2016. június 26., vasárnap

RÉGI ARCOK, ÚJ POLITIKA

Új elnököt választott az MSZP,
Persze vadonatújra nem futotta, de Molnár Gyula alig használt, még ki sincs fordítva.
Ahogy Orbánt ismerem, majd lesz.
Leginkább budapesti politikusként ismert, Újbudához és Kelenföldhöz kötődik, de őt sem kerülhette el a 2010-es büntetés, a választók nem rá adták a voksukat, utána pedig Orbán hiénái tüsténtkedtek az ellehetetlenítése ügyében.
Szorgalmasan dolgoztak, de eredményt csak annyiban értek el, hogy egy időre kivonták a forgalomból, így aztán most éppen a szocialista főnix szerepét abszolválja.
Aki nem ismeri a főnix legendáját, az képzeljen el egy sült libát, amint  éppen kimászik a tepsiből és diadalmasan felreppen az ég felé...

Sok sikert kívánok hozzá, a képességei alkalmassá teszik a feladatra, most már csak szövetségeseket kell találnia, párton belül és párton kívül is.



Ez lesz a legnehezebb feladat, mert a magyar választó pártpreferenciától függetlenül meg van étetve bürökkel és nadragulyával, képtelen felismerni saját érdekét, főként ha az egybeesik valamelyik más párt tagságának érdekeivel.
Pedig itt széles szövetségre lesz szükség, ehhez pedig kompromisszumkész emberek kellenének, de ezt a fogalmat magyarember nem ismeri, ő a végletek kedvelője,
A szocialista  pártelnöknek mindig minimum kétfrontos harcot kellett folytatnia, attól tartok, most sem,lesz ez másként.
A másik front a saját pártja...

Ennek elsősorban szervezetirányítási oka van.
Mikor a párt nagy gyöjtőpártként üzemelt, akkor megengedhette magának a luxust , hogy elvesse a demokratikus centralizmus módszerét, platformok és irányzatok örökös vitáinak terepévé tette a pártot, és akkor még nem is szóltunk a személyi ambíciók tengeréről, meg a párt feletti gazdasági befolyásról, meg a nem anyagi természetű érdekütközésekről, ötletelésekről, stb.
Ezenközben a Fidesz saját szervezetét a legszebb sztálini elvek szerint építette fel, ott aztán nem volt sok ideológiai vita, a Gazda döntött és a vita még elkezdése előtt befejeződött.




Rendet kell tenni ezen a területen is, mert a társadalmi megosztottsághoz nem kapcsolódhat a párton belül is állandó megosztottság.
Lehet döntés előtt megoldási javaslatokkal előállni, de a döntés után nincs helye vitának, kibeszélésnek, önigazolásnak, különvélemény hangoztatásának - a végrehajtás során a párt álláspontját kell képviselni, vagy ki kell lépni a pártból.
A társadalom felé pedig ismét meg kell tanulni érvelni, meggyőzni, és erre fel kell készíteni az aktivistákat is, mert ők állnak a frontvonalban, nekik kell végighallgatni minden egyes nap, hogy ti sem vagytok mások, ti is ugyanúgy loptok, mint a Fidesz, egyik kutya, másik eb...
Ezzel a szemlélettel kell megküzdeniük és meggyőzni az ország népét, hogy ez téves gondolat, mert mi vagyunk a korrupció és a harácsolás legfőbb ellenségei, de ez csak akkor megy, ha azok, akik ebben vétkesek, könyörtelenül és látványosan ki lesznek ebrudalva.
Így is nehéz lesz a helyzet, mert a párt új elnökét is bekenték sárral, amit ugyan levakart róla a bíróság, de ilyenkor azért visszamarad a "nem zörög a haraszt" effektus - szeretjük a rosszat elhinni embertársainkról, még, ha semmi valóságalapja sincsen.
Ez is egy teher, melytől nehéz lesz megszabadulni.




Botka azt kapta, amit megérdemelt, nem lehet büntetlenül előadni a pávatáncot párttársaink előtt éveken át, ha valaki ennyire irtózik a felelősségtől, az legyen polgármester Szegeden, de hagyja a pártpolitikát másra.
Láthatólag a párton belül sem tetszik a finnyás távolságtartásnak kommunikált örök menekülés a bukás kockázatától, itt volt már az ideje a figyelmeztetésnek.
A politikusnak időnként ezt a kockázatot is be kell vállalni, a bukás is benne van a pakliban, de ezt a választó a hiteles politikusnak hajlandó elfelejteni, ha érzi az elhivatottságot.
Hiller talán jó választás, ő és testülete remek recepteket fog adni pártjának, de nem ártana időnként az elmélet magasztos síkjáról lelépve sütni egy-egy tojásrántottát is, pőre gyakorlatiassággal, saját kútfőből.
A vitáknak nem a nagy gondolkodók elveiről kellene szólnia, hanem arról, hogy miként tudjuk a műkörmösök és kazánkovácsok tudtára adni, hogy a libacombot csak tőlünk várhatják, mert az eszme meg a szabadság szép dolog, de ma nem nyelvében, inkább hasában él a nemzet.
Az első dolgok között kell, hogy legyen a kommunikáció rendbetétele is, a mai világ erről szól, ez áll a középpontban, hiszen láthatjuk, a tényeket is képesek lenyomni jól kommunikált értelmetlen félmondatok, például a "Magyarország jobban teljesít" és társai




Nem lesz könnyű visszarángatni a pártot a megsemmisülés széléről, rengeteg munka, hit és bátorság kell hozzá, persze nem árt némi szakértelem sem,
Ha a baloldali gondolkodású emberek is úgy akarják, akár sikerülhet is, ehhez kell kérni az egész társadalom bizalmát, együttműködését.
Ebbe a munkába kell bevonni mindazokat is, akik ma vesztesnek érzik magukat, mert itt munka mindenkinek akad csőstül, a jó szervezőtől a néptribunig, a fiataltól a tapasztalt öregig.
A cél a fontos, a poszt csak eszköz ehhez.



Kívánjunk az új vezetésnek sikereket és győzelmet a középkor erői felett, a jogállam, a Köztársaság visszaállításáért folytatott harcukhoz!


:O))) 

36 megjegyzés:

Unknown írta...

Kívánom!

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Ezeknek annyi..Molnárt a fidesznyalonc ilyen -olyan szóvivők 2 perc alatt lejáratják valós és mondvacsinált indokokkal, sőt még lejáratni sem kell, annyira jelentéktelenek lesznek a szocik...Nem volt ott egy épkézláb támadhatatlan ember?? Botka egy csalódás, beszari.
Mi lesz itt 2018 ban????

Kapat írta...

Amennyire ismereteim engedik, úgy tudom, hogy Molnár Gyula összefogás párti. Tudja, hogy vélt, vagy valós sérelmeik Gyurcsánnyal szemben, nem mérhetőek össze Orbán rendszerének megbuktatásával. Csak remélni merem, hogy a MSZP többsége is így gondolkodik. Sajnos, Tóbiás véleménye, hajthatatlansága ebben az ügyben közismert.
Botka László nekem már akkor egy jellemtelen alaknak tünt, amikor 2009-ben "A szegedi nagyárvíz" c. képeskönyv második kiadásából kiretusáltatta Gyurcsány Ferenc fényképét. Pedig akkor még "egyetértés" volt, hol volt akkor még a DK?
A Népszabadságnak napjainkban pedig azt nyilatkozta, hogy : „Mind Orbán, mind Gyurcsány nélkül jobb lenne a közélet”
A választmányi tagok pedig sérelmezték, hogy : ... "a tagok véleményét alpári hangnemben kommentálja az üléseken.”
Tehát reménykedjünk, az MSZP pedig erősödjön!

Unknown írta...

Jó bapot, Kapat!

Gyurcsány az én szememben egy szón bukott el (Öszödön). Ilyen mosdatlan szájú ember ne legyen az ország miniszterelnöke! (Mert a gondolatból fakad a szó, abból meg a tett.)

mavtelep írta...

Tamás Rédey
A'sszem nem jól látod, hisz a Nagy Őszinte , aki a zembereknek sosem hazudott, megmondta :
" Ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek !"
Te nem figyeltél.
Szervusztok, jó napot !

műkörmös írta...

Műkörmösként bevallom szívesebben olvastam volna arról, hogy miképpen oszlik meg rövid/közép/hosszútávon a felelősség a politikusok és a pórnép között:
a., verzió - autokráciában
b., verzió - demokráciában
Mi a különbség és mi a hasonlóság?

Szerintem nincs probléma azzal az autokratikus működéssel, ahol ez nyíltan vállalt átlátható hierarchia + hozzá tartozó átlátható stabil felelősségrendszeren alapul! Aki ezt szereti - ezt kell választani!
A demokratikus működés minden szempontból macerásabb.

Jusson eszünkbe például az, hogy legkésőbb a nászéjszakán ki szokott derülni: kinek mije van, mekkora, mire képes, és még az is, hogy mennyire romantikus vagy inkább szadista...
Véleményem szerint a fiatalok ezért is siettetik a mézes heteket (még házasság kötés előtt, vagy helyett), hogy mihamarabb kiderüljön...
- kinek mije van
- az mekkora
- mire képes
- hogyan működteti
( persze a sorrend és a többi kritérium - igény szerint - változhat :-)))
Bár az öregeknél lehet, hogy ez teljesen másképp van, de addig nincs baj, ameddig emlékezni tudnak a saját fiatalságukra, esetleg a nászéjszakájukra + a jelenlegi egyéb bonyolultságokra...

Unknown írta...

Jó napot, Mávtelep!

Nem hiszem, hogy az általad említett személy akár egy sort is tudna idézni Aranytól. Petrovics sajnos kizárva, hisz migráncsfi.

mavtelep írta...

Na ugye !...)))

Unknown írta...

Mi "ugye"?
Sírjak vagy nevessek?
(Viccelsz vagy froclizol?)

Unknown írta...

Tisztelt műkörmös!

Tegyük félre az ideológiát és a napi politikát, gondokat! Kérlek, bizonyítsd be matematikailag, hogy az EGY ugyanaz, mint a SOK! Addig a szavaidat nem tudom mérlegelni.

mavtelep írta...

Sztem kishazánkon már csak sírni lehet, bár igazából magunknak köszönhetjük a keservet, - mi a fenének kell álló nap a politikus és egyéb állatfajtával foglalkoznunk ? Vagy ha mégis, akkor lakonikus rövidséggel mindegyikük fejére olvasni a disznóságaikat.
Miként Gyurcsány tett Őszödön...báááár, Cimbikém hamarabb érti meg az értelmes, emberi szöveget mint nagyjaink.

Tüske Zsófia írta...

Molnár Gyula nyolc éven át volt a polgármesterünk, kompromisszumkész, eredményeket felmutató.
A választás elbukása annak volt köszönhető, hogy a fidesz az ellene indított karaktergyilkosságot a két választás közé időzítette, főleg a Leisztingerrel kapcsolatos mutyivádakra alapozva. Molnárt azután nagy sokára minden vád alól felmentették, ahogy Leisztinger sem lett elmarasztalva azért, mert a végsőkig lepusztult Lágymányosi öblöt és a Kopaszi gátat saját költségén helyrerakta.
Hogy Gyula tud-e majd eredményeket elérni az Mszp élén, nem tudom. Nagy csoda lenne, ha sikerülne neki. De a tisztessége, jóakarata és a szakértelme megkérdőjelezhetetlen, csak manapság ezek nem biztos, hogy kelendőek ebben az országban.
Én mindenesetre kívánok neki eredményes és sikerekben gazdag munkát.

Unknown írta...

Az országot (és a világot) csak gazdasággal lehet működtetni. Annak folytatása pedig a politika. Azért kell annak művelőivel foglalkoznunk, hogy ne legyen további folytatás!
Gyökeresen "új" szemléletre van szükség, hogy ne kelljen rettegni.

csakafidesz? írta...

T Műkörmös!
Szeretném, ha egy kovetkező hsz-ben bővebben kifejtenéd, hogy a feni kérdéseidet kinek és milyen célzattal tetted fel - gondolom saját magadnak - és ennek mi köze van az MSZP elnökválasztásához.
Hogy mi a különbség a demokrácia és az autokrácia között megtudod ha részletesen tanulmányzod a ma már bőségesen hozzáférhető Észak-Korea mindennapi életéről szóló tudósításokat és elemzéseket. Demokrácia vonatkozásában pedg ha javasolhatnám bármelyik tőlünk nyugatabbra eső ország életét bemutató valóságot.

Úgy olvasom, hogy neked is - mint anno Móriczkának - mindenről ugyanaz jut eszedbe, Pusztán szexista megközelítéssel nem lehet az élet fontos dolgairól itéletet mondani.
Persze időigényes dolog megtudni, hogy pl ki mennyire emberbarát, mekkora szervezőkészséggel rendelkezik. mire használja a megszerzett tudását.
Ez sokkal macerásabb mint kitenni mindent az asztalra és kiadni egy utasítást.
Röviden ennyi!


-

promenad írta...

Egyetértek. Főleg,ami Botkát illeti !

hello írta...

Látszólag nincs köze az MSZP elnökválasztásáról szóló poszthoz, pedig mégis: 2x hallgattam végig pénteken az Egyenes Ráadásában Karácsony Gergely kifejtett elképzelését egy előválasztás szisztémájáról, a jelölési lehetőségek kinyitásáról, a választói kezdeményezések sokkal nagyobb szerepéről stb., stb.

Nagyon-nagyon más kiindulási alap lenne egy új, demokratikus Magyarország megteremtéséhez.
Óriási különbség lenne akár a 2010-es, akár a 14-es, szánalmas és kudarcos, nyögve nyelős összefogásdihoz képest.
Mert pl. abban is tök igaza van, hogy az emberek többségének vannak szimpatikus favoritjai szinte minden területről: a különböző pártokból, a civilek közül, akiket szívesen látna egy csapatban akár képviselőként, de még inkább együtt dolgozva az országért, és nem egymást nyírva és köpködve a rivális pártzászlók alól.

Rónai Egon nem tudta idézni, Molnár Gyulának erről az elképzelésről mi a véleménye.
Márpedig - az MSZP új elnökeként - nem lesz közömbös, hogy - teszem azt, a Szanyi által hangoztatott szélsőséges elvekkel szemben - merre akarja vinni a pártjukat.
A magam részéről is sok sikert és stabil idegrendszert kívánok neki hozzá.


mavtelep írta...

Nagyon szerény véleményem szerint Karácsony G. elképzelése naív és kivitelezhetetlen.Csak az első gyakorlati nehézség : jelölünk 13854 főt ogyűlési képviselőnek.
Hány forduló alatt sikerülne 200 főre csökkenteni a létszámot ?
Ez a 200 fő mikorra állapodna meg egy kormány létrehozásáról ?
Ha elkezdünk gondolkodni, nagyon érdekes kérdések merülnek majd fel.

Unknown írta...

A kormány csakis munkavállaló lehet! Szét KELL választani a törvényhozást és a végrehajtást! Semmi esély az ország "fennmaradására", ha ez nem valósul meg.

műkörmös írta...

T. Csakafidesz!
Számomra a legfontosabb talány az, hogy az MSZP vajon demokratikusan, vagy autokratikusan működik? Még akkor is, ha most választás útján történik a csere. Mit mutat kívül és milyen belül? A választás még nem garancia a demokratikus működésre! Sőt, lehet elterelő művelet is...
Ismétlem, nincs problémám az autokratikusan működő szervezetekkel, ha nyíltan vállalják, hogy azok, vagy felvállalják, hogy miben azok, és miben nem!
HA ÁTLÁTHATÓ AZ EGÉSZ (politikai) STÍLUS és nem csupán hatalomtechnikai manőver az egész "jövés-menés"!!!

Soha nem volt vágyam Észak-Korea tanulmányozása, kedvencem volt/van/lesz Európa.
A demokrácia/autokrácia egyveleg fárasztó tanulmányozásába önkéntelenül elfáradok itt a szülőhazám fővárosában is, a nap huszonnégy órájában - saját tapasztalataim alapján.
Bonyolult okai, előzményrendszerei vannak ennek a beteg társadalomnak és ha megemlíti ezt az ember, akkor persze rögvest összeférhetetlennek és telhetetlennek lesz kikiáltva!!!
No, ez sem egy demokratikus kezelési terápia...

Tudod, Mórickáék is olyan rózsát szeretnek szakítani, amit egy életen át élmény szagolgatni!
Te milyen rózsát szagolgatsz? Sikerrel jártál?

Az is a baj, hogy még szexista megközelítéssel sem tanultunk meg fontos+KÖZÖS dolgokról nyíltan beszélgetni, hát még nemszexista aspektusokból...
Bár az is lehet, hogy ez túlságosan időigényes, ez meg nem éri meg.

Van egy pozitív forgatókönyvem! Értelmes emberek le tudnak ülni és tudják tolerálni az ÁTLÁTHATÓ+ÉRTHETŐ különbözőségeiket!!! Azt nem tudom, hogy ez mikortól lép életbe, hiszen egy több generációs egészséges családban is ezt tanulja az ember - születése pillanatától...

Unknown írta...

T. műkörmös!

A világhálón nem működik a forgatókönyved. (Pl. nincs példamutatás, szemkontaktus.) Ma már egyszer szóltam hozzád 13:16-kor. Azóta is várakozom.

NewTiborc írta...

T. műkörmös!
Nagyon is érthető amit írsz és nagyon is ül a magyar társadalomra. Lehet, hogy ideges leszel, mert vannak akik nem értik, vagy nem akarják érteni, pedig hát mindenki itt él ebben a kicsi honban ahol megtapasztalhatja a társadalom sajtótájékoztatón kívüli üzeneteit.

talalom írta...

A demokrácia nem az, amikor nekem van igazam. Sőt még az sem, amikor a "többségnek" van igaza. A többség ugyanis változik, számában és összetételében egyaránt - sokmindentől függően. A demokrácia szerintem az a rendszer, ami képes a folyamatos változásra, korrekcióra, alkalmazkodásra, valamint a különböző nézetek, érdekek stb. állandó egyeztetésére. A demokráciát nem lehet +felépíteni+, az sosincs kész.

talalom írta...

Bocsi, véletlenül elküldtem.
Az autokrácia ezzel szemben merev - gyakran egyetlen személytől, de legfeljebb egy kis létszámú csoporttól függ a léte. Korrekciós lehetőség híján nem tud alkalmazkodni a változásokhoz. Emlékezzetek csak, hogy a hetvenes-nyolcvanas években a magyar ipar képtelen volt az "extenzív termelésről az intenzívre" váltani, pedig több PB határozat is szólt erről. (Ez volt a legfőbb oka a súlyos eladósodásnak.) Ahogy az adott személy, csoport hatalma megrendül (Kádár meghal), nyomban szétesik az egész.

Névtelen írta...

Nagyon szemléletes, ahogy a kommentelők a blog témájához hozzászólnak...
Mindenről írnak, csak a lényegről nem!
Nem írnak arról, hogy Molnár Gyula alkalmas lesz e az emeszpé elnökének vagy sem, - úgy elmennek a lényeges kérdések megválaszolása mellett, ahogy azt egy magyar baloldali választótól elvárható...
Nem írnak arról, hogy sem Molnár, sem Hiller nem arról nevezetes, hogy körömszakadtáig harcol az elveiért.
Nem írnak arról, hogy Molnár mennyire motivált. E tekintetben talán Hunvaldot kellett volna jelölni, mert ő "megkóstolta" orbánék börtöneit. Na ő tudná, hogy mit kell ezzel a söpredékkel csinálni.
U.i. Kérem, hogy Rédey úr nem válaszoljon, mert a gálám ki van a stílusától. Üdv: Manyupos ember.

műkörmös írta...

T. Tamás Rédey 13:16!
Mihelyt segédanyagként elküldöd 4D-ben az "EGY ugyanaz, mint a SOK" saját élményű függvénytáblázatodat, én majd abból tudom kikövetkeztetni, hogy miképpen működhet a példamutatásod és a szemkontaktusod a valóságban!
Szurkolok a közösségi sikeredhez, persze a világhálon belül és azon kívül is!
És még türelmes is vagyok :-)))

mavtelep írta...

Névtelen
Molnárnak is van törleszteni valója, és baromi keményen állta a sarat, amikor ki akarták csinálni. HA , ESETLEG, nem fog kiállni körömszakadtáig kiállni az elveiért , az sem baj.
Sokkal fontosabb, hogy összehangolja és egységesítse az egész pártot érintő különböző álláspontokat.

anteus írta...

A nagy kérdés, hogy miként fogja viselni az MSZP törzsszavazó-tábora A Gyurcsánnyal való együttműködést. A kényszerű kapituláció a DK előtt, jó esély Orbán ellen.
De a baloldal végleg elesett Magyarországon.

Unknown írta...

Jó estét, köszönöm a jelentkezést.

Már hogyan küldhetném a kért anyagot, ha szerintem nincs átjárhatóság az egyeduralom és a közhatalom között. Ezek csak (XOR) kizárólagos vagy alapon létezhetnek. Egyéb segédanyagom megtalálható az arra szakosodott helyeken.

Unknown írta...

Üdv Manyupos ember!

Tetszik vagy nem, de a demokráciával együtt jár a válaszadás joga. (Ha a kérést önmagában írtad volna, akkor tolerálom, az indokod magánügy.)
"Nagyon szemléletes, ahogy" a lefújt meccs játékosait jellemzed és ahogy jóslatokat vársz.

nyuggerlány írta...

Teljes mértékben egyetértek Tüske Zsőfia soraival.Magam is ujbudai lakos vagyok évtizedek óta, tehát van összehasonlításom ilyen-olyan párthoz tartozó polgármesterek munkáiról. Molnár Gyula a legkiválóbbak közé tartozik, épitette, jobbá tette Újbudát.Mint embert is igen tiszteletreméltónak tartom, fogadóórán meghallgat, utána intézkedik, és nem söpri a szőnyeg alá a problémát. Nem kell hónapokig várni a válaszára, intézkedik, rendet tesz. A választáskor érdekes módon furán megnőtt a bejelentett lakosok száma Ujbudán, volt olyan szavazóhely, ahol még 8-kor is hosszú sor állt. Két választás között pedig meghurcolták, ahogy csak ők tudják, tisztességtelenül, aljasul. Molnár Gyula nem félős, nem ijedt meg, felépitette újból önmagát és biztos vagyok benne, amilyen karakán, tisztességes ember és politikus fel fogja a pártot is építeni.Ehhez kívánok neki sok sikert erőt egészséget.

hello írta...

Kedves Mávtelep, én ezt a lehetőséget mérlegelve nem vagyok eleve ennyire szkeptikus: szerintem 1 próbát megérne, ugyanis a 2 megélt előző kudarc ismeretében és a pártok jelen egymáshoz való viszonyát ismerve a jelen viszonyok között KIZÁRTNAK tartom egyéb módon egy működőképes választási egységbe rendeződésüket. Márpedig a nélkül marad a Fidesz, vagy jön a Jobbik, akik már most is belengették, hogy van élet az Unión kívül is!
Szóval NAGYON észnél kéne lenniük édes jó honfitársainknak - márpedig a szavazóknak a reálisan választható demokratikus alternatíva felmutatása úgy kell, mint egy falat kenyér!

Abban igazad van, nagyon sok aspektusát végig kell gondolni, ki kell dolgozni, de az e nélküli, élből elvetésével nem értek egyet. Ami persze nem jelenti azt, hogy nem lesz párt, amely eleve elutasítja majd ezt az ötletet. Mert pl. azzal, hogy Molnár Gyula nyert, még kérdés, hogy az MSZP "neve újra szép lesz, méltó régi, nagy híréhez" hagymázas álmát kergetőkkel mit tud majd kezdeni.

csakafidesz? írta...

Műkörmös!
Eiöljáróban arra nagyon figyelj, hogy ha bárkit megszólítasz a címzettet legalább pontosan nevezd meg . Egy betú vagy egyetlen írásjel elhagyása vagy helytelen alkalmazása egészen más értelmet ad az idézett szónak vagy névnek.
Ide írom, hogy Te is értsed: - ezt írtad megszólításként, hogy "Csakafidesz!" Ez rendben is van akkor, ha ez a te nézetedet tükrözi(Pl ha az a te kifejezett kívánságodat fejezi ki!)
Az én nézeteimet reálisan ez fejezi ki: - "CSAKAFIDESZ?", ami magyarra egyszerűen úgy fordítható, hogy nem csak a fidesz!
Bokros teendőid ellátása mellett azért legközelebb erre figyelj oda! Kösz!

Elképzelni sem tudom, hogy a demokrácia-autokrácia körébe hogyan és miért keverted bele az MSZP elnökválasztását.

Persze nagyjából sejtem. Eredetileg Te a Fideszre és a Jobbikra gondoltál. csak álmodból hirtelen felébredve szocializálódásod következtében a sajátjaidat nem akartad bántani. Egyszerűbb volt a sarat másra szórni,
Hovatartozásodat ez a mondatod jeIlemzi a legkifejezőbb módon:
"Ismétlem, nincs problémám az autokratikusan működő szervezetekkel, ha nyíltan vállalják, hogy azok, vagy felvállalják, hogy miben azok, és miben nem!"

Ez az a pont amikortól nincs tovább miről beszélnünk.
Szerintem keress magadnak egy másik fórumot!

Névtelen írta...

műkörmös,
szerinted melyik párt működik demokratikusan Magyarországon? A Fideszről tudjuk milyen, de a nevében is demokratikus DK-t is lehetne vizsgálni.

http://nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-titkos-szavazas-a-dk-ban.html

mavtelep írta...

hello
Én értem K.G. szándékát, - egy előválasztás megmérné az indulókat, sokkal szélesebb mezőnyből lehetne jelölni az arra érdemes embereket.
De továbbra is tartom, az elképzelés így ahogy hallottam, nem életképes. Elő kellene készíteni: legalább annyira szűkíteni a jelöltek számát, hogy áttekinthető legyen a névsor.
Talán kis sejtek, polgári körök munkája segítene ebben. Meg még ezen kívül egy csomó apró tevékenység...)))
Szervusztok, jó napot !

műkörmös írta...

T. Csakafidesz!
https://www.youtube.com/watch?v=v9AFhLn7ynU

műkörmös írta...

T. Névtelen 14:02!
Mivel egyetlen pártnak sem vagyok tagja, így nem tudhatom, hogy melyik működik demokratikusan. Benyomásaim persze vannak, mint külső szemlélő.

Tudod az ember úgy van, hogy először látja a bajokat, aztán az okokat majd az összefüggéseket. Aztán felsejlik a változáshoz szükséges feltételek rendszere is és a dolog általában itt elakad.
Ha beszélni kezdenél ezekről a bonyolult dolgokról akkor előbb-utóbb összeférhetetlennek, telhetetlennek vagy éppen szexistának leszel felcimkézve.
Erre meg nincs szüksége egy műkörmösnek.

Olvasd el Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima című könyvét, ha még nem olvastad.
1987-2016 - majdnem 30 év után jelent meg.