2011. augusztus 3., szerda

BÜFÉ

Reform van.
Csak nem így hívják, mert ezt a szót Gyurcsány már kiejtette a száján egyszer és így az igazhitűek számára tisztátalanná vált, kiejteni pedig olyan sértés, mintha a meztelen talpad mutogatnád a mohamedánnak, miközben ebnek titulálnád.
Viszont a mi Rózsikánk beszabadult a felsőoktatás porcelánboltjába, és most dönt-borít mindent, tologat karokat és szakokat és miközben a felsőoktatás rendszerét piszkálja, ennek ürügyén egykoszból szétveri az érettségi jelenlegi rendszerét is, ha már arra járt.
Gyönyörű tervek, széles látókör, tág horizont – ha sikerül véghezvinni, akkor a magyar közoktatás levegős és tágas pusztáján néhány szerzetes terelgeti majd szűrhímzéses csuhában megrémült hallgatók kisded nyáját, kik Orbán nevét zsolozsmázva vonulnak a boldogság felé – keletre természetesen!
A cél – mint Viktor társadalom-átalakításainál általában magasztos és egyszerű.
Négy lényegi eleme van:
- vegyük el az összes pénzt, ami még elvehető anélkül, hogy a rendszer kívülről is láthatóan összeesne,
- amit nem lehet elvenni, azok felett a pénzek felett mi rendelkezzünk
- aki a rendszer része, az féljen, hogy egy zabszemet gőzkalapáccsal se lehessen a fenekébe verni
- és aki ott halljakend lesz, az min-mind a mi kegyes kezünkből nyerje a stallumot.
A felsőoktatás területén még egy sarkalatos követelmény van: a Corvinusnak nevezett patkányfészket, - ahol nem átallottak pódiumot ácsolni a kimondhatatlan nevű fertelemnek, akinek felesége ott hinti a veres liberális mételyt – le kell rombolni porig és a helyét be kell hinteni sóval (apropó, kellene egy sóbánya is a családnak…).
És azt a komcsi rektort is ideje már világgá zavarni, persze előtte be kell lengetni neki a remény halványrózsaszín keszkenőjét, hadd higgye, hogy megússza.
Hogy ezek az értelmiségiek milyen ostobák is tudnak lenni, látszik, még soha nem hallottak se köténycselről, se technikai faultról…
A terv szerint egyetemnek minimálisan négy kara kell legyen, de azt már tudjuk, hogy a Corvinus jelenlegi négy karából egyet hozzácsapnak a most alakuló, újonnan is patinásnak számító Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez, így hát Viktor és vazalluscsordája csodálkozó tekintettel csapja majd össze a kezét: Jéééé – hát akkor ez a Cornavin, vagy mi is, akkor ez itt most micsoda?
Vagy megy valahová?
Hogy az egyik legszínvonalasabb – ha nem a legszínvonalasabb - magyar közoktatási intézményről van szó, az nem jelent semmit, belevele a levesbe, ha a Vezér nem kedveli!
Szerintem Fleto kezdheti tanítgatni, főzni Klára asszonyt, akinek ideje lenne belekezdeni a „Sopszka-saláta és más mesék” című könyvébe, addig, míg nem lesz a könyvkiadás is állami monopólium, mert annakutána csak Anikó asszony receptje szerint főzhet az igaz magyar ember, már ha tudja olvasni a rovásírást.
A tervek szerint  megváltozik a finanszírozás struktúrája: a képzési normatíva a jelenlegi 64 milliárdról 2014-re 15 milliárdra csökkenne, míg a fenntartói normatíva 32 milliárdról három év alatt 72 milliárdra emelkedne.
Kilenc milliárdocskát már meg is spóroltunk, ki a kicsit nem becsüli, ugye…
A hallgatónak meg kuss, nála jobban csak az oktatói gárdának kell befognia a lepénylesőjét, merthogy joga annyi lesz, amennyit a Miranda. formula biztosít neki, de ez is csak szóbeli ígéret alapján.
El lehet dobi a bolognai rendszert is, majd mi csinálunk sajátosan magyar felsőoktatást, a világ a csodánkra fog járni, merthogy ilyen barmok, mint amilyenek a mi oktatás.irányítóink, csak a harmatos magyar pusztán teremnek, közvetlenül a vadliba fészke és a túzok mellett, a racka és a mangalica társaságában.
Köztudott, hogy nálunk nincs tandíj, ezért hát minden második diák költségtérítést fizet, de már folynak a kísérletek arra is, hogy nálunk ne legyen prostitúció, hívjuk a lányokat ezentúl vigalmi dámáknak, természetesen bevezetve számukra az élvezeti adót, - az élvezi, aki szedi.
A rektorok kinevezéséhez meg állami hozzájárulás kell majd, nanehogymár valami büdös libsibolsi kerüljön egy ilyen fontos pozícióba, azok menjenek taligázni a stadionokba.
Szóval boldog ez az magyar viktoriánus kor, formáljuk a társadalmat az Ő képére és hasonlatosságára, legyen az a kép bármennyire is csúf és a hasonlatosság bármennyire is gusztustalan.
Nekem azért legjobban a büfék ügye tetszik.
„A kollégiumok, menzák és büfék központi irányítására a törvény lehetővé teszi egy állami cég létrehozatalát”, áll a javaslatban.
Már látom lelki szemeimmel, amint a Vezér gondterhelten ül a valószínűleg addigra már a Kupolacsarnokba átköltöztetett új irodájában, oroszlánkörmös íróasztalánál, fején csálé a korona, mert időnként meg kell vakarnia a homlokát, hogy el tudja dönteni, mi is legyen a jövő heti menü a menzán:narancsos-libamájas szendvics, vagy fekete kenyér Hitler-szalonnával…
Az még nem egészen tisztázott, hogy mi lesz az egyházi felsőoktatási intézmények sorsa, hogy ha az állam az agyháznak adja a pénzt és nem közvetlenül az intézménynek, akkor az a Nemzeti Felsőoktatás Rendszer (NFR) részét képezi-e, de jelenleg úgy tűnik, hogy nem, és abba nem kér beleszólást az állam, hogy ki lesz ott a rektor – végtére is a római pápa megbízható…
Annak idején az egyetemek autonómiát élveztek, a hatóságok csak a rektor engedélyével léphettek a területükre, volt önkormányzatuk, rangjukat meg az ott tanuló diákok adták.
De ennek a slamposságnak itt most egyszer és mindenkorra vége, rangot itt csak egy ember adhat, mindenki másnak kuss!
És még mindig vannak, akik ábrándosan nézegetnek – itt diktatúra?
Ugyan!
:O))))

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én nem tudom, hová fajul ez az egyházi nyomulás, de baljósak az előjelek. Gondolom, nem máról holnapra lesz kötelező a "dícsértessék a jézus krisztus -ámen' köszöntés, de hosszabb távon, ha ez a Cipolla lesz az "uralkodó", biztosra veszem, ez lesz a módi. Úgy látom, a Nyugatot nem nagyon zavarja a mi kis diktátorocskánk kisded játéka az ország népével, csupán verbális virgácsokat osztogat amivel nem megyünk semmire.
A pápát -ha lehetne- én Ali Agca-ra bíznám, mert egy ilyen intézményre mint a pápaság a XXI. században semmi szükség nincsen. A tudomány már nagyon közel jár a Világ teremtésének megoldásához és itt csatlakoznék Steven Hawkinskoz, akivel teljesen egyetértek ebben a témában. Nem akarom a hívőket megbántani, de tudomásul kellene venni a csillagászati felfedezéseket, a CERN kísérletek eredményeit és egyéb, e témában kutatók megállapításait. Azaz isten nincs! Dolgoztam együtt jehovistákkal évekig, akik állandóan meg akartak téríteni -sikertelenül. Az volt a mantrájuk, hogy mindent isten teremtett, olyan nem létezik, hogy a semmiből valami legyen. Ekkor én erre ezt a kérdést tettem fel: Ha a semmiből nem lehet valami, akkor az isten miből lett? Ez után mindig faképnél hagytak. Én pedig a tudományban hiszek és nem egy fiktív, bizonyítatlan valamiben, amit emberek találtak ki.

Hogy a cikkhez is hozzászóljak. A leírtakon kívül nem tudok mást hozzáfűzni, egyet tudok érteni veled PuPu, mint minden írásoddal. Nem véletlenül pipálom be a "tetszik" négyzetet. Nagyon remélem, hogy ez az elmebeteg, skizofrén, tudathasadásos, küldetéstudatos agyament, szociopata (én pszichopatának aposztrofálom környezetemben) törpe nem tudja az internetet is blokkoltatni.

éva írta...

Senki sem olyan vak, mint aki nem is akar látni!
Ahogy az egyszeri asszonyka mondta, amikor a férje egy férfit talált a szekrényben: No de Géééza! Te a saját szemednek hiszel, és nem NEKEM?
Orbánnnak két nagyon komoly ellenfele van: az egyik az idő: Cronos MINDIG felfalja MINDEN gyermekét. (a piramisok is mennyire omladoznak már) Még a hívők is ébredeznek egy idő után, ha a derékon aluli legérzékenyebb testrészüket szorongatják. Nyugi: a zsebekre gondoltam!
A másik a közgazdasági törvények. Azt ugyanis nem lehet 2/3-al felülírni! Tegyük össze a két kezünket, és adjunk hálát Istennek, hogy Magyarország gazdaságilag ennyire tré! Tehát nem tud hosszasan finanszírozni egy fasiszta diktatúrát.
Egyébként meg II. Orbán elveszítette a józan esze maradékát is: I. Orbán még külön-külön froclizta a társadalmi rétegeket, most meg a TELJES munkavállalói kör után nekimegy az ifjúságnak is? Az a párszáz oligarcha és nem sokkal több TEK-es ehhez kevés lesz!
(köszi a Magyar birkanyáj-ért!)

MoonRiver írta...

Azt hiszem, nekünk nincsen is vezetőnk! Most nem arra gondolok, hogy a király meztelen, hanem arra, hogy nem is király. Van ellenben egy személyeskedő, bosszúálló, saját érzelmei igájában vergődő és annak alárendelt sérült személyiségű, általa nem megfelelő posztra felkapaszkodott emberünk, aki híján van mindazoknak az erényeknek, amelyek őt erre a vezetői szerepre minimálisan is alkalmassá tennék. Hát ezt a vergődését vagyunk kénytelenek szemlélni, és sajnos azt, hogy a pozíciójához sem ő, sem a lelke nem nőtt fel. Magyarország jelenleg a járókája, hát mindennel próbálkozik, minden érdekli, mindenről azt gondolja, neki való feladat. Persze nem ért hozzá, ez világos, sajnos ezt ő nem tudja. Nem is rá haragszom már, inkább azt kérdezném, mi a képviselőknek jelenleg a szerepük mellette? Azokat is a nép választotta, sőt jobban, mint a vezért. Ők sem képviselnek már senkit, a saját és pártérdekeiken kívül. Értelmetlen az egész parlamenti hókusz-pókusz mindaddig, amíg erre a többség rá nem jön, és remélhetően határozottan beint a vircsaftnak. (Külföld nem fogja megoldani helyettünk, nem is az "ü dóga!")

zombi írta...

Még a 2002-es választások előtt Orbán édesanyja úgy nyilatkozott valamelyik ujságírónak, hogy azért szeretné, hogy a fia nyerje meg a választásokat, mert akkor olyan országot csinálhatna, amilyet szeretne.Már nem ő, hanem Viktor. Na, most ezen munkálkodik a Vezér. A tragédiánk csak az, hogy a magyarok többsége, meg nem olyan országban akar élni, amilyet Viktor kreál itt nekünk. De izlések és pofonok különbözőek. Ha majd végképpen nem tetszi az eredmény, hát ledöntjük. Nem ő lesz az első, akinek a szobrát lerántották a talapzatról.

Névtelen írta...

Kedves zombi! Nem a szobrát kell ledönteni, hanem ezt az idiótát! Régen rossz lenne, ha már szobrai lennének. Persze nem kizárt, amilyen birka nép a magyar. Érdekesnek tartom az emberek sunyiságát. Környezetemben még nem találkoztam újabban olyannal, aki dicsérte volna, de rákérdezéskor mindeni elhárította magától a gyanút, miszerint a nagy Bölcsre szavazott volna. Akkor viszont nem értem, mitől lett 2/3-a ennek a pökhendi sárgalábúnak?
Élek a gyanúperrel, hogy az ország szépen visszasüllyed egy olyan politikai közegbe, ami a Horthy és Rákosi rendszer mixtúrája lesz. Mindenki a másikra vár, hogy kezdjen el valamit ez ellen a virtuális gyilkos ellen. Míg '56-ban az ifjúság kezdte, most a mi ifjaink Orbán dogmáit szívják magukba. Kellene, nagyon sürgető lenne egy erős baloldali vezető...na nem vezér! Üdv.: KOGITO

Névtelen írta...

Az a legnagyobb problémám, hogy állandoan visszaköszönö intézkedéseket látok.Most ugye két kategoriába sorolták az egyházakat a türt és a támogatott kategoriába. Nem lennék meglepve, ha kiderülni: van egy tiltott kategoria is, bár azt 1000évre titkositottták.Iványi lelkész urnak üzenem:ne sokat tiltakozzon, mert könnyen a harmadik kategoriába kerül. Elgondolkoztato, hogy ha nem a minszterelnök ur lelki világával foglalkozott volna,hanem pl a fogaival/ ami van/ mennyivel jobban járt volna!