2011. augusztus 24., szerda

ILLÚZIÓ

Nem tudom, mi kell még a baloldali liberálisoknak, meg a szocialistáknak, ezek  Gyurcsány politikáját támogató csoportjának, a Demokratikus Koalíciónak vagy a Demokratikus Chartának ahhoz, hogy felismerje - a Lehet Más a Politika néven futó, már a nevében is hazugságot hirdető párt nem lesz soha a szövetségese.
Sem nekik, sem a Szocialista Pártnak.
Nem erre a célra hozták létre, nem erre predesztinálja a tagsága sem, és ha véletlenül egyszer mégiscsak szövetségre lépne a szocialistákkal, akkor az valami nagy baj első jele lenne, mert az LMP nevű képződmény maga az intézményesült Horn Gábor, a doktriner demagógia és a pökhendi kivagyiság pártlogóba öltöztetve.
Már a létrejötte is maga a posvány, hiszen készredizájnolt betoppanása a magyar belpolitikába nem valamiféle társadalmi mozgás következménye volt, hanem egy felülről vezényelt folyamat, mely a liberális párt önpusztítását jól prognosztizálva a gazdátlan liberálisok befogdosására jött létre.
Merthogy a liberálisok egy része a liberalizmusát az antikommunizmusban éli meg, kommunista pedig az, akit ő annak nevez, attól teljesen függetlenül, hogy mit tesz, vagy milyen elveket vall.
Akárhogy is nézegetem, a peckesen sétálgató liba mögött felsejlik egy narancsszínű róka árnyéka, amelyik megfinanszírozta a gágogást, hogy előcsalogassa a többi libát is a sás aljáról, melyeket aztán a jólfizetett gúnár majd oda terelget, ahova a róka akarja.
De ha ülnek egyhelyben az sem baj.
Egy a lényeg – ne szaporítsák a szocialisták által vezetett ellenállás résztvevőinek számát.
Sok mindenre választ kaphatnánk, ha kiderülne, hogy ki áll az üzletember mögött, aki ott kavart legutóbb a gyöngyöspatai balhénál is, diszkreditálva a civil mozgalmakat.
Érdekes lenne a kérdés, hogy találtak egymásra a politikai éhenhalás szélén ténfergő Schifferrel és társaival.
Persze legalább nekünk ne legyenek illúzióink, ezt ugyanúgy nem fogjuk soha megtudni, mint hogy hova lettek a MVM Kocsis vezérlete alatt eltűnt milliárdjai, de azért azt ne higgyük, hogy az LMP egyszerre, váratlanul csak kipattant a politikai színtérre, mint Pallas Athéné Zeusz fejéből, hacsak a mi Szeretett Vezérünk fel nem vette időközben a Zeusz nevet is.
Törődjünk bele, ebben is jól számolt a Fidesz, a gazdátlan liberálisok keresték az új fészket, ahonnan majd ismét hirdethetik megfellebbezhetetlen igazságaikat, kételyek nélküli álláspontjukat és szapulhatják a szocialistákat, akikkel egyébként tizenkét éven át olyan viszonyban voltak, mint bolha a kutyával, jól elvoltak rajta és szívták a vérét, miközben szorgalmasan ugráltak.
Soha annyi és olyan lehetőséget nem kaptak, mint Gyurcsánytól, akit egyébként sokszor hatékonyabban gyilkoltak, mint a gonosz törpe, hajlíthatatlanul, apolitikusan odadobva őt ellenfelének.
A lehetőségeikkel nem éltek, pökhendiségükkel viszont taszították a társadalmat.
Persze azért a szocialisták sem voltak fehér ruhás novíciák, volt ott is bőven a rováson, de most már mindegy.
Ami nem mindegy, az az illúzió, melybe a Szent Összefogás jegyében most éppen bele akarják ringatni magukat a demokrata tábor vezetői - márhogy az LMP össze akar fogni velük.
Akar  a francokat, el akarja foglalni a szocialisták politikai szegmensét, hogy aztán majd ha a Fidesz „A” kiesik a bajnokságból, betölthessék a Fidesz „B” szerepét, lengetve Schiffer próféta zöld zászlaját.
Meg is kapták azonnal a magukét Schiffertől, aki odanyilatkozott, hogy "Gyurcsány Ferenc elvbarátai és a '92-es demokratikus charta álszóvivői egész egyszerűen nincsenek abban a helyzetben, hogy ma bárkit ebben az országban a jogállami normákról kioktassanak".
Kérdezhetném Deutsch Tamás stílusában, hogy ki is ez a Schiffer, aki jogot vindikál arra, hogy egy Bauer Tamást vagy egy Vitányi Ivánt álszóvivőnek aposztrofáljon, de nem kérdezem, hiszen meg sem értené a kérdést.
Azt gondolom, hogy a szocialistáknak sem azon kellene dolgozniuk, hogy egy időközi választáson az LMP-t szövetségbe csalogassák - ahogy ezt a nép kissé rusztikus fogalmazással mondja, nem okvetlen kellene helybe menni a faxért.
Mert ez csak erre jó, és az LMP persze él is a lehetőséggel, hogy fölényesen rúgjon egyet rajtuk, tovább rombolva ezzel a szocialisták amúgy is egyre rettenetesebb imázsát.
Ami pedig azt a kérést illeti, hogy Schiffer vonja vissza Gyurcsány elleni feljelentését, az is teljesen kontraproduktív ötlet.
Schiffernek abba igaza van, hogy az ügynek ebben a fázisában már az is tökmindegy lenne, ha a vezeklők fehér ruháját öltve szórná a hamut a fejére, ez az ügy már Viktoré,ő meg el is fog legelészni rajta, mint liba a tarlón.
Viszont ez a kérés azt sugallja a kicsit is rosszmájú polgárnak, hogy na lám, hát mégsem olyan magabiztos Gyurcsány?
Csak lehet a füle mögött valami, ha nem mer bátran szembeszállni vádlóival!
Hogy ez a kérés kinek az ötlete volt, meg nem tudom mondani, de az biztos, hogy a baloldalnak mostanában nincs egyetlen embere sem, aki ne valamilyen életidegen hülyeséggel hozakodna elő, mint ez is.
Vagy alkudozunk, vagy harcolunk.
Ha harcolunk, akkor ütőképes csapatokat szervezünk, keressük az új hadvezéreket, szervezzük az utánpótlást, tervezzük a szükséges lépéseket, készülünk a harcra.
Ez nem az ábrándos széplelkek ideje, nem az illúziók kora.
Ez a szocialisták számára élet-halál harc, így kellene készülni rá, vagy lehet odatartani a torkunkat ellenfeleinknek, akik már régen nem ellenfelek, hanem ellenségeink, akiket le kell győzni, mert ha ne, akkor elpusztítanak.
Majd a győzelem után lehet nagyvonalúnak lenni.
De addig foggal, körömmel…

:O)))

17 megjegyzés:

éva írta...

Pupu most (mint Barna bácsinál) nem értünk egyet! Szerintem a Chartások sem hülyék, és nagyon jól tudják, hogy nincs jelentősége, ha Schiffer visszavonná a feljelentését, mert az Gyurcsányon nem segítene. De annak nagyonis van, ha NEM vonja vissza, sőt ilyen demagóg, debil, antidemokratikus szöveggel még meg is indokolja!
Mert ezzel a jóhiszemű szavazóik nagy részét rá lehet ébreszteni, hogy mennyire elqrták, amikor rájuk szavaztak. Ahogy ezt a NET-en már több helyen lehet is olvasni. Ha így nézem, sem felesleges, sem ügyetlen húzás nem volt.
Egyetlen rizikó volt benne - ha Schiffer azonnal visszavon - de a Chartások rendelkeznek némi emberismerettel. Ez az önhitt kis orbántanonc nem követ el ilyesmit.
A lényeg továbbá, hogy Orbánc ezerszer több "hatáskörrel való visszaélést" valósított meg, ami ellen nem jelentgetett fel az LMP. Azért az Szdsz-es tábor sem csopa hülyéből áll!

zombi írta...

"Hát" lassan egy éve nem úgy néz ki, mintha az MSZP vezetőit elönteni a harci kedv. Csak sunnyognak, tovább folyik a belső viszálykodás, kötélhúzás, klikkesedés. Nincs közöttük egy karizmatikus ember sem. Szanyiban is csak a nagy löttyös indulat munkál, vagy úgy tesz, mintha.....
De nincs közösséget összetartó ereje.
Csak azt nem értem, miért nem akarnak Gyurcsány mellett kiállni. Az egyetlen, akitől Orbán fél. A többit félézzel lesöpri. Miért nem magyarázzák meg az embereknek, hogy Gyurcsányt a Fidesz hazugságai járatták le. Már akkor kampányt kellett volna indítani ez ellen, amikor az a szerencsétlen hülye közhirré tette, hogy neki, meg Navracsicsnak volt a feladata Gyurcsány lejáratása. Akkora magaslabda volt, hogy az egekig ugrott, az MSZP vezetősége meg csak nézte, hogy esik vissza a földre minden eredmény nélkül.
Mert az MSZP vezetőségével az ördög sem törődne, ha nem 6 millió ember sorsa függne tőle. Mert a két millió fideszfant, úgysem lehet meggyőzni.Azoknak van állásuk, meg minden, ami kell.

Klára írta...

A Charta levele nem segít Gyurcsányon, de a gesztus mégis jelentős,mert segíti az olvasók tisztánlátását. Ez is egy kiállás, ha elég késői is. Most egyetlen lehetőséget sem szabad kihagyni.

PuPu írta...

kedves Éva, ezt te - attól tartok -túlkomplikálod.
A nép egyszerű gyermeke azt mondja: Gyurcsány besz@rt, a haverjai meg ki akarják húzni a slamasztikából.
Nincsen itt semmi körmönfont trükk, ez valakinek egy hirtelen, jónak tűnő ötlete volt, de szokás szerint nagyon ügyetlen.
De ne legyen nekem igazam.
:O)))

PuPu írta...

Kedves Klára, ez olyan, mintha a hiénafalkát felszólítanád falatozás közben a gyengébbek védelmére.
Ez nem gesztus, ez a szokásos ügyetlenkedés, talán meg kellene végre érteni, hogy a kommunikáció egy szakma, amelyikhez nem elég a papír, tehetség is kell hozzá.
Ez nem lehetőség, sajnos...
:O)))

Névtelen írta...

PuPunak mázlija van. Ha egy ehhez hasonló írást ereszt meg egy hete, nem szavazok rá a blogversenyen.

Névtelen írta...

Nagyi írta...
Tapogatózás a sötétben.
Lányi András Élőláncát fúrták meg Andriskáék elég pofátlanul. Aztán váratlanul megjelent Róbert bácsi a Jueszéj-ből. Ez sem volt elég a zöld labdás ingyen cirkusznak bedőlő bumburnyákoknak.
Most megy az "ereszd el a fülem" vetélkedő.
Az egész kezd hasonlítani a demokrácia paródiájához.
Mi pedig loholunk a hol-olcsóbb-a farhát akciók után. Majdcsak beledöglünk!
Elég hatmillió magyar-mondá Ivánkánk, az ávós bölcsőde dísze
Úgy lesz, ámen!

Koldoknezo írta...

Hörög a maszop. Pedig egy közérdekű ügyben történt feljelentést (amely egyébként még a fidesz győzelme előtt kelt, egy olyan ügyben, amely egy ökologista párt számára fontos) nem lehet visszavonni. Megismétlem, mert lényeges: közérdekű feljelentést a feljelentő nem vonhat vissza.
Innentől fogva az egész cirkusz rosszhiszemű, és még rosszabb színben tünteti fel a DCh-t és a maszopot, amely ugyanúgy ledarálta a lehetséges szövetségeseit, mint a fidesz, csak hülyébben.
A maszopot először is Puchtalanítani kellene, amíg a pártpénztárnok irányít, addig hiteltelen.

éva írta...

Pupu, tudom, hogy van ilyen nézet is a NEt-en (pl a Varánusz)de én mégis a saját verziómra szavazok. Mert több helyen is olvastam VOLT lmp-s szavazótól, hogy EZ UTÁN a válasz után az lmp többé szóba sem jöhet náluk. Azaz többeknél segít kinyitogatni a szemecskéket. Aki meg gyurcsányfóbiás, az mindent be tud illeszteni az agybajába - ha netán Nobel békedíjat kapna, még azt is! (pl a zsidóplutokrata oligarchák így akarnak bosszút állni a szabadságharcos Orbánon)

PuPu írta...

Mázlis névtelennek.
Gondolom, liberális vagy.
Azért a macskám nem nyírod ki, ugye?
Nagyon-nagyon szégyellném magam, ha ez szempont lenne nálam akár a témaválasztásnál, akár a véleményem elmondásánál.
Egyébként sem szeretem az általában megfogalmazott kritikát, jobban kedvelem a konkrétumokat.
De azért sajnálom, hogy nem értünk egyet.
:O)))

éva írta...

Ida Kiss: csak tájékoztatásul: az egyébként ÜGYVÉD foglalkozású Schiffer "hivatali hatalommal való visszaélés" miatt tett feljelentést. Annak tényállási eleme (már a magyar büntető törvénykönyv szerint) a haszonszerzési cél. Tehát már akkor sem volt gömbölyű, na meg a szakma csúcsait sem döngette: kizárólag némi önfényezés és publicitás volt a célja.
Soha senki sem állította (Schiffer sem), hogy Gyurcsány "anyagi" hasznot akart SAJÁTMAGÁNAK a sukorói döntéssel - viszont ilyen hasznot hozott volna az ORSZÁGNAK! Ezt nevezte Schiffer "politikai haszonszerzésnek" A hasonló külföldi példák MIND korrupciós ügyek: bizonyítható volt a SAJÁT anyagi haszonszerzés az érintettek vonatkozásában (Ukrajna kivétel: de azt minden normális állam koncepciós pernek nevezi!)
Persze, nincs értelme visszavonni a feljelentést, mert maga a bűncselekmény (ha megvalósult volna)államilag üldözendő. Talán elkerülte a figyelmedet az ELSŐ válaszom: Jelentősége a visszavonás elutasításának van. "De annak nagyonis van, ha NEM vonja vissza, sőt ilyen demagóg, debil, antidemokratikus szöveggel még meg is indokolja!"
A puchtalanítással egyetértek - de itt és most a Demnokratikus Charta akciójáról volt szó (gyengébbek kedvéért: ők nagyon nemazonosak a maszoppal!)

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Tegnap nagyon érdekes volt egymás után egy LMP-s képviselőnő megjegyzése erre a problémára és utána Bauer Tamás hozzászólása.
"Ez nem az LMP ügye."
Majdnem így van! De!
Ez a Suszter(inas) magánakciója volt, mint valójában az LMP is az ő magánpártja- zavaros háttérrel. Azonban az LMP-ben (a parlamentben is) vannak normális emberek és számukra pár dolog és ügy egyre kínosabb - információim szerint a gittegyletben egyre nő a belső feszültség.
És akkor fog kiéleződni, ha mindenki számára nyilvánvaló, hogy a (pancser)suszter magánakciója szaresőként hull vissza az egész gittegyletére. És ettől kezdve jól láthatóan a (pót)király meztelen lesz...
A többiek pedig negyedosztályú sameszei.

Üdv, Sela.

Névtelen írta...

Engem nagyon bosszantott az SZDSZ "mindenki dögöljön meg aki nem olyan liberális mint mi" féle pökhendisége. A tortán levő habon levő csokin levő meggyen levő marcipándarabka pedig az volt, amikor Horn Gáborék jól mulattak és megjegyzéseket tettek GyF vergődésén, miközben nem tudták hogy forog a kamera. Én Horn Gyula hibájának tartom, hogy 54 százalékkal a háta mögött mégis felemelte őket a kormányába. Akkor nyílt ki igazán a csipájuk. Az LMP-t pedig szerintem a Fidesz holdudvara kreálta, saját szalonképes ellenzéknek. Megaztán ennyivel is kevesebb hely jut a többieknek. Az egész párt egy gittegylet, akiknek még mindig fogalmuk sincs, hogy tulajdonképpen mit is akarnak. Nekem nem a liberalizmus elvével van bajom (bár emlékszem rá amikor Szuhai Balázs is liberális képviselő akart lenni '90-ben, ő is érzett rá tehetséget, hiszen remekül szinkronizálta Macilacit), de akik ma ezt eszméjüknek hirdetik, azokkal szerintem komoly bajok vannak, talán fogalmuk sincs hogy miről is beszélnek.

éva írta...

Névtelen 08.26. 20.00
Légy erős: aki most még mindig a liberalizmus eszméit vallja, amikor abból nem néz ki semmi anyagi"eshetőség" - akkor azt komolyan is gondolja. Ne kövesd el azt a hibát, hogy a liberalizmus eszméjét az azt igencsak pökhendi és káros módon képviselő Szdsz-el azonosítod.
Ez pont olyan hiba, mint a kommunizmust hírbe hozni Sztálinnal.
A liberalizmus lényegét legtömörebben az "Élni és élni hagyni" mondás fejezi ki. NEM beleszólni más véleményébe, szexuális irányultságába, kulturális ízlésébe. És saját fejjel gondolkodni, nem birkaként vonulni az erősebben kolompoló után.

vera64 írta...

Én az ilyen írásaid miatt szavaztam rád a múlthéten! Az ügyben viszont az a véleményem,hogy az szdsz egyík fő bűne,hogy a liberalizmus szitok szó lett.Nem féltem Gy.F.-et,lényegesen talpraesettebb és okosabb mint vádlói.Én kisember nem tudhatom miben bűnös és miben ártatlan,de akkor legalább úgy vádolnák meg,hogy ne derülne ki,hogy amit mondanak az finomán szólva is hülyeség.

iii írta...

Névtelen: fárasztó ezt a sok hülyeséget olvasni az üldözési mániában leledző pártfanok tollából. Az LMP-t természetesen nem a Fidesz csinálta és senki sem csinálta. Létrejött, ahogy létrejöttek a nyugati zöldpártok is. Az Szdsz-hez végképp nincs semmi köze. Az MSZP és Gyurcsány-fanoknak nehéz elviselni, hogy az LMP nem akar a segédjük lenni. Ezért hablatyolnak a pökhendiségről, amikor valaki ragaszkodik az elveihez.

Az LMP nagyon is tudja, mit akar, csak el kellene olvasni, ott van a honlapjukon.

Ugyanakkor az LMP valóban alkalmas arra, hogy egyenrangú alapon akár a Fidesz, akár az MSZP koalíciós partnere lehessen. Jelenleg nem úgy néz ki, hogy a Fidesz programjával össze lenne egyeztethető az LMP, marad a szocik. Csak ehhez nem kellene elmérgesíteni a helyzetet.

PuPu írta...

iii-nek.
Persze, szűznemzéssel született, zöldnek meg még a politikusainak füle is zöldebb, mint a pártjuk.
Az összes volt SZDSZ szavazó ott mocorog a környékén, a párt meg ugyanolyan doktriner és ugyanolyan pökhendi, mint az SZDSZ volt.
Ha megfejted nekem, hogy mitől más náluk a politika, mint az összes többinél, nyertél egy Tibi csokit.
Ami meg a szocikkal való kapcsolatukat illeti, azt írod: "Jelenleg nem úgy néz ki, hogy a Fidesz programjával össze lenne egyeztethető az LMP, marad a szocik. Csak ehhez nem kellene elmérgesíteni a helyzetet."
Hát mondd el nekik!
:O))))