miénk, ismerem).
Nem lesz könnyű az ellenzéket összekovácsolni: de bízom Karácsonyban, Gyurcsányban és pár mszp-sben is. A Momentum egyelőre fekete-ló - ha nem találnak ki valami Nolimpiához hasonló akciót nem nagyon lesz 5%-nál többjük. Remélhetőleg annyi lesz.
Most nyugalomra, türelemre lenne szüksége az ellenzéknek az aprómunkához.
Nekünk meg arra: tanuljunk meg örülni az olyan fantasztikus dolgoknak, mint Haházy 24 óra alatt összegyűlt 2 millió forintja. (Tudom, független - de fogadok, hogy nemcsak pártoníkvüliek adták össze.) Ez ugyanis azt üzeni az elszállt agyú kövéreknek: nem 60 képkiselővel állnak szemben, hanem azzal a 2 millió magyarral, akik az ellenzékre szavaztak. És könnyen lehetnek két év múlva két és fél millióan - akkor nekik annyi.

Névtelen írta...


Hurrá!
Tegnap óta újra folytatódik és frissül a www.blogaszat.hu címû napi hírválogatás.
Köszönet érte a fáradhatatlanul és körültekintôen válogató Repetinek és talán Pupunak is.

Aki még nem ismeri, kattintson rá! (Akik ismerik, azoknak a tájékozódás alapja és a napi rutin része a portál olvasása.)

/Amadeus/