2016. június 7., kedd

TALÁN LEGFŐBB IDEJE LENNE ABBAHAGYNI

Egymás csesztetéséről van itt szó.
Nem, nem a Fideszről, ami Orbán Viktor magánhadseregévé züllött, mégcsak nem is az élen baktató szamarat átmenetileg nélkülöző, színtévesztők számára zöldnek tűnő LMP-ről, hanem a demokratikusnak nevezhető oldal két meghatározó pártjáról, az MSZP-ről és a DK-ról.
Két év múlva ilyenkor túl leszünk a választáson, és ha nem változtatunk, hát ismét nyalogathatjuk a sebeinket, melyek sokkal mélyebbek és súlyosabbak lesznek, mint az eddigiek voltak.
Ha Dunaújváros nem képes arra, hogy tanulsággal szolgáljon, akkor semmi nem lesz képes erre.

Két eset van - vagy szándékos károkozásról van szó, vagy idióták vezetik a pártokat.
És ez a helyzet a tagsággal kapcsolatban is, mert ugyan lehet sikerként elkönyvelni, hogy jobbak az eredményeink, mint a szomszéd várnak, de ettől még nem nyertünk háborút, és ha így megy tovább, nem is igen fogunk.



Tulajdonképpen a tét ismert, most kellene kicsi józan ész.
Aztán kis higgadtság és kis nyugodt gondolkodás.
Nem lenne célszerű most, amikor az MSZP kongresszusra készül azzal befolyásolni a választást, hogy vadul támadjuk a pártot, mert könnyen előfordulhat dacreakció, melynek eredményeképpen olyan vezetők kerülnek a párt élére, akik képtelenek lesznek tiszta lappal nyitni, tiszta fejjel új, friss politikát folytatni.
Teljesen felesleges Tóbiásozni, szidni volt harcostársainkat, felkapargatni a régi sebeket, szenteket és ördögöket kreálni - higgadtnak kell maradni.
Ezzel a választással nem lett a DK húsz százalékos párt, a szocialisták se estek ki a választható pártok sorából, az eredmény számukra is tanulságos kell legyen.

Az a baj, hogy nem látszik a törekvés levonni a tanulságokat, inkább úgy tűnik, hogy az ellentétek élezésére akarják felhasználni a helyzetet a demolkratikus oldal ellehetetlenítésében érdekeltek, ehhez használnák fel eszközül a két párt tagságának azon részét, mely maga sem idegenkedik a zsigeri gyűlölködéstől.


Tudomásul kell venni, hogy az árulózással semmire sem lehet menni.
Nem a szocialisták voltak Őszöd árulói, hanem egy roppant kicsi, meglehetősen jól behatárolható kör, és nem Gyurcsány hagyta cserben a Szocialista Pártot, hanem megúnta, hogy ki akarták szorítani a pártból, melynek akkori irányvonalával nem értett egyet.
Ő másként képzelte a szocialisták útját, mint pártbeli ellenfelei, akik közül némelyek Orbán szekerét tolták, némelyek a 70:30 bűvöletében éltek, némelyek meg egyszerűen csak ballagtak társaik után, és ötletük se volt a gödörből való kikászálódásra, melynek megásásában egyébként Gyurcsánnyal együtt buzgón részt vettek.
A szocialisták a nagypártiság minden hátrányát élvezhették, platformok, ideológusok, eszmék kavarogtak akkor is, mikor hirtelen összement a párt, mint mosásban a gatya, és nem tudtak mit kezdeni az új helyzettel, ezért ellenséget kerestek és jó baloldali szokás szerint, azt saját soraikban találták meg.
Mikor a párt szakadt, akkor viszont megsértődtek és a későbbi kudarcaik igazolására használták fel a helyzetet.

A DK  megalakulásakor az üldözöttség volt a meghatározó közös élmény, a szimpatizánsok és a tagok egy részét a közös ellenfél kovácsolta össze, ezt ők meg a szocialistákban találták meg.
A testvérharcok ter,észete pedig az, hogy az érzelmek sokkal erősebbek szoktak lenni, mint az értelem, márpedig nem ártana, ha megjelenne a politikában ez a szokatlan közelítése is a dolgoknak.



Sokan próbálták megtalálni Kádár sikerének titkát, ki azt gondolta, hogy a diktatúra magyarázza, ki azt, hogy a gulyáskommunizmussal megvásárolta a népet, de a jelenséget azért legjobban az magyarázza, ahogy elvtársai nevezték: ő volt a kompromisszumok robotosa.
A politika pedig nem harcművészet, hanem a kompromisszumok művészete: minden alkalommal meg kell vizsgálni a valóságos helyzetet és annak megfelelően kell megkötni a hétköznapi kis kiegyezéseket, megegyezéseket - barátokkal és ellenfelekkel egyaránt.
Ebben a helyzetben is ezt kellene tenni mindkét pártnak, mivel más lehetőségük nincs is.
Nem kell szeretni egymást, de meg kell állapodni és a megállapodásokat rigorózusan be kell tartani.
Nem lehet simliskedni, utólag magyartázkodni, nem érdemes egymást megvezetni, lejáratni, inkább tenni kellene mindenkinek a maga dolgát.
Ismét itt egy lehetőség, a dunaújvárosi választás után ki lehet tenni egy zsákutca táblát, a szocialisták új pártelnöke pedig megpróbálhatja tiszta lappal indítani az új alapokra helyezett együttműködést.



Nem véletlen, hogy minden jobboldali pártocska Gyurcsány reszelésével kezdi pályafutását, ő az a politikus, akit egyaránt el akarnak távolítani a közéletből a diktatúra képviselői és a tehetségtelenek is.
Személyét lehet kedvelni de akár lehet gyúlölni is - egyet nem lehet: megkerülni.
Kár abban reménykedni, hogy feladja - nem fogja feladni, és amíg vannak követői, addig helye van a magyar politikában.
Jó politikusnak nem lehet születni, legfeljebb jó politikussá lehet érni.
Ezt kell tudomásul venni, és nem kell törődni azokkal a korlátoltakkal, akik azt mondják, hogy arra a szövetségre, melyben ő ott szerepel, arra nem fogják a szavazatukat adni.

Hát ne adják, nem nagy kár értük, ugyanis ezek az emberek nem ügyet akarnak szolgálni, hanem urat.
Talán el kellene gondolkodni a Jobbik és a demokraták kapcsolatán is, hiszen anno a nyugati hatalmak is elgondolkodtak Sztálin és a polgári demokraták kapcsolatán, és úgy döntöttek, hogy Hitler ellen még az ördöggel is lehet cimborálni.
Egy nácimentesített jobboldali radikális párt akár még érdekelt is lehet Orbán eltávolításában, hiszen a maffia az ő üzletüket is rontja.
Erre persze csak akkor kerülhet sor, ha világosan meghúzzuk a határokat demokrácia, antiszemitizmus és rasszizmus tekintetében.
Ehhez képest engem nem zavar különösebben, ha a Szíriuszról érkeznek turulszárnyakon, ha betartják a demokrácia játékszabályait.



Nem lehet már sokat gatyázni, az idő rohan, az elnyomás fokozódik, az emberek meg visszahúzódnak és lesnek, mint liba a konyhakésre, hogy mi jöhet még.
És ha ma félnek, két év múlva csak méginkább félni fognak.

Az átlagember az erőhöz vonzódik, ezt Orbán már régen felismerte, csak azt nem ismerte még fel, hogy az erővel való visszaéléshez nem vonzódnak az emberek, mert zavarja természetes igazságérzetüket.
Sok mindent el lehet intézni izomból, de egy idő után meglesz az ellenhatás.
Rákosi nyolc évet tudott kihúzni, utána jött a bukás - és ez 56 egyik tanulsága.
Orbán nyolc éve is leketyeg, semmi nem tart örökké.

Ideje van most a számvetésnek, ideje van végiggondolni, hogy kiket emelünk vezető pozícióba, ideje van mindenkinek változtatni a magatartásán, beleértve a szimpatizánsokat is.
Pontos megállapodásokra van szükség, írásban, jogilag is körülbástyázva, hogy ne lehessen senkit kijátszani.
Megállapodásokat szóban megkötni majd tíz év zökkenőmentes, korrekt együttműködés után lehet.
És együtt kell meghatározni a virtuális pártokhoz való viszonyt, miközben építeni kell a saját pártokat, mert médiaínséges időkben csak az segít, ha személyesen is ott vannak aktivistáink az emberek között.


Volna mit tenni, de ehhez normális gondolkodásra lenne szükség.

Sajnos, ez sokszor hiánycikk...

:O)))

37 megjegyzés:

Kibic37 írta...

Pupu, nem gondoltál még arra, hogy egyesítsd a szóbanforgó két pártot saját vezetésed alatt? Én nagyon tudnám támogatni! :D
A viccet félretéve, miért nem lehet ezt a normális hangot egyik párt részéről sem hallani?
Miért?????

Unknown írta...

Jó reggelt, Kibic!

Mert pártok.
Félre a viccel:
Mert a vezetőik úgy szocializálódtak.

mavtelep írta...


Én meg úgy látom : Legfőbb ideje volna elkezdeni !
Mármint a józan, becsületes, jobboldali - TÖBBSÉG! - tömegek részéről, hogy számon kérjék kormányukon a Tízparancsolatot !
Szervusztok, jó reggelt !

Unknown írta...

Jó napot, Mávtelep!

Az egyházi példa kiváló. Ugyanis a parancsolatok "folytatása" a gyóntatófülke és a bűnbocsánat cédulák.
Megengedik, hogy tehessék.

Unknown írta...

Szervusz, PuPu!

"Tűrj békességgel!'

Frank írta...

Nekem viszont - nem először - most is tetszik Pupu írása, különösen fel lehetne hívni a demokratikus pártvezetők figyelmét arra a mondatra, amit Pupu idéz: a politika a kompromisszumok művészete. Akkor művészet és eredményes, ha képes a pártvezető kompromisszumokra, s azt megérteti tagságával is. Igen, Kádárnak erre volt érzéke, és emiatt voltak - nem kevés - eredményei is. Dunaújvárosi időközi választásnál ezt az erényt - a kompromisszum készséget - nem gyakorolta a két legnagyobb demokratikus párt vezetője, s az eredmény kudarc lett, törvényszerűen.

mavtelep írta...

Tamás Rédey
Lábjegyzetként azért ott vót a gálya, a máglya, a hóhér...)))

Unknown írta...

Ott vót. De itt még a spanyolcsizma vagy a szégyenkaloda is hiánycikk.

promenad írta...

Nekem minderről a két kis kecske esete ugrik be,akik a hidon átívelő keskeny pallón egyszerre,egymással szemben szeretnének átkelnide, mert kitérni egyik sem akar,hát mindketten a folyóba pottyannak.

promenad írta...

Sorry :természetesen a folyón ível át az a palló.

Unknown írta...

Berki Géza együttese, Psota Irén előadásával:

"Két kicsi kecske baktat a hegyre friss hegyi gyepre fel ... Meeee"

PuPu írta...

Abramovics nem nyughat,
Kár, mert megígértem neki, ha legközuelebbi itten névtelenkedik, akkor törtlöm..
Úgy vagyok vele, mint rókakoma a medvemamával - mit tehetek - megígértem a gyerekeknek!
:O)))

Kovács Erzsébet írta...

Pupu szenzációs vagy!
Minden leírt betűd a munkásmozgalom nekrológjába illik, a csúcs mondat: a padló arra való, hogy legyen miről feltápászkodni".Hát igen, de hol van már a padló? Olyan mély gödörben vagyunk, hogy ki sem látunk belőle.

nemóvatos írta...

Volna itt egy közös nevező: az "Orbántakaroggy"
De ötlettelenség, kényelemszeretet, akciógyávaság és nélkülözhetetlenségtudat túltengés esetén, ez a hatalom gátlástalanságával szemben nem elég.
Úgy látszik meg kell várni amikor már csak a láncok veszíthetők és azok nem aranyból lesznek.

Öreg harcos írta...

Kedves Kibic és Mindenki!!!
Pontosan ezen "agyaltam" olvasva Pupu elemzését...Ha egy "mezei" blogger ezt ilyen világosan látja, miért nem látja az, akinek ez a foglalkozása???????...Szerintetek?????... Költői kérdés volt....

Unknown írta...

Szevasz, Nemó!

A láncokkal az a gond, hogy a sok kovácsoltvas szem közt mindenkinek van már egy bronz. Azt pedig nem hajlandó elveszíteni.
Másként: (talán) minden embernek van már IP címe. Ebből fakadóan: senki sem fog mozgolódni, hőbörögni; mert akkor megvonják tőle a kábel TV-t, pofakönyvet (FB).

Kovács János írta...

Kàr a benzinèrt..Finkelstein +a féleszű Feri igen erős páros-hogy a kemènyen dolgozó kisemberek nehezen legyenek "balra csábithatók"..

mavtelep írta...

nemóvatos
Bizony, ez a közös nevező ! Akkor viszont ezt kell mondania minden normális embernek, ezt kell megüzenni minden normális pártnak, nem pedig utólag csócsálni és siratni minden eladott labdát !
Minden politológus véleményét ismerem a baloldalról, de valahogy nem emlegetik pl. Hadházy tevékenységét...)))

Kovács János írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Kovács János írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Olasz Ildikó írta...

PuPu! Tulajdonképpen majdnem mindenben egy véleményen vagyok Veled. Kivéve a Jobbikkal való valamilyen csekély együttműködést. Ennek szerintem négy akadálya van: MSZP, DK, PM és Együtt. Az Együtt élén Szigetvári Viktorral nem hajlandó olyan kapcsolatba menni, ahol Gyurcsány jelen van, A DK pedig olyan szövetséget, koalíciót nem tud elképzelni, ahol a Jobbik jelen van. Ráadásul ez nem is Gyurcsányon múlik, hanem az őt támogatók többségétől. Az MSZP hajlik a Jobbikkal némi-nemű esetenkénti együttműködésre, de a DK...Még a PM is hasonlóan gondokodik, de a DK. Gondoltam, talán a Schiffer nélküli LMP is számításba jöhetne, de Szél Bernadett az utóbbi időben többször is célzott rá, hogy akár a Jobbikkal is a Fidesz ellenében, de ott a DK. A DK viszont megkerülhetetlen, mert nélküle elveszik a "bal oldal" látszata is. (Pedig szerintem, akár az ördöggel is..., aztán majd meglátjuk mire megyünk később). DK szimpatizáns oldalakon már felvetettem, hogy talán Gyurcsánynak hátrább kéne lépni a függöny mögé, és valamelyik nőt állítani maga helyébe, akár Vadait, és akár Dobrev Klárát. Gyurcsány egy túlmozgásos hiperaktív ember. "Sajnos" ismerem a fajtáját. Ha egyéb mentális betegsége nincs, akkor zseni, ötletgazda, meggyőző, és a végtelenségig megosztó. Tudom, mert nekem is van itthon egy "ilyen". Valamivel fiatlabb, mint Gyurcsány, és abban az időben még ezt a fajta "betegséget" csak kevesen ismerték fel. Így aztán ők voltak az általános iskola, és a középiskola rémei, rendbontói, annak ellenére, hogy semmi olyat nem tettek, ami az iskolai szabályokkal ellentétes. Ezeket az embereket vagy végtelenül utálják, vagy, mint az Istent imádják. Középút velük szemben nincs. Csak hát ki meri ezt megmondani a Gyurcsány fanoknak?

mavtelep írta...

Ildiko Olasz
Bocs, de Gyurcsány most éppen nem csinál semmi olyant - nincs rá módja -, ami osztana, szorozna. Tehát nem ELLENE kell bevetni minden municiót, hanem azok ellen akik romlásba viszik Mo-t. Nem gondolod ?

Unknown írta...

Mávtelep! Nemóvatos!

A közös nevező rendben. Ám az egyenlet mégsem megoldható. (Illetve, végtelen sok megildása van.) Mert maradt benne ismeretlen, méghozzá a CÉL.
A "valami ellen" szavazás eredményét látjuk, éljük két évtizede. Az emberek már abba is belefásultak. "Valamiért" kell mozgósítani, tenni!

mavtelep írta...

A CÉL : Orbánt és a bagázst leváltani és elszámoltatni !
Csak így, minden "ha" meg "de" nélkül.
A pártok programján meg nem érdemes agyalni, az is pofonegyszerű : normálisan működtetni az országot.

sphagin írta...

Nem értem ezt a mind a két párti szidalmazásokat és főleg nem azt, hogy egyformán okoljátok a Dk-t és az MSZP-t !
Vissza kell nézni a nyilatkozatokat és mind arról árulkodik, hogy a DK egyszerűen nem tehetett mást, mint amit tett és igazán mérsékelten fogadta az eredményt. Sőt, Gyurcsány külön felhívta a figyelmet, hogy a dunaújvárosi eredményt nem szabad túlértékelni és rámutat az együttműködés fontosságára.
Az MSZP vezetése meg a helyiekre tolta a felelősséget !

Tessék az MSZP-t normális politizálásra szorítani és slussz passz !
Sajnos ez nem fog menni, mert az egyik menne jobbra, a másik meg balra !
Maguk se tudják mit akarnak, de persze ezért is a Gyurcsány a hibás !

Sajnos a baloldal válságát nem lehet óhajjal megszüntetni.
Az igazi megoldásra még nem érett meg a helyzet.

Névtelen írta...

A dunaújvárosi időközi önkormányzati választás eredményeiből kiderült, hogy a demokratikus ellenzék megverte volna a Fideszt, ha az MSZP nem rúgja fel a választási megállapodást. Korábban még soha nem volt példa arra, hogy az MSZP demokratikus ellenzéki párt létére megvédje a Fideszt egy időközi önkormányzati választáson.

http://web.dkp.hu/egyuttmukodes-vagy-bukas-az-mszp-vedte-meg-a-fidesz-kepviseloi-mandatumat-dunaujvarosban/

Mondja már meg valaki, hogy a 2014-ben kötött megállapodás meddig érvényes.
V.ö. Gyurcsány: 'az aláírás csak a adott pillanatra érvényes'.

http://index.hu/belfold/2011/10/17/szanyi_tibor_kamerak_elott_tette_le_a_garast_az_mszp_mellett/

Olasz Ildikó írta...

Mávtelep!A fene sem bántja most Gyurcsányt. Bár az is gond, hogy nem csinál semmit. Egyébként dehogynem:járja az országot, és bemutatja a DK. Ez épp neki való feladat. Szervez, lelkesít. Az MSZP hülyeségeivel meg nem foglalkozom, belügyük. Csak sajnálnám, hogy egy korábban többre, jobbra érdemes páért a belső viszályok miatt eltűnne a süllyesztőben.

nemóvatos írta...

Mávtelep, R. Tamás!

Gyanítom nagyjából egyet értünk.
A maradék láncok mellé még kéne néhány ember, akiknek hinnének azok, akik most egységesen többségben vannak és nem mennének szavazni.
A mostani beszélő fejek még ha mondanának is valami vonzóan hihetőt, a drukkereiken kívül aligha vennék komolyan őket. Évek óta sikerrel koptatják magukat a felszínen maradásuk érdekében. Az is lehet, hogy az "értelmiség" éppen az "undor" miatt hallgat.
"normálisan működtetni az országot." írod, (talán) Bajnai tudta volna, de kinyírták,
Bokrost meg nem engedik, pláne nem támogatják pedig talán még Ő....
Legalább is az ismertebbek közül.
Túlságosan hangsúlyos a pártpolitizálás logikája, ami mentén azonnal ugrásra készek a megélhetésiek.
Nemó....

mavtelep írta...

Nemó
Hát bizony csak nagyjából értünk egyet ! Mert fenntartom : nem magyarázkodást kell várnunk a baloldaltól és TÁMOGATÓIKTÓL, hanem élből el kell utasítanunk a Fideszt és társait !
Gőgös Zoltán, Hadházy tevékenységét kell naponta felemlegetnünk és nem hagyni kihűlni az égbekiáltó disznóságokat !
Manapság éppen az idegenforgalom kerül "állami" kézbe, - jobb üzlet mint a bánya, kőbánya...)))
Szervusztok, jó napot !

Névtelen írta...

"TALÁN LEGFŐBB IDEJE LENNE ABBAHAGYNI"

Abbahagyni? Csak most kezdődött el igazán a cigánkodás. :)

http://www.atv.hu/videok/video-20160606-gyurcsany-ferenc-eb

2014-ben túl nagyvonalúak voltak.... Hát ne lássam a villanyszámlást, ha nem ő trollkodta be magát az összefogásba, most meg sír, hogy nincs frakciójuk.
2018-ra külön listában gondolkozik a demokrata összefogó, nincs szükség a gazdaállatra, valszeg önállóan is be tudnak jutni.

Lehet gyúrni 2022-re, bízzunk benne, hogy addigra a fidesz koffein mérgezést kap.

sphagin írta...

Kedves Névtelen !

Trollkodta az öreganyád !
Már 2014-ben is bejutott volna, ha önállóan indul !
A frakciójukat meg az MSZP és a FIDESZ közösen akadályozta meg.

És még te beszélsz trollkodásról !

Névtelen írta...

kedves sphagin

Ha öreganyámnak áramszedője lenne, ő lenne a villamos.
A frakció alakításról meg csak annyit, hogy négy fővel max tarokkozni lehet, ugyanis ennyi dékás jutott be a Parlamentbe 2014-ben.

PuPu írta...

Hát, kedves Névtelen, akit szintúgy ki fogok innen takarítani, ha nem adsz magadnak nevet a hozzászólásodnál - te aztán rendesen megértetted, miről szól a poszt.
A cemokratikus oldal minden baja abból származik, hogy csak a belétek plántált baromságokat vagytok képesek mantrázni, oda-vissza, Ádámig-Éváig mutogattok hátrafelé, míg a probléma megoldásához lósz@rral se járultok hozzá.
Ha nem tennék a szátokba a falatot, éhenvesznétek egytől-egyig, mert arra képtelenek vagytok, hogy az adott helyzetnek megfelelően keressetek táplálékot, helyette körbeálltok és egymásra mutogattok.
Még mindig nem érzitek, hogy mennyire nevetségesek vagytok?

:O)))

góbé írta...


Üdv Névtelen/20.52 - ( bár igazán nem értem hogy miért is nem vállalsz be egy, a többi névtelentől magadat megkülönböztető jelzést... Remélem ez nem az önmagaddal szembeni igénytelenség jele, inkább némi ismeret-hiány.)

Megkérlek, tiszteld meg öreganyádat, s ne vond párhuzamba bármely villamossal akkor, amikor részedre egy lóvasut is ürhajó.

Fletó arról beszélt, hogy anno 2014.-ben, a mai szemmel, tulzottan nagyvonaluan kezelte a DK a közös listát, melyből végül 28 emeszpés jutott be a parlamentbe, 4 Dk-s mellett.

28/4 /a tizes számrenszerben/ = 7, /hét/. Sem előtte, sem utána nem igazolta semmilyen időközi választás, vagy közvélemény-kutatás, hogy a két párt között hétszeres különbség lenne a zemeszpéé javára.

2014.-ben a DK kellő morális alappal várta hogy a választás előtti nagyvonaluságát a zemeszpé viszonozza, egy képviselői hely áttranszponálásával. Ez által a demokratikus oldalt erősitendő, a DK is frakciót alkothatott volna melynek következtében nagyságrendekkel nagyobb jogosultsággal rendelkeztek volna a parlamenti tevékenységben, mint csupán mezei független képviselők.
Erre, valamiért sohasem reagált a zemeszpé. Az hogy az a fodorgábor akit Fletó kiabált fel a lista elejére, nem volt hajlandó a DK-hoz ötödiknek, - igy a frakcióalakitás lehetőséget megteremtve - beszállni, nincs mit csodálkozni, Ő is csak egy fidesz-fattyu.

Az hogy Fletónak csak Dunaujvárosnál lett elege a "testvérpárt" germózásából, inkább tulzott tolerenciára vall.

A villanyszámlásra hivatkozásoddal kapcsolatosan : ( neked komoly kapcsolatod lehet a voltokkal meg az amperekkel... előbb a villamosos öreganyád, aztán a villanyszámlás..??!!)

szóval: Mesterházi és lelketlen csapata érezte a társadalmi nyomást az összefogás irányában, de nem volt hajlandó maga fölött Bajnait eltürni.

Amikor már a Bajnai féle csoport a szándékától eltérően egy muszály pártot alakitott, ( bár kitartott volna az alapgondolat mellett) hogy ne lógjon ki a ló, fogcsikorgatva Fletónak is szóltak, hogy na mostmár ide eheti a fene... Hát ez volt a nagy összefogás.

Névtelen írta...

góbé

Tiltson ki Pupu, de vállalom, hogy elmondhassam Neked, mert közérdekű:)
Képviselő csoportot min 5 fő alakíthat, akik azonos párt színeiben indultak és jutottak be a Parlamentbe. Ilyenből a DK-nak volt 4, azaz négy.
Nincs olyan, hogy átadok utána valaki(ke)t, hogy alakulhasson új frakció.
Ha nem hiszed, kérdezd meg Kövér Lászlót. :)
Búcsúzom.

PuPu írta...

A fene se akar kitiltani, de miért okoz gondot egy nicket váűlasztanod magadnak?
:O)))

góbé írta...


Kedves, és még mindig névtelen ! Ne feledd, hogy nem pártszinekben, hanem közös listán indultak a fiuk. Megtehették volna hogy a zutolsó zemeszpés viszalép, hogy az ötödik DK-s beférjen.

Lett volna más megoldás is, ha lett volna szándék és nagyvonaluság, + jól felfogott érdek, demokratikus elkötelezettség. Ezzel szemben csak a kéjes bosszuvágy érvényesült.