2021. november 23., kedd

NEM Ő LENNE AZ ELSŐ, AKIT SEGGEK JUTTATTAK HATALOMRA...



Gattyán György harcba szállhat a jövő évi választásokon.
Hosszasan töprengtem, mi hiányozhat még a mai magyar politikai életből, de hol nagy a szükség, közel a segítség, ugye...
Gattyán György hiányzott a politikai palettáról, és hát úgy általában a milliárdosok hiányoztak, de nagyon, de csak idáig, hiszen Gattyán nem az egyetlen milliárdos, aki nyerni szeretne, eleinte választást, aztán persze be lehetne váltani aprópénzre a stallumokat.
Nem, nem az a bajom, hogy a neves vállalkozó seggek és puncik látványával, megművelésük közkinccsé tételével tett szert vagyonára, hiszen Vespasianus óta tudjuk, a pénznek nincs szaga, emellett ha egyszer valamire igény van, az ki is lesz elégítve, jobban, mint a pornóipar legjobb opusaiban.
Erre pedig volt igény, Gattyán kielégítette, utána meg kasszírozott, ügyes volt, okos volt, csak gratulálni lehet hozzá.


Az is határtalanul naiv ember, aki azt képzeli, hogy a milliárdosok túl távol állnak a politikától, erre talán a legjobb példa a Mi Boldogságunk disznóbőr pénztárcája, a mostanában átdizájnolt (de szép is lett...) amorózó, az IQ bajnok muff birtokosa, az alcsúti alcsúf.
Viszont ezidáig azok a vállalkozók, akik valamelyest adtak magukra, távol tartották magukat a közvetlen politizálástól, legfeljebb egy MLSZ elnökséget vállalva köpködték a szotyolát a VIP páholyokban.
Igaz, mindenki tudta, hogy a titkosszolgálatok dolgozói először nekik jelentettek, aztán a dúsan felbajszolt mákgubónak, és csak utánuk jöhetett a szolgálati út.
De eddig legalább kifelé semleges orcájukat mutogatták, most meg hirtelen előbújtak, mint földigiliszta eső után, ez pedig okkal történik így, és ez az álmoskönyv szerint nehéz napokat jegyez a Fadugós Géniusz számára - ezek már nem tisztelik eléggé, ez pedig az ő köreikben majdhogy a halálos ítélettel egyenértékű.
Amúgy is kissé kirojtosodott idegrendszerének nem fog használni, az állandó kényszeres hátrafelé pislogás - nincs-e mögötte az orgyilok, ami ellen nem véd a kevlár alsógatya sem.
Ha Gattyán gatyán billenti, az akár még fájhat is neki.


Ezenközben persze a hatpárti összefogás sem alszik, amiből az derül ki világosan, hogy a választási vereségért is meg kell dolgozni keményen.
A Reménység migránsozik egy sort, majd harcot hirdet Kína és Oroszország ellen, Gyurcsány Putyinozik, a Momentum új vezetője azon álmélkodik, hogy az előválasztás eredményhirdetése óta eltelt már egy hónap és semmi sem történt.
Hát igen, könnyebb az igét hirdetni, mint ragozni.
És könnyebb volt suttyomban győztes pozícióba tolni  egy nyeretlen kétévest, mint legyűrni ellenérzéseinket, atyáik kisebbségi érzéseit és az egyetlen alkalmas jelöltet támogatni, de hát az ma már mindegy is.
Kialakult a klasszikus csapdahelyzet: akit választottunk, az önjáró, mint az elszabadult hajóágyú az ágyúfedélzeten, akik kitáncoltatták a sarokból most képtelenek irányítani, azt is meg merném kockáztatni, hogy maguk se tudják, mit kellene tennie, mert a Mesterterv csak arról szólt, hogy nyerjünk előválasztást, aztán majdcsak lesz valahogy, a királyt mi csináltuk.
Olyan is.


No mindegy, várjuk ki a végét és barátkozzunk a gondolattal, hogy nincs más választásunk, támogatnunk kell a jelöltet, olyan, amilyen, de a mienk.
Megérdemeljük. 
A "civileknek" meg van idejük spekulálni azon, hogy vajon miért van az, hogy amihez hozzápiszkálnak, az azonnal működésképtelenné válik.
Hajdan a kistestvérem egy délután kemény munkája után büszkén mutatta szüleinknek a suttyomban  megkaparintott vekkerórát: Megcsináltam, hogy ne ketyegjen!
Igaz, ő akkor úgy négy éves lehetett...


:O)))

4 megjegyzés:

KZs írta...

Az biztos, hogy színes parlamentre számíthatunk: van ugye a regnáló, aztán a hatok, a Mi hazánk tuti bejut, a kutyáknak is adnak esélyt, a fene tudja mi lesz a Néppel. De ugye indul Szanyi is, meg a Munkáspárt is elvisz valamennyi szavazatot, és most jön a nagytőke is, amennyi pénzt hajlandó belelölni, még be is kerülhet. A Fidesz-nem Fidesz törésvonalat szépen keresztbe vágja a “járvány” : visz a Fidesztől is, visz a kihívóktól is, és talán fontosabb is lesz tavaszra ez a törésvonal, ha már most nem az.. A kötelező oltás ellen és az értelmetlen korlátozások ellen tiltakozók nagyon elszántak lesznek, még az oltottak sem mind akarják oltatni a gyerekeiket!! Akár a 3 milliót is elérheti a számuk, és ők tuti elmennek, utolsó esélyként, ez meg akár meglepetés 2/3-ot is hozhat a jelenlegi szabályok szerint.. Nem véletlen a Fidesz “liberális” járványkezelése, csak a hatoknak van teljes csőlátása…Szakács Árpád felbukkanása, az egymás után nevüket, arcukat vállaló, fenntartásaikat megfogalmazó neves orvosok a világ minden tájáról, illetve a teljesen átoltott országok statisztikái sem sokat segítenek a mainstreamnek..

kekec írta...

Kedves KZS!
Idézőjel nélküli az a liberális járványkezelés. Merthogy teljesen szabadjára engedték a járványt, hogy akár fertőződés árán is elérjék a "nyájimmunitást" Aki meg belehal, hogy vele szemben a gazdasági érdekek érvényesültek, az úgy járt.
Pupu,
szerintem a Gattyán nem jókedvében jelentkezett, hanem Orbán szorosan köti a holdudvart.Nehogy már Bige-módra az ellenzéket merjék támogatni.

1970 írta...

Kedves PuPu!

A kép jól illusztrálja a lényeget. A középen látható püffedt fejű OTP/MLSZ vezér és MATE (volt SZIE) pénzosztó azért annyira nem tartotta magát távol a "közvetlen politizálástól". Arról nem is beszélve, hogy egykor az "ország legnagyobb uzsorásának" nevezte őt az a másik gerinctelen alak, aki most vele együtt ül a MATE kuratóriumában, és éppen jó haverok. Jó egyetértésben nyúlják le az ország mezőgazdasági erőforrásait (is). Vagy éppen közösen küzdenek a külföldi áruházláncok kipaterolásáért/bekebelezéséért.
Ha más nem is, de ez a két alak mindenképpen jól illusztrálja kisgömböc országlásának "elitjét".

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Szerintem nagyon szeretné már letenni a hatalmat a mi vezérünk.
Igen terhes lett a számára és félő, hogy a fejére dől.

Ilyen helyzetben az a legjobb, ha átadja más baleknak egy kis időre a hatalmat, hagy vigye el a balhét ő !
Ő meg megmaradhat majd az ország megmentőjeként !

Kínálgatják is az önként jelentkezőket, a pénz nem számít jelszó alapján, hátha jó lesz és ráharap az ellenzék. Mindegy, csak Gyurcsány ne legyen, mert vele aztán nem tudnak kiegyezni !
Aztán, amikor elmúlik a rossz helyzet, majd újból előjöhet és sütkérezhet a napfényben megint a híveivel együtt.

Tetszik, hogy ebből Gyurcsányék kimaradnak és jól kipihenhetik magukat.
Úgy se tudnának a kedvére tenni ennyiféle óhajnak.
Jól teszik, ha ők is várnak arra, hogy mindenki rájöjjön, hogy már megint behúzták őket a csőbe.
Szerintem Orbánnak a legnagyobb gondot az okozná, ha mégis nyerne a választáson, mert kénytelen lenne ő foglalkozni azzal amit ő cseszett el, pedig azt másnak szánta.

Úgy néz ki, hogy ez a hajó már elment.
Nehéz lesz így győzni az ellenzéknek és ez bonyolítja a helyzetet.
Szegény FIDESZ nem mehet biztosra ebben sem.
Nem akar az ellenzék beállni a sorba és erre kell a segítség Gatyán úr személyében.

Lassan azért csak alakulnak a dolgok, már az EU levelet is írt, a cselekvés helyett és ez se jelent semmi jót. Nem is azért írták, csak időt szerettek volna adni Orbánnak.

Az EU-n nem múlik az Orbán megsegítése, már eléggé összeszoktak, hála Merkelnek.

Én mindenesetre egy gyenge ellenzéki győzelemtől tartok a legjobban, nehogy főnixet csináljunk már Orbánból !

Üdv sphagin.