2012. augusztus 28., kedd

ZSÁK, MEG A FOLTJA


Egymásra találtak.
De hiszen ez majdnem törvényszerű is, hasonló a hasonlónak örül, így aztán a Vezér is megtalálta a maga számára a legmegfelelőbbet, aki ugyanolyan, mint ő csak egy léptékkel lejjebb.
Aki úgy vigyáz rá, hogy mindenkinek tudnia kelljen: Itt megy a Mi Kincsünk, értéke felbecsülhetetlen, láthatjátok saját szemetekkel, hiszen ott áll mögötte a testőr, aki csak értékes személyek mögött szokott állni, hát ebből is tudhatod Untermensch, hogy ki vagyok én!
Kivagyok…
Nevezetesen pofázni nagyon tud, míg az eredményesség az ugye nagyban függ a zord és kegyetlen külvilágtól, meglehetősen esetleges és inkább csak propagandaszinten létezik.
A dandártábornok bukott, mit hajdan Rottenbiller, 
Úgy járt, mint a liba, amelyik gyanútlanul sóért kopogtat be szomszédjához, a rókához.
A dandártábornok megszegte szakmája szabályait és mozisztár akart lenni, - főnöke mellényzsebéből kikukucskálva a médiát etette saját nagyságának méltatásával.
Pedig jobban járt volna, ha szép csendesen meghúzódik és másokra hagyja rohambrigádja magasztalását, de ő nem bírt magával és kihívta a sorsot.
A büntetés gyors volt, majdnem olyan gyors, mint amilyen az általa irányított szervezet, a média és a bloggerek pillanatokon belül szedték ízekre a nyilatkozatát, mellyel önmagát tette nevetségessé.
A dandártábornokról ugyanis kiderült, hogy hazudott - nem kicsit, nagyot, hogy a klasszikus szavaival éljek - a szíriai túszdráma kapcsán.
Melyről kiderült, hogy nem dráma, az elfogottak nem túszok, hiszen szabadon engedésük fejében senki az égvilágon semmit sem kért, az óramű pontosságú túsz-szabadítási akció abban állt, hogy aki kinyitotta a cellájukat (?) és kezükbe nyomta annak kulcsát, az ránézett az órájára és figyelmeztette őket, hogy ha sietnek, még nyitva van a sarki gyorsétterem.
A dandártábornok fényezte magát, de úgy járt, mint a háziasszony a rézküszöbbel – annyi Sidolt öntött magára egyszerre, hogy az rászáradt.
Most aztán dörzsölgetheti magáról a trutyit, sehogy nem akar fényesebb lenni a helyzet, de az ő reputációja sem.
Pedig már mindent kitaláltak, helyettese nyilatkozott, hogy micsoda bonyolult tárgyalások vezettek a foglyok kiszabadításához, hogy vasárnap déli óráktól már a Terrorelhárítási Központ (TEK) kizárólagos felügyelete alatt van a Szíriában augusztus 13-án elrabolt három magyar állampolgár, aztán, hogy hazahozták őket, majd a tudósításokon mutatták a TEK emberét, amint vigyáz a három turistára, amint beszállnak a TEK kocsijába.
Éppenhogy csak nem hasaltak az út két szélén a dandártábornok rettenthetetlen harcosai, felkészülten várva, hogy Asszad szíriai elnök vagy a fenetudja ki hasoncsúszva megközelítse és megsemmisítse a damaszkuszi városnézőket, mert mi megvédjük a magyarembert!
Mi egyetlen magyar állampolgárért is a térségbe vezényeljük a Hapci repülőgép-hordozót, a Hófehérke romboló kíséretében.
A történet egyébként ezer sebből vérzik, átlagos felkészültségű állampolgár úgy is szemléli, mintha a Jóban-rosszban egyik epizódja lenne, de mit keres ebben a történetben a TEK és legfőképpen mit keres itt a dandártábornok?
Tulajdonképpen minden megmozdulása kárt okoz a magyar államnak, az általa vezetett szervezetnek, mely mégiscsak egy komoly szervezet illene, hogy legyen, erre kiderül, hogy a tradicionális magyar operettet mostanság a TEK színpadán játsszák, - van benne a dandártábornok belépője, a Vezér és a dandártábornok duettje és a finálé, a nézősereg meg mosolyogva tapsolja a délceg bonvivánt, a mi XXI. századi Bóni grófunkat.
Már csak a Fidesz szóvivője hiányzik, vele meglenne Gabika grófnő is - mecsoda kár, hogy most el van foglalva a nyugdíjak megkurtításának cáfolatával, annyi nektek nyuggerek!
Nehéz a helyzet, ezt nem vitatom, hiszen a gázóraszerelőkkel szájkaratét folytató, majd két nap múlva a TEK kommandósai által földretepert szerencsétlen elleni küzdelem idegmunkája sokat kivehetett a dandártábornokból.
Így következhetett be ez a mostani kirívóan szerencsétlen helyzet, mikor egyet kell értenem a Jobbikkal, nyilaséknak igazuk van ugyanis abban, hogy egy rendőrnek sem egyenruhában, sem gatyában nem dolga, hogy minősítsen egy parlamenti pártot, mint tette ezt a dandártábornok, miközben Egyeskét öntestével oltalmazta, Kőszegen.
Mint ahogy a büdösbunkóság minősített esetének tartom azt is, hogy a TEK munkáját bíráló politikusokat is minősítgeti és vindikálja magának azt a jogot, hogy kijelenthesse, hogy nem érdekli a véleményük, melyet mellesleg nem is neki szántak egyébként, hiszen ő politikailag egy senki, ő az állam kutyája – megengedem, pitbullja – de a politikusnak nem ő a vitapartnere, hanem a másik politikus.
Nem veszélytelen ez a mentalitás, hiszen ugyanolyan szociopata személyiségjegyeket mutat, mint főnöke, ugyanolyan küldetéstudatos és szerepzavaros, mint a Vezér, meglehet, egyelőre talán még nem lop gátlástalanul, megelégszik azzal, amit a húsosfazékból rá jut.
Kedves antipatikus személyiségjegyekre enged következtetni az is, ahogy elődeiről a nyilvánosságnak nyilatkozik, ez is olyan viktoriánus dolog: amit ők csináltak az mind rossz, én meg vagyok a gőzmozdony!
Ilyen emberre nem lenne szabad rábízni az ország biztonságát, az ilyen ember nem nőtt fel a feladathoz, megmaradt kisalnizva is annak, ami: egy törekvő és önmagát sem kímélő végrehajtónak, elsőosztályú kommandósnak, esetleg testőrnek, habár ahhoz intelligencia, a feladat iránti végtelen alázat és önkontroll kell.
A dandártábornokkal elszaladt a ló, hibát hibára halmoz, miközben lehet, hogy emberei kiképzését remekül szervezi és irányítja.
De nem az ő dolga, hogy politikailag értékelje, hogy a Jobbik vagy a jobboldal rohamcsapatai mekkora veszélyt jelentenek a demokratikus államrendre, különösen nem akkor, amikor éppen hülyét csináltak belőle is veszélytelenék, minek következtében a rendőrségen – és igen, rajta röhög az ország, merthát lássuk be: van abban valami vicces, ahogy a Csorda elbújócskázgatott a hős túsz-szabadítókkal, akiktől egyébként felrobbanthatták volna akár az Országházat is.
A dandártábornoknak még sokat kell tanulnia.
Vegyük úgy, hogy ez egy jó lecke volt számára, és reménykedjünk, hogy még elég fiatal ahhoz, hogy tanulni tudjon belőle.
Meg kellene tanulnia például, hogy ő nem a Vezér csicskása, nem egy (golyóálló) bugyivillantó celeb, hanem az ország biztonságáért felelős egység parancsnoka, egy rendőrtábornok, akitől nem vár senki bulvárszereplést, hazudozást, önfényezést, csak tisztességes, felkészült, hatékony és eredményes rendőri munkát a saját posztján, a Rendőrség kötelékében.
Ő nem a „Leibstandarte Orbán Viktor” vezetője, ezt jó, ha megjegyzi, mert ha ezt a szerepfelfogást vallja, annak nagyon csúnya vége is lehet, tudnának erről sokat mesélni a budapesti fák.
Egyébként, ha azt teszi, ami a dolga, akkor kívánjunk sok sikert a munkájához.

:O)))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ajajaj.Mecsoda problémák!

Névtelen írta...

Rajzfilmekben láttam ezt a kőfejű, odasúgdosó robotembert.

kogito írta...

Egy régi rendőrtábornok barátom mesélte, hogy ez a TEK-vezér 2000-ben rendőr-hadnagy volt és egy akció során agyonlőtte véletlenül a bajtársát. E miatt leszerelték. Rögtön át is állt zorbán szolgálatába testőrként. S íme láss csodát! Hadnagyból rögvest dandártábornokká avanzsált! Szép karrier. Hiába, a seggnyalás a legkifizetődőbb ma hazánkban. Pintér Sanyáról meg elég bibliográfiát lehet olvasni. Szép kis bagázs vezeti (?) ezt az országot, nem mondom.

Névtelen írta...

Bizony névtelen nagy probléma az a 3 bűnöző meg a többi.Neked is csak még nem veszed észre.A végén te leszel a legjobban felháborodva ellenük,jobban mint akik mindig is tudták.Oszi.

Varga Éva írta...

Én kattintottam a nemtetszikre.
Meg is indoklom:
Nem szabadna ilyen megengedőnek lenni a maffia hivatalos, felfegyverzett magánhadseregének a fejével.
Ez az ember buta, önelégült, képzetlen(!!!) és pont ezek miatt veszélyes.(Viszont pont ezek miatt válhatott Orbán alatt azzá, amivé)
Aki látta az ominózus sajtótájékoztatón - talpig beöltözve, mint aki most jött a frontról -, illetve hallotta tegnap Olgánál, annak nincsen kétsége ezen tulajdonságairól.
Én konkrétan nem akarom, nem szeretném, hogy a felcsúti maffiafőnöknek felesküdött idióta (hatelemis?) izomagy egy ilyen jellegű szervezetet irányítson, a pénzemből a hobbiját fejlesztgesse - akkor járjon maszekban paintball-ozni -, azt viszont igen, hogy minden létező médium tegye nevetség és gúny tárgyává lehetőleg minden alkalommal, mikor elkezd bármiről bármit mondani.
Nem akarok immunis lenni az emberi bunkóság egyre több jele iránt, és nem akarom, hogy ez az idétlen hülyegyerek bármit is megússzon később, mikor visszakerül oda, ahova szellemi képességei után való: gyalogos rendőrnek, forgalmat iránxyítani.
Sajnálom, PuPu, talán ez az első eset, hogy nem értek egyet veled mindenben.
:-(

Névtelen írta...

Szerintem ez az ember "Sztívün Szegálnak" képzeli magát, és azt hiszi, ő is olyan rettenthetetlen hős. Ez egyébként teljesen normális - tíz éves korig.
Az a felháborító,hogy megnyomorított hazánkat Orbán arra kényszeríti, hogy súlyos milliárdokat költsön erre a röhejes gittegyletre. Nem számít, hogy a rokkantnyugdíjasoktól vette-e el a rávalót, vagy a gyógyszert szedő kiszolgáltatott millióktól.Pont olyan erkölcstelenül és elvetemülten, mint a Nottinghami seriff, ha már filmes párhuzamokat keresünk.Sajnos nem ez az egyetlen pénznyelő. Mindent lajstromba kell venni, és a Fidesz bagázs FELELNI fog.

tiboru írta...

@kogito,

a "régi rendőrtábornok barátod" (már ha létezik) hülyeségeket beszél. Hogy nem mondjam: hazudik.

Csak a legnagyobb torzításokat tenném helyre: nem lőtt agyon senkit, hanem egy elfogás alkalmával (egy totál bedrogozott faszit kellett ártalmatlanná tenniük) a dulakodásban elsült a géppisztolya és lábon lőtte az egyik kollégáját, aki (szerencsére) nemcsak túlélte a lövést, de gyakorlatilag maradandó nélkül gyógyult. Az eset amúgy 2002-ben történt, nem 2000-ben.

És nem az eset miatt szerelték le, hanem két évvel később ő szerelt le. Mondom: két évvel később, miután a bíróság vétlennek és ártatlannak találta. Mondom: vétlennek és ártatlannak. És nem Fidesz-bíróság volt ám, hanem még független.

Innen is üdvözlöm a "rendőrtábornok" barátodat. Több Cavinton kéne szednie.

éva írta...

tiboru
Tehát lőtt és talált, az pedig isteni szerencse, hogy nem szíven, gerincen vagy tarkón...
Én azért kommandósként nem igazán nyugodtan indulnék bevetésre egy ilyen parancsnokkal! Akinek viszket az ujja a kibiztosított fegyveren, és nem tudja kontrollálni amit csinál.
Verbálisan sem, ahogy a Pupu által is felhozott példa mutatja. Ez a mikrofonba suttogás is felért egy nem célzott lövéssel, csak most éppen - a változatosság kedvéért - magát lőtte "lábon" virtuálisan.

kogito írta...

Tisztelt "tiboru"!
Köszönöm a helyreigazítást. Annál is inkább, mert a nagyon is létező ezredes úr valós személy. Hozzátette ugyan, hogy közvetlenül nem volt részese, tanúja, vizsgálója az esetnek, úgy hallotta másik kollégájától.
S mint tudjuk, a hírek, ha több személyen keresztül jutnak el valakihez, már nem ugyanaz a hír. Remélem elnézed nekem, én csak közreadtam s így legalább (remélem!) pontosan írtad le az esetet? Azt is mondta még, hogy Hajdú a megboldogult FRE-nél volt zászlós.
Üdvözlettel: kogito