2012. július 26., csütörtök

FÉLÁZSIA - VAGY TÁN EGÉSZEN AZ?


 „Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése.
Lehet, hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van.
Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható”.
Imígyen szólt a kis Frusztra népszórakoztató körútjának újabb állomásán, a Vállalkozók Országos Szövetségében, pótolva azt a rettenetes hiányt, melyet a Csinn-bumm Cirkusz hagyott megszűntével maga után.
Azért tud ez a mi Vezérünk okosságokat mondani, és ahogy elnézegetem, napról-napra egyre többet!
Ezekből aztán egyértelműen kiderül mély elkötelezettsége a demokrácia iránt, mely ugyan kényelmetlenebb számára, mint libának a hátizsák, de miután ízig-vérig demokrata, mégsem dobja a sutba – v. ö: Sztálin elvtárs szavai a Kreml udvarán labdázó gyerekekhez, akiket akár agyon is lövethetett volna.
Szóval az erő.
A Vezér – több jel is utal erre – nagy valószínűséggel a Csillagok háborúja című klasszikus sci-fi -n szocializálódott, mely annyira tetszett neki, hogy úgy döntött, az ott alkalmazott módszereket bevezeti ebben a félázsiai országban is.
„Engem kicsinek látsz nem igaz?
Hát tudd meg, a látszat csal... ...mert velem van az Erő, és az Erő hatalmas.
Az életből árad, ezért nagy. Körülvesz valamennyiünket.
Összeköt és megvilágosít minket.
Nem az izmaidban, magadban, magad körül kell érezned az Erőt. Mindenütt. Közted és köztem.
A fákban, a kőben. Mindenütt. Igen.” – magyarázta Yoda azt a speciális állapotot, mely erőt vett Orbánon, aki láthatólag komolyan is gondolja azt, amit mond és fel sem tűnik neki, hogy minden szava miniszterelnöki esküje ellen szól.
Hogy tiszta legyen a kép, ugyanitt elábrándozott, majd elhessegetve a rózsaszín álmokat egy kicsit pávatáncolt ebben az ügyben is, - reméli, - mondta, - hogy új politikai rendszerre most nem lesz szükség.
Namármost a demokráciával szemben a diktatúra az alternatíva, merthogy arra kétévi tanulás után a legbutább jobboldali (mecsoda tolongás lehet e címért…) is rájöhetett, hogy a király nélküli királyság jólismert intézménye a demokrácia keretei között csak alacsony hatékonysággal működtethető, itt van például a négyévenkénti választás rossz gyakorlata, melynél azért sokkal jobb a stabil centrális erőtér, lehetőleg kevés visszapofázással.
Mindenesetre ez a kijelentése a jól ismert „ne gondolj az elefántra” módszerre hajzik.
Valamikor – tán úgy húsz évvel ezelőtt – mikor először játszott el a gondolattal, hogy ő Magyarország diktátora, és hogy vajon hogy állna neki a tengernagyi uniformis az epolettekkel, - még volt benne valami halvány emlék a tisztességről és elhessegette a helytelen gondolatokat, megtilthatta magának, hogy önmagára, mint diktátorra gondoljon, - ne gondolj az elefántra, mondta és azóta minden nap csak erre tudott gondolni.
A sajátosan érdekes magyar történelem pedig megadta neki a lehetőséget, ő pedig élt vele, de ez a rohadt elefánt állandóan ott téblábol körülötte.
Az erő persze nagy dolog, ezt a közismerten szelídlelkű Orbán-apuka gondosan és szó szerint beléverte, maradandó nyomokat hagyva a győzelemre dresszírozott vezér egóján.
Szóval reméljük, hogy nem lesz szükség új politikai rendszerre, de később?
Ki tudhatja?
És hogy mikor jönnek el a szükség percei, azt egyedül ő fogja majd eldönteni.
Azért ez az „egy ilyen félázsiai népség, mint mi” kifejezés is megfogott, merthogy nekem azért eltér a véleményem erről a kérdésről.
Véleményem szerint mi nem félázsiai nép vagyunk, merthogy az onnan behurcolt géneket már ezerszer felülírták a német, olasz, vallon, tatár, török, szláv, kun, román és a többi gének, merthogy asszonyainkat az erre járó hadak hol némi csecsebecsével kecsegtetve, hol erőszakkal szorgalmasan megpocsékolták, itt már senki sem tudja, hogy kifia-borja, és akkor még a női nem ingatag voltáról szót sem ejtettünk.
Gondoljunk csak a Jobbik kínjaira Szegedi Csanáddal kapcsolatban, akiről kiderült, hogy vad harcot folytat saját nagyanyja és a saját génkészlete ellen, a baloldal jogos derültségére.
Félázsiai itt a diktatúra mai állapota, merthogy Viktornak negyven méter magas arany szobra még nincs, de az egyszemélyi diktatúra azért már stimmel.
Szóval ez a mai vicctermés, persze szóba került még az Új Békekölcsön, melyet a Rákosi Mátyás Terv keretében fognak kibocsátani, a bankok helyzete, az IMF is üzent ezt-azt elégedett hátradőlés ellen, a Vezér meg láthatólag kissé szétesett, mint Trabant a kecskenyektető úton.
Folyik a nyelvészeti Blitzkrieg, hogy be tudják bizonyítani, hogyha Gyurcsány ellen egy ügyészségi eljárás során bűncselekmény nem állapítható meg, akkor is van bűnös, csak még nem tudjuk, hogy milyen bűncselekményben, és ez komoly gond.
Merthogy ha előre megállapítjuk a bűncselekmény elkövetőjét, de bűncselekményt nem lelünk hozzá, azt leánykori nevén a kultúrállamokban mindegyszerűen csak koncepciós eljárásnak szokták nevezni.
Megnyugtató, hogy Vezérünk naponta konzultál gazdasági miniszterével, megérdeklődve tőle, hogy van e még esély, fogunk e még feltörni valaha is?
Mire a hű szolga bíztatóan ránéz, a plafon sarkára függesztve bánatos ebre emlékeztető tekintetét, és megnyugtatja: Mint a huszár segge, főnök, úgy fel fogunk törni, csak bízz bennem!
Van még néhány tervem az íróasztalomban!
Isten irgalmazzon nekünk…

:O)))

4 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, szerintem is már nem igazán található meg tisztán az eredeti magyar gén (még szerencse, tele lennénk 150 centis nyomott arcú keletivel - elég abból amennyi kínai ideiglenesen hazánkban állomásozik).
Viszont a genetikusok egy gén kiveszését kb 100 nemzedékre teszik, ami 20 évvel számolva is 2000 év: tehát azért nyomokban még napjainkban is megtalálható.
A "magyarság" nem annyira gén-, mint MÉM kérdés: egy eszmeiség, amivel asszimilálni lehetett a betelepülőket is.
Ennyiben igaza van Egyeskének, eszmeiségünkben bizony félázsiaiak vagyunk.
Nézd viszont a jó oldalát: az EM 1100 év (kettős honfoglalás esetén több, "kitalált középkor" esetében kevesebb) azért környezeti hatásként 50 % európaiságot is csiszolt belénk.
És most drukkolhatunk, hogy a keleti szél (jó szokása szerint) nyugatra repítsen, illetve a ferde sakktáblán ne tudjanak Sziszifuszként felkapaszkodni a retrográd erők.
Orbán szerepe ebben felbecsülhetetlen. Senki más nem tudná jobban elvenni a nép kedvét az ázsiai túrától, mint a Mi Betegünk az ő üszkös jobb kezével összehozott gazdaságpolitikájával.
Mert annak hatására már többen is Észak-Korea felé tekingetnek: mivel az IS Ázsiában van. És oda azért épeszű magyar nem vágyakozik! Bár a jobboldal és az ép ész egyre távolabb kerül egymástól.

éva írta...

Egyébként nem kell ezt ennyire genetikailag venni: a Varánuszon a Secnir nevű kommentelő igen helyesen rámutatott arra, hogy "ilyen burkolt félcigányozás régen csúszott ki magyar vezető száján"
Továbbá a vezető üzletemberek valószínűleg meghitt kajálás közben megbeszélték, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, és mit lehetne ellene tenni.
"Szerintem nem véletlen, hogy viktor az elmúlt két hétben önmaga szerepel mindenféle mankó nélkül, a megmondóemberei elásták magukat, és véletlenül sem nyilatkoznak -nem is elérhetőek-, és nem minden megy úgy, ahogy viki eltervezte. az AB is ellene dönt, az ügyészség is felment boldog-boldogtalant, megdobálják az utcán -igaz, egyelőre csak aprópénzzel figyelmeztetésképpen-. Most Demján figyelmeztette burkoltan, ha ért belőle, ért, ha nem, nem."
Azaz a környezete el akarta küldeni szabira, de Egyeskének gyanús, hogy valamit tervelnek a háta mögött, és palotaforradalom-elhárító üzemmódba kapcsolt. Vagy pedig egyszerűen az olimpia idejére akarta csúsztatni a szabit.

pumukli írta...

Nem kell rágalmazni ezt a nemes lelkű vezetőnket. Méghogy szabi, meg olimpia. Ma reggel megmondta, hogy megbeszélték Matolcsyval, hogy ő csak akkor megy el, ha Kusza visszajön. Az nem lehet, hogy egy ilyen feltörekvő ország "ész" nélkül maradjon akár egy napig is. Ami viszont megdöbbentett, és csak az én együgyűségemet hivatott bizonyítani, az a választási törvényről mondottak voltak. Nem lesz országos választási lista, nem értesítenek senkit. Mindenkinek személyesen kell jelentkezni, ha szavazni akar 2014-ben.És ezt Mari néni is tudni fogja a tanyán? Meg a hozzá hasonló sok ezer állampolgár? Vagy csak a fidesz-szimpatizánsok? Mert akkor tényleg 65 éves koráig orbánéra lesz a Kárpátmedencében. Gondolom, már magyarok nélkül, mert addigra mindenki világgá megy.

Cereus írta...

PUPU! Az első kép nagyon találó. A mi kis sőtétkék törpénk, ott szívózik elsöprő erejének, és vélt igazságának tudatában az IMF és az EU biztosok előtt, akik már ijedtségükben lehet hogy be is szartak.(már bocs) A harmadik képpel viszont vitába vagyok veled. Mert ami komcsi szülőktől származó félázsiai koke ördögünk, ilyen magasságokba nem fog jutni. Nagybányai minden bűne ellenére, azért volt valaki. Ez az ember csak csíkos ruhában érhet el bizonyos magasságokat.