2021. szeptember 14., kedd

FIATAL ZENÉSZEK TÜRELMETLENSÉGE



Vagy a menet közben megöregedett zenészek bölcs előrelátása az oka, hogy még ez az előválasztás se tudott normálisan végiggurulni, bele kellett rondítani azoknak, akiknek azért is kevés kockázatot kellett csak vállalniuk, mert a miniszterelnöki posztra annyi az esélyük, mint hajdan Szálasinak volt a főtárgyaláson...
Egyre inkább az az érzésem, hogy az előválasztás résztvevői közül néhányuknak az a célja, hogy megbontsa az ellenzék egységét, mondjon hivatalosan bármit is.
Nagyurunk megmondta a nyugati újságíróknak: ne azt nézzék, amit mond, azt nézzék, amit tesz.
Igaza volt, és ezt kell néznünk a saját csapatunkban is.
Ketten lógnak ki látványosan a csapatból, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András.



Márki-Zay mögött feltehetően egy ugyanolyan, vagy ugyanaz az értelmiségi csoportosulás állhat, mint állt hajdan Róna Péter mögött, a módszer is szinte ugyanaz: hangsúlyozza a pártoktól való különállást.
Mindenki számára alkalmas jelöltté igyekszik pozícionálni magát, kiemelve magas végzettségét és diplomái számát, még ha Oxfordra nem is tud hivatkozni.
Van egy társadalmi réteg, mely ettől üzemszerű megbízhatósággal ejakulál, nők esetében egész testében rázkódó, sikítozással felturbózott orgazmust él át, de az átlag-választó ettől nem esik transzba.
A választó ugyanis ugyanis látott már multifunkciós csavarnyúzót, mely egyben sörnyitó, fúrógép, vibrátor, önvédelmi fegyver, fűnyíró és almareszelő is, mely a prospektusban remekül mutat, de a gyakorlatban valamennyi funkciójára alkalmatlan, kivéve önvédelmi feladatát, mert ha hozzávágják ahhoz, aki megvételre ajánlotta, akkor egészen szép eredményeket lehet vele elérni.
A választó mindössze egy vezetésre alkalmas személyt keres, az se baj, ha karizmatikus kissé, de leginkább egy gyakorlatias jelöltre vágyik, az pedig nem hatja meg, ha valaki néhány évig egy multinál dolgozott senior polcmenedzseri funkcióban, továbbá a gyermekek száma sem képez politikai potenciáról meggyőző tényezőt, jóllehet a buzgalom mindenképpen dicséretes.
Mindenesetre javára írható, hogy szűkebb hazájában már bizonyított, igaz, hogy az ellenszelét se mondhatjuk cunaminak, már ha a politikai ellenszelet a Karácsony Gergely által megélt széljáráshoz  viszonyítjuk.
Ha valaki a lágyabb kenyér beszerzésének céljából hazájától távol kereste kenyerét, az is adhatott egyfajta tágabb világlátást, de azért a transzszibériai expressz hálókocsi-kalauzait sem szoktuk Marco Polóval együtt emlegetni.
Ami a lényeg: hősünk egyetlen feladatra alkalmas - az előválasztás szétzilálására, manipulálására,  amit szorgalmasan gyakorol is két dolgos önfényezése között.
Szerepe akkor lesz igazán fontos, amikor kiesik az első fordulóból, és híveit megkísérli arra a jelöltre hagyni, aki a leginkább alkalmas arra, hogy Orbán szecskát aprítson belőle egy esetleges választási győzelme után.


Fekete-Győr András mozgalma a korai Fidesz megismételt és korunkhoz igazított változata. Vélhetőleg ez a mozgalom sem szűznemzés eredményeként jött létre, inkább a klónozásra tippelnék. Cél a nyeretlen kétévesek begyűjtése az akolba, valamint a demencia határán tévelygő nagymamák és nagypapák számára
 megadni az utolsó lökést a teljes meghülyüléshez.
A vezérmotívum az, hogy ezek a derék fiatalok még nem loptak, szűzies tisztaságukban olyanok, mint a bárányok, csak ezek nem hallgatnak, hanem jelszavakat skandálnak.
A miniszterelnök-jelölti vitán remekül érezhető volt, hogy Fekete-Győr Andrásnak az égvilágon semmi mondanivalója nincs a társadalomról, bár ez még nem is az előadás nyitánya, csak hangol  zenekar.

Hogy mi lenne, ha nyerne, hát nem kell hozzá dús fantázia, hiszen tudjuk - egyszerűbb az igét hirdetni, mint ragozni, de nála még az igehirdetés is akadozik.
Viszont maga az ige is necces, különösen, amikor mindenkit egy kalap alá véve hirdeti, hogy itt rajtuk kívül senki nem alkalmas az ország vezetésére, mindenki tróger és tolvaj, itt lenne az ideje, hogy belefeküdjenek a sírjukba és hagyják, hogy végre ők vezethessék az országot.
Volt errefelé már ilyen, a nép be is nyelte a maszlagot és hatalomra segítette
 a tisztakezű ifjakat , akik azzal kezdték, hogy ellopták a Tisztiházat, aztán a bevételt ellopták egymástól is és vettek belőle egy kőbányát a legtisztább kezű szabadságharcosnak, aki lángpallossal verte ki hazánkból az oroszokat, - még éppen utolérte őket Záhonynál.
Azóta már nem csak egy kőbányát lopnak, ellopják hozzá a hegyet is, miközben bekalandozzák a politikai világegyetemet, és megállapítják rólad, hogy te Jumurdzsák egyenesági leszármazottja vagy, de hát ha valaki, hát ők tudják - Ali baba és tettestársai ismerik saját népüket, mint a tenyerüket...
Fekete-Győr meg csinos gyerek, a bölcsész-lányok álma, arcéle markáns, hangja zengő, esze mint a beretva, pedigréje kifogástalan, rendszerfüggetlenül használható, belevaló gyerek.
Ez a Hadházy-trükk is milyen jól bejött neki, mintha csak a Fidesz találta volna ki...

Szóval, oda kell figyelni, különösen a miniszterelnök-jelölt kiválasztásánál, ki mellett kampányolnak, mert aki elnyeri tetszésüket, az lenne Nagyurunk számára a legkönnyebben legyőzhető jelölt.
De lehet, hogy tévedek, errefelé tévedhetetlen ember utoljára vasárnap járt, hét órát töltött nálunk, Orbán úgy lesett rá, mint rá szokott Farkas Flórián.
Uram, irgalmazz nekünk!


:O)))

9 megjegyzés:

Amiede írta...

Eddig azt hittem, hogy csak én látom így a helyzetet! Az viszont megdöbbent, hogy az ellenzéki értelmiség és megmondóemberek részéről nem tapasztaltam még csak hasonló észrevételt sem. Vajon mi lehet az oka?
Az MSZP is a politika pöcegödre lett amikor odáig züllött, hogy prominens személyeket visszahívott és a Momentumos gyerekeket támogatja. Ez ideig azt gondoltam, hogy a Czeglédivel szemben a politikai szivárvány gyerek támogatása csak egy bosszú valakivel szemben, de ezek után már többről is lehet szó. Kezdek már tévelyegni mikor a múlt tapasztalatai alapján még egy LMP is megbízhatóbb számukra mint a DK. Tudom, tudom nálunk mondj igazat betörik a fejed.

civilhuszár írta...

Én csak annyit fűzök a szerző és Amiede írásához, hogy Churchill és Roosevelt is megjárta a politika pöcegödrét a Sztálinnal való szövetség elkövetésekor. És lám bejött nekik. Várjuk ki a különleges helyzet kiforrását, oszt majd lehet meditálni a végeredményen.

1970 írta...

Kedves civilhuszár!

A "pöcegödör" ügyében csak annyit, hogy sem Churchill, sem Roosevelt/Truman nem volt "ártatlan fehér bárány":

https://muon.hu/gorogorszagban-churchill-ott-folytatta-ahol-a-nacik-abbahagytak/

góbé írta...


Üdv Civilhuszár !

Azt érdemes átgondolni ki lett abban a pöcegödörbe a legszarosabb. Nem Sztálin, mégcsak nem is Churchill, hanem a kis kártékony-kukac Truman.
1947. elején, - fontos a dátum - miután az angolok képtelenek voltak az általuk favorizált jobboldali görög kormány hatalmát az országot gyakorlatilag felszabaditó ELAS-szal szemben biztositani, fwenntartani, átadták Görögországot az USA-nak.
Ekkor már nem Churchill volt a brit miniszterelnök !!

Erre sokallt be Sztálin, - mit keres itt amerika ?!? - és egy éven belül, 1948.-ban sajnos nálunk is megszünt a három éve tartó, demokratikus választásokon alapuló többpártrendszer.

Ez volt Sztálin válasza az USA nyomulására, mi meg megkaptuk Rákosit meg a rendszerét...
Jegyzem, az sem biztos hogy nem érdemeltük meg....

1970 írta...

Kedves góbé!

Csak annyit kiegészítésként, hogy 1947-ben már valóban nem Churchill volt a miniszterelnök, de 1944-ben igen, így a görög helyzet "megalapozásában" vaskosan benne volt a keze.

stirlitz írta...

Abban szövetségben Sztálin volt legártatlanbb angolok-franciak hitler szekerét tollták + USA detó akkor változtattak amikor hitler sztalingrádnál kikapott.

1970 írta...

"USA detó akkor változtattak amikor hitler sztalingrádnál kikapott."

Kedves stirlitz!

Pontosabban, amikor Hitler nyugat felé indult.

stirlitz írta...

Nem hisszem USA végig támogatta (Ford , iBM, coca cola, Standard Oil) Hitler elöször kelet felé fordult ahogy megegyeztek (Anglia-francia - német paktum kelet felé hitler azt csinal amit akar) lengyelország utána megelőző csapásként francia (Hitler félt hogy hátba támadják utána egy nagy semmi nyugaton) Anglia-USA kivárt eszük ágába nem vot a szovjetuniót segiteni Arra vártak hogy hitler tönkre vágja a szovjetuniót amikor már látszot hogy szovjetek nyernek akkor kezdték őket támogatni. Nem véletlenül repült hitler helyetese angliába.

1970 írta...

Kedves stirlitz!

Valóban eszük ágában sem volt támogatni a SZU-t. Akkor fordultak csak Hitler ellen, amikor az nyugat felé is elindult. Arról nem is beszélve, hogy a II. vh. után hány náci tudóst vettek a szárnyaik alá. Dél-Amerikában pedig keményen támogattak színtiszta fasiszta rezsimeket.