2016. június 9., csütörtök

ÁLLAPOTROSSZABBODÁS: MÁR CSÁSZÁR AKAR LENNI

Talán ennek a jele az is, hogy állítólag mégsem költöztetik ki az Országos Széchényi Könyvtárat a királyi várból, majd legfeljebb átnevezik Királyi Könyvtárnak.
Úgysem kell annyi helyiség a királynak, ha ő lesz az Európai Birodalom császára.
Hogy állapota súlyosbodott és a lécet magasabbra tette, arra abból lehet következtetni, hogy az Ügyészség Napján a Népszava szerint arról beszélt, hogy akkor tudja majd legitimálni magát az európai politikai elit, ha a gazdaság helyett a hangsúlyt a rendre, a törvényességre és a rendezettségre helyezi - fejtette ki -, vagyis az fog kormányozni, hatalmat gyakorolni a kontinensen a következő 10-15 évben, aki képes lesz megvédeni az európaiak biztonságát.
Nem kell álomfejtőnek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, kire is gondolhatott a Migránsok Ostora, hiszen a leírás úgy passzol rá, mint libára a toll.



Ugyan kicsit aggaszt, hogy ha hatalmon maradna a következő tíz-tizenöt évben, akkor a gazdaság felvirágoztatása helyett alaki gyakorlatokat kellene végeznünk, bevallom, nem sok kedvem van a vezényszavakra ténykedéshez, de ha ez kell az ország felemelkedéséhez, hát legyen!
Orbán Viktor katonája leszek, legszebb katonája!

Fényképet nem mellékelek az idézethez, nehogy meglássa és letegyen a Szent Célról.
Az csak a baj, hogy az európaiak biztonságát ő veszélyezteti leginkább, szegénykém olyan, mint egy piromániás kisgyerek, nappal gyujtogat, éjjel bepisil, a kettő között meg emlékművet állít a  vad geszti bolondnak, a
gyujtogató csóvás embernek...



A hely szelleme meglegyinthette, mert azt is mondta, hogy ma Magyarországon a politikai hatalomgyakorlás egyik legfontosabb legitimációs faktora a rend és a rendezettség.
"Önök ma az egyik legfontosabb rendszerfenntartó pillér" - fogalmazott az ügyészek előtt a miniszterelnök.
Senki nem fakadt sírva és senki nem nyerített hangosan, mert ugyan mindenkinek van véleménye az ügyészség szerepéről az elmúlt évtizedek politikájában, de ez a "
legfontosabb rendszerfenntartó pillér" minden ügyész számára túl hízelgő ahhoz, hogy tiltakozzon.

Ugyan eddig én úgy gondoltam sokáig, hogy a rendszert hazánkban parlamentáris demokráciának hívják, de hát ki vagyok én, hogy az ügyészségen számon kérjem, hogy náluk mit is jelent a politikai rendszer fogalma, az orbánizmust vagy a parlamentarizmust.
A kérdéspersze költői, de a pillér valóságos, és ez a lényeg.



Aztán  migránsozott kicsit, majd megalapvetette, hogy a jövevényektől is elvárjuk a törvények betartását.
Persze, ha betartják, akkor majd hozunk olyan törvényeket, melyeket nehéz lesz betartani, például álljanak féllábon egy bitófa alatt addig is, míg az európai értékeket képviselő magyar hatóságok el nem döntik, hogy kiutasítják őket az országból vagy kiutasítják őket az országból.
Aztán még kicsinyt méltatta az önkényuralmi felhatalmazást, mely terrortámadás vagy annak veszélye esetén a kormányt felhatalmazza, hogy masnit kössön a farkadra, ha van, és ha ez a kormány aktuális ötlete, továbbá eldicsekedett a bűncselekmények számának csökkenésével, ami remek statisztikai adat, kár, hogy a lakosság ezt másként tudja, az ügyészek meg végképp tudják az igazságot, csak ők a lakossággal ellentétben fizetésért hallgatnak.



Nagy öröm ez, mint ahogy az is, hogy Gyurcsány óva intett minden, a kormányváltást kívánó választót a Jobbik támogatásától. 
Hát attól én is óvnék mindenkit - támogassa őket a gyógytornász, de vannak, léteznek, tehát nem lehet úgy tenni, mintha nem lennének.
Gyurcsány szerint “nem lehet bennünk annyi indulat, hogy a Fideszt lecseréljük egy még rosszabbra”.
Hát, ami azt illeti, ha megszabadulnak nyilasaiktól és nácijaiktól, a Fidesz és a saját pártjuk összevetésében is ők lesznek a jobbik, mivelhogy jobb demokratikus játékszabályokat betartó jobboldali radikális párt a parlamentben, mint egy diktátor a Budai Várban.



Bonyolult időket élünk, nehéz a politikusok dolga, csak a választó dolga nehezebb ennél, hiszen ő csak azok közül választhat, akik a pályán vannak.
Nagy kár, hogy a kínálat olyan, mint egy középkategóriás turkálóban, kevés a jobb darab, azokat is tépik szanaszéjjel a nagy turkálásban, némelyik meg már igennagyon kiment a divatból.


Nehéz lesz így bálba mennünk...

:O)))

8 megjegyzés:

Kapat írta...

Azt hiszem PuPu, helyes a diagnózisod. Amit ma produkált orbán, az minden eddigi "szofisztikált" produktumát felülmulta. Frázisgyűjtemény volt,saját szótára szerint értelmezve.
Nagyon becsípődött neki a "rend", melyet nyilván egyedül ő képes megteremteni Európában.
Volt képe azt mondani, hogy : „pénzügyileg összeomlott országot kellett átvenni, a gazdasági stabilitást kellett megteremteni”.
Hát, most vagyunk igazán stabilak! Legalábbis ami az ő és bandája összeharácsolt anyagi stabilitását illeti.
Az Eu elé is példaképként állította a mi rendezett, törvényes világunkat, melyre jogosan büszkék lehetünk.
„Európa a jogbiztonságra, a törvények tiszteletére épül. Ha az EU más fundamentumot keres létezése számára, akkor Európa egységét, jövőjét veszélyezteti.”
Mondja ő, a jogállam szétverője.
Ami elképesztő, hogy mindezt "Az ügyészség napja" ürügyén, állítólag tanult emberek előtt adta elő, akik félájultan, tisztelettel hallgatták.
Hát, ha jól megnézzük, ez már valóban hasonlít egy őrültek házához.

Unknown írta...

Jó reggelt mindenkinek!

Egykori professzora szerint képtelen volt fölfogni, miért nem lehet az USA elnöke. Ez az állítás viszont implicit tartalmazza a másikat, mely szerint az akart lenni.
Mi a garancia, hogy letett róla? Az EU trónja talán csak a V3-as rakéták megszerzéséhez kell.

Promenad írta...

Csak egy kérdésem lenne .
Vajon mit keresett a miniszterelnök az Ügyészség Napi rendezvényen ?
Az ügyészség ugyanis elvileg független,amihez semmi de semmi köze nincs a kormánynak !
Még kevésbé fogadható el az,hogy az ünnepség résztvevői felállva fogadják Öföméltóságát.

Unknown írta...

Szervusz, Promenad!

Valamikor a díszszemlék voltak az elrettentés eszközei. Ma más világot élünk. ... (Elvileg.)

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Én mindig megújuló csodálattal olvasom a soraidat.
A nagy igazságok kimondója vagy.
Még én azt írnám,hogy kik azok, akik ehhez a keretet adják,ehhez a római császársághoz hasonló emelkedettséghez
1.Az orvosok, akik a munkaalkalmasságiját, a jogosítványát kiadták
2.Bírák, ügyészek,ügyvédek, jogtanácsosok,a hatalom fenntartói, a jogi rendszer, választási rendszer kialakítói és kiszolgálói, a hatalmi gépezet.

Ha az írástudók ilyen össz csapatjátékát nézzük, ez a meccs már le van futva, ide újabb választások nem kellenek, az már csak egy össznépi színjáték lenne.

A baloldal szószedet a szótárban újra írandó, mert a politikai baloldal nem létezik, ami ma van, az egy fizetett statisztéria.

Olyan focimeccs az életünk, hogy a saját kapunkba rúgjuk a gólokat, hogy mások jobban éljenek.

Anikó írta...

Ha valaki nem olvasta volna, Bruck András összefoglalóját a facebookon a tegnapi Orbán beszédről. Bár ne lenne igaza, de sajnos így van és így lesz, nagyon sötét jövő elé nézünk.

"Brutális coming out
Élete legfenyegetőbb beszédét tartotta ma Orbán Viktor a Legfőbb Ügyészségen.
A lényege: morál és gazdasági fejlődés helyett rend és rendteremtés – szerinte a jövőben, Európában ez lesz a legerősebb alapérték, ez fogja megadni az egyes államok legitimitását. Egyben azt is állította, hogy lezárult a folyamatos gazdasági növekedés korszaka, és a nemzetek versenyfutása a jólétért.
Természetesen ebből egy szó sem igaz.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök csupán a magyar nép halálos ítéletét jelentette be, amelyet ő és a kormánya kíván és fog végrehajtani.
A beszéd ugyanakkor brutálisan őszinte is volt. Orbán lényegében elismerte, hogy Magyarország nem csak nem képes jólétet és szociális biztonságot teremteni polgárainak, de nem is akar. Az ő kormánya semmiképp. Mint mondta, az „elnyugatizálódott” Magyarországnak a rendet biztosító ügyészség a legfontosabb pillére.
Ennél nem lehet egyértelműbbnek lenni.
Erre kellett hát a terrortörvény is – persze, hogy nem a nemlétező bevándorlók megfékezésére, hanem a bejelentett nyomor és szegénység következményeinek „kezelésére”.
A magyar miniszterelnök ugyan ismert arról, hogy hadilábon áll az igazmondással, de ezúttal mindenkinek tanácsos hinni neki.
Először bejelentette a centrális erőteret, és megcsinálta.
Aztán bejelentette az illiberális demokráciát, és megcsinálta.
És ezt is meg fogja csinálni.
Köszönet mindezért az ellenzéki pártoknak, az elnyomással szemben oly megértő ellenzéki értelmiségnek, a magát súlytalanná tett ellenzéki médiának, köszönet a közéletből közönyösen, cinikusan kivonulóknak, az elbutult kormányhíveknek, köszönet mindenkinek, aki segített ezt összehozni.
Nehéz idők következnek, de egy szavunk se lehet, megérdemeljük.
Ui: Holnaptól foci EB, mindenkinek önfeledt szurkolást és világraszóló magyar győzelmeket kívánok."

mavtelep írta...

Anikó
Bruck András dolgozatához : ha jól emléxem az elmútt6évben az ellenzék csak pofonokat és s...berúgásokat kapott, - ehhez képest nagyon igazságos B.R. ítélete.
Jobb lett volna, ha az ellenzék mellé áll és segít nekik !!!
Szervusztok, jó napot !

mavtelepNév írta...

Hmmm...
Solymosi professzor úr kiosztotta Orbánt...végre !
Kíváncsi vagyok, meri-e valaki követni a példáját ?