2013. május 17., péntek

MAGYARÁZOM A BIZONYÍTVÁNYOMAT


Magyarázni mindig tudtunk, az egész történelmünk olyan, mintha csak Karinthy Frigyes írta volna, különös tekintettel arra a részre, melyben Bauer (nem a Tamás…) magyarázza a bizonyítványát, és felhívja felmenője figyelmét arra, hogy „mostanában ne tessék bemenni az iskolába... a kaput kiemelték... most átalakítják... nincs kapu... nem lehet bemenni... majd egy-két hét múlva...”
Nálunk egy ungarischer Bauer kevés ahhoz, hogy megmagyarázza a gazda bizonyítványát, kellenek segéderők is ehhez a produkcióhoz.
Most éppen Navracsics miniszterelnök-helyettes és Gyurcsány-amortizatőr magyarázkodott, védőháló nélkül, félkézzel kapaszkodva megunt és ezerszer megcáfolt állításokba, bátran elrugaszkodva a valóságtól.
Cikke jelent meg a The Independent című napilap internetes felületén, mely leginkább a vak komondoron átesett Julcsa panaszkodására emlékeztet, holott még nem is kapta meg a maflást.
Vagy a sallert.
Vagy a tockost - esetleg a kokikat.
Mindenesetre sirámai még a honi füleknek is nevetségesek, képzelem, mit összeröhögnek rajta a művelt nyugaton.
Merthogy a kissé ragya és viharvert politikus ahelyett, hogy megpróbálná megérteni, hogy mi is az Unió baja kormányának ámokfutásával, ilyeneket ír: "hiába bővült az Európai Unió kelet felé, ahelyett, hogy Európa polgáraiként egyenlő bánásmódban részesülnénk, gyanakvással, vádaskodással és bizalmatlansággal találjuk szembe magunkat".
A miniszter úgy látja: a közép- és kelet-európai rendszerváltozások óta eltelt már egy nemzedéknyi idő, Nyugat-Európa még mindig nem tudja elfogadni az európai újraegyesítés szellemiségét.
Persze, hogy nem, de mi majd megtanítjuk nekik.
Meg azt is, hogy mi a magyarok istene.
Tulajdonképpen a Hibbant már régen hadat is üzent volna az Uniónak, csak egyelőre még az nm tisztázott, hogy ez esetben hány katonával kellene résztvennünk az Unió védelmében, merthogy azt tudja, ha nincs Unió, nincs lóvé sem.
Akkor pedig szomorú világ jön rá, hiszen gyakorlatilag minden elosztogatnivalót elosztogatott, mostanában már leginkább csak azt a tenger eszét tudja osztani.
Fene tudja, az Unió vezetői helyében én is gyanakvással tekintenék arra a kormányra, melynek pofátlan feje nyíltan hirdeti, hogy hogyan veszi az államszövetség vezetését hülyére.
Én még az ujjaimat is megszámolnám a helyükben, mikor kezet fogni kényszerülök a pávatáncossal, bízni meg annyira bíznék benne, mint Hitler a berlini bunkerben a csodafegyver azonnali bevethetőségében.
Emellett Navracsics helyében nem nevezném vádaskodásnak a vádakat, mert vádaskodásnak az alap nélküli kritikát nevezzük, jelen esetben meg egyetlen vád sincs, mely ne lenne megalapozott.
Azt is írta, hogy az elmúlt negyedszázadban Bulgáriáról, Csehországról, Lengyelországról, Romániáról, Szlovákiáról, "sőt rólunk, magyarokról is deklarálták, hogy nem vagyunk demokratikusak, mivel a választók olyan politikusokat emeltek hatalomba, akiknek nézetei Nyugaton nem leltek tetszésre".
Hát aztán mi a francnak kellett volna tetszeni egy Mečiaron, vagy a Kaczinsky-ikreken, vagy minek kellene tetszenie egy Orbán nevű populista, fasiszta politikai irányzatot idéző rendszert létrehozó politikuson?
Elárulom, semminek.
És bár Navracsics azt írja, hogy "ugyanebben az időszakban többször is kirobbant a faji gyűlölet vagy az etnikai erőszak Franciaországban, Hollandiában és Nagy-Britanniában, de senki nem aggódott ezeknek az országoknak a demokráciájáért."
Nem hát, mert nem adtak aggodalomra okot, hiszen kormányaik egyértelmű és tiszta álláspontot képviseltek a negatív jelenségekkel szemben, ha kellett, akkor minden eszközzel felléptek a negatívumokkal szemben, legalábbis nm emlékszem olyan esetre, hogy nyugaton akármelyik politikus puccskísérlete során szélsőjobboldali futballhuligánokkal verette volna szét a fővárost, majd hamvába hótt puccsa után a rendfenntartókon állt volna bosszút.
Olyat se hallottam, hogy a regnáló miniszterelnök személyesen is lopott volna, mint a szarka, olyat meg aztán végképp nem, hogy az államot haverjai és vazallusai között osztogatta volna szét, felszámolva azt a demokratikus intézményrendszert, melyet a demokrácia párszáz év alatt éppen a hozzá hasonló politikai bűnözők ellen fejlesztett ki.
Persze Navracsics pontosan tudja azt, hogy mi az Unió baja velünk, de azt még jobban tudja, ha nem tesz eleget a Gigász kívánalmainak, akkor attól kezdve nem miniszterelnökhelyettes.
Így meg nem tisztességes, nem becsületes ember és végképp nem hazafi, hanem egy gerinctelen rongyember.
Jobban tette volna, ha arról ír, hogy milyen politikai hibák és bűnök vezettek oda, hogy a hajdani bezzeg-Magyarországból Európa nyomorult páriái lettünk, egy olyan ország, melyben ellopták a fiataloktól a felemelkedés lehetőségét, a középkorúaktól a kiszámítható, relatíve nyugodt életet, az idősebbjétől meg a nyugdíját.
A világon három ország van, melyek alapvetően meghatározzák Magyarország sorsát, az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország és Németország.
Azon kellene morfondíroznia, hogy hogyan lehet az, hogy éppen ezzel a három állammal sikerült porig rombolni a kapcsolatokat, eljátszva a barátságból, rokonszenvből  fakadó jóindulatot?
Merthogy az amerikaiak az emlékezetes szeptember 11.-e kapcsán tanúsított magatartása miatt nem állnak szóba elmebeteg főnökével, Putyin diplomáciája sem az a feledékeny típus, ma pedig új elemmel fűszerezte a pávatáncot: előadta a „Beszólunk Angélának!” című magánszámát.
Írhat ezer cikket is Navracsics, ezeket az attrakciókat nem lehet meg nem történtté tenni.
 "Az a puszta tény tartotta bennünk az erőt évtizedeken át, hogy mi is európaiak vagyunk, de Európa mindaddig gyenge marad, amíg a nyugatiak nem hajlandók erről tudomást venni" – írta a miniszterelnök - helyettes.
Hát itt van az eb elhantolva.
Ha valaki európainak tartja magát, az viselkedjen is annak megfelelően, ne legyen Rákosi Mátyás reinkarnációja.
Helyettese pedig ne akarjon Révai József lenni, próbáljon meg demokratának maradni.
Valaha tudta, hogy milyen az…

:O)))

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

A legszomorúbb ebben az egészben, hogy ez az ember fiatalokat tanít, oktat. Hogy mire, azt minden nap látjuk, olvassuk a megnyilatkozásaiban.
Kedves Pupu! Látsz még valami pislákoló kis remény a változásra?
Kérlek, biztass egy kicsit! Kati :-)

Geza írta...

Ismet 100%-ban egyetertek a blog tartalmaval. Annal borzalmasabb nincs, mikor egy bunko ossza az eszt olyanoknak, akik a masodik vilaghaborubol valo kikoszalodas utan probalnak tenni valamit egy szabadabb Europaert (nem teljes sikerrel, mint ahogy ezt a 90-es evekben jugoszlav haboru is megmutattta). Az is igaz, hogy a jelenlegi brancs a nep akaratabol jott letre, szoval senki se gondolja, hogy a navrasics altal leirtak a mo-i tobbsegnek nem tetszik. Ez igencsak rezonal legtobbjuk gondolatvilagaval. Ha ennyire nem tetszik nekik a helyzet, miert nem probaljak meg az "Europan kivuli eletet" (hogy azt a tokfejet idezzem). Megerdemelnek, hogy igy legyen, csak az a baj, hogy ettol mi is szivnank (persze nem mintha most nem igy tennenk).

Névtelen írta...

A remény jelei.
Szerintem a remény valódi jelei akkor lesznek valóban reménykeltőek, ha az évtizedek óta tökélyre fejlesztett valami/valaki ellen elvrendszerét és működését felváltja a valami+valaki melletti kisközösségi majd nagyközösségi építkezés!!!
Egészen más "lélektannal" működik ez utóbbi és bizonyos külső-belső (társadalmi) körülmények elengedhetetlen feltételek.
Az egyik legfontosabb feltétel a bizalom, ami magába foglalja a tiszteletet is.

özv. Kussné

Zsófi írta...

Bocsi a szarkazmusért! (nem mintha pl. Rákosit akarnám védeni.)
De intelligencia dolgában Rákosi messze felülmúlta Orbánt, és Aczélt még csak egy lapon sem lehet emlegetni Navracsiccsal! Más kategória!

Névtelen írta...

Köze nincs rákosihoz ő intelligens sok nyelvet beszélő kitűnő jogász újság író volt. különben meg a rendszerében: nem a saját magán vagyonát hizlalták az emberei + nem épített stadion a saját falujában (vajon miért nem? Bp lett stadion ) + volt munka + nem üldözték törvény erejével aki szegény + nem volt vissza ható törvénykezés stb.

Névtelen írta...

Kedves Kussné!
Mindig nagy tisztelettel olvasom hozzászólásait, de most elfutotta agyamat a méreg. Mikor azt olasom Öntől, hogy "kisközösség majd nagyközösségi építkezés- meg a legfontosabb feltétel a bizalom" akkor közel vagyok ahhoz, hogy "sztrókot" kapjak.
Kis hazánkban nem a bizalom, meg a közösségi építkezés az uralkodó szellemek, hanem a butaság, irigység kisszerűség.
Ha ez utóbbiakat egy új magyar Gábor Dénes képes lenne elektromos energiává alakítani, mi lennénk a világ legnagyobb áram exportőrei.
Tisztelettel az Ön híve: morzsi.

D.elemér Eger írta...

nagy írás igaz nem igen szeretik ebben az országban azt aki meg irja az igazat . de én kedvelem magát maga tudja mi a Stájsz . pu pu kellemes szép pünkösdöt kívánok . tisztelettel D elemer Eger

Névtelen írta...

Kedves Morzsi!

Hát éppen erről írtam! Azt várom, hogy aki évtizedek óta butaságot reggelizik, irigységet ebédel, kisszerűséget vacsorázik egyszer csak megkíván egy finom jóság levest, elfogadáspörköltöt toleranciatarhonyával, hozzá barátságuborkasalátával. És még ezek után megkívánja Rigó Jani csokis szeretetszeletét és Juliska tiszteletkrémkávéját is.
Amikor ez tömegesen bekövetkezik megnyitom a Magyar Szeretettel Építkező Közösségek Vendégházát, csak előbb megvárom, amíg egy kis csömöröm lesz a tisztelettől...majd jelzem ha ezt észlelem :-)

Szóval egyelőre az építkezésre várakozom, miközben még az is kész szerencse, hogy a jóságlevesem évtizedek óta soha nem fogy el és a türelemfőzelékem sem...
http://www.youtube.com/watch?v=2j5aK8g2irA

özv. Kussné

D.elemér Eger írta...

kedves Kussné szép pünkösdöt !
az lehet hogy alul szocializált gyerek vagyok! de ezt nem értem mivel nekem az atom fizika az magas amit ön ír az kvantum elmélet . gondolom magát se az eszért szeretik kellemes szép estét D elemér

Névtelen írta...

Kedves D. elemér Eger!

Én is élményekben gazdag Pünkösdöt kívánok!
http://kapcsolat.hu/blog/kataaa/8590-piros-punkosd-napjan

özv. Kussné

Varga Éva írta...

"aki évtizedek óta butaságot reggelizik, irigységet ebédel, kisszerűséget vacsorázik egyszer csak megkíván egy finom jóság levest, elfogadáspörköltöt toleranciatarhonyával, hozzá barátságuborkasalátával. És még ezek után megkívánja Rigó Jani csokis szeretetszeletét és Juliska tiszteletkrémkávéját is."

Kedves özvegy Kussné, aki így él -ráadásul évtizedek óta, mint írod -, az nem fog megkívánni mást.
Valamint.
Aki(k) tehetne/tehetnének ezért, az(ok) mára vagy elhiteltelenedtek - egyházak nagy része -, vagy (legalábbis nálunk) sosem volt ez céljuk(politikusok nagy része).

Az angol gyepet is évszázadok alatt nyírták és öntözték, irtották belőle a gyomot, míg olyan lett, amilyen. Dőreség azt várni, hogy ez nálunk egyik napról a másikra bekövetkezik - miközben még a fűnek a magját sem vetettük el, jelenleg éppen az ugar birtokbavétele folyik teljes gőzzel.