2011. augusztus 2., kedd

NAPOSCSIBE ÉS HÁZATÁJA

Fejlődik és izmosodik a Nemzeti Együttműködés rendszere.
Nem veszetek kárba a fülkékben, súlyos nyögések közepette hozott áldozatok, a forradalmi hevület – az ország olyan lesz éppen, mint amilyennek forradalmárai megálmodták.
Virágzik a jogállamiság, erősödött a jogbiztonság, eljött a jogegyenlőség aranykora.
A Központi Nyomozó Főügyészség - bűncselekmény hiánya miatt – elutasította azt a feljelentést, amit Gyöngyöspata jobbikos polgármestere, Juhász Oszkár tett Balázs József fideszes képviselő ellen.
Ami azt illeti, tán én lettem volna az utolsó, aki könnyet ejt, ha véletlenül nem Juhász Oszkárt választják a település első emberévé, de ha már így esett, akkor tiszteletben kell tartani a választói akaratot, és a hatalom emberének nincs joga fenyegetni sem őt, sem az általa irányított községet.
A helyi fideszes képviselő ezt másként tudhatta, ezért aztán egy telefonbeszélgetés során – forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás- nyilvánvalóvá tette, hogy amennyiben a választáson a jelenlegi polgármester győz, úgy a településnek fejlesztési források helyett az jut, ami a hetedik gyereknek, márpedig annak az atyai gondoskodáson túl más nemigen jutott.
A feldühített – időközben politikussá avanzsált - faluvezető feljelentett és pártja segítségével nagy lármát csinált, erre a Fidesz rugalmas elszakadásba kezdett, de nem lépett ki óvatlan képviselője mögül.
Az ügyészség meg tette a dolgát, megszagolta a feljelentettet, majd megérezve rajta a mára azért már kissé lottyadt narancs illatát, azonnal tudta, mi a teendője. 
Világgá küldte az izgága polgármestert a feljelentésével együtt, melynek archiválásának módszerére tán még javaslatot is tett neki.
A Központi Nyomozó Főügyészség azzal indokolta döntését, hogy nem egyértelmű: a Juhász Oszkár szerint Gyöngyöspatát megfenyegető fideszes Balázs József „milyen minőségében járt el” és „milyen konkrét támogatás” megvonását helyezte kilátásba. 
Bűncselekmény azért sem állapítható meg az ügyészség szerint, mert a fenyegetés „a jövőre vonatkozott”.
Hát, szerintem ugyan egy országgyűlési képviselő letolt gatyában, a forradalmi fülkéből kikiabálva is képviselő, de persze nem kizárt, hogy a polgármestert a források elvonásával a katolikus leányegylet kurátoraként fenyegette meg – van nekem is olyan fantáziám, mint az eljáró ügyésznek…
A képviselő úr egyébként konkrétan minden támogatás megvonását helyezte kilátásba, és a fenyegetés egyáltalán nem a jövőre, hanem az adott szituációra vonatkozott, mondhatni a képviselő úr ominózus kijelentésével megvonta Gyöngyöspata népétől a jogot, hogy szabadon választhasson polgármestert, legyen az bármilyen is.
Ezt a történetet józan paraszti ésszel végiggondolva bárki beláthatja, úgy látszik az ügyész vagy nem volt józan, vagy nem volt paraszt, vagy nem volt esze – esetleg mindhárom előfeltétel együtt hiányzott.
Viszont elindult Gyöngyöspatán a közmunkaprogram, mely akár a Nagy Nemzeti Boldog Együttmunkálkodás olvasópróbájának is tekinthető. 
Igaz jelenleg még nem százezreket mozgatunk, csak negyven embert, de a magyar közigazgatás ezzel is nehezen birkózik meg, egy jó kis bevagonírozás azért flottabbul lenne szervezhető és a tradícióknak is jobban megfelelne...
De hát ez a rohadt Európa, ugye, emiatt nem lehet rendesen kibontakozni, de majd jól ki is lépünk belőle!
Volt már baleseti oktatás, volt munkaruha-osztás, volt brigádszervezés – negyven roma kap munkát és ezzel havi hatvanezer nettót, ami mindenképpen több mint a huszonnyolcezer, majd meglátjuk.
Viszont az élet nem zökkenőmentes, mivelhogy a tervezett közmunkát nem csak a cigányoknak szánták, hanem az eredeti létszám fele a többségi társadalom tagja lett volna.
De láss csodát: ők a munka megkezdése előtt igazolták, hogy máshol foglalkoztatják őket és a jegyző szerint neki nem feladata az igazolások valóságtartalmáról meggyőződni.
Pedig nem lenne nehéz, csak ellenőrizni kellene a munkáltatónál a dolgozó bejelentését, meg hogy fizeti e utána a járulékot, ahogy illik, aztán az sem lenne baj, ha ők mostanában nem állnának be a segélyért a sorba.
Vannak indulási anomáliák, vannak nők, akiknek otthon kellett hagyni a kisgyerekeiket, van, aki nem tud hosszú távokat gyalogolni, mégsem engedték, hogy cseréljen a faluban közmunkáskodó fiával, de tekintsük ezt a kezdeti nehézségek részének, és drukkoljunk, hogy a tizenhat hektár tölgyerdő telepítése sikeres legyen.
Akik pedig itt dolgoznak, keressenek annyit, hogy jusson belőle tűzifára is, mert ha nem jut, akkor néhány év múlva ezt az új erdőt ugyanazok fogják feltüzelni, akik most majd telepíteni fogják…
Persze nem biztos, hogy ez az út vezeti a paradicsomba a magyar munkanélkülit vagy a cigányt, aki ugyan többek szerint nem magyar, csak a hazája Magyarország, meg az anyanyelve magyar, de abban mindenki egyetért, hogy a probléma az magyar probléma.
Nyilatkozott Orbán főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa, akiben – mint az interjúból kiderült - Illetékes Elvtárs reinkarnációját tisztelhetjük.
Ő az, aki magára vállalta a felelősséget Orbán összes intézkedéséért, kezdve a szociális népszavazástól, amit ő talált ki, a globális válság felismeréséig, melyről csak azért tudott Orbán már 2007-ben beszélni, „mert azt a dossziét én adtam a kezébe” – „két éve az elszámoltatást én találtam ki, mert ilyen rablás ebben az országban még sosem volt.”
És hát ő a szülőanyukája a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítványnak, mely naposcsibéket oszt a nincsteleneknek, és azt számolgatja, hogy a kiscsirkék majd felnőnek, tojnak tojásokat és azokra ráül a gazdasszony és kikelti őket, és akkor Magyarország egy nagy, boldog csirkeól lesz előbb-utóbb.
Mondjuk a kiscsirkék felcseperedésében nemigen bízom, de hát annak, aki ezidáig verébpörköltet főzött, a kiscsirke maga a kényelem – ez legalább nem repül…
Én ugyan rosszallom, hogy nem kislibákat osztogat, mert akkor mindjárt lehetne utalni az eljövendő luxusra is, a majdani magyar munkanélküli boldog gyermekére, aki két pofára zabálja a libamájat.
Hegedűs Zsuzsa valamiért úgy képzeli, hogy ő ért a falusi élethez, - tipikus parasztasszony-külleme mögött egy agronómka lappang - míg, aki azt mondja, hogy amit csinál az egy tiszteletreméltó baromság, az mind hülye, - csak ő a gőzmozdony!
És szerény a végtelenségig.
„Az alapítványomon keresztül 15 ezer családot etetek és hozok helyzetbe, kevesebb, mint kétszázmillióból. Háromszáz kistelepülésen osztottunk először vetőmagot, aztán napos csibét, napos kacsát. Amit adunk, abból annyi teremhet, hogy azt el lehet adni.” –nyilatkozza.
Ez pedig azt jelenti, hogy egy családra tizenháromezer forint körül jut.
Aki pedig azt hiszi, hogy ebből el lehet indítani egy családi gazdaságot, az jobb, ha eljár a zöldségeshez, és ott elemzi az élelmiszertermelés buktatóit.
Ilyen tanácsadók mellett – nem vonva kétségbe saját adottságai kiemelkedő értékeit sem – miért is csodálkozunk Orbán Viktoron?

:O))))

7 megjegyzés:

éva írta...

A döntésben igaza van az ügyészségnek!
A fenyegetés POLITIKAI bűn - és azt nem lehet a büntetőjog eszközeivel üldözni. Legyünk méltányosak: ha EZT tudjuk a baloldali miniszterelnökök esetében, illik tudni más esetekben is. Ráadásul NEM állították le a Gyöngyöspatára és környékére tervezett közmunka programot sem, ami ékes cáfolata a fenyegetésnek.
Csak legalább ne indokolták volna!
Nehezen képzelhető el ugyanis olyan fenyegetés, amely ne a jövőre vonatkozna. A múltbeli negatív cselekmények ugyanis tények. Egyébként is mit akarsz egy olyan országtól, ahol az OVB
szerint az MSZP által alkalmazott "hátrányos" fogalom az 2túlságosan ködös" ás nem szinonimája a jogalkotási törvényben foglalt "terhesebb" kifejezésnek?
Úgy egyébként már a kérdés is agybaj: "Ne alkalmazhassák" amikor a jogalkotási törvény a "hátrányos jogkövetkezményeket" tartalmazó törvény meghozatalát megtiltja?
Igen, még a fideSS 2010 évi új törvénye is!
A közmunkabér meg nem 60, csak "közel 60 ezer" ami jellegzetes fideSS csúsztatás: merthogy 57 ezer. Ami azért bájos, mivel a minimálbér 78 ezer bruttó, amiből még levonásokat is eszközölnek, továbbá a közmunkatörvény előírta, hogy a közmunkabér CSAKIS KEVESEBB lehet, mint a minimálbér! Azaz nem igazán értem, hogy mire alapozod, hogy ez az összeg nettó? Arra, hogy a segély adómentes, viszont a közmunkabér az általános szabályok szerint adózik?
Egyébként Pintér nyilatkozatában EGY őszinte mondat volt: a közmunkás jobb helyzetbe kerülhet anyagilag EZZEL a közmunkával, mint a segéllyel. Merthogy azt 1 családban 1 embernek adják. Közmunkára meg többek is mehetnek a családból. De nem is lesz mindig a közmunka ilyen habzsi-dőzsi! Merthogy ezt ott HELYBEN végezhetik és napi 8 órában, és egészségügyi ellátás is jár érte! Míg a tipikus napi 4 óra lesz, félpénzen és jó távol is, de ha napi 3 óránál több lenne az utazás, akkor jár a konténer és napi EGY étkezés! Meg az utaztatás is, és hidd el, sokan szívesebben utaznának ingyen marhavagonban, mint saját pénzükön.
Ja és még egy apróság! Ha valaki nem fogadja el a kényszermunkát, akkor 1 évig nem jár segély, ha elvállalja és kirúgják, "mert nem dolgozik elég szorgalmasan" akkor 3 évig! A fáraók rabszolgaőrei tanulhatnának Orbánctól! Minek a korbács?
A "hölgy" meg számomra az első alkalom után élvezhetetlen volt az agresszív, arrogáns, egzaltált előadásmódja miatt. Pedig elsőre még szimpatikus volt, hogy olyan hevesen kiáll a mélyszegénységben élők mellett- csak aztán odafigyeltem a mondandóra is - és lehidaltam.
Azóta az "ugorjunk és nyomjuk meg a távkapcsoló gombját" sorsra jutott. De nem lep meg, hogy ő szegénységügyben az Orbán főtanácsadója! Zsák a foltját...
Egyébként nem sokkal nagyobb marhaság a génekbe írt földművelés-tudomány, mint anno Grespik Szíriuszról pördült magyar DNS-e.
Arról viszont nem szól a fáma, hogy az állattenyésztés is a génekbe lenne írva!
Ezt a magyar gazdák többsége jobban tudja: eszük ágában sincs az állattenyésztésben kockáztatni.

az öreg írta...

Kedves pupu, keresek valakit aki nagyon hiányzik nekem, kérlek segíts, darázs fészek néven volt neki blogja, tudom ismered mert ismerőse voltál, hol találom, köszönöm meg értésed.

puputolvaso írta...

Mai hír:
Patkányok tizedelik az adományállatokat.
Lassan elfogynak azok a csirkék, kacsák, kecskék, malacok, amelyeket a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítvány osztott szét a közelmúltban Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén a rászorultak, többen eladták az adományt, de igen sok állat elpusztult – írja az Észak-Magyarország.

Már amikor az Echo tévén szidta habzó szájjal a komcsikat akkor tudható volt, hogy egyszer még VALAKI lesz belőle. Gazdálkodónak pocsék lenne, de tanácsadónak tökéletes :)

Debi írta...

Mivel dajcstomi is a fészekaljból való, így egy korábbi témához kapcsolódva itt idézem az Amerikai Népszavaból:
New York – Az Amerikai Népszava információi szerint Thomas Melia nem a saját véleményét, hanem az amerikai kormányzat álláspontját ismertette az amerikai képviselőház külügyi bizottsága Európával és Eurázsiával foglalkozó albizottságának meghallgatásán. Az elhangzott bírálatok nem egy magánvéleményt, hanem Washington egyre nyíltabb és erőteljesebb kritikáját tükrözik.

Névtelen írta...

Ezzel az orbáni mocsok-kormányzással tele van t..öm! Ilyen aljas miniszterelnöke talán még soha nem volt Hazánknak. Most került a kezembe Ferenczi Krisztina 2006-ban megjelent könyve. Címe: Az Orbán vagyonok nyomában. A vérnyomásom 165 lett (megmértem). Ez a senkiházi csirkefogó és bűnöző bandája (Szász Attila, Duda Attila, Kékessy család, Stumpf família stb.) milliárdokat loptak el saját célra az adófizetők pénzén. Csalások százait követték el, hogy gyarapítsák vagyonukat. Itt képtelenség felsorolni azt a sok gazságot, ahogyan Orbán az állam pénzét osztogatta a feleségének és a barátoknak, rokonoknak. Most pedig ez a politikai bűnöző egy Budai nevű trógert bíz meg elszámoltatással! Az MSZP-SZDSZ koalíció nem mert (?) vagy nem tudott volna fellépni ezek ellen a tetűk ellen 2002. után? Csupán egy ejnye-bejnyére futotta Medgyessyéktől. Ez felveti számomra azt a gyanút, hogy a másik oldal prominensei is éppen úgy "ügyködtek" meggazdagodásuk terén mint a fideszes tolvajok. Kéz kezet mos alapon.
Tisztelt PuPu! Szerezd meg ezt a könyvet (ha még fellelhető valahol) és a blogodban közölj részleteket a piszkos orbáni üzelmekről. Nagyon sokan nem ismerik Orbán ducenak ezt az oldalát. Gondolom az ő istene (amiben ő egyáltalán nem hitt és nem is hisz!) megbocsájtja neki az aljas tetteit. Ebben meg én nem hiszek! Nagyon remélem, hogy ez a pióca egyszer (és hamarosan!!!) valamelyik fegyintézetben grasszál szép, csíkos armaniban és nő helyett majd élettársat talál egy agyontetovált hasonszőrű "elvtársa" személyében.
Ez a gazember (mellesleg elmebeteg és szociopata) több bűnt követett el a politikában való részvétele alatt, mint Rákosi és Kádár!
Ez a kisstílű majom nem véletlenül fél Gyurcsánytól, hiszen a szocializációjuk sem egyformán indult. Ez a sárgalábú nyilatkozta, hogy a székesfehérvári panelba való beköltözéskor találkozott először vízcsapból folyó meleg vízzel. Mindig ilyen alja-plebejusból nőnek ki a nagy diktátorok! Az a baj, hogy ez a mi diktátorunk nem is nagy, csak akkor ha béka segge tájékából szemléljük!
Üdvözlettel: KOGITO

éva írta...

Megpróbáltam Orbánék viselt dolgairól átnyomni egy jó kis felsorolást, de sajnos a terjedelem miatt nem megy át.
Itt található az eredeti:
http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/orbanert-aggodik-gyurcsany.html/comment-page-1#comment-66017
a kommentek között: katka
2011. augusztus 3. szerda
12:54-t keressétek!

Névtelen írta...

hajra orban, eljen orban!