2012. augusztus 15., szerda

ÖZVEGYEK ÉS KANCÁK


Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt kezdeményezi, hogy járjon kiemelt juttatás az elhunyt kormányfő özvegyének.
Lázát képviselőként pénteken nyújtotta be erről szóló törvényjavaslatát az Országgyűlésnek – esetleg tud valamiféle állapotrosszabbodásról?
Nagy lehet a baj, úgy látszik, nem veszi fel a töltést az a fránya akkumulátor, habár az is lehet, hogy csak a szokásos Fideszes elővigyázatossági intézkedések egyikéről van szó, merthogy a mi Vezérünk takarékos és családcentrikus, gondoskodik az övéiről, gazdagon.
Majd amikor egyszer nyugodtabbak lesznek errefelé a társadalmi viszonyok, remek nagydoktori disszertációk témája lehet e kor, például meg lehet majd írni a „Nepotozmus az Orbáni falanszterben” című munkát, vagy „A maghasadás és a tudathasadás konfliktusa Paks bővítésének történetében” című esszét.
Mondják, jelenleg ez a rendelkezés egyedül Antall József özvegyét érinti, - én lennék az utolsó, aki elirigyelné tőle azt, hogy a miniszterelnöki fizetés számítson az özvegyi ellátás alapjának.
Szégyen lenne, ha az állam volt vezetőinek özvegyei nyomorognának, magunkat becsüljük meg, ha őket hozzuk megfelelő anyagi helyzetbe.
Természetesen óvatossági intézkedésekre azért szükség van, így aztán a visszamenőleges érvényesség ettől kezdve ki is fújt, csak a hivatali tevékenysége közben elhunyt miniszterelnökökre terjed ki a gondoskodás, illetve Lázár János most az indokolatlan megkülönböztetés elkerülése érdekében a szabály alkalmazását kiterjesztené arra az esetre, ha a hivatalban lévő köztársasági elnök veszti életét.
Az Úr tartsa őket örökké, lehetőleg olyan körülmények között, mint ők tartják népüket.
Azért szeretem többek között Orbánt, mert olyan körültekintő.
A korábbi szocialista kormányfők bátran felfordulhatnak, özvegyük meg csak irigykedjen bátran a hivatalukban elhunyt kormányfők özvegyeire, merthogy abban senkinek ne legyen kétsége, hogy a Vezér a Nándorfehérvári teremből tervezi lábbal előre távozni a hatalomból.
Mit tegyünk, megszerette és egyre jobban szereti, hiszen olyan jó dolog adni valamit a népnek, mégha csak hárommilliárdot emlékpark építésére Ópusztaszeren, kicsit többet Debrecenben stadionra, hogy aztán az alcsúti futball-szentélyről ne is beszéljünk, merthogy az magánadakozásból épül majd fel.
Az Orbán barátságát őrizni kívánó oligarchák fogják felajánlani cégadójuk egy tekintélyes hányadát erre a célra, így konvertálódik az állami pénz magánadománnyá, nanehogy már valamelyik ferenczikrisztina már megint akadékoskodni kezdjen!
Közben meg lehet röhigcsélni azon, aki anno papként keresztelgette a Vezér leszármazottját, mert annak meg megmutattuk ugye, hogy a papot vagy nem Isten nevezi ki, vagy azt, hogy a Vezér maga az Isten…
Igen, Iványi Gábor tiszteletesről van szó, aki a minap aggódott, mert ezidáig még nem tisztázódott pontosan, hogy miután a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségből egyesületet csináltak Orbánék, megkaphatják-e az állami támogatást a Közösség iskolái.
Háromezer – többségükben halmozottan hátrányos helyzetű - gyerek tanul az iskoláikban, ha utcára teszik őket, a tiszteletes főnöke tudja csak, hogy mi lesz a sorsuk, bizonyára a rózsadombi elitiskolák nemigen fognak kapkodni a sok kis purdé után.
Tipikus Fidesz mentalitás, nem elég az, hogy valakit személyében megpróbálunk megalázni, még egy kicsit csuklóztatjuk is, hadd törje magát, hadd tipródjon – no, nem a saját érdekében, a háromezer purdé ügyében, aztán majd, ha már valóban rendesen beletettük az ideget, akkor megüzenjük, amit a liba mondott a róka szájában: nem kell beszarni, meg lesz az a szerződés kötve.
Habár még nincs kivel, hiszen egyház már nincs, egyesület meg még nincs, és még örülhetnek is, mert ennyi erővel kötelezhették volna futball-klub alapítására is a prófétai kinézetű ősemtudja kit, merthogy már nem vezetője nemegyházának és még nem elnöke jogilag nemlétező egyesületének.
Tréfás fiúk ezek a Fideszes gyerekek, pontosan olyanok, mint fociöltözőkben szocializálódott és dörgő atyai pofonokkal győztessé nevelt Vezérünk.
Amikor Köztársasági Elnök Úr Dávid Ibolya borotválkozótükréről mondott vidámakat, akkor nemigen hördült fel a finnyás jobboldali úri közönség – vélhetőleg most sem veri ki a biztosítékot, hogy Nyírbátorban Tóth Imre fideszes önkormányzati képviselő "lekancázta" Balla Jánosnét, Nyírbátor polgármesterét. 
Balla Jánosné – mint a nevéből is kitűnik – nőből van, emellett korából adódóan akár anyja is lehetne ennek a tahónak.
Persze ha az anyja lett volna a polgármester asszony, akkor valószínűleg sokkal jobb modora lenne.
Ez a bunkó azt hiszi, hogy ezt is megengedheti magának, holott dehogy.
Csak remélni merem, hogy csinos feleségének több esze van nála, és a két szép gyerekből, akit ennek az idiótának szült, nem nevel ekkora tahót.
Kíváncsi lennék, hogy mit szólna ez a kiiskoláztatott bugris, ha az ő feleségére mondaná valaki, hogy kanca.
És ha abban a hitben lenne, hogy az ilyen dumák hallatán majd csődörnek nézik, hát téved.
Szóval zajlik a közélet, megfenyegette népét a Vezér, hogy huszadikán feltöltve visszajön, ezeknek az osztrák töltőknek azért nincsen párjuk.
Epedve várjuk…

:O)))

3 megjegyzés:

éva írta...

Pupu ritkán tévedsz, de most ez a helyzet. Még hogy a Nándorfehérvári teremből?! A királyi várból de legalább a Sándor palotából! Mert arra előre lehetett számítani, hogy Orbán bemenekül a köztársasági elnöki pozícióba választás előtt. És lehet, hogy nem a saját, hanem Áder vesztét érzi, ha nem lenne elég készséges az "önkéntes" lemondásnál.
Iványinak meg tessék megtérni a katolikus egyház kebelére, rögtön lesz habzsi-dőzsi. Nem csak a politikában érvényesül az "egy a tábor, egy a zászló". Nálunk vallásszabadság van: szabad katolikusnak lenni!

pumukli írta...

Mondjuk, az érdekes lesz, ahogy Ádert kicsinálják, hogy helyet adjon Orbánnak. Mert Palyát, azt sikerült botrányosan kinyírni. Hogy Ádernek mi lesz a gyenge pontja, még nem lehet tudni. De biztosan lesz. Meg persze még az is bizonytalan, hogy Áder mennyire fog ragaszkodni a poziciójához, mert, hogy azért ő is tud egy-smást Vezérünkről. A lejáratása nagyon is kétélű fegyver. De most nagyon rosszul állnak a dolgok a gazdaságot illetően és nem is várható egyelőre jobb. Tehát elő kell készíteni a menekülési útvonalat. Lesznek itt még érdekes dolgok.

stirlitz írta...

A borotválkozó tükrös a kövér volt.