2011. augusztus 22., hétfő

VESZÉLYES VILÁG


Valahogy nem tudok felhőtlenül örülni a Líbiából Jövő híreknek, pedig elméletileg és a szent humánum nevében örülni kellene annak, hogy egy diktátorral - átmenetileg – kevesebb lesz a földön.
Persze illúzióim nincsenek, a diktátor nem vész el, csak átalakul, mert ha valaki azt gondolja, hogy a máig törzsi szervezetekben élő líbiaiak máról holnapra a parlamentáris demokrácia bajnokai lesznek, az nagyon téved.
Lám, mi csak a hűbéri társadalomnál akadtunk el és ölbepottyantva kaptuk a demokrácia lehetőségét, mégsem vagyunk képesek élni a sors nagy ajándékával, nekünk hűbéri viszonyok kellenek.
Ami a vicc az egészben, hogy ezt az erőlteti leginkább, akinek a felmenői a zselléreknél is alacsonyabban álltak a korabeli kasztrendszerben, és akinek minden sejtjével a demokráciára kellene törekedni, és mégsem.
Ugyan az is régi igazság, hogy nincs rosszabb úr a szolgánál, de mégis meglepő a dolog.
A líbiai társadalom még a mienknél is fejletlenebb, pedighát, ugye, és amitől legjobban tartok, az egy iszlámista fordulat lehetősége a térségben, hiszen jószerivel azt sem tudjuk, hogy kik ezek a felkelők, de azt igen, hogy akik most ünneplik őket, azok ezt lövöldözés és Allah! Allah! kiáltások közepette teszik.
Minél szegényebb a nép, annál nagyobb hatalma van a lelkek felett a papoknak, hirdessék bármely Isten mindenhatóságát, és ez a veszély az egész arab világban fennáll.
Hogy mennyire demokratikus az állam Szaúd-Arábiában vagy Jordániában, arról már hallhattunk egyet-mást, ott aztán nincs tüntetés, meg nincs lázadás, ott rend van, meg iszlámtörvénykezés, hogy illik.
Hogy mi lesz Egyiptomban meg Líbiában, esetleg Szíriában, Jemenben – nincs ma ember, aki meg tudná jósolni.
Legjobban az zavarna, ha az Unió a mostani akciójával ugyanúgy járna, mint az Egyesült Államok Afganisztánnal, hogy kitermelnénk, kiképeznénk és felfegyvereznénk a saját ellenségeinket.
Mintha a liba adná a háziasszony kezébe a kést, jó étágyat kívánva az ízletes ludaskásához.
A helyzet annál is rosszabb, hogy egy ilyen fordulat felforgatja a térség kényes egyensúlyát, A sok év alatt és rengeteg vér árán megteremtett Izrael is kaphat új és dühödt ellenségeket, a szélsőséges palesztinok új szövetségeseket, errefelé némelyek meg új illúziókat, mely szerint az energiaproblémákat majd ebből a térségből lehet megoldani.
Tulajdonképpen ez az egész történet az olajról szól, és könnyen meglehet, hogy a lelőhelyeket már itt is elosztották maguk között a multik, még mielőtt kiderült volna, hogy a líbiai nép mennyire szabadságszerető - mint ahogy elosztották Irakban is, a háború megindítása előtt egy évvel.
Ami még nagyon zavar, az a világpolitikai szintre emelt hazudozás, Bush és Tony Blair rezzenéstelen arccal előadott hazugságai az iraki tömegpusztító fegyverekről, meg ez a mostani összeurópai süketelés a líbiai polgári lakosság megvédéséről.
Tulajdonképpen azt sem értem, hogy hol van ilyenkor a mi elvi alapokon politizáló értelmiségünk, merthogy szimpla kenyérféltésből kussol, az rendben van, de itt mégcsak erről sem lehet szó, úgy látszik az igazságot, a demokráciát, vagy akár az agresszor fogalmát is olyan rugalmasan lehet kezelni, ahogy csak akarjuk.
Még szerencse, hogy országunk jelenlegi vezetői nyugalmat és boldogságot adnak nekünk - lám csak, a Parlament elnöke sem pihen, míg szanaszét a T. Ház.
Ő népnevelést tartott, melynek során kifejtette, hogy egyrészt túl vagyunk a tatárjáráson, és Viktor Mihály, e néven az első - éppen az új honalapításon munkálkodik.
Érzékelhető is ez a törekvés, mindenfelé a Fidesz új várfalai állnak.
Bennük elszánt tekintetű zsoldosok fürkészik a látóhatárt, de nem látnak más, csak Batu kánt a távolban, amint éppen kevergeti a kumiszt a turultejhez, és a III. Köztársaság füstölgő romjait, merre a szem ellát.
Ezt ugyan nem a tatárok gyújtották fel, hanem az ősi magyar gyepű Szálasi által is kedvelt teóriáját gondolta alkotóan tovább a Harmadik Államalapító, hacsak erre a címre nem tart igényt Rákosi is, mert akkor a negyedik.
Égessünk fel mindent, aztán majd
Szóval a tatárok letudva, de a gyepűn túl ott vannak még az utódállamok kollaboránsai, akik képesek arra az árulásra, hogy együttműködnek országuk politikai és gazdasági vezetésével, ahelyett hogy kardot rántva és lengetve farokfelcsapva rohannának megtámadni az ellent.
Ez a Kövér egy barom.
Megengedem – kövér barom, de ezt akkor sem engedhetné meg magának, de ezen tulajdonképpen nincs mit csodálkozni, hiszen itthon már szétcsócsálták a nemzetet annyira, hogy lassan már csak a Vezér, ő, meg a Nemzet Gojóstola tartozik bele, ennél még azért a Szentkorona-tan is megengedőbb volt talán.
Most a határontúliak jönnek sorra, a kollaboráns Markó, meg a Bugár Béla, meg az a sok épeszű ember, aki nem kíván városi gerilla lenni, mindösszesen csak normálisan, békésen akar élni a hazájában.
Ott, ahol apja, nagyapja is élt, és ahonnan mostanában nem kell menekülni, ahol lehet magyarul beszélni tanulni, és nemigen szeretné, ha az ilyen idióták miatt mégiscsak össze kellene készíteni a bőröndöt húszkilónyi ruhaneművel.
Ha volna a politikusi pályán kötelező pályaalkalmassági vizsgálat, beleértve az elmeorvosi vizsgálatot is, akkor a Fidesz le lenne fejezve, oszt mire raknánk akkor a Szentkoronát?
Fölakasztanánk a fogasra?
Tulajdonképpen azon csodálkozom, hogy ezeket az idióta szövegeket az ottani barmok még tűrik, lehet, hogy titkos megállapodás van, rögzített kvótákkal és kifejezéskészlettel.
Két kollaboráns ér egy bozgort, egy bozgor ér egy szőröstalpút, és így tovább.
Veszélyes világban élünk, talán nem is igazán érezzük, hogy mennyire…

:O)))

4 megjegyzés:

Róza írta...

Hiába na, nagy az Isten állatkertje, még a KISz-es Lacika is belefér!

éva írta...

Pupu, szokás szerint jó szöveg - ez viszont különösen szíven ütött:
"Minél szegényebb a nép, annál nagyobb hatalma van a lelkek felett a papoknak" Ezért nyomorgatják a népet, a "nemmegszorításokkal", meg a kínai életszínvonal elhozatalával, mint a versenyképesség megteremtésének feltételével?
Ezért nyomul ennyire a világ legnagyobb bizniszegyháza, a katolikus? A kettő ennyire összefügg? Mondjuk ezt Bartus az Amerikai Népszaván már hónapok óta és oldalakon keresztül bővebben is kifejtette - de te ezzel a félmondattal sokkal közérthetőbben fogalmaztad meg!

Unknown írta...

jól eltaláltad...
A kumiszt a turultejhez kevergető Batu kán nagyon jól illusztrálja, hogy mekkora ideológiai és történelmi zagyvaságot öntenek a zemberek nyakába.
A papjaik meg öntenek még hozzá egy kis tablettás misebort, hogy még finomabb legyen:-(
Akkorát röhögtem a "turultej"-en, hogy azt hittem újra beindul a termelődése;-))))

stirlitz írta...

Kövér a legszebb az egész fideszben.
Ha meghal majd ki kell állítani az utókor okulására