2012. július 20., péntek

POFÁRAESÉS


 Már megint ez a Gyurcsány!
Már megint nem sikerült börtönbe csukni, pedig mekkora ambícióval indult neki a Vezér kivégzőosztaga, megerősítve a testvéri LMP nyálkommandójával!
Erre tessék, mindahányan ott ülnek nyakig a slamasztikában, az általános hibás meg triumfál és megköszöni az ingyenreklámot, melyet kapott.
A Jobbik pedig, amelyik epedve várta a pillanatot, mikor láncon szemlélheti a volt miniszterelnököt, most vágyálmairól beszél, melyek szerint most majd őrájuk marad a feladat, hogy elszámoltassák.
Álmodik a nyomor, a Jobbik legfeljebb körbekiabálhatja Gyurcsányt, akinek - azt hiszem – ez rettenetesen érdektelen, sőt, az lenne számára a megalázó, ha az újnyilasok mégcsak nem is gyűlölnék – mecsoda szégyen lenne!
De az, azért nagyon tetszik, ahogy a hoppon maradt vádlók most egymásra mutogatnak, ahogy próbálják lemosni magukról a hamis vád gyalázatát.
Elsősorban Schiffer tetszik, aki hosszasan fejtegeti, hogy ő ugyan csak feljelentette Gyurcsányt, de aztán az ő feljelentése tulajdonképpen kismiska volt Budai kormánybiztos tevékenységéhez képest, mondhatni bagatell.
Hogy az ő feljelentése nyomán indult eljárásban egy embert, aki történetesen Magyarország miniszterelnöke is volt, hónapokon keresztül börtönnel fenyegettek, besároztak, kis senki-emberek elhordhattak mindenféle tolvaj gazembernek, az számára jelentéktelen apróság, apró tévedés.
„Ahogyan nem gyújtottunk örömtüzeket akkor sem, amikor Gyurcsány Ferencet meggyanúsították, most sem tesszük meg. Nem kívánjuk kommentálni az ügyészség döntését. Ugyanakkor az világosan látszik, hogy felsült az egész elszámoltatási handa-bandázás és nem szól az egész semmi másról, minthogy néha meg kell csörgetni a bilincset a volt szocialista politikusok feje felett, mert ezzel a Fidesz-tábor adrenalin-szintjét lehet fenntartani.
Az is látszik, hogy amiből az embereknek elege volt 2010-re, gondolok itt az autópálya-építésekre, a Margit-híd felújítására, a Sukoró-ügyre, a 4-es metróra, a kormányzati negyedre, egyik ügyben sem oszlik a homály” - mondta.
Merthogy ilyenkor aztán a nagy iparkodásban könnyebben belekeveredik az ember a hülyeségébe, mint macska a házicérnába.
Homály itt leginkább Schiffer fejében volt és az valóban nemigen látszik oszlani.
Hogy miből volt elegük az embereknek 2010-re, azt csak találgatni lehet, én arra tippelek, hogy abból az ordenáré politikai légkörből, melyet a Fidesz és csatlósai – beleértve az LMP-t is - teremtettek.
Így aztán rengetegen távolmaradtak az urnáktól és rengetegen mondák azt, hogy na jó, pofáztatok eleget, akkor most mutassátok meg, hogy mit tudtok.
Hát megmutatták, az kétségtelen, az eredmény meg magáért beszél, és ha ez utóbbiak tovább akarnak próbálkozni, akkor mehetnek akár még háborúba is, ha nagyon erőlködnek.
Ami a többit illeti: lehet, hogy voltak visszásságok a nagyberuházások kapcsán, de ezek oka a pártfinanszírozás megoldatlansága volt.
Ha nem szüntetjük meg az okot, akkor nem szűnnek meg a visszásságok sem, márpedig az ilyen Schiffer féle handabandázások csak arra jók, hogy saját maga számára politikai tőkét kovácsoljon, de a társadalom betegségére semmiféle gyógyírt nem nyújt.
Az olajszőkítésnek is az vetett véget, hogy a jövedéki adóról szóló törvényt megváltoztatták, nem pedig az, hogy néhány szerencsétlen hamisítót becsuktak.
Amúgy meg a társadalom értelmesebbik része felfogta ésszel, hogy mit is jelentettek az ország számára a megépített autópályák, az ipari parkok, az iskolák, a válság túlélése mellett a költségvetés rendbetétele – kár, hogy a társadalom többsége nemigen látja az összefüggéseket a kormányok gazdasági döntései és a saját életszínvonala között, de majd talán most az Orbán-kormány tart nekik szemináriumot.
Tulajdonképpen talán kellett is ez a Sukoró-ügy – mely mellesleg egy Mercedes-gyár nagyságrendű beruházás lett volna, rengeteg másodlagos hasznot hajtva a közvetlen adóbevételeken túl is – mert remekül ellenpontozza a mai kormány működését.
Megmutatja, hogy mi a differencia egy olyan kormányfő között, aki támogatni kíván egy olyan beruházást, mely az ország érdekeit szolgálja, meg egy olyan között, aki megsértődött, mert nem kérték ki a véleményét a kaszinó-koncesszió meghirdetése előtt, pedig őt nem szokták kihagyni az ilyesmiből még ellenzékben sem.
És aki – ki mint él, úgy ítél – el sem tudja képzelni, hogy létezik olyan miniszterelnök, aki nem húzza le a személyes sápot egy ilyen nagyberuházásról.
Természetesen ez egy olyan vadászat volt, melyet nem lehet csak úgy egyszerre abbahagyni, mert a lakomára már összecsődítették a vendégeket, csak a felszolgálni kívánt nagyvad felejtett el megérkezni, így hát most még – utolsó reményként – megpróbálnak a vadászok elejteni néhány kisebb vadat, hátha azokkal be lehet tömni vérre szomjazó híveik száját.
Csak hát, akit szarvaspörköltre hívtak, azt nehéz lesz jóllakatni néhány csontos vadlibával, de még ezek felszolgálása is erősen kérdéses, mivel nem akarnak egy istennek sem öngyilkosságot elkövetni.
Márpedig a muníció elfogyott, a vadászok már legfeljebb felemelik a puskát és azt kiabálják, hogy puff, amin a libák persze csak vigyorognak.
Undorító ügy ez, és attól tartok, hogy az ügyészség mindenképpen akar majd valamiféle bűnöst produkálni, merthogy a teljes bukás rettenetes blama lenne számukra, - mint ahogy az is lesz, kétségtelenül.
És vannak itt még ügyek, melyekkel ugyancsak kell még kezdeni valamit, mint például a Hagyó-ügy, mely ugyan most jól el van handózva Kecskemétre, de nem marad az mindig ott, vagy a Juhász - Fapál ügy, melyben ugyancsak nehéz lesz összeszedni egy épkézlábnak mondható vádiratra valót, szegény jó Poltra szomorú idők járnak…
Azt hiszem, hogy a Gyurcsány elleni eljárás megszüntetésével nem csak a volt miniszterelnök nyert, hanem mindannyian nyertünk.
Lesz még egyszer itt tisztességes, normális országunk, bízzunk ebben.

:O)))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

"És aki – ki mint él, úgy ítél – el sem tudja képzelni, hogy létezik olyan miniszterelnök, aki nem húzza le a személyes sápot egy ilyen nagyberuházásról" NEM AZT MONDTÁK, HOGY NEM KÖVETTE EL, CSAK NEM TUDJÁK BIZONYÍTANI! kÜLÖNBEN MEGSZEDTE MÁR MAGÁT A PRIVATIZÁCIÓNÁL, MEG ELŐTTE.

Névtelen írta...

Na persze..... Te már csak tudod. Bizonyíték????
A "névtelenség"-be burkolózva sem lehetne akármiket írogatni! Egyébként az igaz: "ki mint él, úgy ítél!"...

éva írta...

NÉVTELEN
"Bizonyítottság hiányában" amivel indokolták az eljárás megszüntetését, a Bíróság szünteti meg az eljárást vádemelés UTÁN. Azaz poltpeti nem "csak" emberileg egy niemand, hanem szakmailag is.
Kedvenc vezéred meg nem előtte, hanem ALATTA szedte meg magát a Te pénzedből is, és félreértve a "ne mi nyerjük a legtöbbet" szöveg fikázását - most tett róla, hogy ne lehessen ilyen kifogás.
Pupu, ez most különösen gondolatébresztő szöveg lett: pl eddig nem jutott eszembe, hogy Orbán az ellenzéknek "járó" 30-40 %-ot hiányolta, és ezért volt a nagy felhajtás. Eddig arra gondoltam, hogy a MÁSIK kaszinó-koncesszió tulajdonos érdekében hisztiztek. Aki a Szerencsejáték Zrt mellett Andy Vajna. Vagy inkább a szlovák kaszinó-koncesszió tulajdonos érdekében eliminálták a konkurenciát: Demjánért. Aki beígérte, hogy Pozsony helyett itthon építi meg a kaszinóját. 2010-ben a választások után. Tehát amikor az egész zajlott, egy SZLOVÁK beruházás érdekében kardoskodtak a nagyonnemzeti erők!
Beláthatod, hogy KÉT nagy kaszinót nem tartott volna el az ország (de még az osztrák-magyar-szlovák régió sem).
Ja és eszembe jutott a gyurcsány, mint nehezen elejthető vadról szóló posztod is.
Továbbá az "Ilyen kutya pedig nincs" c. aranyos könyvből az a sztori, amikor a vadász a vendég előtt otthon imitálja a lövést - mire a kutya elszalad, és a vegyesbolt kirakatából apportírozza a kitömött fácánt. Az talán még poltéknak is menne. Már a lelőtt és kitömött áldozat szolgáltatása. Az élő és izgő-mozgó valahogy nem igazán akar sikerülni.
És csak halkan írom: az eljárás bármikor újra kezdhető! Gyurcsány a tigris bajszát húzogatja!

Névtelen írta...

Itt van a szög a fején találva: "Az olajszőkítésnek is az vetett véget, hogy a jövedéki adóról szóló törvényt megváltoztatták, nem pedig az, hogy néhány szerencsétlen hamisítót becsuktak."

pumukli írta...

Szerintem meg más szelek fujdogálnak, mióta Orbán és a Fidesz megindult a lejtőn nagyon gyorsan haladva lefelé. Polt is úgy gondolja, hogy kezdheti menteni az írháját. Nincs egyedül.Tisztában van vele, hogy a "9" év csak addig annyi, amíg orbáni-éra van. Aztán....ki tudja?

pretty írta...

Amennyiben az ügyészség nem tud bűnösséget bizonyítani akkor nincs ügy.Amikor egy ügy abíróságra kerül és a bíróság nem találja megfelelően bizonyítottnak a vádat akkor monja ki,hogy bizonyítottság hiányában megszünteti az eljárást.Az ügyészség már meghozta az ítéletet és ez miatt szereptévesztés miatt adták ki ezut a közleményt.Azt mégse mondhatják nem sikerült egy tanut sem megfélemlíteni sem megvenni,ezért ejtjük az ügyet.

Névtelen írta...

"Csak hát, akit szarvaspörköltre hívtak, azt nehéz lesz jóllakatni néhány ..."

Pedig meg fogják kapni a szarvast, de csak részletekben.
Az első részt a "szar"-t már megkapták, (azt már megehetik) a második részre a "vas"-ra még várniuk kell 2014-ig.

joti írta...

Utólagos megszólalása alapján az a érzésem, hogy Gyurcsány nem csak számított rá, hogy megvádolják, de bízott is benne.
Így tovább lehet lebegtetni, hogy csak a béna ügyészségen múlt, hogy nem találták a bizonyítékokat.
Ha sor kerlül egy bírósági eljárásra, akkor – nagyobb publicitást kapva ezzel – alkalma lett volna a bíróság előtt is hangsúlyozni az eljárás politikai jellegét, és nyilvánvalóan akkor is felmentés lett volna a vége.

joti írta...

... az az érzésem ...