2013. május 6., hétfő

TÚL A JÓZAN ÉSZEN


Valószínűleg főnöke és cimborája kissé unortodox és a zsidóságot méltató egyes kijelentései és túlzottnak talált tánclépései viselhették meg a Házelnök úr idegeit, mással ugyanis nemigen lehet magyarázni, hogy megtiltotta Szanyi Tibor képviselőnek interpellációja elmondását.
Ezzel sikerült ismét egyet lépnie a pöcegödör felé, melyben majd - vélhetőleg az egész fideszes bagázzsal együtt – politikai sírba szállnak, ha egyszer, valamiféle csoda folytán ismét lesz nálunk állam és lesz demokrácia.
A kissé kolerikus házelnök ma rendet vágott a pofátlan ellenzéki képviselők között, fenyegetőzött és bírságolt, mert Karácsony Gergely és Szilágyi Péter - mindketten független országgyűlési képviselők - néhány napja a trafikmutyi ellen tiltakozott a plenáris ülés keretében egy táblával, melyen a felirat az volt: „Loptok, csaltok, hazudtok!”
Nincs idegesítőbb az igazságnál.
Valamilyen, számomra ismeretlen oknál fogva a frusztrált Kövér saját bandájára ismert és megsértődött, ezért Karácsony képviselő ötvenezer forintot, míg Szilágyi képviselő a maximálisan kiszabható összeget, 185 ezer forintot fizet, merthogy a házelnök szerint utóbbit a Ház egyik jegyzőjeként nagyobb felelősség terheli a Parlament rendjét "súlyosan sértő magatartás" kapcsán, mint egy mezítlábas képviselőt.
Hogy ez mekkora baromság, ahhoz nem kell jogásznak lenni, hiszen ép ésszel azonnal felismerhető, hogy a független képviselő – mellesleg a Párbeszéd Magyarországért elnevezésű, a kormányzó párt irányítása alól kiszabadult szervezet tagja – nem jegyzői minőségében cipelte az amúgy mutatós táblát.
Na, de a Fidesz korifeusaival kapcsolatban ép észről beszélni éppen annyira életszerű, mint libán számonkérni egy oroszlánvadászat sikerét - semmi realitása nincs.
Szanyit valamiért nem szereti a Házelnök úr, ennek ellenére parttalan mértéktartást tanúsított, hiszen a delikvens kijelentései „sértették volna az országgyűlés tekintélyét, és fegyelmi intézkedésekre is okot adhattak volna.”
Hosszasan töprengtem azon, hogy lehet-e sérteni nemlétező fogalmakat, de akárhonnan is vizsgálgattam a dolgot, mindahányszor arra az eredményre kellett jutnom, hogy az „országgyűlés tekintélye” a magyar parlament tekintetében egy olyan fikció, mely egy kategóriába esik az „Orbán tisztessége”, a „Kövér józan esze” vagy a „Semjén bölcsessége” fikciókkal, valamint a Perpetuum mobile megalkotásának valószínűségével.
Ennek dacára Házelnök úr kemény volt, mint a vídia, és példát statuált, humánusan megkímélve ezzel Szanyi képviselőt az anyagi ellehetetlenüléstől, miután büntetett előéletű, különös visszaesőként lehet, hogy már emelt büntetésre, esetleg a pénzbüntetés mellett deresrehúzásra, esetleg házkutatásra és személymotozásra is számíthatott volna, beleértve testnyílásai beható vizsgálatát is.
A hihetetlenül elkanászodott szocialista képviselő minap ugyanis leányboldogító ujját mutatta fel a Jobbik közismerten illemtudó csapatának, hátha azok is boldogok lesznek, de azok csak akkor lettek boldogok, amikor Kövér házmester (copyright by Szanyi képviselő) tiszteletdíja egyharmadára bírságolta őt.
A Házelnök úr pedig ismeri a pénz értékét, talán ezért is veszi fel tiszteletdíja mellé a lakhatási támogatást is, jóllehet van lakása és a Parlamenthez közelebb lakik, mint aki Rákoscsabáról jár be oda, őrizni a kupolát, hogy Kövér házelnök párttársai rutinból el ne lopják.
Elképesztő.
Eddig azért ilyen még nem volt, mert olyat már megértünk, hogy Ketteske parlamenti munkával töltött adaptációs szabadsága alkalmából megvonta képviselőtől a szót, de hogy előzetesen cenzúrázott volna egy interpellációt, ilyenre még nem volt példa, ez kétségkívül nóvum..
Pedig Szanyi képviselő - jóllehet indokolt lett volna – nem mondta volna nekik, hogy „na de a jó durva anyátok, szemét tolvajok”, nem mondta volna nekik, hogy „szakadt volna anyátokba a fejetek, mocskos, gátlástalan bűnözők”, mindössze azt szerette volna megkérdezni az illetékes minisztertől, hogy nem sül-e le hamvas orcájukról a bőr a trafikmutyi kapcsán.
Szerintem ez nem durva megfogalmazás, Kövérnek, mint az állammal szimbiózisban élő maffiózónak ennél azért magasabban kellene, hogy legyen az ingerküszöbe, de úgy látszik, hogy tévedtem, a Házelnök amellett, hogy pitiáner, igennagyon finnyás a jó modorra is, tán még maga Görög Ibolya sem találna kivetnivalót a viselkedésén.
Hajdani köteles beszéde például maga volt a megtestesült illemtudás, halk hárfafutam a parlament harsonaszólói között, simogató lágy selyemsál a gyalugép kezelőjének nyakán, puha bársony a hóhér sapkáján, messze távol Szanyi istentől-embertől elrugaszkodott viselkedésétől.
Persze Szanyival kezdeni kockázatos, kitelik tőle, hogy kitesz a padjára egy köcsögöt, melyről mindenki tudni fogja, hogy Kövér majdani emlékművének makettje, időnként felemeli, szemrevételezi, törölgeti róla a port, a bajuszkirályt meg csendben megüti majd a guta.
Mikor egy hajdani főnökömre megharagudtam, egy szép taplógomba alá szerkesztettem talapzatot fából, ott állt az asztalomon, mindenki tudta, hogy kinek a szobra, kivéve az érintettet, aki időnként megállt az íróasztalomnál és felemelte, a nép meg pukkadozott a röhögéstől.
De ha ez a köcsög például korondi lesz, akkor az érintettnek szava sem lehet, erdélyi népművészet, hazaffyas, a tetejébe sötét is, mint Fekete Pákó segge, ember nem lesz, aki ne ismerne rá a modellre.
Persze azért nem ennyire vicces ez, inkább szomorú, hiszen újabb lépés a demokrácia szétverésének még csak rögösnek se mindható útján.
Normális ellenzék ilyen esetben feláll, azonnal kivonul, kéri a házbizottság azonnali összehívását és addig vissza se megy, ameddig a T. Ház magáról megfeledkezett szolgája elnézést nem kér a túlkapásért.
Nopersze, csak ha az ellenzék normális, de attól tartok, hogy ez az ellenzék éppen azt kapja, amit érdemel.
Szánalmas hatalom szánalmas ellenzéke.
Szégyellhetik magukat.

:O)))

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen, és szinte már komikus, hogy az ügy kapcsán megszólaló Szanyi is azt "magyarázza", hogy miért olyan harmatgyenge az ellenzék....nincs lehetőségük...bla-bla-bla
Ez a parlament a "hülyék gyülekezete".....(bocsi)

kosbor írta...

Szanyi és Kövér nagyjából ugyanazokat az embereket taszítja - Kövérnek viszont erős a rajongótábora a társadalmilag potensek között, míg ez Szanyiról csak korlátozott mértékben mondható el, hogy egyáltalán bárki kedvelné - kivéve a piaci talponállók fröccspultjait, merugyebár kell néha témaváltás, nem lehet mindig csak a zorbánmegagyurcsány nakazannyát szidni. kedveli még a média, ott ő "A" Szanyi, akitől mindig lehet valami húhát kapni. meg mert olyant, mint ő, ritkán hallani. legföljebb a Kövért. aki viszont szép.

Avi írta...

Az a véleményem, hogy az egész szoci pártból egyedül Szanyi az aki megtalálja a hangot ezzel a rablóbandával szemben. Azért is f@sik ez a tajparaszt Kövér tőle.

Névtelen írta...

Én már csak abban reménykedem, hogy még megérem azt, hogy a Kossuth téren felállított gránittömbökbe lesz majd vésve a fidesz-maffiózók által elkövetett bűnök, és örök mementóként szolgálnak majd a követő nemzedékeknek.
Kevés lesz hozzá a gránit attól félek importálni kell majd...

Varga Éva írta...

Ehhez képest Jávor ma azt nyilatkozta: kifizetik a büntetést.
Hát egy frászt kéne kifizetni!
Járjanak ők a pénzük után, tiltsák le, ültessék le, mittomén mit lehet velük csinálni, hadd taglalja a média minden egyes mozzanatát ennek a baromságnak minél tovább - de hogy én, a helyükben egy kanyi vasat sem fizetnék, azt biztos.

Micsoda szervilizmus, megalkuvás ez???!!!

Varga Éva írta...

kosbornak

Szanyi kétségtelenül egyéniség - és ezt most úgy mondom, hogy kirí a tömegből.
lehet szeretni, lehet utálni - van neki egy stílusa, amit egyébként valóban, a fidnyikek a sajátjaiktól jópofának és karakteresnek tartanak, a másik oldalon meg érdeklődve nézik csak -, de az biztos: nem sumákol, nem egrészt/másrásztezik és általában kimondja, amit gondol.
Rajta kívül egyedül Gyurcsánynak hobbija még ez, meg is teszi - és valóban a birkanyáj, akiket a farkas terelget, nem szívesen hallja, hogy hamarosan ő lesz a vacsora.
Nem kell Szanyit szeretni. De ahogy viselkedik, az - lsd. kövérlaca reakcióját - az egyetlen lehetőség jelenleg ezekkel szemben.
Amúgy meg: sokkal többen értesültek most Szanyi mondandójáról, mitha elmondhatta volna. Biztosan el is fogja mondani máshol. Az is nagy durrantás lesz.
HűjeKövér, így jártál.

Névtelen írta...

Szerintem a problémákról és a konfliktusokról nagyon is beszélni kell. A sunyiskodásnak és az agresszív elfojtásnak mindig sokkal súlyosabb következményei vannak!
A bajt meg kell tudni fogalmazni, mert már sok esetben önmagában maga a kimondása is jobbuláshoz vezethet.
Ez az egész helyzet is azt tükrözi - társadalmi szinten -, hogy képtelenek vagyunk a konfrontálódásra, a problémák nyílt felvállalására és a közös kezelésére. KÖZÖS KEZELÉSÉRE!!!
Remélem ezek után már mindenkinek világos, hogy az egyszerű ember aki a közvetlen családjában, munkahelyén és környezetében ezt sokkal kisebb horderejű ügyeknél is felelősségteljesebben kezeli - miért távolodik el egyre jobban a politikától?!
Ráadásul már azt is előre tudja, hogy minden rossznak megint csakis ő, a honpolgár lesz az oka, ő a bűnös, ő a hülye, ha erre szavaz, ha arra, ha senkire, mert ez a "áteredő bűn" már két évtizede, napi szinten minden szavazópolgárra vonatkozóan szajkózva van...

özv. Kussné

hello írta...

PuPu jogosan növekvő indulatai, kőkemény szókimondása olvastán egyre jobban becsülöm őt, egyszersmind egyre jobban kétségbe ejt, hogy a parlamentben, amelyet boldogabb országokban az állampolgárok tisztelettel öveznek, ám amely nálunk a tekintélyét a "krémje" az ilyen gusztustalan hatalmi muszklimutogatásaival már jól eljátszotta, minek vagyunk és ha így folytatják - ami egyhamar mitől is változna meg -, még mi mindennek leszünk a tanúi.

De még ennél is jobban az keserít el, hogy a jónépet mindez mit sem érdekli, nem kis részük még mindig révült áhitattal csápol nekik. Amitől persze mind jobban vérszemet kapnak.

Névtelen írta...

Na, ebből az esetből is csak az következik, hogy majd akkor fogok az MSZP-re szavazni, ha a logójukon Szanyinak az a bizonyos ujja szerepel.

Lusti írta...

...tapló.... fatalpon tálalva.... Hmmmmm.... te kis gurman! :))))))

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Ne csodálkozz. Ha az NB I/B-ben tíz ponttal vezeti a Felcsút - pardon Puskás Akadémia, - a csoportját és karnyújtásnyira van attól, hogy a magyar első osztály tagja legyen, nincs már min csodálkozni. (üdv:morzsi)