2011. augusztus 20., szombat

KARDLENGETÉS

Komolyan mondom, ez az augusztus 20.-a a legjobb eszköz a zemberek és a baloldali tatár csapatok jókedvre derítésére.
Kezdődött a dolog a reggeli zászlófelvonással, ahol örömmel észlelhettük, hogy A Mi Reménységünkön optikai műétet hajtottak végre, így aztán a televíziós közvetítés során éppen olyan magas lett, mint a Köztársasági Elnök Úr – úsztunk a boldogságban.
Aztán jött a Hősök terén a tisztavatás, ami számomra mindig a nap fénypontját jelenti, merthogy végre hallhatom Hende Csabát, emellett egyre remekebb jelmezbálok szemlélője is lehetek.
Idén is kitettek magukért a Honvédelmi Minisztérium kreatívjai, nem kímélték az ország népét.
Kicsit ugyan olyan volt az egész, mint amikor a cselédmári magára húzza a naccsága ruháit, de a csipkekesztyűn áttetszik a koszos körme, az estélyihez viselt papucsából meg kilóg a repedt sarka.
Összesen tán hatvan új tisztet avattak, közöttük nőket is, mely tényt azért megelégedéssel nyugtáztam, a díszmenetben vonulók közül nem egy bátran felvehette volna a versenyt Pippa Midletonnal is, ami azért – lássuk be – szép teljesítmény, szóval valódi díszmenet volt…
Azt nemigen lehet tudni, hogy miért kell egy olyan lakodalmat, amelynek résztvevői a vőlegény, a menyasszony meg a tanúk a Papp László Arénában tartani, a nagy tér és a kevés résztvevő együtt olyan szegényszagúvá teszi a rendezvényt.
Azt sem értem, hogy a költségkeretből miért nem futja egy valamirevaló pódiumra a történelmi zászlók hordozóinak talpa alá, ha már a televízió is közvetít, akkor lehetne esetleg beszélni egy díszlettervezővel is.
Aztán szózatot intézett a miniszter a frissen avatott tisztekhez, melyből érdekes újdonságokat tudhattunk meg.
Megtudhattuk például, hogy a Szentkorona mit is jelképez számunkra, pedig ezidáig úgy tudtuk, hogy semmit, csak egy becses történelmi ereklye, merthogy a mai Magyarországnak a Szentkorona által jelképezett hajdani Magyarországhoz sok köze nincsen.
Emellett nem is hivatalos állami jelkép, így szerepeltetése és hangsúlyos felemlítése egy alapvetően mégiscsak katonai rendezvényen a szomszéd népek számára igen rosszízű üzenet hordozhat, alkalmat adhat a nacionalista reakciókra, amely nemigen használ a határainkon túl élő magyaroknak.
Aztán megtudhattuk a minisztertől, hogy a Honvédség feladata a nemzet védelme a külső és belső ellenségtől, ami szintén nóvum, hiszen ezidáig úgy tudtuk, hogy a nemzet belső ellenségei ellen elég lesz a Terrorelhárítás, a Magyar Gárda meg a Betyársereg, de hát mindig tanul az ember és a helyzet is fokozódik, így aztán jobb időben észbekapni.
Megemlítette, mint vívmányt a leendő Nemzetvédelmi Egyetemet, mely leginkább arra a lóra emlékeztet, melyet egy bizottság tervezett, s melynek eredményeképpen megszületett a teve.
Az lesz a jó ebben az intézményben, hogy a feladatok között átjárhatóságot fog biztosítani, így a kiöregedett vagy megrokkant honvédtiszt elmehet majd akár közterületfütyülőnek is, nem kell neki nyugdíjban lopnia a napot, nemzet szégyenére.
A kék egyenruhában pompázó Ludovika Zászlóalj is felemlegetésre került, mint a magyar tiszti hagyományok frissen restaurált bölcsője, ami azért necces kicsit.
 „A hazáért – mindhalálig!” jelmondatot magukénak valló tisztek a tizenkilencedik és huszadik század harcterein leginkább a legénységi állomány mély megvetésével és a sok szép vesztett ütközettel vívtak ki maradandó helyet a történelemben, mely szépen illusztrálható a Ludovika Akadémia  hajdani parancsnokának, vitéz Jány Gusztávnak a doni vereség után kiadott  hadparancsával, mely szerint „A 2. magyar hadsereg elvesztette becsületét…”
Pedig ott a magyar hadvezetés és a magyar tisztikar veszítette el becsületét, mikor hiányos felszereléssel, alkalmatlan ruházatban, korszerűtlen fegyverzettel hajtotta a rosszul kiépített védelmi vonalakba a honvédeket – idegen érdekekért.
Aztán jött a tiszti eskütétel, majd a veréb kardot ránt című mozzanat, mely idén, mint a büszke nyilatkozatokból megtudtuk, kiegészült a kardlengetéssel is, melyen aztán nagyon kellett röhögni, - szerencsétlen hatvan fiatal ott hadonászott a kardokkal, ahelyett, hogy célirányosan használva seggbeszúrták volna velük azt, aki ezt a baromságot kitalálta.
Aztán beszélt még a Jósvádályú Gojóstol, és eljátszották olívzöld tábori zongorán a Rákóczi-indulót – szívem szakadt azért a honvédért, akinek majd feladata lesz a hagyományos katonazenei hangszer, a zongora hordozása a csatatéren.
A ruházat gyönyörű volt, különösen az újonnan rendszeresített Harci Nyakkendőtű tetszett, igazi gigerli lehetett, aki ezt kitalálta.
Az égen az ünnepség résztvevői felett áthúztak Viktor svájci bankszámlái, lent meg a család örült, a kistesó megnézhette a sorszámmal ellátott szablyát, aki meg a televíziót nézte, az eltöprenghetett, hogy van e értelme egyáltalán a magyar tisztképzésnek, nem lenne célszerűbb esetleg befizetni őket a Bundeswehrhez vagy a Sandhurst katonai akadémiára.
A Magyar Honvédség így is olyan, mint szúnyog a harckocsi antennáján, kihangsúlyozva, hogy a harckocsi sem a mienk – minek nekünk urizálni?
Mai történet még, hogy a kajak-kenu világbajnokságon a győztes tiszteletére eljátszották a hitleri Németország himnuszát – Deutschland, Deutschland über alles!
A légibemutató a Duna felett kicsit késett, ha idejében szólnak a vadlibáknak, bizonyára szívesen besegítettek volna...
Viszont a nap hátralevő részére megnyugodhatunk, Kövér László már elmondta, hogy Nekünk most a tatárjárás utáni újjáépítés a feladatunk, mivel a Gyurcsány-féle "vad, úri tatárok" szétdúlták és módszeresen kifosztották az országot – további puffogtatás már csak a tűzijáték alkalmából várható, már amennyiben a kommunikációért felelős piranha-küllemű államtitkár le nem fújja, mert ezt a jogot a Hűbérúr reá ruházta, márpedig a felhatalmazással a Fideszesek élni szoktak.
A tűzijáték nagyszabású lesz, a Dunán állítólag két uszályról egyesével lövik majd fel a színes rakétákat és egyet a Citadella tövéből is, - jövőre tervezik a fekete rakéták fellövését, melyek nem durrannak, helyette Lázár frakcióvezető durrant majd egyet-kettőt.
Hát ennyit az ünnepről, mely a kedvenceim közé tartozik, lévén magam is PuPu Steve.
Mindenesetre nyár van és jó az idő, program lesz mindenfelé rogyásig, jó szórakozást mindenkinek!

:O)))

Off
Holnap lehet még szavazni a http://goldenblog.hu címen a blogomra, kérhetem a szavazataitokat?
A hírblogok között lehet fellelni!
Köszönöm a szavazatokat!

20 megjegyzés:

Varga Éva írta...

"Az égen az ünnepség résztvevői felett áthúztak Viktor svájci bankszámlái..."
PuPu, már ezért a mondatrészért is megérte volna elolvasni, de amúgy sem hagynám ki egyetlen sorodat sem (bár igazából reggel szoktam, napindítónak - nehogy el találjam felejteni, hol lakik az Úristen).
A székesfővárosi ünnepségekhez csak annyit tudok hozzászólni, hogy a fiam azzal hívott fel, az egész Dunaparton, a parádé alatt a Lánchíd rádió volt kihangosítva .... a felcsúti lókupec/Kovács "Halálfej" Zoltán semmit nem bíz a véletlenre ...

kovi írta...

Kedves PuPu, nem írtad: újraindítják a hadiipart...mééér?? Viktor szavakkal áll harcban, de azt állandóan teszi... jajistenem, pedig csak a híradó összefoglalóját néztem.

Más: sajnos nem tudok Rád szavazni, mert a Véleményvezér felszólításának tettem eleget, őt a fb-n olvastam és akkor még azt sem tudtam miért kell szavazni, de kedvelem őtet is.. nagyon sajnálom, jövőre (REMÉLEM leszünk) nem hebehurgyáskodom el ezt a dolgot!

Novi írta...

Eszembe jutott Borsik talán legjobb beszólása Olgánál /az utolsó percnél/ --> http://atv.hu/belfold/20110818_borsik_janos
>;-))

Névtelen írta...

Most már csak azt kellene megtudnunk, hogy valójában mennyibe is került a mai nap, melyre azt mondták olcsóbb mint az eddigi szoci aug. 20-ák
1. Tisztavatás a helikopter és Grippen üzemórákkal (szerintem egy Grippené több mint a tűzijáték)
2. A Víziparádé a hajókkal és újból a sokféle repülőkkel, no és újra a Grippenekkel
3. A tűzijáték
4. Parlament kivilágítása
5. A biztosítás (rendőrök, tűzoltók, mentők stb)
6. A többi járulékos dolgot (pl lezárások, sétahajóztatás, vidéki megemlékezések stb) grátisként adjuk.
Hogy egy ilyenért mit kapott volna Gyurcsány és Bajnai, arra jobb nem is belegondolni

Kertész írta...

Pupu! Nekem elég a Te interpretálásodban megtudni, hogy milyen volt az ünnepség, tv-t nem nézek. Azt tudom, hogy a férjem a tűzijáték közvetítését nézte és végig háborgott, hogy ilyen gyatra még sosem volt a közvetítés. Akkor ez betetőzése volt a napnak.
Nagyon tetszett az optikai műtét kifejezésed:DDDD, ezek szerint van már fő sámlihordó is.:)
Nagyon jókat derültem a blog olvasásakor, rám is fért már egy kis vidámság, köszönöm.

Klára írta...

Én szavaztam, + 1 a párom, de a facebookon erre csak egy további igéretet kaptam.

éva írta...

Most mit izéltek? Ki a fenét érdekel, hogy jön a gazdasági válság következő szakasza, és ennek a pénznek rengeteg helye lett volna a rászorulóknál? Na bumm! Nem kenyeret kaptak, hanem cirkuszt. Ezt már a választások előtt is előre lehetett tudni, tehát erre szavaztak (ha egyáltalán gondolkodtak, ami nem jellemző) Ráadásul meg lett mondva anno, hogy vendégségben sem kérdezzük a mákosbeigli árát.
No meg szegény manyup tagok így legalább valamit láttak a pénzükből!

stirlitz írta...

Hitleri német ország himnusza?
De hát a Mai németben is benne van az Über alles nem?
http://german.about.com/library/blmus_deutschland.htm

Bár a tavalyihoz képpes amikor suba vagy kucsma vagy mi volt a fejünkön a tiszteknek
A mostani komoly előre lépés volt
(a sötét középkorból kb 8 századból a 16 századba)

Réges is a magyarokon röhögött az egész nyugati világ a Horthy rendszer miatt (nálunk még mindig középkor volt a 30 években huszárok jobbágyok csendőrök cselédek stb)
Meg persze a Szovjetunió is
Bolsevik hatalomátvétel stb
Angliában 16 sz
megszűnt a feudalizmus
(Csak alkotmányos királyság)
Olyanok voltak a magyarok a nyugat-kelet szemében mint aki megmaradt a sötét középkorban

éva írta...

Bocs Pupu, de ezt a fórumot is megragadom az örömhír (evangélium) hirdetésére. El lehet kergetni a kormányt - Orbán maga mondta!
http://nepszava.com/2011/08/uncategorized/orban-joga-van-a-nepnek-elkergetni-a-kormanyt.html/comment-page-1#comment-74628

Debi írta...

Már elég sok tűzijátékot láttam, de a tegnapi...
Maga a tűzijáték is alacsony színvonalú volt, sok üres járattal, s semmi újdonságot nem tartalmazott.
Ennél gyengébb nívójú csak a közvetítés volt. Lehetett hallani a rakéta durranását, de a kép sehol. A fél képernyőt többször betöltötte pl. egy kandeláber képe, nem élvezhető a fényjelenség.
Sok volt az üres járat. A zenei aláfestés egyszerűen minősíthetetlen, semmi összhang nem volt a képpel.

MoonRiver írta...

Kedvelem ezeket a mostani "Honvédelmi Minisztereket." Egy ideig azt hittem, Für Lajosnál nincsen lejjebb, de Szekeres is bemutatkozott rendesen. Azt hiszem, Hende viszi eddig a koronát (hogy stílusos legyen), amolyan frankó katonás fazon. Nagyon sajnálom, de véleményem szerint Cinege volt az utolsó valóban katonai miniszter, aki tudta is, hogy mi fán terem a honvédség. Persze ő sem volt mentes mindenfélétől (vadászat repülő és földi dolgokra), de legalább katonásan nézett ki, és ez már valami. Nekem minden felmenőm katona volt, köztük egy a 2. magyar hadseregben, de ő (több esze lévén), hazahozta az egész szakaszát. Az apám pilóta volt, de a gripeneket még megérte. Rossz döntésnek tartotta minden szempontból. A honvédségre pedig már ezelőtt 20 éve is legyintett.
Az írást köszönöm, jó volt olvasni és egyetértettem minden sorával. Szavazzunk innentől inkább a vadlibáidra!

Névtelen írta...

Kedves stirlitz, a mai Németország himnusza csak a 3. strófa:

"Einigkeit und Recht und Freiheit
Für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben
Brüderlich mit Herz und Hand!
Einigkeit und Recht und Freiheit
Sind des Glückes Unterpfand;
|: Blüh' im Glanze dieses Glückes,
Blühe, deutsches Vaterland! :|"

Ebben pedig sehol egy Deutscland über alles :))

Debi írta...

Az Albert Matthai által 1926-ban írt "Lied der Deutschen" c. dal (a nénet himnusz) 1. és 4. versszakában szerepel az inkriminált "Deutschlan,Deutschland, über alles" sor.
A 3. versszak (l. előző hozzászólás) nyers fordításban --Dr Mayer Zoltán György-- így hangzik:
Német asszonyok, német hűség,
Német bor és német dal
Tartsák meg a világban
Régi szép zengésüket,
Nemes cselekedetekre lelkesítsenek bennünket,
egész életünkön át!
Németország, Németország mindenek felett,
Mindenek felett a világon!

stirlitz írta...

http://www.youtube.com/watch?v=cAK23saAI1I
Deutschlan,Deutschland, über alles
Kezdődik lehet hogy ez a nem hivatalos?
Pedig nekem úgy tűnt.

stirlitz írta...

Ui
A mindenek felett N. ha rosszul emlékszem
bár nem biztos

stirlitz írta...

Most látom a megjegyzésekből hogy én tévedtem most már nem hivatalos tényleg csak a 3 strófa úgy látszik ott is sikeresen átírogatták a történelmet. (Mint pl orosz -szovjet himnuszt)
Nem lehet hogy ott is vannak lelkes fideszesek akik munkahelyet átírnak mindent pl utcanév himnusz :)))

Névtelen írta...

A gazdag ország fegyverkezik, a szegény öltözködik:)

Névtelen írta...

Kedves pupu ,most tévedtem ide először ,de nagyra becsüllek!Kicsi vidámságot vittél a reményt vesztett elmémbe.Gratula az írásért,ezután lelkes olvasód leszek.Felüdülés az oldaladon szörfözni!

Névtelen írta...

sajnálom,hogy csak most ismertem meg ezt az oldalt.Köszönöm,hogy vagytok

éva írta...

Sajnálkozó névtelen: én is egy hivatkozásból találtam ide (talán a kapcsolat.hu-ról) és rögtön beletrafáltam az ürgepörköltbe rummal (hohohohó!) Azóta Pupu-függő vagyok, de ahogy látom, egyre többen vagyunk! Te is tehetsz azért, hogy minél többen vigasztalódjanak Pupu szövegeivel: bátran hivatkozz rá és idézd!