2011. augusztus 5., péntek

ÉRTÉKELÉS

A mi Bölcs Vezérünk, a Nemzet Szent Szkarabeusza értékel.
Egyszer valahol olvashatott egy vezetéselméleti kézikönyvet és abba bele volt csinálva, hogy a beosztottak munkájának rendszeres értékeléséről ismerszik meg a jó vezető.
Márpedig ő remek vezető, ez olyan axióma, melynek megkérdőjelezésére emberfia nem merne soha vállalkozni.
Kormányt, fociakadémiát és ellenfelei halállistáját kifogástalanul vezeti, talán még a váltóárammal kellene próbálkoznia, hogy ezzel végképp lenyűgözze hálás népét.
Persze ezt nem várhatjuk el tőle, így marad hát az álmélkodás – ahogy a Mi Boldogságunk értékel, nem értékel úgy senki.
Mondjuk sok dolga nem lesz, hiszen úgy intézte, hogy közé és a való világ közé legyen beépítve néhány szigetelőréteg, nehogy a valóság bele tudjon rondítani álomvilágába, melyben a boldog magyarok önfeledten élvezik áldásos tevékenysége gyümölcseit.
Akiket értékel, azok pedig csak a legfelső alatti szigetelőréteg, néhány ember csupán, akikről emberfia nemigen tudja, hogy miként juthattak magas beosztásukhoz – a még leginkább elfogadható magyarázatok szerint ők voltak azok, akiknél a szakmai hozzáértés nemigen zavarta az elkötelezettséget.
Hogy Vezérünk mit fog értékelni, az igen nehéz kérdés, egyrészt ugyanis az értékelés értéket feltételez, márpedig ennek a kormánynak még a környékén sem fordul elő ilyesmi - másrészt meg a jelenlegi struktúrából kifolyólag ha negatív az értékelés, akkor az magát a Vezért is sértheti – ez a kormány ugyanis nem a munkaterületek ésszerű elosztása utáni önálló munkáról szól.
Leginkább úgy lehetne modellezni a kormány működését, mint egy libacsapatot, melyet Vikike, a libapásztorlányka hajt a legelőre, habár annak hollétéről momentán sem neki, sem a libáknak fogalmuk sincs.
A libák masíroznak, és ha az irány nem felel meg az aktuális elképzeléseknek, akkor a libapásztor egy hosszú pálcával jó nagyokat üt a liba fejére – kit nevezel te ki az én instrukcióim ellenére? 
Pufff!
A miniszterek pedig Canossát járnak, csak ezt a Canossát a helyi folklór Felcsútnak hívja, ide kell elzarándokolniuk, a Nyári Palotába, aholis vagy a Rusztikus Rezidencián vagy a Futballakadémia Márványtermében kerül sor megítélésükre, melynek sémáját a Vezér Michelangelótól kérte kölcsön.
Az ostoba állampolgárban ugyan felmerül a kérdés, hogy a francnak alakíttatta át a Parlament Nándorfehérvári termét dolgozószobácskának, ha hivatalos ügyeit nem ott, hanem Felcsúton intézi, de nem értünk mi ehhez, egy tízméteres beívelésre sem vagyunk képesek, akkor meg mit akarunk itten?
Egyébként meg már előre érdeklődéssel várom, mikor a szalonna felkockázása után Réthelyi professzort elugrasztja gyufáért, úgyis sok van a rovásán, tanulja már meg végre, hogy hol a helye.
Vicces ez a mi Vezérünk - még az van talán hátra, hogy a miniszterek némi kondicionálás után a „Lábhoz!” vezényszóra rohanjanak farokfelcsapva Felcsútra, van a mi vezérünknek stílusérzéke, az már biztos!
Ami még biztos, hogy Semjén Zsolt kimarad a jóból.
Ennek két oka van, ebből ez egyik az a speciális kapcsolat, mely a két pártelnököt egymáshoz fűzi, másrészt meg szerintem Orbán tart Semjéntől, aki még nála is ügyesebb, hiszen a semmit nem csak rózsaszínre tudja festeni, mint a Vezér, hanem még tömjénfüstbe is tudja burkolni, és ez azért már nem semmi.
Ezen túlmenőleg az a terület – a határokon túli magyarsággal kapcsolatos nemzetpolitika – melyet Semjén tart megszentelt kezeiben, a kormányzat állítólagos sikertörténete, amivel - ha azt számítjuk, hogy egyáltalán él még magyar a határainkon túl áldásos politizálásuk eredményei dacára – kétségkívül egyet kell értenünk.
Értékelés…
Talán nevezhetnénk ugyanennyi joggal luftballonhámozásnak is, hiszen ami a Orbán hatalomra jutásának időpontjától számított időszakban történt, az tulajdonképpen csak és vegytisztán a hatalom monopóliumáról szólt meg még egy kis népnyúzásról, megfélemlítésről, csendes önkényuralmi törekvésekről.
Azt írta a Financial Times, hogy Orbán jobban tenné, ha felhatalmazását kihasználva az ország modernizálására, nem pedig a politika környezet monopolizálására összpontosítana, meg hogy figyelni kell Magyarországra, hogy az ország megőrizze azon értékeket, amelyek belépőt jelentettek egykoron az Unióba.
Hát, ha egyáltalán benne akarunk maradni, mert az ország - meglehet – egybehangzó akarattal felhatalmazta Orbánt arra is, hogy kilépjünk abból a gittegyletből, csak még nem tudunk róla.
Közben az ország öles léptekkel menetel a szakadék felé, a devizahitelesek hátán csorog a hideg veríték.
Az Orbán által felbuzdított önkormányzatok nyakló nélkül felvett hitelei – ha nem változik a svájci frank árfolyama – jövőre már egy sor önkormányzatot romba fognak dönteni, aztán majd lehet nézegetni boldogtalanul orvosnak, pedagógusnak, bölcsődei alkalmazottaknak – nem szólva az önkormányzatok egyéb alkalmazottairól, akik azt hiszik még, hogy olyan ebben az országban nem történhet meg, hogy a megdolgozott bérüket ne kapják meg.
Talán ezekkel a problémákkal kellene foglalkozni, meg az éhező gyerekekkel, és ezeken a területeken elért eredményeket aztán bőven lehetne értékelni.
Navracsics taglalta, hogy a következő feladat a járások újjászervezése lesz.
Remek, majd később jöhet a gyepű is, de nekem kezdenek azért ezek az emberek gyanúsak lenni – biztosan rendben van a lényeglátásuk?
Isten - úgy látszik - nem volt elégedett a rendszerváltás eredményeivel és értékelt bennünket, aztán kiszabta ránk a büntetést.
Orbán Viktornak hívják.

:O)))

13 megjegyzés:

éva írta...

Pupu a fényképpel bizonyítják, hogy a Mi Boldogságunk nem "Bulgáriában" nyaral, sőt nem is generáltatarozáson esik át (vagy már megjött onnan) Ráadásul az ötletet Putyintól lopta, csak amíg az a kidolgozott felsőtestét mutogatta, ő a focistaként kidolgozott vádliját, a lényeg az "emberközelbe" hozás.
(legalább fényképen)
Másrészt nem értek egyet a libalánykás hasonlatoddal, sokkal inkább hajaznak egy felügyelet nélküli libacsapatra, ahol a gúnár menetel előre rendületlenül, a többiek meg szépen sorban követik - ott aztán (és itt sem) nincs ám kilépés a sorból! Vezessen a gúnár akár a többpályás sztráda felé, ahol egymást érik a kamionok.
A Szeretett Vezérünknek és az ő jobbkezének halványlila fogalma sincs a gazdaság beindításának a mikéntjéről, csak összekopyznak néhány múlt századi - múlt évezredi mintát egy élvezhetetlen katyvasszá. A közgazdasági törvényeket ugyanis nem lehet 2/3-al felülírni!
Egyébként ez a mi szerencsénk. Képzeld el ugyanezt az országot a demokrácia lebontására érzéketlen lebutított tömegével, egy gazdasági fellendüléssel "igazolt" fasizálódással!

Debi írta...

Nagyon találó mindkét libás hasonlat, de az az igazság, hogy most az Éváé jobban tetszik.
A másik gondolatom: Bármennyire is igyekszem az emberközeli megoldás mutatni az öltözködésemmel, azért tudomásul kell venni, hogy egy vezető ezt a stílust nem engedheti meg -- ha komoly a beszámoltatás, és nem traccsparti van. Leégne a pofámról a bőr a vádlis viktor helyében ha így csináltam volna hasonló szituációkban. Még a kötelező tiszteletet sem adja meg, sem a beosztottjának, sem az eseménynek. Ezzel talán jelezni is kívánja annak komolyságát, hiszen ez csak a látszat, szórunk egy kis port a plebsz szemébe -- aztán had vakuljanak, s ájuljanak el a nagyságától.

Névtelen írta...

sarga irigyseg.

zombi írta...

Még emlékszem, hogy szürke eminenciás korában Orbán végig járta a fidesz-vezetésű településeket, hogy minél több hitelt vegyenek fel, ezzel is gyengítve az ország gazdaságát, és főleg a szoci kormányt.
Már akkor sem volt annyi esze, hogy esetleg netalántán ezt majd neki kell kiízzadni, ha hatalomra kerül, ami a fő cél volt. Most aztán ott üldögél a maga kaparta szemétdombon és kukorékol, hogy a szocik tönkre tették az országot. Sem neki, sem a navracsics féléknek fogalmuk nincs mit kellene csinálni. Az lenne a legjobb, ha Vereckénél ujra bejönnének és hoznák a fehér lovat. Mert ha már az sincs, nagy bajok lesznek 2012-ben. A 16%-os egységes szja kulccsal elkurták, de rendesen. Arról nem is beszélve, hogy ez volt az egyetlen ígéret, amit betartott. De ezzel meg ellehetetlenítette a gazdaságot. Hiába várja a kereslet növekedését, ha mindenhonnan elveszi a források egy részét. Meg persze az is nagy észre vall, hogy az alacsony kamatozású IMF hitel helyett jóval magasabb kamatot kell fizetni az állampapírokért, amit nyakra-főre bocsájtanak ki. Persze, hogy megveszik, Nincs még egy olyan ország, ahol ekkora kamatot adnának a befektetőknek.
Istenem, mennyi magas labda, és az MSZP csak sustorog, felszólít, de nem kiabál. Pedig azt kellene. A finomkodás ideje lejárt. Vegyék már észre.

ahetszazat írta...

Szokásos köpködés a post, semmi több, de van benne egy elejtett félmondat, amire érdemes reagálni:
"Az Orbán által felbuzdított önkormányzatok nyakló nélkül felvett hitelei"
Nem túl szerencsés bloggerünk szokás szerint hazudott egy méreteset, hiszen tudhatná: kedvenc maszop csürhéje véreztette ki az önkormányzatokat, aminek következtében saját önerő hiányában az uniós pénzekhez lehetetlen volt hozzáférni, ezért pannon pumából kiindulva jött a remek ötlet: önkomik vegyenek fel svájci frank hitelt, amiből megvan az önerő, és így már lehet pályázni eu-s pénzekre... De azé' orbán vót a hibás, ugye? :P

Névtelen írta...

A hetszazat! Te szerencsétlen, hogy találtál ki az OPNI-ból? Hol rejtőztél idáig? Hiszen már régen bezárt! Pont ide kellett tévedned, értelmes emberek közé?
Te kis fasiszta barom!

Névtelen írta...

igazad van a hetszazat.

Varga Béla írta...

ahetszazat írta... Hát ezt meg honnan tetszett venni???

Névtelen írta...

AHÉTSZAZAT! IGAZAD VAN! HAJRÁ AHÉTSZAZAT!
Még ők mondják, hogy őrült. Ezek az őrültek, megőrülnek, hogy nem kedvenc csürhéjük fosztogathat. HAHAHA.

Névtelen írta...

"A Szeretett Vezérünknek és az ő jobbkezének halványlila fogalma sincs a gazdaság beindításának a mikéntjéről,"
Jaja. Gyurcsanynak volt, igen, szarnyalt a gazdasag. Azert is zavartak vilagga.
De van egy javaslatom, menj Viktor melle tanacsadonak.Bar nem kellenel neki, mert egy hatalmas nulla vagy, csak a szad jar, ugatni megtanultal,(parasztvakitani) mint a legtöbb komcsi.
Ödön

ahetszazat írta...

Fasiztázó névtelennek: ölbítsd ki a szádat, szarszag árad belőled...
Varga Béla: Kicsit olvasgass a neten, hogy hogyan is történtek ez a dolgok, vagy csak szimplán hallgasd meg szanyi kapitány mekegését, amikor nekiszegezték a kérdést...asszem video felénél van erről szó. http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/08/04/07/Visszadobtak_az_MSZP_nepszavazasi_kezdemenyezeset.aspx
Többi névtelennek: Csak így tovább... :)

Névtelen írta...

Olvasom a bejegyzéseket,(hozzászólásokat)igaz nem tartozom egyik oldalhoz sem,független oldalon vagyok.Elképesztő a sok negatív reagálás!Aki Gyurcsányt sírja vissza annak sem jobb a gondolata,csak végig kell gondolni mennyi felesleges intézkedéseket hozott létre!Itt az lenne jó,ha végre ésszerű intézkedések születnének a kormánynál?!de mikor?!ez a szerencsétlen Magyar nemzet már annyit tűrt,és szenvedett!!Én magam is át éltem a rendszer váltást,de nem jobb egy gondolattal sem a helyzet.Csak azt érezni,hogy minden nap gondot okoz a megélhetés!!A Svájci hitelekről meg ne is beszéljünk,amit talán az életben nem tudnak vissza fizetni,gyermekeink-(unokáink)!!Nem szeretek politizálni,de a mindennapok eseményeit én magam is átélem,sajnos több negatív-mint pozitív oldalról!Hát ennyit egyenlőre.Ági

harunalrasid írta...

hehehe
ki beszél itt gyurcsányról?
de ha már: azokat a felesleges intézkedéseket az előző fidesz-kormány f@szságai miatt kellett meghoznia, orbánék ugyanis tudatosan kényszerpályára állították a következő kormányt, de hát istenem, nem kell mindenkinek nyitott szemmel járni, jó az a narancsszínű szemüveg, azzal olyan tisztán lehet látni!
döncike meg még mindig komenistázik, igaz, hogy ettől még nem fog több kenyér jutni a gyerekeinek, de hát, istenem, erre telik neki, a gondolkodás már nehéz ügy!