2012. július 27., péntek

FELIRATKOZÁS


Holnap felkerekedek és Budapestre utazom.
Az Országházban van dolgom ugyanis, mert fel kell iratkoznom, és a kormányfő ezt aktív, személyes részvételhez köti.
A dolgot halogatni se nagyon lehet, mert aki nem iratkozik fel időben, az ráfázik, ugyanis a határidő jogvesztő.
Igaza is van, legyen az emberben állampolgári felelősség, szelektáljunk is kicsit a felelős és felelőtlen polgárok között, mert ugyan a Lázár-skála is hatékony, de a hatását csak hosszabb idő után fejti ki, míg Vezérünk legújabb ötlete az azonnali végső megoldás reményével kecsegtet fél-ázsiai alattvalóival kapcsolatban, hiszen – mint tudjuk – éhen halni tovább tart, mint megfulladni.
Ja!
Feledém mondani, hogy az uralkodó trendet követve szeretett Vezérünk - megregulázásunk részeként - a levegővétel jogát kötötte feliratkozáshoz, mert nem bírja a teszetoszaságot, durrbele a közepibe, ez a követendő eljárás!.
Egy olyan hiperaktív embernek, mint ő, mániás fázisában nem felel meg az egyszerű regisztráció, melyet a zsákfalu közmunkán emberré váló, jövedelempótló támogatáson dőzsölő, nem idén lebarnult és nem fél-ázsiai, inkább fél-indiai népessége akár az iPad-jén is elvégezhetne egy perc alatt, de nem - a személyes részvétel a fontos!
Hogy nincs arra pénze, hogy felutazzon a majdani Hivatalba, a Járáshoz, az aztán meg végképpen az ő baja, de nem kell sopánkodnia, mert mire összejönne a lóvé, addigra már úgyis a Parlamentbe kell felutaznia, ahol egyablakos ügyintézés keretében egy ablaknál egy tisztviselő végezné a felírást mind a tízmillió magyarnak.
Ha véletlenül választani is szeretne majd a feliratkozással már megszerzett levegővételi jog birtokában, akkor majd szépen újra sorban áll, kivárja, mikorra a hatvankétévesen nyugdíjazott tisztviselő utódját betanítják a feladatra, aztán megszerzi a választási jogosultságot is.
Ostoba félázsiai majmok!
Még, hogy azt hitték, hogy a levegővétel joga alanyi jog, csakúgy, mint a felnőtt magyar állampolgár joga a közéletben való részvételhez!
Buták, de nem is csodálom, ha okosak lennének, akkor ezt a megkergült labdazsonglőrt, aki a mi Vezérünk már régen a francba zavarták volna, de nem teszik, így hát pontosan ez a követendő eljárás velük szemben! 
Folyamodj engedélyért alapvető jogodért is, te birka, és ne merj bégetni, mert már fonhatod is a kötelet sajátkezűleg, a saját retkes nyakadra!
Elképesztő.
És az is elképesztő, hogy vannak sokan, akik erre egyetértőleg bólogatnak, sőt, pedzegették már azt is, hogy különféle cenzusokhoz kellene kötni a választójogot
Egyelőre még csak az iskolázottságit merik néven nevezni, de nem kétséges, vannak ennek a szép teóriának továbbfejlesztői is, hiszen oly sok szép szempontot lehetne figyelembe venni!
Tulajdonképpen – ha jól belegondolunk – érdekes kérdés az is, hogy a nők társadalomban betöltött szerepe indokolja-e választójogukat, vagy csak elvonja a figyelmüket a kinder-kirche-küche szentháromságától?
A feliratkozás azért lett feliratkozás, mert annak olyan szép magyar neve van, meghát jobb adatbázist ad, mint Kubatov és a fülkéket is meg lehet takarítani, hiszen a feliratkozottak névsora azonnal adja is a választási eredményt.
Meg olyan szépen meg lehet ideologizálni, merthogy azt azért mégsem mondhatja az Ország Esze, hogy ez az egész csak arra jó, hogy a biztos pártválasztókra szűkítse a választójoggal rendelkezők körét, mert a bizonytalanoknak még az utolsó percekben is támadhatnak helytelen ötleteik.
Előfordulhatna, hogy aztán a végén nem oda húzzák az X-et, ahol a főnyeremény található, hanem felelőtlenül, az ország tudatos megnyomorítására törekedve egy esetleges ellenzéki koalíció neve mellé, megcsúfolva a világ legdemokratikusabb választási rendszerét.
Nagy a gyanúm, hogy Orbán valóban Antall József szellemi örököse – bizonyos értelemben.
Antall is, miközben a komcsikat kibekkelve a Munka Érdemrend arany fokozatával kitüntetett múzeumigazgatók keserű kenyerét ette - titkon arra készült, hogy mit tesz majd, ha ő lesz a miniszterelnök.
Úgy látszik, Orbán sem szundikálta végig a hatalomból kiszorítottság keserű éveit, ő s szépen felkészült.
És ahogy Antall romhalmazt és idegen tulajdont csinált az országból, úgy a Mi Vezérünk is gondoskodik arról, hogy az ország ne ússza meg a romeltakarítási munkálatokat.
A legkellemetlenebb ebben az, hogy ez az ország még soha nem tapasztalta meg a valódi demokráciát, most lett volna alkalmunk szépen, fokozatosan beleszokni, megtanulni, saját és gyermekeink személyiségébe építeni annak minden csínját-bínját, a demokratikus mentalitást, gondolkodásmódot, a felelősségérzetet – erre most dobhatjuk ki az elmúlt húsz évet az ablakon, hiszen ismét nyakunkban egy despota, méghozzá a rosszindulatú, torzult személyiségű fajtából.
Nem Marcus Aureliust kaptunk vele, hanem Nérót, csak lant helyett focilabda van a hóna alatt.
Nem Vespasianust, aki a szarból is pénzt csinált, a mi fordított Vespasianusunk a pénzből csinál szart, az országból meg sivatagot, pedig azt még a tevék sem szeretik, inkább a békés, kellemes klímájú oázisok hívei.
Feliratkozás…
És nincs senki, aki ezt az ötletet azonnal megtámadná, nincs népszavazási kezdeményezés, csak némi hőbörgés.
Mint ahogy arról sincs, hogy kötelezzék független nemzetközi orvosi testület által megvizsgálni az állam felsővezetőinek szellemi - mentális állapotát, minimum kétévente.
Aki ezt indokolatlannak látja, vessen egy pillantást Vezérünkre – egyet fog az ötlettel érteni…
Felírni itt egyetlen dolgot kellene: Vezérünk elgurult gyógyszere helyett új adagot, de minél hamarabb…

:O))) 

6 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, javíts ki, ha tévednék, de a választási törvényben a "feliratkozásra" a pártok által szervezett buszos társasutak MÉG nincsenek tiltva! Továbbá nem tilos a segélycsomagok osztogatása, vagy gulyásparti szervezése sem.
Esetleg tényleg itt az ideje a HaHa Bajnai féle "ernyőszervezet" létrehozásának a Hazafias Népfront mintájára, mondván, hogy "nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos" Csak hogy ne lehessen a busz alapján azonosítani, hogy melyik pártra szeretnének szavazni.

És csak halkan súgom: lehet, hogy öngólt lő éppen Egyeske? Merthogy megfosztja magát az utolsó pillanatokban némi optikai tuninggal, olcsó gazdasági húzással akár a saját érdekében befolyásolható szavazórétegtől is!

Na és a legnagyobb kérdés, amit Gyurcsány korábban már pedzegetett: egyáltalán ÉRDEMES 2014-ben megpróbálni leváltani a Mi Betegünket? Merthogy a magyar birka még némi okításra szorulhat a tárgyban, hogy ne engedje vissza soha többé a hatalomba. Annyi időzített aknácskát helyezett el a következő kormány ellen - jó lenne, ha az a Szeretett Vezér pofájába robbanna.

pumukli írta...

Egyáltalán nem érdemes 2014-ben Orbánt leváltani. Csak takarítsa el a mocskot, amit csinál, vagy fulladjon bele. Az utobbi lesz a nyerő. Ezt ne ussza meg símán.

Névtelen írta...

Hát igen, csak ebbe nagyon sokan belerokkannak és halnak, 20 év és minden tartalék (anyagi, kulturális) odavész..

éva írta...

Névtelen - légy nyugodt, Egyeske azt nagyon is nézi. Nagyon kedvezőtlen a korfa, és egyre fenntarthatatlanabb a nyugdíjrendszer - ha minden a régiben maradna. De stressz alá helyezve a társadalmat megnő az öngyilkosok és az átlagos idő előtt elhullók száma: tiszta nyereség a nyugdíjkasszának.
Ráadásul még a táborok építésének és fenntartásának költségeit is megússza. Nem olyan rapid megoldás, mint Mengeléé - de legalább olyan biztos.
Saját bevallása szerint is 1 millió munkanélküli - családtagjaival együtt - "csak" teher az országon.
A munkaerő kereslet és kínálat egyensúlya a munkanélküliek számának "természetes" csökkentésével is elérhető. Ráadásul az "saját erőből" is megoldható. Akkor minek görcsöljön egy értelmes gazdaságpolitikán?

Névtelen írta...

"És ahogy Antall romhalmazt és idegen tulajdont csinált az országból,"

Látom a tények elferdítése már remekül megy, vajh ismered is őket?

PuPu írta...

Tények iránt érdeklődő névtelennek:
Úgy tűnik, nálad alaposabban.
:O)))))