2016. június 24., péntek

HÁBORÚ - GYŐZTES NÉLKÜL

Na jó, az angolok kilépnek az Unióból, de jó lesz ez az angoloknak?
Kétlem.

Esetleg jó lesz ez Európának?
Kizárt.

Vagy talán jó lesz Magyarországnak?
Esetleg áttételesen, mert meggyorsíthatja elmebajnokunk bukását, de sajnos nem túlzottan, mert éppen nagyon magyarok vagyunk... - nekünk a méregpoharat fenékig kell ürítenünk, úgy tűnik.
Hát akkor kinek kedvez ez a fejlemény?
Két nyertest látok: Amerikát és Oroszországot.
Egy erős versenytárssal kevesebb és egy meggyengült potenciális gazdasági - katonai ellenfél a netto nyereségük.
Amerika külön örül annak, hogy az euro és az angol font szerepét meggyengíti ez a fejlemény, Anglia elveszítheti vezető szerepét a nemzetközi pénzvilágban,  de súlya mindenképpen csökken.


De ez a  fagyi mindenképpen vissza fog nyalni.
A skótok már mozgolódnak, és ha ők kilépnek az Egyesült Királyságból - esetleg Észak-Írországgal együtt -, akkor  oda Nagy-Britannia, oda az Egyesült Királyság, ez lesz Anglia Trianonja.
Ha kívül kerülnek az Unió gazdaságából, az óriási piacvesztés lesz.
Olyanok lesznek, mint a libák, akik alól kihúzták a legelőt.
Mindezt pitiáner, rövidtávú érdekekért.
Ennyi erővel elveszíthették volna a II. Világháborút is.
Európa is bajban van, de köszönheti ezt saját magának is, - hagyta magát zsarolni, hagyta az angol külüncködést érvényesülni, ahelyett, hogy az első kísérletnél élére állította volna a kérdést.
Az engedékenység, meg a különalkuk ide vezettek, és még további problémákat is generálnak, ha nem használják fel Európa vezetői a szituációt arra, hogy az ilyen Orbán-féle ködszurkálókkal egyszer és mindenkorra leszámoljanak.
Menni akarnak az olaszok?
Menjenek.
A magyarok?
Csak erősebb lesz Európa Orbán nélkül, de akkor vigye népét is, de azonnal, aztán tekerje körbe bánatos országát szögesdróttal, és focizzanak az éhhalálig, vagy míg Orbánból karácsonyfadíszt nem csinál hazatérő hálás népe.
Aztán utána lehet tagságért folyamodni az Európai Egyesült Államokhoz.



Persze, most már éledeznek azok, akik képesek felmérni a helyzetet, kivéve nálunk, ahol a miniszterelnök veretes baromságokkal szórakoztatja híveit és bosszantja ellenfeleit.
Ennek is vége lehet hamarosan, hiányozni fog a hazautalt pénz, csökken a támogatás, és ha hazaküldik a népet az Unió országaiból, hát ezt a pöttöm akarnokot a kisvasútja mögé fogják kötni és adnak egy kövér gázt, a maradványait meg elégetik a Kancsó Aréna parazsán...
Hogy hogyan tovább?

Sok minden van a pakliban, de olyankor, mikor a felnőttek veszekednek, a csokiért nyafogó kisgyerek könnyen kaphat egy méretes frászt.
Neki, akit ugye, khm... - ilyenre vertek gyerekkorában, illene ezt tudnia.


Hát, majd meglássuk mondá a vak, de, hogy ez a helyzet nem örömünnep, az kétségtelen...

:O)))

28 megjegyzés:

Geza írta...

Ez szar! Es egyre szarabb lesz. Nem gondoltam volna, hogy egy (elvileg) jol tajekozott nemzet, sok szazeves demokratikus hagyomannyal es maar joo ideje nyitottan a vilaag kihivasaira, igy fog donteni. BORZALMAS! Az EU is meglehetosen meggyengult ezzel es nem latom azt az erot, amely a szetzilalasat megallitana. Igy elcseszni azt a csodaba illo bekes felszabadulast amely a vilagban 1990-ben lezajlott, szinte elkepzelhetetlen. Es meeg csak azt sem mondhatjuk, hogy itt baarkire zsarnokok telepedtek volna. A brittek es a magyarok is szabadon valasztottak. Az EU elhalasztotta a szorosabb integraciot es a reditensek idoben torteno kirugasat, most meg fszan "epithetik ujja" azt, amirol meeg elkepzelesuk sincsen a magyarok meg a lengyelek aldasos kozremukodesevel. Sok szerencset bsszatok meg.

Kovács Erzsébet írta...

Gézának:igazad van.Azon túl, minden a legrosszabb időben történik.Most a régi új pártocskák régi új vezérei azt játsszák, most mutasd meg...Ja, elképzelhetetlen újdonságokkal állnak elő,hamvába holt politikai kreatúrák támogatásával akarnak évszázados pártokat újraéleszteni azok, akiknek a béke sem volt jó, amikor Ők voltak hatalmon, az sem volt elég jó, a lassú beszéddel még a sajtot is engedték kiénekelni a szájukból,évszázad szociális vívmányait engedték elsorvasztani. miközben a szinpadon azon ment a balos vita, ki mikor álljon a mikrofonállványhoz.A homokvárak kora lejárt, jó lenne visszatérülni az eszünkhöz, a kétkezi munkások realitásérzékéhez,a 2x2 valóságához, leszállni a filozófia felhőiből.Amíg a politikai őskövületek nyomulnak elő újra meg újra, addig friss szellemi életre ne számítsunk.A fiatalokat kellene felkészíteni az igazi életre, mert ez az operett már az utolsó felvonásánál tart.Igazi célokhoz igazi emberek kellenek,akik még rendelkeznek erkölcsi erővel, és jól felfogott érdekük az ország sorsa,és nem a hatalom megszerzéséért kerülnek rivaldafénybe.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Minden rosszban lehet valami jó. A szavazatok megoszlása világos törésvonalakat mutat. A fiatalok, iskolázottabbak "igen"-t mondtak, nagy többséggel. A politikai manipulátorok riogatásai és nemzetieskedése az idősebb, alacsonyabb képzettségűekre hatott. Ők szavazták ki magukat. Azt persze senki nem mondta el nekik, hogy az ápolóik, orvosaik, meg az egész szociális ellátó rendszer nem működne anélkül, ami ellen szavaznak.

Én szeretnék látni Mo-on is egy ÚJ pártot, amelyik fő programja, a racionális gondolkodás, annak megvitatása, a mai Földön, hogyan is tud legjobban elboldogulni az emberiség és ebben errefelé Európában. Hallom, a Jobbik újra tárgyalná az alapszerződést. Mit? Konkrétan, mondja meg. Az Új Európáért párt egy határozott és világos programmal indulhatna, mentesen minden személyeskedéstől. A cél is világos lehetne: definiáljuk a jelen valódi problémáit (mentesen, a 100 éve ott felejtett és megoldatlan problémáktól, mint a szétszabdalt KundK, vagy Osman birodalom romjai), és fókuszáljunk a jelenre, amivel a jövőt meghatározzuk.

Mit is szeretnénk? Hosszabb és jobb életet? Fenntartható életet a Földön, vagy értelmezhetetlen növekedést, ami rombol? Ideológia vitákat nem létező problémákról, vagy intelligens életet?

Eljött az ideje a Habsburg Ottó páneurópai álmának, amiben a kontinens jövőbe tekintő gondolkodói együtt kezdenek el politizálni, a közös érdekükben, ezzel legyőzve a lokális önérdeket és populizmust.

A gondolkodást kell közös mederbe terelni ahhoz, hogy felismerve a közös érdekeket, azért ténylegesen tenni is tudjunk. Klasszikust idézve: a fejéről a talpára kell állítani a dolgot. A közös gondolat nélkül, nem lesz közös cselekvés. A politikának nem kompromisszumot kell találnia a lokális érdekek között, hanem segíteni felismerni a közöset, és megengedni az egyéniséget mindebben, ami nem sérti a közös, mindenkinek érdekében álló célokat.

FuckinNigel írta...

Úgy érzem mindjárt felrobbanok! Itt élek meg Angliában. Kihoztam a családomat. A két gyerekem angol iskolába jár. És a rohadt, kiöregedett vidéki tahónak annyira bassza a csőrét, hogy él itt más is rajta kívül, hogy inkább eldob mindent a picsába csak, hogy megszívassa az idegeneket. Olyan furcsán otthon érzés ez...
Zuhan a font a béka segge alá ezek meg ünnepelnek baszki! "Independence Day" Lófaszt!

góbé írta...


Világos, kerek, lényegretörő elemzés. De akár jól is elsülhet a dolog. A szakadárok a napokban szembesülnek azzal a pénzügyi és várható gazdasági káosszal amit a hőbörgésükkel ők maguk okoztak, ráadásul ha nem veszik komolyan a skótokat meg az ireket, rövid időn belül Kis-Britanniában találják megukat - London városállam nélkül, - mondjuk Newcastle fővárossal.

Viszont tudomásom szerint a népszavazás eredménye a parlamentjüket csupán orientálja egy adott irányba, kötelezettsége viszont nincs, jól felfogott érdekből akár elutasithatják a kilépést.

Brüsszelnek viszont ez egy kemény üzenet volt. Vagy komolyan veszi saját magát és elindul egy valódi Unió irányába, vagy saját dugájába dől.


hello írta...

Engem is ledöbbentett a döntésük. Elgondolkoztató az a statisztika is, amely tegnap az ATV-ben volt látható, hogy jellemzően mely rétegek szavaztak a kilépés ellen és mellette. Utóbbiak között a képzetlenek és az idősek domináltak.

Vagyis, az agyakban honoló feltöretlen ugar, a kiszikkadt állapot, hozzá a begyepesedett konzervatívizmus képes ilyen, az országra és ez által önmagukra is öngyilkos következményeket produkálni.

"Kiváló" perspektíva, ha arra gondolok, nálunk hasonló helyzetben milyen eredmény jönne ki. Arra különösen figyelve, hogy a Fidesz és a Jobbik színeiben miként szólaltak meg a témában itthon, szinte azonnal - és ezek a szövegek kiknél érhetnek célba.
Erre azért is érdemes árgus szemekkel figyelni, mert benne van a pakliban, hogy akik qrrrvára utálják, hogy bármilyen külső-felső szervezet beleláthasson az üzelmeikbe, hogy a húzásaik következményeként szankciókkal kelljen számolniuk, vagy hogy az itteni döntések ellen legyen hová fordulniuk jogorvoslatért az alattvalóiknak, ahogy elapadnak a lenyúlható uniós pénzforrások, első dolguk lesz kivinni ezt az országot az Unióból!

A szellemi sötétség meg kiváló táptalaja annak, hogy ezt véghez is tudják vinni! :-((
Itt az angol példa a szemünk előtt! :-((



Unknown írta...

Nézzétek, az angolok sem okosabbak mint mi. Cameront már rég el kellett volna hajtani, magzatkorában lett volna a legjobb. Ők is ki (vártak.)

Unknown írta...

Jó reggelt kívánok!

Kicsit megzavarodtam. Hogyha az "őskövületek(re) ne számítsunk" és a "fiatalokat kellene ...", akkor kik azok, "akik még rendelkeznek erkölcsi erővel"?
Emlékeim szerint a foxi-maxin (is) a kapitalizmus politikai gazdaságtanából vezették le a szicializmusét. A szembe állítás mutatta meg az utóbbi értékeit. Egy ma tanuló leendő közgazda ilyen elemzést nem végez. Nincs rá szüksége (és az ískolája sem tanulni tanít). Számára az a bizonyos 45 év nem léteik.
Tegnap átugrottam szentiván tüzét, de hol van a láng, amit vihetnék?

Névtelen írta...

Azért nem csak a vidéki tahó szavazott a kilépés mellett, kedves 'baloldali'
kommentelők.
http://index.hu/kulfold/2016/06/25/az_oregek_szavaztak_ki_angliat_az_eu-bol/


A munkáspárti választók most nagy arányban Farage programjára szavaztak – néhányan már most a pártot vezető Jeremy Corbyn bukását vetítik előre. A jelenség azért kicsit tágabban is értelmezhető: az alsóbb, idáig baloldalinak elkönyvelt rétegek Angliában is eltolódtak a populista jobboldal felé – ahogy az több más országban, mondjuk Magyarországon is történt, MSZP-Jobbik viszonylatban.

Unknown írta...

Jó napot, mindenkinek!

Abból indulok ki, hogy az Egyesült Királyságban egy picit nagyobb a demokrácia. Igy a mindenkori kormányok valóban a többség érdekeit képviselik. De ott is emberek élnek, és csípi a szemüket a területi veszteség.
Mert a 2. világháború végére Nagy Britannia elveszítette világbirodalmi státuszát. Bosszúból föl is robbantotta az antifasiszta szövetséget, és az USA farvizén akar evezni.
Az ország létrehozta saját atombombáját - emberi életek veszélyeztetésével! (Ja, azok csak ausztrálok.) Megalkotta saját rakétáját, indított is azzal 1 (azaz egy) műholdat. Úgy vélem, a Concorde meg a Csalagút (és az EU) a flört, a liezon.
De majd a szent korona alatt letörjük a rebelliót. :-)

Névtelen írta...

Mindennek a migráncsok az okai /mondá Orbán és a papagájkommandó /
Ha netán valakiben kétség merülne fel.Promenad

csakafidesz? írta...

Jó napot mindenkinek!
Lehet ez ügyben demokratikus hagyományokról és más egyebekbről "papolni" az ősbűn elkövetése valójában akkor történt, amikor etikai-kötelességek lefektetése és annak be nem tartása esetén alkalmazott kemény következmények előrevetítése nélkül a tagjai sorába felvette az un Kelet-európai országokat. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a festékbe annyi higítót kevert, ami aztán azt rendeltetésszerű használatra alkalmatlanná tette.
A kívülról érkező országok - akik természetszerűleg nem rendelkez(het)tek demokratikus hagyományokkal - zömében kalandor politikusaik révén az Önös érdekeik mentén spontán alakítottak ki saját képükre formázott politikájukat.
A támogatásra szánt pénzeket részben egyéni boldogulásukra használták fel és emellett igyekeztek szétfeszíteni az úniós korlátokat.
Az angoloknak kb. ebből lett elegük.
Nagy kérdés, hogy a franciák, hollandok, dánok stb.mikor unják meg a únió tehetetlenkedését.
Ha ők lépnek akkor tényleg számítani lehet arra, hogy az únió teljesen széthullik.
A magyar helyzetre rátérve: - nagyon gyenge lábakon áll az a mammutszervezet, mely szó nélkül eltűri, hogy a szeme előtt szétszedjenek egy demokratikus rendszert, megszüntessenek fékeket és ellensúlyokat cssk azért, hogy szabadon garázdálkodhassanak a mások - angolok, franciák, hollandok stb. - munkájából juttatott pénzekkel.
Borítékoható, hogy az únió saját érdekében hamarosan megteszi a szükséges intézkedéseket.
Ezzel csak az a baj, hogy megint mi fogunk szívni...

kiérdemelt bizalom írta...

Ki mit tud...

anteus írta...

Az UK eddig is sok helyütt lógott ki az EU egységes rendjéből. Részben a commonwealth léte, részben az alkotmány hiánya miatt (parlamentáris monarchia.) Komoly jogi csűr-csavar az ő eddigi szerződésük.
Mindenesetre II. Erzsébet a leghosszabb ideig uralkodó, megérheti, hogy szétesik a szigeti királysága (bár megmarad mind a 16 szegénykémnek.)
Ide vezet a mindenek fölé emelt nemzetieskedés.
Ennyit az olvasztótégely-marhaságból.

Geza írta...

Kedves FuckinNigel:

Never give up!
A szavazati arany meeg mindig jobb, mint nalunk. Mo-n, ha setalsz az utcan, 4 ember kozul 3 biztosan agykarosult netto fidesz barom, vagy minimalisan kollaborans azzal, hogy leszarja az egyre szukulo szabadsagat, es elviseli a plakat-megalaztatast, es annyi erot sem vesz, hogy osszefirkalja es felhaborodjon azok primitiv demagog, igen veszelyes uzeneten.

Ertem a duhodet, nekem is fokozodo hanyingerem van az utobbi sok evben, es ez az elcseszett szavazas nem segitett rajta. De megis, Neked csak 50% eselyed van arra, hogy egy bevandorlas-ellenes emberrel talalkozol. Sot, az is lehet, ha higgadtan, normalisan, megfelelo angolsaggal fordulsz az ellentaborhoz, sokaknak meg tudod valtoztatni (vagy legalabbis lecsillapitani) a velemenyet. En bizom abban, hogy semmi hirtelen valtozas nem kovetkezik be az otteelo nem brit allampolgarsagu emberek helyzeteben, es akik maar ott vannak, es beilleszkedtek [es lesz munkajuk] azok hosszu tavon is otttartozkodhatnak.

Unknown írta...

Szervusztok!

Én sem prognosztizálom a szigetországba bevándorlók kitoloncolását.
Az EU keleti bővítése csakis gyarmatosítás volt. Kellett a piac és a rabszolgák. Az etikai mérce átadása így föl sem merült. A támogatott jószágkormányzók pedig szolgálják a célt. Van egy, amelyik nem. Na, bumm!

Geza írta...

Kedves Tamas Redey:

Én sem prognosztizálom a szigetországba bevándorlók kitoloncolását.
Haat ennek orulok

Az EU keleti bővítése csakis gyarmatosítás volt.
Teenyleg, a genyook. Koesz, hogy felvilagositottal!

Kellett a piac és a rabszolgák.
Uhh, bakker. Itt aztaan volt fizetookepes kereslet. Jahh … De a rabszolgak altalaban feketeek, vagy nem?
--- Mi meg aztaan biztos nem vagyunk feketeek (inkaabb sotetek - marmint agyilag - mostmaan ideje
felvallalni a magyarsaagomat)


Az etikai mérce átadása így föl sem merült.
Nemaan! Nem szabad iigy lenezni honfitarsaidat. Itt mindenki tudta, hogy mi az az EU (hisz Te is irtad, hogy egy
genyo rabszolgatarto - een ezt a nagy igazsagot maar masok szajabool is hallottam [meg budos kapitalistaak,
etc.])


A támogatott jószágkormányzók pedig szolgálják a célt.
Hmmm. Valaki [egy eleeg ismert FSZ] maar hasznalt hasonlo kifejezest marc. 15 taajaan. Aha! Megvan… Erdekes
terminologia, kivancsi vagyok raa, hogy mennyire lesz elterjedt a hasznalata [de latom, var ra vevo].


Van egy, amelyik nem. Na, bumm!
Na! Maan robbangatunk is? … Biztos eljon annak is az ideje, de azert meeg varjunk egy kicsit vele.

Unknown írta...

Kedves Geza!

Jót nevettem a hozzá(m)szólásodon. Szíves-örömest szolgálok máskor is fölvilágosítással. Pl. A rabszolga lét nem bőrszín kérdése. A "na, bumm" szinonímája pedig "s akkor mi van?"

góbé írta...


Kedves Tamás / 13.58

Ennek az eu-izé-gyarmatositásnak szerintem fuss neki mégegyszer!

2004.-re amikoris csatlakoztunk, sőt, már a csatlakozási tárgyalások kezdetekor, már csak a termőföldek, meg Mari néni libái nem voltak privatizálva. Rabszolga-ügyben pedig azt se hagy ki a számitásból, hogy ekkortájt a lengyel, a szlovák, de főleg a román bérek alig több mint a felét tették ki a magyarnak.

Az általad vázolt "szipolyozásunk" az EU tagságunk nélkül is praktikusan folyt, és még nem is kellett mindenféle kohéziós, meg felzárkóztatási alapokat ránk szánni.

Az etika, főleg a "mércéje" pedig nem egyfajta tárgyiasitható áru melyet adni-venni lehet.
Egy adott közösség szellemiségéhez legfeljebb felnőni, vagy lesüllyedni lehet, de ez egy indirekt, szándékon kivüli, mentális folyamat.

Az a sugallatod pedig, hogy g.viktorod az egy csak egy legény a saját talpán e vidéken, aki ellen bir állni a brüsszeli szirénhangoknak, komoly aggodalomra ad okot. Mentálisan. Veled kapcsolatosan...


csakafidesz? írta...

T. Rédey Tamást! (13:58)
Ha ez a Te véleményed lenne, akkor szíves örömest elfogadnám. Liberális-demokrata mindig tiszteletben tartja az egyének véleményét.
De rossz hírem van. Ez a piac és munkaerőkivásálás nettó baromság.Modhatnám azt is, hogy ez egy szélsőjobbos euroszkeptikus teória, melynek a zavarkeltésen kívül más értelme nincs.
Az utolsó három mondatodban az is közkinccsé tetted, hogy valahol te is oda tartozol.
"A támogatott jószágkormányzók pedig szolgálják a célt. Van egy, amelyik nem. Na, bumm!"

Unknown írta...

Kedves Góbé!

Kikérem magamnak a sértésedet, amellyel a tulajdonomba helyezed ... ! (Április 4-e óta írogatok PuPu cikkei alatt.) Adieu!

Unknown írta...

Pisa-ban "a torony" körül van két pont, ahonnan nem látható a ferdeség. Mondd nyugodtan egyenesnek, ha éppen ott állsz! Én inkább körbe / körül nézem.

hello írta...

brit-fiatalok-atkozzak-az-oregeket-ezen-a-szenvedelyes-videon

hello írta...

Már több mint 1,5 millióan írták alá a második EU-népszavazásról szóló petíciót

A Brexit győzelme eltelt másfél napban már több mint 1,5 millió aláírást gyűjtött be a népszavazás megismétlését kezdeményező petíció - írja a BBC.

A kezdeményezés azt mondja ki, hogy amennyiben a részvételi arány nem éri el a 75 százalékot és egyik válaszlehetőség sem lépi át a 60 százalékot, úgy meg kell ismételni a népszavazást.

A csütörtöki szavazáson a választók 72,2 százaléka vett részt, a kilépés 52-48 arányban győzött. A skót függetlenségi népszavazáson kívül (amelyen extra sokan, 84,6 százaléknyian voksoltak) 1992 óta nem volt olyan népszavazás, ami elérte volna a 75 százalékot Nagy-Britanniában.

Bár a kezdeményezés nagyon népszerű, a politikusok nem lelkesednek érte. David Cameron korábban azt nyilatkozta, hogy semmiképp nem ismétlik meg a szavazást. A Munkáspártot vezető Jeremy Corbyn kijelentette, hogy elutasítja egy második népszavazás gondolatát, most már azon kell dolgozni, hogy kialakítsák az EU-val való jövőbeli együttműködés feltételeit. Az UKIP-os Nigel Farage, aki örül az eredménynek, szintén nem támogatna egy második kört, szerinte ez egy afféle "egyszer egy generációban, egyszer az életben"-döntés volt.

Mindazonáltal a brit törvények szerint onnantól kezdve, hogy egy petíció átlépi a 100 ezer támogatói aláírást, a brit parlament alsóházának meg kell vitatnia a népszavazás lehetőségét.

A szerverek közben alig bírják a terhelést, tegnap reggel be is dőlt a rendszer, ma pedig óriási a forgalom, percenként több tízezer oldalletöltést kell kiszolgálniuk, hatvanezernél is több ember lóg folyamatosan egyszerre az oldalon, és a számláló is látványosan pörög, percenként úgy 2000 ember adja le az adatait.

(index.hu)

csakafidesz? írta...

T. Tamás!
Nagyon sajnálom ha reakciómat sértésnek vetted. Bíztosíthatlak, hogy én nem annak szántam!
Az pedig semmit sem jelent, hogy Te a PuPu irásaihoz irogatsz. Írtak ide már bőven olyanok is, akik névtelenül fogalmaztak meg egészen vad véleményeket.

Szép estét!

Unknown írta...

Off.
Szia Csaka!

Az időpontot csak azért irtam, hogy visszanézhesd a beállítottságom. De ennek az oldalnak a tetején is van nyoma.
Uff.

góbé írta...

Kedves Tamás/16.48

Megfogalmaztam néhány gondolatot s hogy épp melyiken sértődtél meg, nem tudván, reagálnom is nehéz.
Kérek tőled némi együttérzést, melynek eredménye lehet akár egy kevésbé fondorlatos, a saját szintemen is értelmezhető megnyilvánulás részedről... Én igyekszem igyekezni, de a korlátaim sajnos korlátoznak...izé, au revoir !

Unknown írta...

Off.
Szia Góbé, bon matin!

Nem sértődtem meg. Karikíroztam a helyzetet. És folytatom: előbb legyen enyém Dzsugasvili vagy Schicklgruber, mint akit Te varrtál a myakamba.
Visszanézheted két és fél hónapra a beírásaimat. Azok lemossák rólam a gyalázatot, mint az ablak előtt éppen most a zápor.

Tiszta, szép napot!
Uff.