2013. július 4., csütörtök

A GENERALISSZIMUSZ

Áder János államfő szerdán nyugállományú vezérezredessé léptette elő Pintér Sándor belügyminisztert.
Ami igaz – igaz, neki már egy-két trafikkal nem lehet kiszúrni a szemét, ahhoz, hogy elégedett lehessen, legalább a dohány-nagykereskedelmet kellene a kezébe adni.
Tudja ezt a Generalisszimusz is, nem is kísérletezik aprópénzzel, hiszen jól ismeri az emberi természetet, tudja, hogy amikor már valaki hányásig jóllakott, akkor már csak az emberi büszkeség, a hiúság az, amelynek kielégítésével operálni lehet, ha meg akarja tartani vazallusa feltétlen hűségét.
Hát most adott a hiúságnak is emészteni valót, így aztán Pintér belügyér czinegelajosi magasságokba emelkedett, immáron csak egy lépcső választja el attól, hogy maga is hadseregtábornok legyen, de ez már csak technikai kérdés.
A hadseregtábornoksághoz ma leginkább a hadsereg hiányzik, de a Generalisszimusz már dolgozik a projecten, éppen minapában fejtette ki, hogy ennek az erős országnak erős hadseregre van szüksége, márpedig ha ő kijelent valamit, akkor az ki van jelentve.
Ebben egyet is érthetünk, hiszen ha valamikor szükségünk van az ütőképességre, hát akkor most, mikor itt állunk az Uniónak küldendő hadüzenet küszöbén, most aztán nagyon!
Czinege Lajos és Pintér Sándor pályafutásában az a közös, hogy mindketten a légópincéből kezdték megmászni a hivatali szamárlétrát, hiszen a volt honvédelmi miniszter kanászként, míg belügyminiszterünk a minisztérium gépkocsivezetőjeként kezdte.
Ott tanulta meg azt kicsiben, hogy mennyire fontos termék az üzemanyag, mennyire gondosan kell vele bánni, és ezt többé soha nem feledte el – nagyban sem.
Rossz nyelvek szerint akkor sem, mikor az ország okosabbik fele nagy gondterhelten azzal foglalkozott, hogy miként csináljon a barna gázolajból szőkét, ő akkor is vidáman énekelgette, hogy az egyik szőke, a másik barna, mi nekem jut, csodaszép…
Meg is lett szorgalma eredménye, hiszen mára az ország egyik leggazdagabb embere, pályafutása pedig a rendszerváltástól kezdődően rakétaként ívelt a magasba.
1988-ban a Pest Megyei Rendőrfőkapitányságon a vizsgálati osztály vezetője volt
1990-ben a Pest megyei főkapitány közbiztonsági helyettesévé léptették elő.
1991 márciusában Budapest rendőrfőkapitányává nevezték ki.
Pár hónappal később, 1991 szeptemberében Boross Péter akkori belügyminiszter kinevezte országos főkapitánnyá, öt éven keresztül töltötte be ezt a funkciót,
1991-ben vezérőrnaggyá, 1993 - ban altábornaggyá nevezték ki.
És akkor most, húsz év böjt után, mikor nagy unalmában a vagyonát kellett gyarapítgatnia, megint felívelőben a rendőri karrier…
Ő az a jó rendőr, aki eladta magát a politikának, a politika meg ma errefelé a maffiát jelenti.
Pályafutása alapvetően két emberhez kötődött, az egyik a Vezér, a másik meg – micsoda csoda – Csányi tehenész.
Milyen érdekes, hogy ennek dacára fel tudott emelkedni…
A Generalisszimusz meg egyelőre még civilben folytatja a választási propagandát, holnap majd óva intjük Európát, esetleg hadat üzenünk az Egyesült Államoknak, lesz kardlengetés, gumibotlengetés meg még nyelvlengetés is talán – a sajtótájékoztatóra már eléggé lepukkant a hős, ki letépte magáról a kényszerzubbonyt…
Istenem, milyen emberek kezére jutott ez az ország!


:O)))

9 megjegyzés:

Lusti írta...

PuPu kedves, óvatosan a fohászkodással! A "blőrözött" Portik-Laborc hangfelvétel óta tudjuk, hogy az alvilágban az Istent úgy hívják: Pintér Sándor belügyminiszter úr... úgyhogy tegnap az Istent léptették elő... a felvilágban... és így mi tanúi lehetünk annak, amikor az al- meg a fel- vagyis a menny és a pokol összeér... Magyarország, szeretlek!

"szolgálati közlemény": Pupu, mondtam ma már, hogy imádlak? :)))
Az illusztráció mindig jó, de most telibe talált...úgyhogy megérdemelsz egy soron kívüli wellnes masszázst, egy kis hájjal kenegetést... már küldöm is.............(enter)

hello írta...

Rosszul emlékeznék, hogy a Józsefvárosi piachoz is volt némi bensőséges - mármint a zsebe belsejét illető - viszonya?

De ez akkor is már mindenképpen befejezett múlt idő, mert akkor Kocsis Máté nem merészelne izmozni a "Négy tigris"-piaccal...

morzsi írta...

Régen a fényképész tanulókat úgy tanították, hogy egy ember húsz éves kora felett felelős az arcáért.
Na most tessék ránézni erre a belügymiszterre!
Szerintem a szófogadatlan gyerekeket vele ijesztgetik az anyukák, hogy ha nem viselkednek jól, akkor jön a sintér! (vagy a Pintér?)

Névtelen írta...

Jó kis írás Pintér Sanyáról, nem értem, hogy miért csak most születnek ezek az írások.Tegnap hasonlót olvastam egy másik blogon, ahol szintén megemlékeznek Pintér életútjáról.Laikus hírkövetőként is már a 90-es évek vége felé nyilvánvaló volt, hogy olyan karriert,amit ő produkált, azt normál körülmények között lehetetlen véghezvinni,ahhoz bűnözni kell.Az ilyen emberek azok akik az ország rákfenéje.Valószínűleg hasonló emberek segítik, egyengetik A Vezír útját is.Szerintem nyilvánvaló, hogy a Pintérhez hasonló kaliberű fickók teszik ki a nyilvánosság elé az olyan díszfaszokat, mint Orbán, hagy parolázzon, mert neki ez kell és ezzel eltereli a figyelmet a valós vezetőkről, a Pintér félék meg irányítják az országot..

D. Elemérné írta...

OFF
Lusti soron kívüli wellnes masszázsához hoztam ezt a gyönyörű relaxációs zenét, hogy hathatósabb legyen a kenegetés...
:-)))
http://www.youtube.com/watch?v=GYOROacevKI
ON

Névtelen írta...

Ez az egész olyan képtelenség, mint amilyen a fidesz kormányzása.
Egy aktív minisztert előléptetnek nyugalmazott vezérezredessé!!!
Senkinek nem sértő a fülét? Miért nem írták azt, hogy felemelték a nyugdíját 40-50 ezer forinttal?

Névtelen írta...

D Elemérnének:
Valószínűnek tartom, hogy a név alatt özv Kussné lapul. Kérem, hogy az idétlen, nem az aktuális cikkhez passzoló beírásait hagyja el és nevéhez híven hallgasson.

Cereus írta...

Kussolj Bitang!
Itt nem vagy kivánatos!
Kérlek a hangnemért bocsáss meg,csak azért írok így mert nagyon felbosszantottál! Orbánnal ti ketten vagytok a magyar nép.???

szúnyogporszívó írta...

Az embertelenség megmutatja a diktatúra mélységeit :-(
Az emberségesség felfedi a demokrácia minőségét :-)