2012. augusztus 5., vasárnap

JOGALKALMAZÁS

A "cigánybűnözés" ellen hirdetett tüntetést Devecseren ma délután a Jobbik. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője közleményében tegnap azt írta: "Amennyiben a korrupcióval átszőtt rendőrség nem képes a tisztességes magyar állampolgárokat megvédeni az együttélési normákat betartani képtelen cigánybűnözőktől, úgy valljuk, jogukban áll vagyonuk és életük megvédése érdekében segítséget kérniük és kapniuk polgártársaiktól."
Hát lehet, hogy úgy vallják, de jelenleg még nincs úgy, mivelhogy egyelőre azért még a rendőrségnek illene fenntartani a rendet, és nem kellene talán a közpénzek zavaros felhasználásával és vezetőinek fajelméleti konfliktusaival terhelt, állandóan a törvényesség és törvénytelenség határmezsgyéjén billegő Jobbiknak átvennie ezt a feladatot.
Ezres tömeget mozgósítottak ezen a szép nyári napon, jöttek a motorosok, jöttek a talpasok, a Jobbik országgyűlési képviselői, a sehol be nem jegyzett jobboldali erőszakoskodók, mint a Betyársereg, meg jöttek a szokásos ostoba fajgyűlölők, vonulásztak egyet, lengették a Jobbik zászlait, bőgették a motorokat, óbégatták ostoba jelszavaikat – szóval csinálták a fesztivált a „cigánybűnözés” ellen.
A tisztességes magyar állampolgárokat most éppen azért kellett megvédeni, mert két család – mely közül az egyik éppenséggel cigány volt - parkolási vitába keveredett, mely a tettlegességig fajult és melynek részletei tisztázatlanok.
Még csak nem is libalopás, ahol lehet könnyes szemmel emlegetni szegény kifosztott Mari nénit, hanem egy hétköznapi vita, egy a hasonló ügyek ezrei közül, a tetejében tisztázatlan,mert senki arra illetékes még nem vizsgálta ki.
De hát minek is tisztázni itt akármit is, mikor a magyarok, akik semmivel sem magyarabbak, mint a magyar cigányok, legfeljebb a vérvonal zavarosabb talán - elmondták a tutit, és ez éppen elég volt arra, hogy bérletet váltsanak a védelemre, mely ügyben a Jobbik vélte magát illetékesnek.
Parkolási vita millió van mindenfelé – ez egy félázsiai ország, mint tudjuk, itt szó sem lehet sem türelemről, sem kultúráról, ilyesminek mindenki részese lehet egy pillanat alatt.
Magam is belekeveredtem ilyesmibe, mikor egyszer, nagyon régen, véletlenül Rátonyi Hajnalka művésznő garázsajtaja elé parkoltam, és a feldúlt művésznő tettleg bántalmazott, sőt, meg is karmolt. Ez utóbbit azért tette, mert mikor ott hadonászott és verte a mellem, nem átallottam elröhögni magam!
Sajnos, akkor még nem állt rendelkezésemre a Jobbik, mert részben el voltak foglalva az óvodában, idősebbjeik számára meg éppen párttaggyűlés volt, így védelem nélkül maradtam, aztán valahogy megoldottam a konfliktust, mert a művésznő belátta, hogy tettlegfenyítésem és a kocsi odébbvitele egyazon időpontban nem hajtható végre…
Mindenesetre ma már nem hagynám magam, felhívnám azt a Jobbikos vezért, akiről még nem derültek ki a cigány ősei, és azonnali védelmet kérnék a khm… legalábbis bizonytalan származású művésznő ellen - Piréz, ne báncsd a magyart!
No, de ne merüljünk el itt a fantáziálgatásban, hanem nézzük a konkrét esetet.
Azt hiszem, hogy a rendőrség még alá is játszik ennek a csürhének, mert az még csak rendben is van, hogy ők azt gondolják, hogy világgá kell kiáltaniuk bánatukat a rendezetlen magyarországi etnikai helyzet okán.
Mégiscsak micsoda dolog, hogy a társadalom horizontálisan van megosztva cigányokra és magyarokra, nem pedig vertikálisan – föld felett a magyarok, föld alatt a cigányok, a zsidók meg a Vörös-tengerben, -  ez az ő ügyük.
Az viszont a Rendőrség ügye kellene legyen, hogy egy tüntetés engedélyezése és lebonyolítása során folyamatosan figyelemmel kísérje, hogy az összhangban van-e a hatályos törvényekkel, melyek között véletlen még bennmaradt egynémely passzus az etnikai gyűlölet szítása ellen.
Arról aztán nem is beszélve, hogy egy ezres, felhergelt tömeget nem illene ráengedni egy olyan család lakhelyére, mely éppen egy adott etnikum tagja, mert ezzel ők maguk teremtik meg a feltételeit a törvénytisztelő magyar állampolgárok garázdaságának, a félelemkeltésnek, a megbotránkozásnak, merthogy ahhoz nem kell még tettlegesség sem, elég, ha a ház előtt óbégat ezer ember.
A Rendőrségnek az első cigányellenes jelszavak után fel kellett volna hívni a tüntetés szervezőinek figyelmét a jogszabályok betartására, a második után pedig haza kellett volna küldeni ezt az egész bagázst, a szervezőket pedig buzgón megbírságolni.
Mégis nevetséges, hogy a József Attila szobornál tartott tüntetésről elő tudták állítani azokat, akik vörös csillagot viseltek a ruházatukon, innen meg senkit nem állítottak elő, pedig itt szóban és tettekben egy virtigli náci rendezvényt tettek törvényessé, világ csúfjára.
Nem ez az ezer idióta a kérdés itt, közöttük akadhatnak unatkozó, céltalan, elfoglaltságot nélkülöző emberek is, nem náci ez mind, de ha hagyjuk vezetőiket kibontakozni, akkor előbb-utóbb még azt hiszik, hogy igazuk van és felbátorodnak.
Ma pofáznak, holnap ütnek, holnapután gyilkolnak, mert ugyan már tegnapelőtt is gyilkoltak, de a társadalom egy része még mindig nem látja, hogy a tegnapelőtt gyilkosai és a mai tüntetők, a Jobbik parlamenti képviselői és a Betyársereg robbantásokat tervező bohócjelmezes terroristái között ott az ideológiai kapocs, ott az eszme, mely ugyan avas és kártékony, de ennek a félázsiai bagázsnak megteszi, van miért szépséges gyilkolgatásokat tervezgetni…
A rendőrség meg cinikusan falaz nekik.
Nem a kisrendőr - habár a Rendőrség is egyre fertőzöttebb a szélsőjobbos eszmékkel - a rendőr ma még azt teszi, amire utasítják, hanem a belügyi és rendőrségi vezetés, amely arra utasítja a rendőrt, hogy azok törvényellenes randalírozását tűrje, akik még ezen a rendezvényen is – most kivételesen csak a szónoklataikban, képletesen - arculköpték őket.
Nagy szükség lenne arra, hogy egységes és ép ésszel nyomonkövethető legyen a rendőrségi, ügyészségi, bíróság és büntetésvégrehajtási gyakorlat, ehhez pedig az kellene, hogy az állam ne akarja az etnikai kártyát kijátszani, ha szorul a hurok a tehetségtelen és kártékony kormányzás miatt.
Ha ez így folytatódik nagy baj lesz itt - vér fog folyni.
Nem csak cigányok vére.
Jobb lenne idejében megelőzni a bajt.

:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezeket a jobbikosokat már rég börtönbe kellett volna zárni! Nincs joguk másokat megfélemlíteni! Semmivel sem jobbak, mint a bűnözők!

csbandi írta...

Tudod valaki fenyegetett egyszer gondol 1-et, és egy ilyen csoportban felrobbant néhány kiló plasztikot!
Aztán már kiderül, hogy nem érdemes sehová félelmet vinni, mert egyszer csak visszajön!