2013. május 31., péntek

A POFÁTLANSÁG HIMNUSZA

A csapból is a Hibbant folyik.
Hogy egyházának tagjai ünneplik az ő Moon tiszteletesüket, ez még csak rendben is lenne, de a cikkek túlnyomó része, melyekben megemlékeznek a Nagy Születésnapról, ájult szemforgatással rója a tiszteletköröket a gátlástalanság és agresszív erőszakosság oltára előtt, melynek tetején guggolva éppen a magyar demokráciát és a jogállamot tiszteli oldalba a szociopata, aki évek, sőt évtizedek óta köpi le, hazudja szembe és lopja szét az országot.
Hát igen, van a bűnnek és a pofátlanságnak egy olyan mértéke, mely már tiszteletet vív ki környezetéből - van olyan nő is, aki már olyan csúnya, hogy az már szép.
De talán azért a sajtónak dolga lenne, hogy reálisan szembesítse a népet azzal, hogy kire is bízta a családi kasszát, a felesége tisztességét és a lánya szüzességét.
Ne legyenek kétségeink, ez, miután megerőszakolta a feleséget és a lányt, bizony bele fogja törölni a farkát a frissen mosott függönybe.
Azt mondják, hogy tehetséges ember.
Ezt leginkább arra alapozzák, hogy azért tehetséges, mert minden barátját és ellenségét túlélte, ellenségeit megsemmisítette huszonvalahány éves pályafutásának összes viszontagságai dacára.
Hát nem tudom, ha nyilvánosan is kimondanánk, hogy egy szedett-vedett, ócska rablóbanda hazug és gátlástalan vezére, akkor lehet, egyet is kellene értenem tehetségének magasztalásával, de talán mégiscsak figyelembe kellene vennünk, hogy egy országot tett tönkre, tesz tönkre ma is, és ez az ország véletlenül éppen a mi országunk.
Tisztelhető jellembeli tulajdonságai nincsenek, ellenben remekül felismeri azt a pontot, melybe beletolva a feszítővasat hipp-hopp fel lehet pattintani az ország kincsesládájának tetejét, hogy aztán vállig lehessen kotorni a pénzben.
Vagy talán politikai szilárdságát lehetne tisztelni?
Ugyan, dehogy.
Ez a pojáca született köpönyegforgató, és bár szerintem ő Kossuth Lajoshoz méri magát, de szerintem inkább a török által bebörtönzött Móré Lászlóra hasonlít, aki azon kívül, hogy összeveszett a Portával, a császári udvarral meg mindenkivel, aki még arra járt, közben szorgalmasan fosztogatta is az országot.
Nem szeretném most taglalni a tehetséges tolvaj dicső tetteit, legyen az elég, hogy amikor bekerült a politikába, a seggén lyukas volt a gatya, ma viszont többszörös milliárdos, vagyona pedig olyan, mint a jéghegy – kilenctized részét nem látjuk.
Emellett ez a vagyon az utolsó tízforintosig lopásból, korrupcióból származik, merthogy nem csak az a korrupció, ha valaki lekenyerezi a parkolóőrt, hanem az is, ha Magyarország leggazdagabb embereinek igen kedvező létfeltételeket teremt, némi hála fejében.
Plusz Gripen, a tizenkét állami gazdaság, meg a ne mi nyerjük a legtöbbet.
Meg amiről még nem tudunk.
Esetleg szilárd jellemét kellene dicsérni?
Vagy, hogy miniszterelnöki hatalmát nem használta fel magánvagyona gyarapítására?
Ugyan, ezen csak mosolyogni lehet…
Esetleg sikeres kormányzása a titok?
Ez is vicc, első kormányzása során kifosztott államkincstárat hagyott maga után, menet közben összes szomszédunkkal összekülönbözött, a nemzetközi politikai életben pedig annyi baromságot hordott össze, hogy nyugaton teljes volt az elégedettség, mikor végre elette a fene az ország éléről.
Az elmúlt három évben az unortodox gazdaságpolitikával, meg az irreális megoldásokkal elérte, hogy Európa bohócává tette az országot.
Esetleg jólétet hozott a népnek?
Ugyan, ahova nézünk, mindenhol minden rohad, a nép meg nyomorog.
Demokrácia nincs, fenntartható fejlődés nincs, az államadósság nőtt, az emberek közérzete rohadt, és most várjuk a csodát, de a csoda nem fog eljönni hozzánk, mert még a csoda is utálja az önkényuralmat, és ha találkozik vele, hanyatt-homlok menekül…
Mi hát az egyenlege huszonöt éves politikai pályafutásának?
Kudarcok, erőszakos érdekérvényesítés, baltás gyilkos, nyugdíjpénztár, Simicska, Torgyán, Lázár, Semjén, de lehet, jön még Vona Gábor is.
Stadionok, ötmillió létminimum alatt élő állampolgár, éhező gyerekek, meg az ország szétrablása.
Ma trafik, holnap erdő, holnapután Nemzeti Italáru-nagykereskedések, kisvonat a családnak, stadion Gazsinak.
A veszteséglistán ott a demokrácia, ott az ifjúság, az oktatás, az egészségügy, a magyar föld, a modernizáció, ott az életünk.
Legjobban mégis azt utálom benne, hogy elfeledte, honnan jött.
A történelem majdcsak megtanítja neki egyszer.
Ez egy tehetséges ember?
Nem is tudom, a tehetségest, vagy az embert kellene megkérdőjelezni.
Esetleg mindkettőt, együtt és külön-külön is?


:O)))

16 megjegyzés:

kosbor írta...

én is azt gondolom: a legutálatosabb, hogy elfeledte, honnét jött. sőt, ennél durvább a dolog, egyetlen igazi motivációja van: "túllépni" azon, ahonnét jött. legyőzni. kitűnni. többnek lenni..."azoknál"

lalalala írta...

Nagyon nagyon a frankót mondod testvér, de ez már még nálam is kiverte... nem félsz a pintér-gestapótól hogy megtalál..???

Névtelen írta...

Itt vannak az ötvenes évek! Ma még nem jönnek érted hajnalban a fekete autóval de ha a 2014-s álválasztást is megugorja akkor eljön az az idő is. A hócipőm tele van, hogy a kedves vezető születésnapjával volt tele a média, jobbról balról. Igazából egy címlapos gyászhír jobban érdekelt volna.

Unknown írta...

Kedves PuPu!

Szinte mindennél jobban irritál a "tehetség" emlegetése OV-vel kapcsolatban. Micsoda bárgyúság!Amint a diktatúrák történetéből tudjuk, a szolganép imádja keverni a gátlástalanságot és a kíméletlenséget a "tehetséggel." "Aki ennyire arcátlan az feltétlenül tehetséges, sőt bátor és eltökélt!" Kántálja a szájtáti tömeg. Ugyanígy csodálhatjuk a beretvás gyilkost: "Öregem, ez milyen bámulatosan kezeli a borotvát!," vagy a besurranó tolvajt! A tehetség vagy értékhez kapcsolódik - ez esetben nem lehet köze a pofátlan törtetéshez, így OV-hez sem, vagy értéktelen és így teljesen közömbös: nem lehet csodálatunk tárgya. Főképpen azonban a tehetség szigorúan magánügy. Ha becsülni kívánjuk magunkat mint az állam polgárait, úgy csakis a teljesítményt kérjük számon a közhatalom birtokosaitól. A tehetség, hasonlóan a nehéz gyermekkorhoz, a "szeretetvágyhoz" (Bitó László), vagy az elszenvedett sérelmek kompenzálásához, a bosszúvágyhoz, az elégtételszerzés olthatatlan igényéhez a magánügyek szférájába tartozik. Szigorúan nem közügy. A magát becsülő, hazát fenntartó és és a hon javának szolgálatára mandátumot adó polgár elsődleges feladata hogy a közügyek és a magánügyek összemosását tiltsa és bizalmának megvonásával szankcionálja.

D.elemér Eger írta...

Nagyon nagy írás maga tudja mi a stájsz . nagyon szeretem a írásait nem vagyok seggnyaló típus de maga megírja a VAló igazat minden tiszteletem D Elemér Eger

D.elemér Eger írta...

kedves KOSBOR
igen teljesen igaza van nem egy gerinces tipúsu gyerek ezek azért a Tompika viszi ott a prímet azért orbánról meg róla is messziről sugárzik az értelem a Selmeci G nem írok ő mindent visz !!

vándor írta...

Vándor Andrea shared a note.
15 hours ago

Ma amikor hazaértem és bekapcsoltam a Klubrádiót, Bolgár György éppen az Index valamelyik prominensét dicsérgette szemérmetlen lelkesedéssel, mert vmi szuper összeállítással lepték meg "kedves vezetőnket" fél évszázados szülinapján.
Mint megtudtam, videók, mindenféle írások s még versek is találhatók róla a meglepi csomagban - mégpedig neves tollnokoktól, mert már hetek óta gyúrtak e jeles alkalomra.
(Ha ezt én tudtam volna...!)
Mert leplezetlen lelkesedése kíváncsivá tett, alig vártam, hogy most végre rászabaduljak a gépemre, ám kicsit csalódottan konstatálom, hogy (bizonyára bénaságom miatt) én csak videókat találtam, azokat nézegethetném, ha nézhetném... No, erről lemaradtam!!!
Ám ha már így alakult, sőt, még az áldó miséről is lecsúsztam, azt azért mégsem hagyhatom ki, hogy vmi módon meg ne emlékezzek e jeles napon róla - utólagosan bár, de tehetségem szerint járulva hozzá egy magam kreálta gyöngyszemmel az ünnep fényéhez! S mert én leginkább a mesék világában vagyok otthon (ilyen pedig biztosan nincs a csokorban), ezért egy szegénylegényes kis verses mesémmel köszöntöm fel a jubileumi napon olyan sok jót kívánva neki, mint amennyit (összesítve) mi köszönhetünk áldásos országlásának!!!
(Eccer-kéccer már közzétettem ugyan e pozitív kicsengésű kis tanmesém, tehát nem egészen friss termés, de aktualitását talán még nem veszítette el...) https://www.facebook.com/notes/v%C3%A1ndor-andrea/k%C3%A9ccer-v%C3%B3t-mese/281075461962327

özv. Kussné írta...

Ajánló
MOZGÓ VILÁG 2013/5
Rádai Eszter interjúja Magyar Bálinttal: "Ki játszik ilyet, majd megmondom milyet"
19.-32. oldal

özv. Kussné

hello írta...

http://film.indavideo.hu/video/f_mi_leszel_ha_nagy_leszel

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Szügyön találtál ezzel a dolgozatoddal. ...hogy elfeledte, honnét jött... Tudod, országunk vezetői, akik egytől-egyig KISz tagok, majd MSZMP-tagok voltak, olyan jóízűen tudnak "büdös komcsizni", hogy az embernek felfordul a gyomra.
Ennyi jánusz arcú ember egész Európának elég lenne. Mindegy, egyszer ennek is vége lesz, ahogy egyszer Andrassew írta, - ezt a partit végig kell játszani, hogy az emberek egyszer és mindenkor tisztába legyenek, milyen az orbánizmus. (morzsi)

özv. Kussné írta...

Pupu!

Írok egy szapulásmentes vendégblogot :-)
Kíváncsi vagyok - lesz itt helye?

özv. Kussné

Geza írta...

Kedves PuPu, most valoban elfogott a "harci kedv", mar kezdek egy kicsit aggodni a neccesre sikerult farkas mondatod miatt, de remelem nem lesz igaza az egyik hozzaszolonak a 2014 utan varhato gestaposodassal kapcsolatban.

Az valoban felhaborito, amikor ezt az alakot bizonyos "velemenyformalok" tehetsegesnek itelik. Hogy lehet valakit ezzel a jelzovel illetni, aki egesz eletet a gatlastalan modszerek alkalmazasaval az emberek megvezetesere szanta. Nem tudom, hogy ki az a barom, aki ezt tehetsegnek minositi. Ronald Regen es Michail Gorbacsov tehetsegesek, de en semmi keppen nem szeretnem tehetsegesnek hivni Hitlert es a nacionalizmussal, az emberek ostobasagaval manipulalo 21.-szazadi utodait.

morzsi írta...

Az, hogy ki a tehetség azt nehéz megítélni.
De, hogy a magyar választóknak "dunsztjuk" sincs a demokráciáról az biztos. Mert ha lenne, akkor nem így voksoltak volna 2010-ben. Ennek eredménye, hogy a három magyar "közjogi méltóságnak" összesen nincs (a parlamenten kívül) HAT év munkaviszonya! Hogyan dönthet, törvénykezhetnek olyan emberek, akiknek semmiféle élettapasztalata? Sehogy.

vándor írta...

Morzsi, ennyit a tehetségről és a jövőbeni kilátásainkról: http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-laszlo-az-unio-elso-fasiszta-allama.html
Mennyire TISZTÁN LÁTSZOTT már akkor...!
Megdöbbentő, hogy miközben benne élünk, részesei vagyunk egy globális mértékű és iszonyatos hatású újabb méregkeverésnek, tapló aggyal, homokba dugott fejjel, és a hátunkon csattanó sorozatos korbácsütésektől nyüszítve bár, mégis napirenden cinkosaikká hagyjuk tenni magunkat egy hatalmától becsavarodott fenevadnak és megveszett falkájának a "túlélés" reményében - ami pedig
NEM LESZ!
MERT TELJESEN EGYÉRTELMŰEK A PÁRHUZAMOK, A FEJÜNK FELETT ZAJLÓ FOLYAMATOK, MELYEK TÖRVÉNYSZERŰEN EGY ÚJABB TRAGIKUS VÉGKIFEJLETHEZ VEZETNEK!!!

Névtelen írta...

hello írta 21:27-re

Ha egy ember ekkora fordulatot tett életében a videóban elmondott filozófiájához képest, akkor szerintem innen már nem tud kilépni. Az életét tette rá tétnek. Ha pedig ez igaz, akkor az eddigi intézkedései csak egy előhangot jelenthetnek a koncepció MINDENÁRON való megvédéséhez képest.

BeneI írta...

Orbán szerencséje Antall József korai halála és a jobb oldali hatalmi űr, a média megosztottsága, korrumpálhatósága, a megélhetési politikusok bekebelezése (zsarolással , ügynök aktákkal, olaj és maffia ügyekkel, beruházási korrupciókkal, Kulcsár típusú tőzsdézés állami pénzekkel…) , szétverve ezzel az MDF-et, SZDSZ-t és majdnem az MSZP-t is (Öszöd).
Szerencséje a világgazdasága válság is , amelyet kihasználva 2/3-hoz jutott.
De ez okozza a közelgő vesztét, a 2/3-birtokában mindenhatónak hitt törvényhozási és gazdasági dilettantizmusa…
Ez így pontatlan a „teljes törvényhozás” a saját érdekcsoportok gazdasági előnyökhöz juttatásának eszköze lett „OSZT JÓNAPOT”….
A dilettantizmusról röviden, ha nem csinálnak semmit ( alkotmány. választási törvény, stadionok,Paks, árfolyam manipuláció, trafik mutyi, föld mulyi, Takarékszövetkezeti Mulyi……), akkor az isten sem „menti” meg őket a 20-50 éves uralkodástól, orbán állmától, hogy államelnök legyen, beköltözhessen a Sándor Palotába, vagy még inkább a kiköltöztetett Nemzeti Galéria helyére…
A rablás attól még rablás, hogy "törvénybe iktatják", a rabló attól még rabló hogy "törvényhozó"...
Orbán a tömegeket szavak egymás mellé rakásával hülyíti (az árvíz idején az élő közvetítésben láthattuk, ahogy csizmát húz, kapcát teker a lábára és elgondolkozik, milyen érdekes szó…. mire is lehetne használni…) de a 16 %-os SZJA-val megvett, vagy korrumpált értelmiség nem mondja, hogy a „király(?) meztelen”.
Az udvartartás pedig visz amit lát, mint a mesében…
Sajnálom a jobboldalt, hogy csak ilyen vezetőre telik! Hol vannak a magyar arisztokraták ?
Miért hagyják a „dilettánsok” dúlását?