2016. június 22., szerda

DRÁGA TÓNI...

Rogán Tóni nyakán szorul a hurok.
Hősiesen vergődik ugyan, de akit érdekel, mindenki láthatja, hogy a mi Tónink enyveskezű.
Nagy kár, hogy nem sokmindenkit érdekelnek Tóni enyves kezei, sőt még ezer más enyves 
kéz sem, ezerféle hatalmaskodás sem - egyáltalán, ebben a következmények nélküli országban senkit nem érdekel már semmi.
Az a baj, hogy lehetetlen pontosan felmérni, hogy ki miért közömbös, vagy közömbös-e egyáltalán, vagy csak hallgatag típus.
Sokan bíznak abban, hogy a tömeg egyszer majd megmérgeli magát és nekimegy a mai elitnek 
nevezett rablóbandának, de - szerintem - csalódni fognak.

A mai magyar társadalom atomizált, csalódott a politikában, a demokráciában, de jószerivel még azt se képes megállapítani, hogy kinek szép ígéreteiben csalódott, pedig nem lenne ez olyan nehéz dolog.
De egyszerűbb a sztereotip megoldással élve megkeresni az ellenséget, melyből az idő előrehaladtával egyre nagyobb a választék, hiszen ellenséget mi veszni nem hagyunk, megtartjuk mindet az idők végezetéig.
Így aztán a mai helyzet oka a migráncs, a komcsi, a cigány meg a zsidó, tájjelleggel esetleg a tót meg az oláh is.



Az is tradicionális, hogy aki leköp bennünket, ellopja a vagyonunkat, éhenveszejti a fél országot,  annak kinyaljuk a seggét és alázatosan megcsókoljuk a kezét.

Meg nyálas gratulációkkal próbáljuk feledtetni, hogy a királyi kisded csak egy újabb nyűg az országnak, kezdhetjük gyűjteni a kelengyét, hiszen, az anyját is kistafírozta a kedves papa, hát az unoka se maradhat szégyenben - majd övé lesznek az erdők - de előtte még van egy kocsirakomány lány, akit férjhez kell adni, nincs henyélés...
Hogy börtönbe csuknák Tonyát, arra jelenleg nincs esély, a Pasa Park megnyugodhat, a neves politikus és immár neves felesége nem hagyják el a gumikéglit, tágulhat tovább az a lakás, mint Viktor pupillája Simicska tudományos minősítése hallatán...



Az is érdekes kérdés, meddig fog tartani a készlet ezekből a roppant megbízható vazallusokból, hiszen elkopnak lassan, mint gatya a mosásban, utánpótlás meg nincs belőlük.
Jelentkező lenne, de a régi, kipróbált darabokból már nincs a készleten, s ezek a jelentkezők - hol vannak ezek a maiak a régi, kipróbált harcostársaktól?
Őket visszahozni meg nem lehet, túl sokat tudnak, veszélyesek, némelyik még akár csereszabatos is lehet a Vezérrel, ha rossz a csillagok együttállása, ez pedig megengedhetetlen.
Régen az volt a jelszó, hogy minden hatalom a dolgozó népé, ma meg minden hatalom a lopógépé.


A nép meg magába merülten szemléli saját köldökét, és egyéni életstratégiák kidolgozásával teszi élhetővé környezetét, például libát lop a másik szegényembertől, már amennyiben szegénynek mondható az, akinek van egy libája.
Vagy nyelvgyakorlatot folytat a Vezér valamelyik vazallusának vazallusánál, így válva maga is vazallussá a hűbéri láncban.
Igaz, a legalsó szinten, de időnként oda is hajítanak egy-egy lerágott csontot, hadd vígadjon a nép.
Elspekuláltam, mit tett volna az akkor népnek nevezett választópolgár, ha a Kádár-rendszerben így bántak volna vele, ahogy most, mert azért az nem igaz, hogy a hatalom minden körülmények között ugyanúgy viselkedik.
A nép meg, van, amikor önérzetes lesz, van meg, amikor meglapul, mint liba a tarlón, sólyom fennforgása esetén.



Apropó Sólyom...
Hogy miért nem szembesítik a demokrácia nem is olyan régen még felettébb elkötelezett bajnokait, mint például a volt Köztársasági Elnököt a mai helyzettel, és miért nem kérik számon rajta a következetességet - rejtély.
És a liberálisok máskor oly bátor megmondóemberei se villognak, ők sértett képpel gubbasztanak és várják a csodát.
Farkasházy sem biztos abban, hogy jövőre is lesz találkozó, hiszen többen egzisztenciájukat féltve kihagyják a lehetőséget, ők majd aztán később, ha még élnek, büszkén hivatkoznak majd rá, hogy anno felkérést kaptak a szárszói találkozón való részvételre, de elvi okokból, ugye...


A panelproli meg bezárkózik, nézi az ingyens csatornákat az alapcsomagban, és valódi problémák helyett tv-sorozatai műproblémáin spekulál, és ezzel be is éri.
Pedig gondolkodhatna azon is, hogy mi lesz, ha elveszik a nyugdíját, vagy annak egy részét, mi lesz, ha az Unió nem ad pénzt, vagy kevesebbet ad, mi lesz, ha az egészségügyi ellátást karcsúsítják és neki csak a szemölcslevételre futja, jóllehet vesetranszplantációra lenne szüksége, és ki fogja őt eltartani, hiszen a felnőtt gyermekét és unokáit is ő tartja el a nyugdíjából...

Egyáltalán - gondolkodhatna, de ő az Istennek se, abból csak a baj van.
Inkább mosolyogva szemléli a válogatott diadalmenetét, a mérkőzést, ahol győztünk 1:1-re, az angolok uniós kilépéséről meg azt gondolja, hogy igazuk van, és azt nem, hogy esetleg hazaküldenek néhányszázezer magyart, akiknek ez az ország a mai állapotában nem tud kenyeret adni, csak úgy, ha az ő kezéből kicsavarja...



Úgyhogy Tóni marad, Rogáncilistől, Sarkakatástól - a harmadik művirág, Vajna Timi Ascotban egyensúlyozza a fején a kalapot, VV Anikó meg "elhagyja az országot"
Megy pingvinnek - azok élnek a sarkon, ha jól emlékszem...
Így megy ez mostanság, a Vál-völgyi kisvasút meg készül az ünnepre, melyet a századik utas tiszteletére rendeznek, - fellép Ákos, a trubadúr...
Az ember ha nem sír éppen, akkor igennagyon kell röhögnie, és akkor még Matolcsyt meg se említettük...


Öt év múlva jön el a dicső perc, mikor az ország éppen száz éves visszalépését ünnepelhetjük, talán még azt is megérjük, hogy a fehér ló teleszarja a körutat.
Várjuk ki türelemmel...

:O))) 

7 megjegyzés:

promenad írta...

"Tekintsd komédiának és múlattatni fog " /By Shakespeare /

Névtelen írta...

"Tragédiának nézed? nézd legott
Komédiának, s múlattatni fog." (by madách)

a többi stimmel

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Amikor a nyugdíjas klub prominense arról beszél egy helyi rádióműsorban, hogy élete meghatározó élménye volt , az, hogy valamelyik seggnyaló miniszter beszámolóját hallgathatta meg élőben, könnyektől elcsukló hangot emlékezett arra, hogyan járta át a szeretet a békemeneten és a békemenettel még Varsóba is kijutott tüntetni, akkor nincs miről beszélni...
Nem tudom mi lesz itt, de nagyon nagy a csend, mindenki lapít, ellenzék sehol, ill. a fideszes seggekben nyalnak versenyt.Közben a magyar háztartások 70 százalékának nincs annyi megtakarítása, hogy ha tönkremegy a hűtője tudjon venni egy újat..És a birkája a fideszre szavaz...

Mindenesetre azt látom, hogy a nyári szünet kapcsán délben elég hosszú sorok állnak az iskolai menza előtt ingyen ebédért, és nem csak cigány gyerekek..

Promenad írta...

Névtelen 11.44 nek !
lehet,hogy tévedtem a szerzőt illetően..
De azért igaz és bölcs az idézet.
Érdemes lenne megfogadni !
Üdv.

csakafidesz? írta...

T. Pupu!
Gratulálok az írásodhoz. Sok igazság fogalmazódik meg benne. Az aktivitásod és kitartásod is dicséretes csak az a klrdés, hogy ez elég-e bármire is.
Tudom,egyszer már leírtad: - a blogodban az érzéseid fogalmazódnak meg, napról-napra kiírod magadből azt amit gondolsz az emberekről, politikáról, a közélet problémáiról, az ország "antidemokratikus újjászületéséről" na és természetesen a demokrácia helyreállításának lehetőségeiről stb.
Tekintettel arra, hogy a társadalom érzékenyen és mégis közönyösen reagál az eseményekre az a kérdés, hogy ezzel el lehet-e érni bármit is. Mennyi embert érdekel a politika illetve mennyien lennének hajlandók egy hívó szóra megmozdulni.
Sajnos nagyon rosszak a kilátásaink.
Amikor volt az a bizonyos NET-adó elleni tüntetés. akkor becslések szerint úgy 70-80 ezren voltak. Ez hány %-a Budapest felnőtt lakosságának? 1.2 millió emberrel számolva ez durván 7-8%. Aztán nézzük meg, hogy a különféle egyéb tüntetéseken mennyien szoktak lenni és viszonyítsunk. Elkeserítő erdményt kapunk.
Ebből csak egyetlen következtetés vonható le: - az emberek nem igazán mozdíthatók meg.
Mindannyian tudjuk, hogy eredményt csak nagytömegü egyszerre történő fellépéssel kehet elérni. Ebben a atomjaira széhullott társadalomban nincs ember, párt vagy civil szervezet aki ezt meg tudná szervezni!
A te szavaidből is sokszor kicseng az elkeseredés és a tehetetlen düh.
Azt biztosan tudod, hogy nap mint nap az iróasztalfiókodnak írsz? Akik olvasnak azok zömében alapból a rendszer ellenségei, akik pedig onnan túlról teszik ugyanezt azok alapvetően sohasem győzhetők meg.

Ezért nem értem az EU visaelkedését sem. Szerintem teljesen tisztában vannak az itt zajló folyamatokkal, ennek ellenére csak maszatolnak és nem tesznek semmit azért, hogy itt Európa közepén ne tudjon kiteljesedni az autokrácia.
Pedig a legfőbb fegyver a pénz az ő kezükben van!

glorianna írta...

Pupu kedves, ez a poszt még a szokásosnak is szarkasztikusabbra sikeredett :) Hadd gratuláljak hozzá, és egy mellékszál-foszlányt hadd bogozzak tovább. Nos, ami Vajnáné ascoti kalapját illeti, erős a gyanúm, hogy machinált fotó - egyrészt a "beállítás" miatt, másrészt Timike ujjatlan felsője miatt, harmadrészt a kalap minősége okán. Photoshop a barátjuk...

Kedves Csakafidesz, nincs hiábavaló írás - külön-külön egyik sem elég egy hatékony kormányigazításhoz, de mindegyikre igen nagy szükség van, hogy együtt nyitogassák a szemeket.

csakafidesz? írta...

Kedves glorianna!
nem tudom, hogy hol olvastad, de én egy szóval sem említettem, hogy feleslegesnek mondtam volna azt amit Te, én vagy a PuPu csinálunk.
Azt viszont most is állítom, hogy ez a módszer nem eléggé hatékony, kevés emberhez jut el és általában csk azok olvassák akiket amúgy sem kell nagyon győzködni.
Ld. ezt a témát is milyen kevesen látogatták és még ennél is kevesebben szóltak hozzá. Egyébként a bloggertől is elvárható lett volna némi reakció.

További szép napot!