2012. augusztus 27., hétfő

AZ ELSŐ DOMINÓ


Folyik a háború Heves városában, közpénzek felelőtlen kezelésével, az óvodások és iskolások ebédpénzének eltűntetésével vádolja a hevesi Fidesz a város független – korábban fideszes – polgármesterét, ezért a Fidesz-liturgiának megfelelően feljelentést is tesznek az ügyben.
A NOL híre szerint Sveiczer Sándor, a Fidesz helyi elnöke közleményt adott ki: „Nem tudjuk, mire ment el a pénz, kinek a zsebébe vándorolt törvénytelenül a szülők befizetése és az állami támogatás!
Itt bűncselekmény gyanúja is felmerülhet, ezért feljelentést teszünk az ügyben!" 
Van ennek az egésznek valami kislányos bája, ahogy marják egymást a nyakig csődben ülő város egy alomból való prominensei, szocik híján próbálják egymásra tolni a felelősséget, merthogy igencsak érzik a büdösséget.
Az a rossz hír ugyanis, hogy hiába ér el világraszóló sikereket az Orbán-Matolcsy féle forradalmi gazdaságpolitika, hiába bizonyítja be a Vezér ország-világ előtt, hogy milyen jó az, ha a seggünk kilóg a gatyából (ideális testhőmérséklet, hűtés optimalizálása, már Árpád népének is kilógott, stb…), ez nem segít a végeken.
Egy közepesen eszes, provinciális fideszes politikus nem lehet ennyire életidegen, neki tudnia kell, hogy ezért a mutatványért a következő ciklusban választói úgy fenékenrúgják, hogy zúgva száll majdan, mint a győzelmi zászló.
Komoly gond ez, hiszen Heves csak az első dominók egyike, településeink nagy része ugyanis nyakig ül az adósságban, bevételeik általában csökkennek, arra pedig a Vezér igen-nagyon vigyázott, hogy az állam csak az önkormányzatok vagyonára tegye rá a kezét, adósságaikra ne.
Az adósság pedig úgy keletkezett, hogy az önkormányzati választásokon a szocialisták ellen hergelt, megvezetett és megbolondított nép beleszeretett a Fideszbe és az önkormányzati térkép narancssárgába borult.
Lehetett volna ebből a helyzetből hasznot is hajtani, hiszen a kormány és az önkormányzatok egymásra lettek így utalva, mondhatnám együttműködésre lettek ítélve, sikereik egymástól is függtek, csak éppen egy tényezővel nem lehetett számolni, ezt a tényezőt pedig Orbán Viktornak hívták.
Ő volt az, aki képtelen volt kivárni a választásokat, aki mindenképpen ki akart kényszeríteni egy azonnali hatalomátvételt, mert mégis, mecsoda dolog, hogy a Nemzet Miniszterelnöke ellenzékben van?
Így aztán jött a „minél rosszabb, annál jobb” politikája, melynek része volt az is, hogy az önkormányzatokat a települések eladósítására bíztatta a Fidesz agytrösztje, melyek ugyan azonnal látták, hogy a hitelek visszafizetése legalábbis kockázatos mutatvány lesz, de bíztak Viktorban, az emberben, aki még soha nem hazudott.
Valószínűleg most sem, hiszen ellenzéki pozícióból nem ígérhetett konkrétan semmit, csak érzékeltethette, hogy ha hatalomra kertül a Párt, akkor minden bajnak vége szakad, az ország virágba borul, a települések is megkapják a szükséges forrásokat adósságaik rendezéséhez, így aztán minden önkormányzati vezető kidüllesztette a mellét meg a hasát és sorra vette fel a hiteleket.
Melyeket egyébként a bankok folyósítottak is, hiszen azt senki el nem tudta volna képzelni, hogy az önkormányzati rendszer két év alatt a múlté lesz, a magyar városok-községek meg olyanok lesznek, mint a pucira fosztott, csont és bőr liba, melyet még a róka is gyanakodva nézeget.
Azért az önkormányzatok eddig még megmaradtak, vélhetőleg azért, hogy rajtuk keresztül el lehessen tüntetni a problémát, meg rájuk lehessen tolni a felelősséget, ha egy iskolaépület lerohad, vagy ha a gyerekek nem kapnak a napköziben enni.
A Fidesz számára olyanok ezek az önkormányzati politikusok, mint a süllyedő léghajón a ballasztzsákok – kihajigálnak egyet-kettőt, remélve, hogy a léghajó nem csapódik a földnek - fogyóeszközök, pótolható, csereszabatos alkatrészei a Fidesz-gépezetnek.
Azok a vagyonelemek, melyek biztosítékot jelenthettek volna a bankoknak, mára már az államnál landoltak, hogy a bank mit kezd a veszteségével, az meg az ő dolga, hiszen önkormányzati bevételek gyakorlatilag nincsenek, mint a hevesi példa is mutatja.
A Fideszes önkormányzati politikusokat meg vagy megválasztják megint, vagy nem, az ő dolguk.
Az országos választások meg majd a Vezér dolga, majd csak akad egy zsák aprópénz valahol, amit odaszórhat szent lába szagától bódult népének…
Hogy mi lesz ebből, azt csak a Jóisten tudja, hiszen ha ez három-négy önkormányzatnál következhetne csak be, akkor még elviselhető is lenne a probléma, de sajnos itt százas nagyságrendben lesz baj, melynek kezelésére nincs forrás.
A nincsből pedig csak úgy lehet pénzt teremteni, ha az inflációt felpörgetve a lakosság fizeti meg a múlt árát, ha profitált belőle, ha nem.
Hozzátenném, hogy a jóléti kiadások tekintetében is brillíroztak a Fideszes önkormányzatok, annak is most issza meg a levét a településeik lakossága.
A nagy dominókirakó versenyeken nem kell traktorral átgázolni a terepen – elég az első dominót megpöccinteni és a dominók egymást fektetik el, majd az utolsó lelöki az emelvényről a bohócot, hacsak már előbb pofára nem esett.
Az csak a baj, hogy igen sokba kerül nekünk ez a rendezvény, csoda lesz, ha túléljük…

:O)))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már régóta szeretném tudni, hogy a Fidesz által oly élvezettel csócsált "52-ről 82 százalékra növelték a komcsik az államadósságot" -hoz vajon
1, mennyit tettek az Önkormányzatok 2006-től?
2, mennyit tett a 2008-as válság miatti GDP visszaesés?
3,legfőképpen, hogy az 52%-ból, mint bázis értékből vajon mennyi volt eldugva a Fejlesztési Banknál? Amit be kellett tenni a költségvetésbe, miután az EU tagjai lettünk,és nem mellesleg Járainak, mint nemzeti érzelmektől túlfűtött MNB elnöknek -emlékezetem szerint-első dolga volt beköpni az EU-nál, miszerint ez nincs a költségvetésben kimutatva?
Ha így lehántogatnánk a tényekről a maszlagot, akár az is kiderülhet, hogy ez a tehetségtelen Gyurcsány válságostul, IMF hitelestül is alig-alig növelte az államadósságot, sőt? Na de akkor megint egy fontos hazugság alól rántanánk ki a kissámlit!Nem elég a sukorói beégés?A hazugságról meg maga Orbán Viktor adta ki az új jelszót:nem a beszédet, hanem a tetteket kell figyelni. Hát ez gyakorlatilag annyit tesz: hazudozhatok éjjel-nappal, nem az a lényeg.Mellesleg szólva Orbán úrnak egy dologhoz van tehetsége;a beszédhez. Régen rossz neki, ha nem a beszédére figyelnek, hanem a tetteire!Szóval a három főbűne Gyurcsánynak(emlékeztetőül:hazudott,eladósította az országot valamint Sukorót, mint a Földbolygó legértékesebb, leghatalmasabb világörökségét elkonfiskálta)-amivel az átlag választópolgárt vezették az orránál fogva-megdőlhet.És akkor milyen új bűnöket gyártanak majd Gyurcsány Ferenc lejáratására? Ámbár ebben sajnos nagyon leleményesek, valószínűleg kitalálnak majd valamit úgy 2013 nyarától, hogy beérjen a gyümölcs a választásokra.

éva írta...

Névtelen
1. A hazaárulkodó nem Járai, hanem Szapáry volt, ő maga dicsekedett el vele.
2. Ne dőlj be a "GDP arányos"-ságnak, nézd az abszolút értéket: Orbánék (a némi külön zsozsót eredményező elszabadított infláció mellett) 6000 mrd-ról 9000 mrd-ra NÖVELTÉK az adósságot.
Ez egyébként törvényszerű: Róna Péter szerint 4 évente az államadósság (ha nagyon el nem cseszik) másfélszereződik.
I Orbán 6-ról 9 ezer mrd
Medgyessy-I. Gyurcsány 9-ről 13,5
II.Gyurcsány-Bajnai 13,5-ről 20.
Egyébként az adósság 2008-tól a konvergencia-programban előírtak szerint már csökkenő pályára állt, amikor beütött a VILÁGgazDasági válság. AMI MÉG ÍGY IS ALIG NÖVELTE AZ ADÓSSÁGOT!
Gyurcsányról:
1. nem hazudott, hanem azt mondta, hogy be kell fejezni a hazudozást
2. Ha NINCS A VÁLSÁG, JELENTŐSEN CSÖKKENT ÁLLAMADÓSSÁGGAL ÉS 6 %-AL KIIGAZÍTOTT HIÁNNYAL (10-RŐL 4-RE) ADTA VOLNA ÁT AZ ORSZÁGOT. Orbán még vért pisilve sem tudja a tizedét produkálni.
3. Sukorót meg a beruházás nagyságára és a munkahelyek számára tekintettel akár ingyen is oda lehetett volna adni.

Névtelen írta...

Bernhard Vogel szerint azok a nehézségek, amelyekkel az elmúlt 50-60 évben mind Magyarország, mind pedig Németország szembesült, jóval nagyobbak, mint a jelenleg uralkodók, ezért biztos abban, hogy a megfelelő erőfeszítésekkel ezek leküzdhetők.

Szavai zárásaként azt kívánta, hogy Magyarországnak boldog és sikeres jövője legyen, Orbán Viktornak pedig azt, hogy legalább olyan hosszú miniszterelnökségi időszaka legyen, mint amilyen neki jutott osztályrészül. (Vogel 23 évig vezethette a rábízott tartományokat.)

Polla írta...

Ismered? :)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/196688_402447009808398_362442324_n.jpg

Polla írta...

Ismered? :)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/196688_402447009808398_362442324_n.jpg

Névtelen írta...

Kedves Éva!
Az tény, hogy a válság miatt csökkent a GDP, és mivel az államadósságot ehhez viszonyítjuk, így az akkor is magasabb lesz, ha egyébként egy kummával sem fejeltük meg. Tehát Orbánék egyik kegyetlen hazugsága éppen az, mikor Gy.F. szemére vetik, amiről egyébként -fentiek miatt- nem tehet.Magam is éppen azt próbáltam elmondani, hogy a szocik 2006-tól törekedtek az egyensúly helyreállítására, avval együtt, hogy pl."telerakták" az országot autópályákkal.
Gyurcsányról:
Én tudom, hogy nem hazudott. Aki nem érti, az nem is akarja érteni.Viszont Orbánék ezekkel az ismert rágalmakkal járatták le.Éppen azt próbáltam elmondani, hogy szerintem az a hazug, aki mást mond és mást tesz,ahogy ezt Orbán kifejtette.
Te is tudod, hogy milyen ocsmány, szemét módon mocskolták Sukoró miatt. Szerintem nem is tudhatjuk, mekkora haszna lett volna, ha odaépül egy olyan létesítmény, amely becsalogatja a dúsgazdagokat az országba. Hiszen a járulékos hasznot csak sejteni lehet.
Ők viszont semmi hasznot nem voltak képesek összehozni azelmúltkétévben, csak tönkre tesznek mindent.

éva írta...

Kedves - nevet másodszor sem író - névtelen!
Akkor egyetértünk, de nekem sajna az a szörnyű gyanúm, hogy ami a felszínen kapkodásnak és hozzá nem értésnek látszik Orbánéktól, az nagyon is végig gondolt terv!
Miszerint államcsődbe kergetik az országot, azzal "megszabadulnak" az államadósság nagy részétől az inaktív népesség többségével együtt, akik egyszerűen éhen halnak, mint Sztálin alatt az ukránok. A várható zavargások miatt kihirdetik a szükségállapotot, és törvényen kívül helyezik a TÖBBI pártot (esetleg a fideszt is, mert arra sem lesz már szükség) és rendeleti úton kormányozhat majd Egyeske. Sajnos minden erre mutat, amikor valamicskét is javulna a helyzet, rögtön mondanak valamit, amitől megint romolhat, a helyzet meg a náci bandák háborítatlan glasszálásával - egyre csak fokozódik.
Egyébként ebbe a sorba illeszkedik Csókakő is: ott Pintérék rizikó nélkül kipróbálhatták, hogyan lehet hatásosan fellépni majd, ha ELLENÜK netán valamiféle megmozdulás kezdődne, pl éhséglázadás egy faluban.

Névtelen írta...

Kedves Éva!
Örülök, hogy egyetértünk, mivel PuPu írásaihoz írt hozzászólásaidat is élvezettel, egyetértéssel és "aha"élményekkel olvasom. Látható, hogy igen tájékozott vagy honi dolgainkban, és nem csak úgy hasraütésszerúűen írsz véleményt.
Nagyon ijesztő, sötét képet festettél, amit-ismerve az uralkodó hataloméhségét-sajnos nem tartok lehetetlennek, csak reménykedem, hogy idáig nem jutunk el.Kellenek ehhez Gyurcsányok, Bajnaik, Debreczeni Józsefek. És vannak szerencsére.
Üdvözlettel:CR(nem tudom, hogy kell "névvel" aláírni, mert nem értek hozzá)

éva írta...

Névtelen, egyszerűen írj a szöveged végére egy akármilyen nevet, amivel meg lehet különböztetni téged másoktól. Én máshol általában kekec vagyok, csak itt elvesztettem hozzá a jelszavamat (kekec)