2012. augusztus 13., hétfő

LEVÉL


Ne lássam meg a tengert, ha a Vezér nem nyúlta le suttyomban Landerer és Heckenast nyomdáját, nem telepítette át a kedves papa által strómanolt volt József főhercegi majorságba Alcsútdobozon.
De az is lehet, hogy a Nagyméltóságú Házelnök Úr testvérének hetvenkettedik nyomdájára telepítették a zsák feladatát.
A zsák azt a helyet jelöli, ahol az állami költségvetéstől lenyúlt lóvé összegyűlik, majd belepottyan az arra érdemes kevesek magánzsebébe.
Merthogy a Vezérnek használhatott az elemcsere, aktivitása a régi, legszebbnapjaira emlékeztető módon hantázik, emellett van még arra is ideje, hogy levelet írjon hálás népének, mint Magyarország Fülig Jimmyje: Szerbusz nép!
Bizonyára ez is olyan szép, szívhezszóló levél lesz, mint összes eddigi elődei, lesz benne hazafiság, ellenforradalmárok elleni harc, karvalytőke és a kis és középvállalatok megsegítése – ahogy illik.
A levél témáját már elárulta Nagyurunk, a munkahelyvédelmi akciótervet adja népünk két dolgos kezébe a Vezér, megelőzve ezzel azt, hogy ezrek és ezrek kapjanak szívrohamot az izgatott találgatások közben – ugyan, mit is ír a hogyishíjják?
Ami azt illeti, az akcióterv remek, a célja vonzó, mint Pippa Middleton segge, a terv maga átgondolt, kellőképpen cizellált és nagyratörő, az ember szeme könnybelábad, mikor elolvassa.
Egyetlen nüánsznyi kis probléma van vele: deklarált célja megvalósíthatatlan.
Merthogy ez a terv még azért is felettébb különleges, mert van egy deklarált célja – ezt a terv címe tartalmazza – meg van egy valóságos célja is, melyet egy mondatocskában lehetne összefoglalni: Vakulj paraszt!
Mikor a Fidesz- fanok megkapják a levelet, felzetében vélhetőleg a kis Viktorkát hasonfekvő csecsemőként ábrázoló fényképpel, úgyis elérzékenyülnek, pityeregnek egy sort -  egy ilyen érzelmi megrázkódtatás után ugyan, melyik jobboldali barátunknak van még kedve - még, ha esetleg tudna is -  gondolkodni?
Merthogy aki gondolkodik, az előtt nyilvánvaló, hogy Magyarország már a recesszió rögös útján menetel, márpedig aki volt katona az tudja, hogy egy ilyen menetelés során hullnak a harcosok, mint a legyek - vagy mint a munkahelyek, bárhol a világon, recesszió idején.
És van még itt néhány intézkedés, amely nem éppen a munkahelyek megtartására irányul, gondoljunk például a kétségkívül szükséges egészségügyi reform során felszabaduló munkaerőre, szakdolgozókra, segédápolókra, gazdasági és műszaki területen dolgozó munkavállalókra, konyhai, mosodai dolgozókra, akiknek a munkahelyét az fogja felszámoltatni, aki most szemforgatva levelezget velük.
Aztán itt van a közigazgatási átszervezésnek nevezett agymenés is, a Nagy Közigazgatási Rükverc, melynek során majd Járási Hivatalok állnak fel, melyek a Megyei Hivatalok kinyújtott karmai lesznek a hálás állampolgár felé, és melyek dolgozói majd a rendszeres szociális segélyt fogják fizetni Erzsébet utalványban tegnapi kollegáiknak, akiket a települések Polgármesteri Hivatalaitól majd az utcára tesznek.
Hogy ki hatalmazta fel a Mi Büszkeségünket az önkormányzati rendszer szétverésére, azt már ne is firtassuk, ellenben örüljön mindenki, hogy holnaptól nem kell a férfiaknak tojást tojni, a libáknak meg repülés közben libabébiket potyogtatni, mert a Vezér elfelejtette bevenni az esedékes agytápot.
Mindenesetre a mire lehullanak a levelek a kuka aljára, addigra eldől, lesz-e IMF hitel vagy helyette össznépi szívás lesz, és senki ne reménykedjen, itt nem a marihuána kerül majd szóba…
Reményeink igazán vérmesek lehetnek, hiszen a kormány mindent megtesz a siker érdekében, legutóbb például Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára egy vállrándítással ismerte be, hogy maga az állam szervezi az árkartellt, ami természetesen teljességgel ellentétes az Uniós szabályokkal, de vállalt kötelezettségeinkkel is.
Ahogy itt áll népünk mentében - az Unióból, azért elszorul kicsit az ember szíve: hányan vártuk azt, hogy tagjai lehessünk egy egyesült Európának, hányan gondoltuk úgy, hogy belépésünkkel kapu nyílt a világra, hogy a gyermekeink és unokáink már nem lesznek bezárva gőgünk és indulataink, nagyképűségünk és permanens világfájdalmunk falai közé – hát tévedtünk.
Még két év van hátra a választásokig, de ez is egyre kevesebb reményt ad, hiszen lassan a magyar választásokon az vehet csak részt, aki regisztrál, és a regisztráció úgy kezdődik, hogy fel kell mutatni a Fidesz tagkönyvet, letolt gatyával igazolni a kifogástalan pedigrét, majd a katonás hátraarc előtt "hajrá Orbán" kiáltással kell bizonyítani, hogy a delikvens érdemes a választójogra!
És ha még regisztrálna is az épeszű polgár…
Már most bejelentkezett a Fidesznél a Jobbik, a szocialisták szétverésének szép eszméjétől vezérelve.
Most ugyan nem lesz válasz, de a választások előtt ki fog derülni, hogy a Jobbik egy alkotmányosan működő radikális, európai jobboldali párt, köztudottan filoszemita és cigánybarát, szabad koalíciós vegyértékekkel.
Erről még egyelőre nem ír Viktor, erről majd a Kurucinfónak fog alkalmas időben nyilatkozni.
Mert nyilatkozni is szeret, és most is kihasználta a lehetőséget, mikor nyilatkozott a policity.hu portálnak.
Azt nyilatkozta, hogy néhány év alatt úgy alakítaná át a felsőoktatás rendszerét, hogy abban minden diák maga tudja állni a tanulási költségét. Hozzáfűzte, hogy a tandíjat ellenzi.
Ez a klasszikus Karinthy féle „Két macska vagyok és játszom egymással” című mű Orbán féle verziója, - lehet, mégis fent kellett volna tartani még darabideig a töltőn?
Szóval, ideje lenne a demokratikus ellenzék vezetőinek összekapniuk magukat, mert az elme betegségei el szoktak hatalmasodni, és az isten irgalmazzon Magyarországnak, ha az ellenzék az Orbán-probléma megoldását a természettől várja.
Azért valaki a környezetéből az asztalára tehetné az újságot, mely arról tudósít, hogy kiderült: Kadhafit meglincselése előtt többször is megerőszakolták – hát kell ez neki?
Arról nem szólva: mit szólnának Vonáék?

:O)))

1 megjegyzés:

éva írta...

Fidesz-magyarán a "megvédés" az lenyúlás, szétverés. Legalább őszinték. Már szó sincs "teremtésről", csakis rombolásról.
A felsőoktatás átalakítása pedig akként fog történni, hogy teljesen megszüntetik az államilag támogatott helyeket. Amelyik diák tudja fedezni a tanulását - az tanulhat, a többiek meg mehetnek... mondjuk Ausztriába, azok a hülyék ugyanis ingyen tanítanak boldog-boldogtalant. Meg is lehet nézni, ahogy távolodnak tőlünk a hanyatló nyugat felé. Egy ideig.
Mert aztán Egyeske csak kénytelen lesz lezárni a határokat, és csak a kipróbált elvtársak mehetnek pártjavaslatra hivatalos kiküldetésbe.
Ehhez a szép jövőhöz meg úgy kell a jobbik támogatása, mint egy falat kenyér.
Valami genetikai defektje mégiscsak lehet a magyarnak, amiért ezt szó nélkül tűri, és csak a levelek hullanak halkan a kuka fenekére!
Mert egyébként a félázsiai jelző az szédelgő feldicsérés. Ázsia az oktatásra igenis sokat költ, mert ott nem hülyék élnek.