2013. július 22., hétfő

ÚTBAN ARGENTÍNA FELÉ

Lehet, megjelentek az első komoly repedések Orbán a rendszerének falán?
Természetesen hiba lenne arra számítani, hogy ettől majd most azonnal össze is fog omlani, de hogy egy komoly statikai vizsgálat mit mutatna, az erősen kérdéses.
Csányi eladott egy nagy kazal OTP részvényt, mégpedig, ha nem is menekülési árfolyamon, de semmiképpen nem azon az áron, hogy azt nyerészkedésnek lehetne tekinteni, ellenben ezzel az akciójával lehúzta bankja részvényeinek tőzsdei árfolyamát.
Ezt ugyan ez a bank ki fogja heverni, de ettől kezdve behatárolt, hogy mit is lehet tenni vele, ugyanis a betétesek furcsa népek, emlékezzünk csak vissza a Postabank esetére, ami gyakorlatilag egy hét alatt lett Magyarország egyik legnépszerűbb bankjából térdreesett romhalmaz.
A kormány ezen a héten dönt állítólag a devizahitelesek megsegítéséről, a megoldást állítólag abban látja a Fidesz bölcseinek tanácsa, hogy valamilyen technikával a bankok nyakába kell lőcsölni a devizahitelesek veszteségét, ezzel két legyet lehet ütni egy összetekert Magyar Nemzettel.
Egyrészt néhány devizahitelest boldoggá lehet tenni, másrészt meg néhány bankot nehéz helyzetbe lehet hozni, ami igen üdvös ebben a helyzetben, amikor a Takarékbankot szeretné a kormány magáévá tenni.
Ez az a szituáció, amikor nem a megpocséklandó szűz sikoltozik, hanem a konkurencia, aki szintúgy meg akarta pocsékolni a szende leányzót, ám neki nem állt rendelkezésére néhány markos legény, hogy lefogja és tartsa az aktus alkalmából a takarékszövetkezetek kapálózó lábait, ő kénytelen volt ortodox módszerekkel - virágcsokor, petting, miegyéb - közelíteni.
Az első módszer persze hatékonyabbnak tűnik.
Persze a meccs még nem lefutott, mert hátha egyszer mégiscsak kinyílik a mesterséges kómában tartott magyarember szeme és rájön, hogy elrabolták a tulajdonát, ami mifelénk nem szent, hanem ha akarja, akkor a Vezéré.
Szóval Csányi és Demján éppen most kénytelen tanulgatni, hogy ki is áll aktuálisan a táplálkozási lánc csúcsán, most éppen az a hiéna tart igényt erre a pozícióra, akit ők etettek, ők itattak, ők tartottak életben, de elfelejtették időben ráadni a pórázt meg a szájkosarat…
Érdekes ez a szituáció, hiszen ma úgy tűnik, a Vezér korlátlan úr a maga alá kapart szemétdombon, az álmai megvalósításának nem áll semmi az útjában, hiszen fejreállította az államot.
Nálunk a végrehajtó hatalom egyben törvényhozás is, az ellenzék pedig olyan, mint p*nán a szőr, csak dísznek jó, de ahogy elnézegetem, a Vezér mégis inkább a borotvált változatot szeretné divatba hozni
Ami meg az álmait illeti, nagy kár hogy olyanok, mintha Stephen King írta volna, pedig azok Viktor King álmai.
Önmagában az, hogy a diktatúrácskáját építi, a nép egyszerű gyermeke számára még nem okozna megrázkódtatást, hiszen még a történészek is azt állítják, hogy a felvilágosult abszolutizmus a leghatékonyabb államforma.
Nagy kár, hogy a Vezér államról alkotott elképzelései ilyen sötétek – viszont - mint interjújában kifejtette - szeret velünk elbabrálni, mert szerinte neki erre a történelem lehetőséget adott.
Hát igen, Szálasi is kapott történelmi lehetőséget nemzetmentő eszméi megvalósítására, Ceausescu is kapott történelmi lehetőséget Románia felvirágoztatására, Kadhafi is az arab népek egyesítésére, oszt csak a végén derült ki, hogy mások is kaptak különféle lehetőségeket.
Például egy kötélverő mester egy jó kis üzletre, egy-két politikus és tábornok a felesleges lőszerkészletek ésszerű felhasználására, nem is beszélve arról az arab forradalmárról, aki szodomita hajlamai anális kiélésére kapott lehetőséget Kadhafi elfogása után.
A Vezér ezidáig csak a kisembernek ment neki, mint kandisznó a fantomkocának, de most úgy érzi, már nehezebb falatokkal is megbirkózik, vagy megbirkázik, vagy hogy is.
Ha összeírnánk, hogy kiket sértett vérig ez alatt a bő három év alatt, lassan hosszabb lenne a lista, mintha azt írnánk össze, hogy kiket nem sértett még meg.
Most nekigyalogolt az ország vezető nagytőkéseinek is, amiről kapitalista körülmények között, az álmoskönyv nem jegyez jót.
Rendben, Dávid Ibolya nem volt egy túl nagy falat, kis párt kishatalmú vezetője, de belátható - nem tett neki jót az, hogy bolond módon azt képzelte, hogy ujjat húzhat Csányival.
Gyurcsány politikai egészségének sem tett jót, hogy nyilvánosan elküldte a hőbörgő Demjánt, mikor az fenyegetőzött.
Azoknál az ügyészeknél, bíróknál, akik az MDF vezetőinek ügyében vádat emeltek vagy ítélkeztek, be kellett vetni némi politikai befolyást, a puccskísérlet sem volt ingyen, a Kossuth téri húgyosokat is kellett valamiből fizetni, a Fidesz-médiát is valamiből ki kellett építeni, ugye…
Simicska sokat tett azért, hogy ma már úgy érezhesse a Vezér, hogy nincs szüksége ezekre az emberekre, ezek az aranyhalacskák már megtették azt, amit kért tőlük, mehetnek a nyársra.
Persze érheti még Szeretett Vezérünket meglepetés, Ceausescu is azt hitte, hogy az őt őrizetben tartó tábornok csak őt védi, a fal előtt meg már késő volt revízió alá venni tévedését.
Mindenesetre Orbán nem pihen, neki nincs vakáció, nincs pihenés az elkerülhetetlen kezeléseken túl.
Márpedig annál nincs rosszabb, mint amikor az elhatalmasodott mentális betegség szorgalommal párosul.
Szóval, amikor a Takarékszövetkezetét lopják, a jónép csak ne vonogassa a vállát, mondván, hogy a betétei biztonságban vannak, mert nincsenek.
Már ma sem ér semmit a kamat, melyet most meg is adóztatnak, pontosabban egészségügyi hozzájárulással terhelik.
Ha pénzt veszel fel a számládról adóztatják, ha átutalsz, adóztatják azt a pénzt, melyet az adózott jövedelmedből tettél félre.
Ezentúl 6 százalékos egészségügyi hozzájárulást is kell fizetni a kamatjövedelem után.
A takarékszövetkezetnek pedig a falusi ember nem csak betétese, de tulajdonosa is, márpedig ennek értéke van, nem is kevés.
Ha nem lenne értéke, nem is rabolná el a Vezér…
Érdekes időket élünk, a kisembernek fogalma sincs, milyen érdekek mozgatják körülötte a világot, az sem elképzelhetetlen, hogy Csányi a most eladott részvényeit a részvények árfolyamának további zuhanása után majd féláron visszavásárolja azokat, Simicska meg a többit - stróman, családtag mindig akad.
Nagyon úgy tűnik, Argentína a modell, úgyhogy lehet, fellendül majd az építőipar is, mikor majd építeni kell a gazdagok lakónegyedinek kerítéseit, és biztonsági őrből is többre lesz szükség.
Valószínűleg fellendül a temetkezési ipar is, feltéve, ha nem teszik kötelezővé az éhendöglött szegények tetemeinek családilagos eltakarítását.
Vajon, hová vezetnek ezek a dolgok?


:O)))

3 megjegyzés:

meglaszikatejaszájába írta...

"Egyelőre nem sikít a mademoiselle - tűri."
Csepeli György megírta a múlt vasárnap egy cikkben, hogy miért...

negyvenöt írta...

Kedves PuPu!
Szuper ez az írásod ( a többi is!)és egyben magyon elszomorító!Szerintem "magyarember" magyarember marad örökre! Identitászavarral küzd, nem tudja hova tartozik, Keletre vagy Nyugatra.Középen meg nem képes állni,mert nagyon kevés közöttünk az autonóm személyiség.Csepeli György remek múlt vasárnapi cikkében jól érzékelhetően írt erről.
Sajnos a te írásaid is, mint Cs.Gy gondolatai is nagyon kevés emberhez jutnak el!Magyarembernek nincs kommunikációs lehetősége (és legtöbbnek igénye sem), hogy újság, könyv számítógép???ATV -hogyan is gondoljuk - csak a helybéli piac az kora reggelenként ahol kisebb közösségekben találkozhatnak. Az általános vidéki információforrás a királyi TV-1 , a fiataloknak meg az RTL. csatorna
Ezeket a mindenki által nagyon egyértelmű szövegeket,gondolatokat ott kellene terjeszteni ahol ezekben a kis közösségekben összejönnek az emberek!Tudom , ennek a megvalósítása, megszervezése nem egyszerű.
Üdv: negyvenöt

feripapa írta...

Kedves Pu Pu!
Mint tudjuk a Postabank esete sem volt véletlen, szerintem ennek is kemény,nyomós oka van, azonban még nem tudjuk, ki és mit akar elérni ezzel a huzással.
Mint kis hazánkban minden, ez is ki fog derülni rövidesen.
Sok sikert és jó egészséget kivánok. feripapa