2013. május 12., vasárnap

ORBÁN MEMORIAL STADION


Hát épül végre a stadion, melyben minden felcsúti polgár segge alá két szék jut, de kell is, hiszen a csapat feljutott az NB-I be, amit most a fene tudja éppen hogy hívnak, lehet az is, hogy Közgép-Bajnokság.
A Vegyépszer mindenesetre hirdeti magát az Akadémia kerítésén…
Alig három milliárdba fog kerülni ez a tejjel-mézzel folyó foci-kánaán, ez adományokból és pályázati pénzekből fog összejönni, teljes egészében magánerőből.
Az adományozók az OTP és a MOL, természetesen adókötelezettségük terhére, a pályázati pénz tekintetében pedig csak egyetlen dolog okozhat problémát: ne mi nyerjük a legtöbbet!
Aki jövőre megtekinti a tejjel-mézzel folyó futball-szentélyt, az első ránézésből úgy véli: stadiont lát, de ha behunyja a szemét, akkor lelkével megérezheti az építmény leglényegét: ez egy emlékmű lesz
Orbán Viktor emlékműve.
De az is lehet, hogy ez lesz mauzóleuma is, amennyiben úgy rendelkezne, hogy hamvait majd egyszer, a nagyon távoli jövőben a stadion gyepszőnyegén szórják szét.
Persze ez újabb problémákat vetne fel, mert akkor arról is gondoskodni kellene, hogy kóbor macskák és a stadion fölött áhítatosan keresztet vető libák  zuhanás közben össze ne szarják a Szent Pázsitot, melyet megcsókolni minden igaz magyarnak szent kötelessége lészen.
De hogy az Orbán-múzeum alapjait itt vetették meg, az már olyan biztos, mint a sarki rendőr, hiszen már ott díszeleg üveg alatt a Szent Mez, a Szent Gatya meg a Szent Sportszár, továbbá a Szent Zokni, melynek odőrje önmagában is kábulatba ejti az amúgy sem közömbös híveket.
Koreai kollegájánál a szülőház fölé emeltek épületet, itt a falu fogja betölteni ezt a szerepet, a falu, ahol maga Szent István ajánlotta fel országát Szűz Máriának, aki a felajánlást köszönettel elfogadta, majd bevágta a sublót alsó fiókjába, melyet ma már élemedett korára való tekintettel segítség nélkül ki sem tud húzni, így aztán az Isten sem tud róla, hogy ott rejtőzik anyai örökségének legszebb darabja.
Az alapítványt, mely a labdarugó akadémiát üzemelteti maga a Vezér alapította, akinek szorgos kis felesége strómanok és Mészáros Lőrinc segítségével felvásároltatott egy rakás földet Felcsúton és környékén, ott építette meg szerény kis vályogházát, mely kiválóan alkalmas arra, hogy demonstrálja népből merítettségét, a mellette levő földterületet ajánlotta fel ötven évre az alapítványnak, merthogy nem hülye ő, hanem miniszterelnök, és ma már tudja, milyen gyorsan elreppen ötven év.
Gazsika örülni fog, mikor reászáll a tulajdon.
Ha egyszer majd ismét a családi vagyon része lesz, akkor lehet érte bérleti díjat kérni, ami kissé meghaladja majd azt az összeget, melyet szántóföldként lehetne kérni érte.
Mert a Vezér hosszú távra tervez, a Családnak akkor is élnie kell, mikor ő már csak pihen
És a paradicsom-palántáit öntözgeti kannából, amikor már Gazsi viszi majd a Család ügyeit…
Ami a magánerőt illeti, az is megér néhány keresetlen szót.
Az OTP és a MOL a nyeresége után adót fizet.
Az adót viszont ki lehet váltani sportcélú adománnyal, melynek elsősorban az utánpótlás nevelését kell szolgálnia, és hát mi is szolgálhatná jobban ezt, mint egy más telkén felépítendő stadion?
Mindenesetre, aki még mindig nem értené, annak kicsit cizellálom: nem az állam adja a pénzt, hanem az állam adósa adja másnak az államot illető tartozást, az adót.
Ebben az esetben két és fél, uszkve három milliárdot, amit el lehetett volna költeni – hogy a népszerű példával éljünk – lélegeztetőgépekre is, kis kiegészítéssel minden felcsúti a hátára kötve cipelhetné a saját lélegeztetőgépét, a hasára kötve meg egy defibrillátort.
De el lehetne éppen ezt a pénzt iskolai tornatermekre is költeni, melyhez, ha hozzátennék a Debrecen és a Ferencváros stadionjaira, továbbá a legutóbbi elképzelések szerint a Puskás stadionba – leánykori nevén Népstadionba beleépített új Nemzeti Puskás Stadion költségeit, akkor lehet, még értelme is lenne a kiadásnak, - igaz, akkor nem épülne meg az Orbán Memorial Park és akkor hol a francban lenne a magánvasút végállomása?
Szóval szép lesz ez, hacsak a nép túl éhes nem lesz menetközben, és nagy mérgében szét nem veri lánccal a Vezér fejét, és nem rombolja porig a stadiont, mellyel azért vélhetőleg nehezebb dolga lesz, mint 56 volt a Sztálin-szoborral.
Mindenesetre a megélhetési özvegy elégedettségét fejezte ki abból az alkalomból, hogy az Öcsibácsiról elnevezett akadémia bejutott az első osztályba – hiába, no, öregkorára mindenki szakértő lesz, ezt magamon is észrevettem…
Épülnek a stadionok, a Magyar Nemzeti Dohányboltokban a cigi és a pia mellett már fagyit is lehet majd kapni, az iskolás gyerekek csak beugranak és mérgelődhetnek, hogy a kotonárusítási koncessziót nem az új trafikosok kapták.
Még nem késő korrigálni!

:O)))

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pupu! Nem működik a "tetszik", pedig tetszik!

Névtelen írta...

Bocs! Már rendben van.

Névtelen írta...

Komlón fölényesen nyert a fidesz.... KI ÉRTI EZT!!!!!!!!!!!!!!!

Avi írta...

Névtelen 3:06
Egyszerű mint az átlagember "gondolkodása" : REZSICSÖKKENTÉS!
Ellophatják a jövőt, letagadhatják a múltat, kivehetik a falatot a szájukból viszont ha korunk Chipollája belenget egy kamu adományt a buta nép ájultan béget.

éva írta...

Komlói névtelen: a vitorlás szövetség viszont leváltotta a fidesznyik vezetőséget, nem hatotta meg őket, hogy Simicska lenyúlta a legjobb kikötőt. Sőt.
Alakul ez (mint púpos gyerek a prés alatt) Egyre több "kismacskának" nyílik ki a szeme. Amiért persze az ellenzékkel szemben Orbán tesz a legtöbbet. Ez is alakul:
Mélyen a hóba süppedve egy mutyiland feliratú narancssárga cigisdoboz, egy véres balta felülről belevágva, a baltára a diktátortárs bélyege is rányalva.
Körben a felcsúti memoriál.
És hol van még a választás? Az írástudatlanok is megértik majd!

éva írta...

Ez egyébként egy nagyon jó összefoglaló a diktátorok és csapataik témakörben:
http://444.hu/2013/05/12/jaj-de-szep-gol-lott-miniszterelnok-elvtars/
"Összeszedtük még néhány csapatot a világból, amelyek szintén a politikai-gazdasági hátszélnek köszönhetően értek el kiemelkedő sikereket. Olyat sajnos nem sikerült találni, amely egy 1800 lakosú falucskában működne, olyat meg pláne nem, amelynek stadionját a helyi miniszterelnök ablaka alá építették volna."
Ez bizony "hungaricum"!
De van remény és példa:
"A Kárpátok Géniuszának halála után természetesen a Scorniceşti szerencsecsillaga is leáldozott, ma a román negyedosztályban játszanak maroknyi néző előtt egy 18 000-es befogadóképességű stadionban."

Névtelen írta...

Egy zsenilás írás olvasható az ÉS legutóbbi (május 10.) számában Kis Jánostól - Gondolatok a demokráciáról címmel!

Kiválasztottam egy részletet:
"Politikai közösség
Ahhoz, hogy ezt az egyet nem értő kisebbségnek is oka legyen elfogadni, igaz kell legyen, hogy az állam nem a többségé, hanem a többség és kisebbség közös vagyona; hogy a kisebbségben lévő polgárok többségi polgártársaikkal egyenlő jogon vehetnek részt az állam működésére vonatkozó kollektív döntésekben, s hogy az állam nem csupán a mindenkori többséget, hanem valamennyi polgárát szolgálja. Ha egy állam alkotmányos berendezkedése eleget tesz e kívánalmaknak, az az állam politikai közösségként kezeli polgárait. S ha a polgárok maguk is társnak tekintik egymást az állam birtoklásában, a kollektív döntésekben, a kollektív döntések terheinek viselésében és hasznaik élvezésében, akkor a politikai közösség nem csupán az intézményekben lappangó lehetőség, hanem élő valóság. A jól működő demokráciák politikai közösséggé egyesítik polgáraikat.
A demokratikus politikai közösség alapja azonban nem az, hogy mindenki azonos nézeteket vall, és mindenki érdekei egybeesnek mindenki más érdekeivel. Minden modern társadalom sokféle - foglalkozási, települési, jövedelmi, vallási, kulturális, életformabeli, etnikai - törésvonal tagol; a demokratikus kormányzatnak egy megosztott sokaság vitáit kell elrendeznie. A demokratikus berendezkedés mégis politikai közösséggé szervezheti a benne élőket, mert lehetővé teheti, hogy a kisebbséghez tartozó egyén, miközben nem ért egyet a többségi döntésekkel, mégis jó okkal fogadja el legitimitásukat a kötelező erejüket, méghozzá saját autonómiájának és önbecsülésének föladása nélkül. Lehetővé teheti, hogy a kisebbségbe kerülők elismerjék a többség jogát a kormányzásra, miközben megmaradnak abban a biztos tudatban, hogy az állam az övék is, hogy az állam ugyanúgy tiszteli és szolgálja őket, mint többségben lévő polgártársai."

Nekem eszembe jutottak azok a jól működő családok, ahol egészségesen több generáció is egy közösségben élhet, mert ott is hasonló elven történik, szerveződik, zajlik és változik maga az élet :-)))

özv. Kussné

PuPu írta...

Kedves özv. Kussné - mi ebben a zseniális?
Ezerszer és ezerszer, ezrek írták már le ezeket a gondolatokat, emellett Kis János is inkább csak hirdetni szereti az igét, mint ragozni.
Nem nagyon tudom elfelejteni neki, hogy a rendszerváltás hajnalán pártjának választási sikeréhez gratuláló szocialista Vitányi Iván felé nyújtott jobbját nem fogadta el.
Az ilyen ember ne magyarázzon, hanem vonuljon manrézába vagy egy ahhoz hasonló célú, vallási preferenciájának megfelelő műintézménybe és elmélkedjen saját mérhetetlen bunkóságán.
Nekem rokonszenvesebb, ha demokrata gondolkodik a demokráciáról, mintha egy doktriner és a sajátjának mondott elveket leköpő filosz...
:O)))

Varga Éva írta...

Kedves éva,
remélem, minden erre alkalmas sajtóorgánum hosszú-hosszú cikkeket ír majd az 1800 lelkes diktároi szülőhely első osztályba - tök véletlenül és tök megérdemelten - feljutott magánmutyi-csapatról. Hadd lássa, olvassa az egész világ, hogy bár a jó Ceau a fal mellett végezte Elenával karöltve, a rövid emlékezetű utód képtelen a minimális önmérsékletre is.
Nem tudom, melyik lesz hamarabb: Gázsi trónralépése - arcberendezése megvan már hozzá -, vagy az, hogy a düledező oszlopok közét felveri a gaz és birkák legelésznek a Méltóságos Úr lábnyomán sarjadó füvön, de egy biztos: nem lesz Happy End.

Névtelen írta...

meg azt sem feledem, amikor március 15-én ezt találták az SZDSz-esek mondani: ezekkel nem koszorúzunk. (Ha jól emlékszem) Üdv Eisa

Névtelen írta...

Pupunak!

Hát az lehet, hogy ezerszer leírták csak én még ezekkel a rendszerkritikai gondolatokkal ilyen mélységben nem találkoztam.
Olyan, mintha ez nem lenne jellemző sem kimondva, pláne leírva! Szóval mintha a társadalmi önreflexió itthon - általános hiánycikk lenne.
A demokratákat meg onnan ismerem fel, hogy meghallgatják a másik véleményét, megtűrik a jelenlétét, és még az észosztás mártásával sem öntik nyakon egymást...
Ezért aztán a demokrácia nem pártokhoz, oldalakhoz kötött, hanem működési módokhoz. Ahogy például a pedagógia sem az iskolához kötött, hanem a pedagógusokhoz :-)))

Én izgalmasnak találnám, ha valaki készítene egy politikai bunkóságlistát!


özv. Kussné

Kaláris írta...

Pupu!

Mi ez a hímsovinizmus már megint! Mi az hogy a Gazsié lesz az ország! Vannak ott tehetséges leányok is, az egyik már meresztgeti az oroszlánkörmeit...:))

Névtelen írta...

Talán meg kellene próbálni bizonyos százaléknyi állami tulajdonjogot bejegyeztetni az Akadémiát birtokló cégbe a MOL és OTP adóelkerülési összege erejéig.
homolka

Névtelen írta...

Hoztam egy Vendégblog javaslatot - Geszti Péter levelét.

Ha akarja Pupu - felrakja.

özv. Kussné