2013. május 24., péntek

A NYULAK SZIGETE


Nyulak szigetének is hívták, meg Palatinus-szigetnek, ma Margitsziget a neve, és momentán még a XIII. kerület része.
Ez persze nem akadálya annak, hogy egész Magyarország használhassa, hogy minden magyar magáénak érezhesse, de most kiderült, hogy vannak magyarok, akik még magukabbénak akarják érezni.
Nagyon úgy tűnik, a Margitsziget is meg lesz mentve.
Merthogy ez a megmentés remekül bejött már akkor is, amikor a nyugdíj-megtakarításokat lopta el egy laza mozdulattal a hatalom, aggodalmas pofával, rengeteg hazudozás közepette.
Ha abból sem lett baj, amikor milliókat saját zsebükön keresztül személyesen is érintett a lopás, akkor ebből sem lesz, rikkantotta a vezér és füttyentett kedvenc Répássyjának, aki azonnal hozzá is látott a kivitelezéshez.
Rengeteg érv szólt a dolog mellett, például egynek mindjárt az, hogy a rohattkomcsi Angyalföldnek volt pofája szocialista többségű önkormányzatot választani, de még a polgármester is szocialista, meg aztán ott van még az örök izgága Szanyi is - hát ki érdemelné meg jobban a vagyonelkobzást, mint ezek?
És ez még csak az első lépés, mert a Vezér tervezi, hogy a szocialista polgármestert ritkaságértéke miatt védett állatfajjá nyilvánítja és rács mögé csukva mutogatja a Margitszigeti Vadasparkban, de az is lehet, hogy Baracskán.
Rengeteg egyéb undorító tulajdonsága mellett ugyanis a Vezér magáénak tudhatja a telhetetlenség és mohóság fertelmes bűnét, melyet még talán maga Tömjén Zsolt is elítélne valláserkölcsi alapon, ha nem tartana attól, hogy megint megpiszkálják kicsit magas tudományos értékkel bíró szakdolgozata és a copypaste összefüggéseit.
Valaki egyszer mondta, hogy Orbán olyan, mint a mesebeli kisgömböc, csak végre jönne már egy kiskondás a nyitott bugylibicskájával,  még mielőtt értünk jönnének az egri aggbakfisok... 
Mindenesetre a Hibbant most elérkezettnek látta az időt, hogy totális államocskája totális háborújában újabb, ezúttal belföldi frontot nyisson, hiszen az elképzelhetetlen, hogy ne ölje meg ellenségeit, ha módja van rá.
Ha meg nincs módja, teremteni kell rá módot, a seggnyaláson kívül erre való Répássy, aki máris benyújtotta a szokásos sunyi törvényjavaslatot, melyben száz egyéb ügy közé keverten akár el is csúszhatott volna a jópofa ötlet, Budapest közigazgatási határainak átrajzolása, minimálisan is két törvény felülírása és a Margitsziget Tarlós kezére adása.
Nem mondom, van benne okosság, remek terep mindenféle szebbnél-jobb fejlesztésekre, és még lakosság sincs, akivel vívni kellene, talán, ha egy állandó lakosa van a szigetnek, de arról majd az ÁNTSZ megállapítja, hogy beri-beriben szenved, emellett az ebola vírusgazdája, és máris jöhetnek a szkafanderbe öltözött egészségügyiek, hogy kijelölt kényszerlakhelyére, Csenyétére költöztessék.
Ha van macskája, akkor azt is.
A Margitsziget Budapest gyöngyszeme, a terület igazgatásával soha semmiféle baj nem volt, ami a kerület feladata volt, azt mindig tisztességgel elvégezte.
Ha az állam annyira aggódott a szigetért, akkor nyugodtan fejleszthetett volna, Angyalföld soha, semmiféle kifogást sem támasztott az ellen, hogy szebb vagy élvezhetőbb legyen a terület.
De persze az azért várható lenne tőlük, hogy ha valamelyik ingatlanfejlesztőnk belecsapna a szappanhabba és húszemeletes szállodát akarna építeni a szigeten, akkor akadékoskodna – jobb az ilyet megelőzni.
Meghát, ugye azok a fránya tulajdonviszonyok is nehezebben toligálhatók ide-oda, ha belelát az ellenfél a szándékokba és a kártyákba.
Az is várható, hogy lesz olyan panzió, melynek csak egyetlen család lesz a lakója, természetesen a tulajdon egy társaságé lesz, melynek – láss csodát - az adott család, vagy valamelyik strómanja lesz a tulajdonosa.
A földet sem adja el senki, elég azt egyelőre kilencven évre bérbe adni, aztán majd a következő lépés az elővásárlási jog lesz, és úgy harminc év múltán ki fog derülni, hogy a területek ebben a formában fenntarthatatlanok, és jöhet a privatizáció.
Érdekes módon nem Angyalföld vagy Budapest rozsdaövezeteit akarja magáévá tenni Orbán, hanem a családi ékszerek közül a koronagyémántot, aztán, ha ezt már letolta a nép torkán, jöhetnek még más területek is, addigra már lesz precedens.
A kerületben szállóigeként jár körbe egy idézet.
Az Egri csillagokban mondja Dobó várkapitány:
„Ha Eger elesik, nem állhat meg se Miskolc, se Kassa!
Az apró várakat lerázza a török, mint a diót.
Nincs többé ellenállás.
És akkor Magyarországot beírhatja a történelem a halottak könyvébe.”
Hát igen, ha a Margitszigettel ezt megtehetik, akkor holnapután hozzácsaphatják Felcsúthoz Budapestet, elrendelhetik, hogy az országban az ipari parkok a Gazdátlan Udvari Létesítmények Alcsúti Gondnokságához (GULAG) tartozzanak, és oda fizessék az adójukat.
Én is csak azt tudom mondani, mint amit Deutsch Tompikának mondott a taxisofőr a kedves Mama megfigyelése alkalmából: Ezektől minden kitelik!
A Margitsziget ügye nem a XIII. kerület ügye, hanem az egész országé, melyben éppen az önkormányzatiság és a demokrácia romjainak eltakarítása folyik.
Nagy kár, hogy már megint úgy tűnik, hogy nem értik meg ezt az emberek, vélhetőleg azt mondják, hogy kit érdekel, hogy ki igazgatja a Margitszigetet, ha be tudok menni, megnézni a pávát a kifutóban, vagy az aranyhalakat.
Nem tudják, hogy a mondatban a „ha” arra is vonatkozhat, hogy esetleg belépődíjat vezetnek be (+kerékpár), aztán lehet várni a következő Tanácsköztársaságig, míg újra láthatják a pávát.
Nem kellene hagyni!

:O))) 

5 megjegyzés:

Kaláris írta...

Hej, ha annak idején Dobónak lett volna egy ilyen egri lányokból álló dandárja, a török ész nélkül menekült volna...)) (Csuhajja)

woody írta...

Köszönet Pupu, jól összefoglaltad. Csak egyben tévettél, de annak nincs jelentősége. 4 lakosa van, de azzal ugyan azt tehetik, amit azzal az eggyel. Jó voltál mint mindig, ezért is szeretünk

Unknown írta...

Pupu, gratula. Ma is remekeltél.
Azt ugye tudod, hogy a Margitsziget csak második lesz a kiprivatizált ékszereink sorában!
A Halászbástyára, évek óta, már csak fizetés után teheti be a lábát a közönséges halandó!
Szegény Schulek, szegény Podmanicki, ha ezt megérhették volna! Forognak a sírjukban.

Névtelen írta...

Holnap Gyermeknap!
Remélem nem későn szólok :-)))

özv. Kussné

Névtelen írta...

Magyarorszagon a demokratikus oldalon ma te vagy az egyik legjobb.
Sokat segitene, ha a baloldali napilapok, de legalabb az AN, rendszeresen lehoznak az irasaidat.
Csak igy tovabb!