2016. június 19., vasárnap

APÁK NAPJA

Tulajdonképpen már azért is megérdemeljük, hogy megünnepeljenek minket, mert nélkülünk senki nem ünnepelhetné se az Anyák Napját, se a Valentín-napot.
Ma volt a nap, melyet a világban máshol megünnepelnek, csak Magyarországon zárta el szinte mindenki a rádiót, mikor bemondták, hogy június harmadik vasárnapja az Apák Napja.
Jómagam nem panaszkodhatok, a kisfiam felköszöntött, igaz, nem kaptam tőle borvirágot, de belátom, a fokozatosság szép erény, majd jövőre talán...
Ellenben a társadalom magasról tesz erre az ünnepre.



Ezt mindenképpemn helytelenítem, mert ha az anyák mgérdemelnek egy jókivánságot, akkor az egyébként is hátrányos helyzetben levő apák is megérdemelnének ennyit.
Apának lenni semmivel sem könnyebb, mint anyának, csak éppen mi, férfiak nem fényezzük magunkat örökké, és nem sikoltozunk az aktus csúcspontján, mint a nők, mikor áldásos tevékenységünk eredményeképpen szülnek.
Lehet, mi is sikoltoznánk, ha a Viki három kilós lenne, de az Úr ezt bölcsen rendezte el, hiszem a genetikai kód feltekerése sem volt egyszerű, egyszerre egy nehézség pedig bőven elég.


Az utódnevelés nehézségeiből is kivesszük részünket, példát mutatunk fiainknak a férfiasan határozott viselkedésből, szerepmintát adunk a családi modellhez, emellett elviseljük a női terrort, mely a felelősségünkkel kapcsolatos örökös lelkiismeretfurdalási felszólításokban csucsorosodik ki.
Már régen letettünk az "apa olvas-anya főz" családmodellről, megtörten állunk a mosogató előtt és aggódva várjuk a percet, mikor párunk a hátunkra nézve elcsodálkozik, hogy hogyan is mehetett hozzá ehhez a feminin jelenséghez.
Majd elspekulál  a barnára napozott, kisportolt testű, a nőket nagykanállal evő Jóskáról a vevőkapcsolati osztályról - na, annak legalább van valami férfias jellege, holnap majd el is lejtek mellette... 



Lehet ezek után csodálni, hogy életünk örök frusztráció, melyben szerepet játszik a család védelmének kötelezettsége, a fárasztó fajfenntartási kötelezettség, a kizárólagosság biztosítása párkapcsolatunkban, a hülye társadalmi elvárásoknak való megfelelés, ahelyett, hogy békésen elheveredhetnénk kedvenc sörösüvegünk mellett?
És ez még nem a vége, ezek a félagyú amerikaiak egyre újabb és újabb ötletekkel terhelnek, loholjunk virágért a nyálas Valentin-napjukra, nézzünk film helyett ostoba török meg mexikói sorozatokat, vigyük a gyerekeket edzésre, különórára vagy az önkormányzati segélyosztásra, sosincs vége a feladatoknak.
Ennekutána az ünneplés elég lanyha, ezt nem lehet eléggé helyteleníteni!



Büdös kölykök, meg ne próbáljatok jövőre is így viselkedni, nem sms-ben felköszönteni édesapátokat, hanem személyesen, aztán puszi jobbról, puszi balról, apró ajándék (sör-wiszki stb.) átadása és egy kedves mosoly, - hadd lássa az öreg, hogy tudjátok: a gyereknevelés nem egyszerű dolog, és hogy ti ilyen okos, ügyes, derék emberek lettetek, abban apátoknak is van kis része, minden női propaganda ellenére.

Június harmadik vasárnapja.
Meg ne próbáljátok elfelejteni!



:O)))

8 megjegyzés:

Kapat írta...

Te jó ég! PuPukám, csak most világosodtam meg, hogy miyen rettenetes is a férfisors!
Esküszöm, magamba szállok! Visszaveszem a mosogatás igazán komoly szakértelmet igénylő, léleknemesítő feladatát. Bármily erős lesz is férjemben a vágy -e nemes elfoglaltság iránt, nem engedem szenvedni többé!! :-)
Egyébként éljenek sokáig az édesapák, a mi nagy gyönyörűségünkre!! Ezt szívből kívánom!
(Valentin-napot mi sem tartunk, nagyon mesterkéltnek érezzük, családilag.)

Unknown írta...

Szervusztok!

Én azért még szeretném megérni az "Emberek Napját" - amelyet az összes földlakó megünnepelhet. Minden évben 365-ször nyolc óra lesz, hogy maradjon még nyolc óra más ünnepekre is. :-)

Kapat írta...

Íme még egy kis líra, nem én írtam, loptam! :-)

"Apák napja van ma, ez a Te ünneped,
A túrórudimat bátran megeheted,
Játszhatsz akármit a videókonzollal,
S szabadon kapcsolgathatsz, a távirányítóval,
Legyen szép a napod, és ha este kéred,
Leülök majd hozzád és egyet mesélek!
Boldog Apák Napját!

Kicsit megkésve, szeretettel! :-)

talalom írta...

Jaj, Pupukám! Legközelebb előre szólj! Sajnos körülöttem már nincs apa, meg apa-féle, de az unokámnak szóltam volna, hogy köszöntsük föl az apját...

Geza írta...

Ez kellemes volt! Nem mintha hianyozna - s"ot - , de hogy sikerult eddig elkerulni a foci temaat? [ees meegegyszer, nem mintha hianyozna]

PuPu írta...

Ne legyen hiányérzeted Gézám, bepótolom!

:O)))))

Kibic37 írta...

Muszáj???

PuPu írta...

Hát igen.
:O)))))