2016. november 15., kedd

HOSSZÚ BOSSZÚ

A kép Hosszú Katinka facebook oldaláról származik               
Már nem is tudtam, hogy mi hiányzik, hiszen olyan szép és boldog ez az ország, melyben mindenki szemben áll mindenkivel, hála Vezérünk ezirányú tehetségének, mert azt azért ismerjük el - olyan, amilyen, de ahhoz remekül ért, hogy embereket szembefordítson egymással.
Állítólag ez nála genetikai örökség, hajdan felmenője is kiemelkedőt alkotott e téren a kazahsztáni olajmezőkön, ahogy egy újságcikkben olvastam valahol.
Ha ez igaz, akkor most a sperma belső tulajdonságainak titkaiból került felszínre egy csepp, ez is előreviszi az emberiséget a világmindenség titkainak megismerése felé. 

De vissza a témához, mely tulajdonképpen az lenne, hogy Hosszú Katinkának eszébe jutott Gyárfás Tamás, aki egyszer-kétszer nyilatkozott, és a nyilatkozatában azt állította, hogy minden rendben van a Szövetség és a világklasszis úszónő között
Ez természetesen nem igaz, hiszen ő úgy utálja Gyárfást, mint Petőfi eposzában Harangláb a kukoricagölödint, és ez akkor ez még a finomabbik változat.

Ennek oka pedig az, hogy nevezett úszószövetségi vezető állítólag azt mondta neki 2008-ban, hogy hagyja abba az úszást és vonuljon vissza, ami a mai helyzetet ismerve igen nagy kár lett volna.
És az se lett volna baj, ha nem a szövegkörnyezetből kiszakítva olvashatjuk Gyárfás felszólítását, gondolom, ez egy hosszú beszélgetés része volt.


De persze Horger Antal professzor is eltanácsolta József Attilát az egyetemről - sekély volt e kéj - akin aztán példás bosszút állt a költő, hiszen ő egész népét tanítja mind a mai napig - nem középiskolás fokon.
Hogy ez reménytelen vállalkozás.erről ő nem tehet...
Petőfi sem volt egy könnyű darab, nagypofájú volt, valamiért az volt a meggyőződése, hogy neki katonának kell lennie, holott fegyelmezetlen volt, a stokiján soha nem volt elvágólag az inge a gatyájával és állandóan ki volt gombolkozva, jóllehet az már akkoriban is főbenjáró volt - utálta is érte Mészáros Lázár.

Nem, nem Lázár, a mészáros, lett légyen bármennyi döglött nyúl is a rovásán, hanem a hadügyminiszter (akkor még volt had...) .
Maradt volna költő, most nem kellene törni a fejünket, hogy kardélre hányta-e a postáskisasszonyt Barguzinban, és szegény jó Szendrey Júliának sem kellett volna egy özvegyi fátyollal rohangálni fel-alá az országban, keresgélve a neves forradalmár fejfáját, mert lehet, az 1867-es rendszerváltás után ő lett volna a Költőszövetség elnöke, aki szép summát akasztott volna Ferenc József császárunkhoz és apostoli királyunkhoz írt költeményeinek gyűjteményes kiadása után - "Hej, mi a kő Szerbia, kend a Balkánon lakik itt lent?" - kiadja a Landerer és Heckenast, egészbőr (!) kötésben... 

Az viszont cáfolhatatlan, hogy egyikük sem járt vissza seggberúgni megsértőjét, talán ez lehet a differencia egy sportember és egyéb lángeszek között.


Tulajdonképpen ez a kis történet meg is magyarázza a helyzetet, azt meg egyébként mindenki tudja, hogy egy úszó-fenoménnek nem kell okvetlenül jellemóriásnak lenni, elég ha reggel beugrik a medencébe, az edzője a partról ordítozik neki, ő meg faltól-falig nyomja, csiszolja a technikáját és közben Gyárfás kiirtásáról kovácsol terveket.
Végtére is kell valami ami az embert éltesse, és ez a valami leginkább a gyűlöletben lelhető fel, ha úgy egyébként már minden megvan - siker, dicsőség, pénz és az ember leánya csak a medence csempéjében gyönyörködhet pillanatnyi formájának megfelelő számban, naponta..
A pénzből egyébként sosem elég, a sikerhez a pénz hatszor szükségeltetik, hiszen Montecuccoli a háborúhoz háromszor írta elő szükségességét, de ő csak a harmincéves háborúban vitézkedett, míg az Élő Úszólegenda életre-halálra szóló harcra készül - mármint Gyárfáséra gondoljunk.
Az úszócsillag sérelemlistája hosszú, például nyitott medencében kellett esőben úsznia, és vizes lett a frizurája, és az emlék a mai napig nyomasztja, jóllehet ma már megengedhetné magának azt is, hogy a Bulibáró helikopteréről esernyőt tartsanak a feje fölé, de az ifjúkori nyomort nem lehet elfelejteni.
Esőben úszni... - hát hogy néz ki egy rozsdás vaslédi?



Elspekuláltam, nemzeti büszkeségünk vajon gyárilag ilyen, vagy ígért neki valaki valamit, egy saját uszodát, egy szövetségi kapitányi címet. esetleg Gyárfás trófeáját, faldísz állapotban, zöld posztóra applikálva?
Ki tudja.
Gyárfás egyébként éppen úgy nyilatkozott, ahogy az ő pozíciójában nyilatkoznia kell, de ezt Katinka úgysem érti, ezért van az, hogy nem Gyárfás úszik, mint a liba, és nem Katinka vezeti a szövetséget, mint Gyárfás, és ez így van rendjén.
Gyárfást egyébként nem kell szeretni, csak tudomásul kell venni, hogy ő ma a szövetség elnöke, ha valaki mást akar a helyére, akkor tegyen ellene, van erre mód a mai szabályok szerint is.
Még kézfelemeléssel szavazva is.
Ha szakmai kifogások merülnek fel, akkor azokat szakmai fórumokon kell rendezni, ha anyagi problémák, akkor azokat nem kell Gyárfás nyakába varrni, ha meg vizes világbajnokságot rendezünk, akkor nem kell csodálkozni azon, ha a medencék környékén néha felüti a fejét a káosz, különösen, ha a kormányzat is improvizálgat buzgón, miközben a Magyar Úszószövetség elnökének máglyájához is hozzá akar járulni néhány hasáb csontszáraz fával...  



Szeretek tehetséges honfitársaimra büszke lenni.
Semmi nem bosszant fel jobban, mint akikor saját maguk rombolják le rengeteg munka árán felépített piedesztáljukat.
Kár lenne érte...



:O)))

87 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Hosszú Katinka nagy tehetség.Az aranyak, a helyezések bizonyítják.
És igazi küzdő.Az Egója ellen vétőket bünteti az őszinte kritikája.
Megtehetné, hogy elnézzen a kisszerűségük felett.De nem.Ő okos, de
nem gyáva.A saját tapasztalása, hogy ha valakinek igazsága van, az
ne hátráljon meg.Az igazságot nem lehet véka alá dugni,úgyis kiderül.
Reméljük.
Még ha sokan szeretnék is eldugni.

PuPu írta...

Erzsikém, az úszó ússzon, a sportvezető meg intézze a sportág ügyeit.
A szakmát meg nem nyílt levélben kell megvitatni - szerintem...
:)

Kovács Erzsébet írta...

Kedvellek, nem akarok ellened szólni.
De ha jól belegondolsz,a Katinka egyetemi prof. szinten foglalkozott az úszással,és eredményes.
Az a jóember, aki mindenhez ért......csak a fordulatot nem képes felvenni, már le van cövekelve.
Tudom, hogy a barátod.De hidd el, el van már vénülve ehhez a tempóhoz, amit a technika és a sport
elmélet mai szintje diktál.És rá is játszik a mézes mázas mosolytalan arcával, mint aki nem érti, miért gondolják, hogy nem tudja, hogy már nem megy ez a régi werkli.
Az idő lejárt.És bosszantó, ha valaki azt a tempót nem akarja felvenni, amit a nemzetközi mezőnyben a
bentmaradás igényel.A meleg akol barátsága, a meghittség nem a sporteredmények eléréséhez elégséges
dolgok.A sporteredmények a ráció adekvát eszközeit ismerik csak el értékmérőként.
1.megfelelő edzettségű versenyző
2.a medence hossza folyóméterben
3.stopperóra.
Öregurak jópofizós hátbaveregetése,soknullát tartalmazó szerződések csak a jelenlegi szereposztást
konzerválják.
Haladni kell a korral.A mozdulatok elemzése minden sportágban már a nyolcvanas évek óta ismert, és a versenyző a saját mozgását visszanézve az edzővel együtt kielemzik, és a hibák kiküszöbölése az időeredmények javulását hozza.A vezetők váltása több mint aktuális.Nem csak a felcsúti sportarénában.
Túl sokat már nem lehet hezitálni, az idő sürgető a következő versenyidőszakra egy friss vezetés kell.
A bakafántoskodás szánalmas, és soha nem fogadnák el,hogy valamit nem jól csinálnak.Váltani kell.
Fordulatot és személyeket, akik elméletileg is szuperebbek.

Kovács Erzsébet írta...

Az úszó nem egy pamplonai bikafuttatás csorda tagja, hogy kivágódik az ólajtó, aztán hajrá.
A versenyzők ugyan olyan indivídumok,mint Te, meg én.A gyözni akaráson kívül személyes tapasztalataik vannak, és a nemzetközi mezőny felkészítési metódusainak az ismeretében szeretnék a saját sportteljesítményüket a maximumon hozni.
És ha ezt a sportvezetés csak egy felesleges kötöszködésnek tekinti, akkor már nagy bajok vannak.

góbé írta...


Üdv PuPu !

Azt hiszem, most először nyomtam "nemtecciket".
Mit szólsz ahhoz, ha a 01.13-as reagálásodat igy folytatom:

A tanár tanitson, a KLIK meg intézze az oktatás ügyeit, mert a szakmát nem nyilt levélben, meg az utcán hőbörögve kell megvitatni.
A melós melózzon, a szinész szinészkedjen, a vállalkozó vállalkozzon, az ország ügyeit meg bizzuk a kormányra...

Én ugy látom, az uszósportban legalább megjelent az a szuverén "... Lesz majd egyszer valaki, aki megelégeli ezt a helyzetet és nekimegy a hatalomnak, hallgasson bármilyen névre is..." személyiség, akit a ROZSDAÖVEZET posztodban - velünk együtt - hiányolsz.

Frank írta...

Nehogy G.Fodort idézzük már ezeken a hasábokon, mint helyénvaló reakciót az első nyilvános konfliktus kipattanásakor: ez a gnóm annyit üzent HOSSZÚ KATINKÁNAK, hogy "Ússz!"

Lehet, hogy az úszástól való eltanácsolás egy hosszú szöveg része volt, de az eltanácsolás attól még benne volt, többek között ez is kínos momentum kell legyen Gyárfásra nézve.
Az is ronda történet, hogy mikor Hosszú Katinka szót emel az úszókat körülvevő körülmények tarthatatlanságára, akkor Gyárfás egy 12 milliós szerződést dug az orra alá, s magában azt goldolja, hogy, na itt van a lóvé, és fogd be a szád.
Nem fogta be, mert ez a gesztus egyszerűen megalázó volt számára. Nem több pénzért próbált harcolni a világklasszis úszónő.
Az úszó sportágban a Kiss László botrány idején napvilágra került néhány egyéb súlyos eset, a szexuális zaklatások mellett a gyerekeknek adott gyanús tablettákról szóló információk is. Ezek kivizsgálása az MUSZ feladata lenne.
Gyárfás megvédi magát, képes rá, mert megoldotta azt is, hogy egy ellenzéki Napkelte után a kormány támogatásával megőrizhette MUSZ elnöki tisztségét, holott biztosan vannak erre a címre ácsingozó fideszes pályázók is.
Valahogy nem érzem azt, hogy Gyárfás méltó lenne arra, hogy Pupu megvédje őt Hosszú Katinkával szemben.

glorianna írta...

Pupu kedves, bonyolultabb ez a leírtaknál. Ismerős fiatalember igazolt sportolóként úszik, immár jó 20 éve ő az "ígéretes kezdő" a klubjában, Hosszú Katinkát ki nem állhatja. Vétkéül rótta fel, hogy 1. nem elégszik meg a klub / szövetség által biztosított feltételekkel 2. nem veti alá magát a "jól bevált" generális edzésmódszereknek, hanem egyéni edzéstervet és -módszereket igényel, 3. mindezt sokszor és hangosan el is mondja 4. nem adja le a jattot az összeúszott pénzéből 5. nem vesz részt a "baráti körök" (uszodai klikkek) kiruccanásain
Ellenvetéseim: 1. Ideálisak a feltételek? Nem? Akkor jogos a kritika? Lehetne-e valami civilizált hangnemben egyeztetni? 2. Amíg az itthoni edzésmódszerekkel dolgozott, az eredményei elég halványak voltak, nyilván nem a tehetségtelensége okán. Váltott, egyéni szerencséje volt, hogy megtalálta a számára sikert hozó módszert (és edzőt :)). Azt akarja, hogy az egyéni sajátosságokat a többieknél is vegyék figyelembe, mert a generális edzésmódszer kisebb testreszabása nem elegendő az eltérő fizikumú és pszichikumú tehetséges sportolóknak. 3. Elszokott az itthoni sunnyogástól, vagy nem is tanulta meg soha. Nem baj, hiszen az összes probléma megoldása ott kezdődik, hogy néven nevezzük a megoldandót. 4. Ezt lehetne szabályozni pl. szerződésekkel, nem "jattolni" 5. Khm... úgy hallottam, hogy a lányok általában nem élvezik ezeket a bulikat, egyáltalán nem csodálkozom, hogy Katinka férjes asszonyként távol tartja magát ezektől a "társadalmi eseményektől".

Névtelen írta...

Hogy lehet az, hogy Katinka idén minden versenyén (sok ilyen volt) szabályosan indult, egyedül a magyar versenyről kellett kizárni? Ez nem kicsinyes?

Unknown írta...

Ugy hogy elbaszra a startit...hihi

PuPu írta...

Kedves Erzsike, tegyünk akkor rendet.a gondolatok között.
1. Nekem Gyárfás nem a barátom, soha nem találkoztam vele, éppen annyit tudok róla, mint te, pontosabban te jobban ismerheted, ha már ilyen határozott véleményed van róla..
Nekem semmi közöm sincs az úszósporthoz, ami azt illeti, ez az a vegytiszta versenysport, amit semmire sem becsülök, társadalmi szinten hozzávetőleg az agárversennyel lenne egy kategóriában, ha nem emberek űznék, és fogadni lehetne rájuk.
Ez a sport nemmellesleg alapvetően adottságokról szól, akinek nincsenek meg a fizikai - anatómiai adottságai, azt edzheti akárki, soha nem ér el eredményt.
Attól, hogy valaki úszik, még nem szerez egyetemi szintű tudást, legfeljebb rengeteg tapasztalatot, persze ez se semmi, ossza meg az edzőjével, ami jelen esetben meg is történik.
De ha már valaki a tapasztalatait akarja kamatoztatni, akkor tegye azt abban, amiben szerezte, magában az úszásban.
2. Valamit összekeversz Erzsikém, nevezetesen azt, hogy egy sportág vezetőinek ugyanolyan adottságokkal kell rendelkeznie, mint adott sportág versenyzőinek.
Egy úszószövetség elnökének még csak az edzésmódszertanhoz sem kell értenie, arra vannak az edzői, sportorvosi, stb. testületek, azok majd megmondják a tutit, de a versenyző felkészítéséért továbbra is az edzője felel a stábjával együtt.
Mint ahogy az orvostudományban sem a legjobb sebész a legjobb kórházigazgató, pláne nem a legjobb egészségügyi miniszter, ad abszurdum elképzelhető, hogy egy úszószövetségi elnök még úszni se tudjon, merthogy az egy más szakma, más tulajdonságokat követel meg.
Ha Gyárfás olyan rossz elnök lenne, Magyarország szóba se kerülhetett volna a vizes rendezvények házigazdájaként, emellett a vizes sportokban Magyarország Hosszú előtt is nagyhatalom volt, remek versenyzőkkel és kiváló eredményekkel.
De ezek akkor sem az úszószövetség elnökének személyéhez köthetők, hanem a versenyzőkhöz, edzőkhöz, mint ahogy Hosszú Katinkának is mindegy, ki a szövetség elnöke, nem ő készíti fel a versenyeire.
3. Lehet, hogy váltani kell, lehet, hogy nem, de egy biztos: ahogy a sportágaknak nem tett jót nagy világversenyek előtt Kiss László botránya, úgy most sem fog jót tenni a cirkusz, aminek mellesleg semmi értelme sincs.
./.

PuPu írta...

4. Hogy ki alkalmas és ki nem, azt eldönteni nem a versenyző dolga, a versenyző dolga az, hogy versenyezzen, ha lehet, eredményesen.
A szövetség pedig majd megerősíti vagy leváltja az elnökét, akkor, mikor azt időszerűnek véli.
Nem akkor, amikor a te zsebedből megrendezett világverseny politikai hozadékát le akarja aratni a kormány, hanem akkor, amikor ez időszerű.
Nézzél körül, már szinte csak az úszásban nem áll fideszes potentát a szövetségek élén, teljesen demokratikusan persze, mint Németh Szilárd is nyert Hegedűs Csabával szemben, ugye...
Ez azért baj, mert évek kellenek ahhoz, hogy a nemzetközi szövetségek székházaiban ezek a pártcsinovnyikok megtalálják a vécét, és nem biztos, hogy mindenhol vevők a birkapörköltes vacsorákon vásárolt dicsőségre.
5. Hosszú Katinka és férje megkapja a megfelelő elismerést és a szövetség anyagi lehetőségeihez mért támogatást, persze lehetne többet is adni nekik, ha volna miből - de nincs, mert a kormány itt is azt akarja kommunikálni, mint a többi sportágban: ha nem Orbáné a kézivezérlés, nem lesz pénz, ettől lett rengeteg sportvezető hirtelen hozzánemértő sarlatán, míg aki a birkózószűnyeget a nappalijába akarta leteríteni, az szakember.
Én egyébként államilag egy fillért sem adnék a profi sportokra, adókedvezményből sem támogatnám egyiket sem, viszont támogatnám az iskolai és az amatőr sportot.
A profi sport tartsa el magát a reklámból meg a magánemberek, cégek támogatásaiból, de ne a társadalom rovására, száz évre titkosítva, hogy ki adja az adóját az állam helyett valamelyik emberi versenylónak.
6. Lehet kedvelni Hosszú Katinkát, - én - bevallom - nem kedvelem, mert gusztustalanul nyomul, pénzéhes és törtető, keresztülgázolna mindenkin a kedves férjével együtt.
De ettől még nagy tehetség.
És hát, sokfélék vagyunk én nem rovom fel neked, ha imádod, még csak meg e vádollak vele, hogy azért szereted, mert a barátnőd, ellenben a pamplonai bikának is vannak tapasztalatai, ha hiszed, ha nem.

Nemmellesleg nem kell nekünk mindenben egyetértenünk, ugye, ettől még maradhat a barátság...

:O)))

PuPu írta...

Kedves góbé, fogódzkodj meg, éppen úgy kellene lenni, ahogy írod, de ehhez nem Orbán kézivezérlésén és nem a versenyzők hőbörgésén keresztül vezet az út.
A társadalmi munkamegosztás nem mai találmány, és bár én se szeretném, ha kevesebb pénzt kapnék, mint amennyit magamnak szánok, de talán belátnám, hogy vannak más szempontok is, a sajátjaimon kívül.
Mint ahogy beláttam ötven éven keresztül.
Természetesen nem kell ezt mindenkitől elvárni, de talán nem is kell kritikátlanul beállni egy versenyző mögé, végtére is az ABC-ben sem a dolgozók döntik el, ki legyen az ágazat minisztere, ha jól emlékszem.
És ott sem szeretem mikor kinyírnak üzletláncokat azért, mert a hatalom máshoz szeretné irányítani a profitot.
Polcfeltöltő-virtuózt pedig ott is találnának, aki megkritizálja az üzletlánc kereskedelempolitikáját...
A hölgy nagy tehetség rossz modorral,és rengeteg erőszakossággal, ez előreviheti a sportban, de ugye azért még nem kötelező, hogy a medencén kívüli megnyilatkozásainak mindegyike rokonszenves is legyen?

:O)))

Unknown írta...

Megvan? FIDIOTA TERELES MINT A TERRY BLEKKEL....JOO FIZET A GCI HABINYMEDUA...

PuPu írta...

Kedves Frank, attól még, hogy neked nem tetszik G. Fodor alkata ( nem volt szép a megjegyzésed, de hát te tudod - gondolom te vagy Adonisz/Milói Vénusz), még mondhat okosságot, és amit mondott, nem volt butaság.
A hölgy nem egy jellemóriás, de nem is ezért szeretjük, hanem mert jól úszik, és valamiért azt gondoljuk, ha ő jól úszik, akkor már mi is majdnem úszóbajnokok vagyunk, ami egy nagyon kellemes állapot lenne, ha igaz lenne.
Azonosulunk vele, a barátai a mi barátaink is, az ellenségei a mi ellenségeink, mindeközben folyamatosan keverjük az úszó, az edző, a szakági vezető meg az Úszószövetség vezetőjének feladatát, többen meg azt sem tudják, hogy ilyen figurák léteznek és létezésüknek célja van.
De Katinkát szeretik, hiszen olyan okos a bukófordulója, nem igaz?
Persze ez a rohadt világ már csak olyan, hogy a szervezeteket emberek irányítják, nem mindig tagjaik tetszésére, mit tegyünk?
De abban a hölgynek igaza van, hogy ezt a sportágat is - mint minden profi sportot - az érdekek irányítják, ki sem néztem volna belőle ezt az elméleti alapvetést...
Hej, tudtam én, mikor írtam, hogy nem leszek népszerű...

:O)))



PuPu írta...

Kedves glorianna, bizonyára sok dologban igazad van, de nekem azért az annyira nem tetszik, hogy már Hargitayval sem állnak szóba, csak kinyilatkoztatnak.
Tőlem egyébként tegyék, nem ő az első hisztis primadonna, nem is az utolsó, járja hát a saját útját, mely egyébként nem biztos, hogy másoknak ugyanígy megfelel.
Megjegyezném, hogy elegem van ebből a fülledt erotikából, amivel éppen az úszást akarjátok megvádolni.
Minden versenysport magával hozza az átlagostól eltérő szexuális magatartást, a felfokozott versenyszellem, az adrenalintúltengés, az összezártság, a magánélet szinte teljes hiánya más életvitelre készteti az élsport résztvevőit, mint Kocsis Juliska anyagkönyvelőt.
Gondolom a neves versenyző is lefeküdt az edzőjével, mielőtt hozzáment, de ez természetesen a magánügye.
És attól még, hogy az uszodában viszonylag kevés a textil a versenyzőkön, még nem következik semmi, tudnék mesélni arról - a barátaim tájékoztatása nyomán - hogy egy uszodát sosem látott nő milyen kiváló szintidőt tud elérni a fehérneműjéből való kiugrás terén...
És lepődj meg, a lányok jelentős része kimondottan élvezi a bulikat, mert fiatalok, egészségesek és normális népek.
Ne élj illúziókban, ha javasolhatom...
:O)))

Névtelen írta...

Nem tudom megítélni, hogy Katinka gusztustalan, pénzéhes törtető-e, vagy csak azt próbálja meg kiharcolni, ami őt jogosan megilletné. Azt se tudom megítélni, hogyha megkapná azt a pénzt, amit szeretne, az padlóra küldené-e az úszószövetséget, vagy csak annyit jelentene, hogy a maffia valamivel kevesebbet tud ellopni. Mindenesetre ő már letett valamit az asztalra, és úgy tűnik, képes még egy jó darabig ezt a teljesítményt tartani. Ha nem csinálják ki…

talalom írta...

Az egész élsport már régen olyan, mint egy kevéssé gusztusos kelés a társadalom testén. Semmi köze se az ép testhez, se az ép lélekhez. Ezért kellene elutasítani az olimpiát, nem amiatt hogy drága.
Szerintetek lehet normális ember abból, aki egész életében kizárólag azzal foglalkozott, hogy egy testi adottságát eszelős módon - gyakran szervezete épségét is veszélyeztetve kizsigerelje? Az élsport közösségi kábítószer - ezért is érdemes gyerekek ezreit tönkretenni, hiszen legalább akkora pénz van benne, mint a heroin-kereskedelemben. Vagy maradjunk a magyar ugaron:a pálinkafőzésben.
A "világcsúcsok", aranyérmek hajszolása a "fenn az ernyő,nincsen kas" mentalitású társadalmakra jellemző.
Aki meg az élsport teljesítményeinek objektív mérhetőségével érvel, az beszélgessen el egy pontozásos sportág versenyzőjével, vagy egy csapatjátékban érdekelt aspiránssal. Esetleg egy eszközigényes, technikai sportágban versenyzővel.
Gyárfás nem ingem-nem gatyám, igen sok rosszat hallottam róla, a felét sem hiszem. Illetve hinném, ha nem azt látnám, hogy amint hatalomra kerül egy erő, azonnal ráveti magát a nevesebb klubok, sportágak vezetésére. Vajon miért? Mert az egész a korrupció legjövedelmezőbb terepe. Gondoljunk csak a FIFA, az UEFA, vagy a hazai paralimpiai szövetség botrányaira, esetleg a sportdiplomácia legeredményesebb hazai versenyzőjére, valahai "álamelnökünkre".

PuPu írta...

Kedves mozigépész, az úszószövetség válaszlevelét is érdemes elolvasni...

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/posts/1165569130178875

:O)))

Névtelen írta...

fletovago

Pupu, lehet, hogy a Hosszú Kotonka elleni ellenszenved nem is olyan újkeletű?


http://www.pupublogja.hu/2015/08/boni-grof-provokal.html

Orbán víziói szerint száz év múlva a barna ötven árnyalata eszi a magyar házilúd combjait, és a tuggyukkik meg kiisszák a drága magyar vizet az uszodákból, miközben Kacagányos Árpád maradék népének írmagja se marad, Hosszú Katinka és Szijjártó Péter mint partra vetett hal agonizál uszodáik partjain, mellettük a vizes sportok jelképe, a vak komondor téblábol tanácstalanul...

Ha a képen látható kézcsók zavar, akkor tudok linkelni Fletóistentől is hasonlót, sőt durvábbat is, amikor a lesmacizott sportoló hányingerrel küszködik.
Oszt jónapot.

kekec írta...

Pupu, ez most "nem tetszik"
Valahogy nem osztom a véleményedet, hogy "Akinek az Isten hivatalt ad, majd észt is ad hozzá" továbbá azt sem igazán tudom elhinni, hogy nem pont az úszóink teljesítménye, hanem Gyárfás munkássága okán került hozzánk a vizes VB.
Góbéval értek egyet: ez a poszt olyan, mintha a KLIK-et preferálnád a tanárokkal szemben.

góbé írta...

De PuPu ! Nem "ugy" van !?!

Ha olyan faxa lenne a helyzet melyért Gyárfás és csapata felel, az uszók - az aktivak és akik már korábban letettek valamit ( Egérkére és tsai.-ra gondolok )- elutasitanák Hosszukatinka "támadásait". Ekkor talán bennem is fenntartások fogalmazódnának meg.

Ők azonban csendben vannak, melyet arra vélek hogy lesütött szemmel, szólni, állást foglalni nem merészelve a renitens lázadó mellé állnak, mivel Hosszu kivételével valamennyien függö viszonyban vannak a sportvezetéstől. Pedig sokuk rendszeresen biodiszlet volt a korai orbán-korszakban, ma már ez hál-'Istennek a multé.

Katinka, sok kudarcot követően, miután a sportvezetés leirta, választott egy szabad, független utat és a világ fölé nőtt. Ez szerintem kellő erkölcsi munició ahhoz, hogy ne fogja be pörös száját.

Pontosan a 7-8 éve fennálló blogod igazolja, ha az "ágazati miniszter" minősithetetlen munkát végez, inkább üdvözölnünk kellene ha akad egy olyan "dolgozó" akit sem megvenni sem megfélemliteni nem tudnak s aki a többi helyett is szót emel. Tanitanék ! Dolgoznék ! Vállalkoznék ! Usznék ! Élnénk !!!




góbé írta...


Bocs, hosszu uuuuum, iiimmm nincsen...

glorianna írta...

Pupu kedves, írtam egy hosszú hsz-t, aztán valahogy elszállt... már nem írom újra. Röviden: nem véletlen, h a srác által valahol elöl említett bulizás nálam a végére maradt. Magam is voltam élsportoló, annyiban hasonlatos az úszáshoz az én sportágam, hogy nem sokkal több textilborítás van a versenyzőn... mégse tapasztaltam sem edzőtáborban, sem lazító bulizás során semmi olyat, amit akár prűd vénasszonyként kifogásolhatnék. Egyébiránt itt nem is annyira a szex az érdekes, hanem az, ahogy a csorda megpróbálja rávetni magát arra, aki különbözik. Atavisztikus, az állatvilágban is meglévő jelenség: aki más, mint a sokaság, azt el kell pusztítani.
A szövetségnek egyébként volnának feladatai az első 2-3 témában, nem?
A vizes világbajnokság egy véletlen és OV akarnoksága miatt került ide, Gyárfásnak még lehetnek érdemei egy sikeres lebonyolításban, de arra már nem mernék komolyabb összegben fogadni.

PuPu írta...

És mi van, ha nem Gyárfástól kell félni, hanem Orbánéktól?
Egérke meg biodíszlet, gondolom, ő se kapta meg a megfelelő támogatást, ugye...
Most éppen népszerű lenne H.K mellé állni, de mégsem, Gyárfásnak a bizalmi szavazáson egyetlen ellenszavazata volt.
Azért ez is mond valamit abban az országban ahol egy birkózólegendát lecserélnek egy bunkóra, nehogy ne kapjon pénzt a szövetség...
Hogy aztán itt a széplelkek ájuldoznak ettől az erőszakos sportolótól, az az ő dolguk, nembiztos, hogy igazuk van.
Neked nem feltűnő, hogy már az összes sportszövetség vezetésében a Fidesz katonái ülnek?
A neves versenyző-edző párosról meg köztudott, hogy öt dollárért Floridáig b@sszák a krokodilt, semmi nm köti ide őket a tervezett úszóiskolájukon kívül, tét nélkül dumálnak, nyolc éves sérelmek miatt.
:)



csakafidesz? írta...

PuPu!
Személy szerint engem leginkább csak a Te érvelésed győzött meg.,
Ebben a töténetben résztvevő mindkét szereplő fontos, de csak a maga területén.
Az úszó, amíg aktív csak ússzon, a sportvezető pedig intézze a sportág ügyeit és építsen megfeleló nemzetközi kapcsolatokat.
Aztán, ha a sportoló befejezi a pályafutását, akkor kezdjen el tenni azért, hogy adott esetben helyet cserélhessen a számára nem megfelelőnek tartott sportvezetővel
Aztán ha netán helyzetbe kerül, akkor majd úgyis rájön arra, hogy egy sportág vezetése lényegesen összetettebb és bonyolultabb mint csak úszni. Esetenként lehet, hogy még fárasztóbb is?!
Közben meg arra is rájön, hogy ha valaki üres zsebbel igyekszik mindenki igényét kielégíteni, az gyorsan és könnyen csalődik.

Nekem azért lenne egy javaslatom - kizárőlag a honi kedélyek megnyugtatására - a társadalmi béke konszolidálására.
A két érintett hívjon össze egy sajtótájékoztatót és ünnepélyesn mindketten mondjanak le! Katinka a magyar szinekben történő versenyzésről, Gy.Tamás pedig a szakági vezetésről.
Ha ez továbbra is így marad, akkor záros időn keresztül itt a békétlenség válik uralkodóvá.
Ez pedig nem javít, hanem csak ront a helyzeten.

PuPu írta...

Hát, biztosan a zárdai zsákbafutás lehetett a sportod, mert a tornában, a kajak-kenuban,kézilabdában és sok más sportágban sem ritka a szabadosabb erkölcs, de persze ez személyfüggő, meg neveltetés kérdése is.
A vizes világbajnokság azért került ide, mert Gyárfás rendezett már Európa-bajnokságot, emellett a Nemzetközi Úszószövetség alelnöke és remek kapcsolatrendszerrel rendelkezik, - Viktor meg építeni akart valamit, ami nem stadion, hát majd most uszoda lesz...
A nyílt levél egyébként nem a szexről szól, a válasz sem...
A srác véleménye - egyébként H.K. véleménye is szubjektív, lehet rajta vitatkozni, de nem a nagyközönségnek kellene, hanem a szakmának - de úgy nehéz, ha valaki nem áll szóba a szövetségi kapitánnyal sem...
De ettől még remek úszó, nemzeti büszkeségünk, mint Imperiál...
(bocsi, nincs túl jó véleményem az élsportról - jelzem Imperiálból is majdnem virsli lett...)
:O)))


glorianna írta...

Az élsportról nekem sincs jó véleményem, az elszállt hsz első fele pont arról szólt, mennyire egyetértek azzal, h az élsportnak el kellene tartania saját magát, mégpedig "nyílt" könyveléssel.

A srác véleménye szerintem amolyan "savanyú a szőlő", és még azt sem tartom kizártnak, hogy személyére szabott edzéssel jobb eredményei lennének.

Aranyos a "zárdai zsákbanfutás", de nem talált :) Igen, habitus kérdése is, meg attól is függ(ött), éppen kik kerültek egy időben egy helyre.

Névtelen írta...

neveletlen írta

Pupu most jól megszítta a púpját (még szerencse, hogy csak egy dromedár.)
Nem ezért szeretjük. :)

talalom írta...

Gyerekek! Ha ennyire sokan vagyunk, akik az egész élsportot közösségi kábítószernek, meg a korrupció nagy reménységének tartjuk, valaki, aki ért a nethez (én csak úgy közlekedem itt, mint az aknamezőn - nyisson már egy face csoportot, Le az olimpiával! Címmel. Ajánlom kezdőnek: http://kanadaihirlap.com/?s=Le+az+olimpi%C3%A1val!

Cereus írta...

Kedves PuPu !

Bocsáss meg, de egy nagyon fontos dolgot nem vettél figyelembe.
Mégpedig azt, hogy Hosszú Katinka az újkori Aranyborjú.
Hát ezért imádják itt oly sokan.

Frank írta...

Kedves Pupu, írtam egy rövid választ, de kámforrá lett. Röviden: gnóm jelzőt visszavonom, mert végignéztem magamon, s megállapítottam, hogy tényleg nem vagyok egy Adonisz. De G.Fodort egy gusztustalan seggnyalónak tartom, aki nem érdemli meg, hogy újságírónak tekintsék (nemcsak az "Ússz!" miatt.) Gyárfást meg személyesen ismertem, voltam néhányszor a Napkeltében.
A népszerűséged meg nálam ezzel egyáltalán nem csökkent.:))))

csakafidesz? írta...

T. Hölgyek és Urak!
Ki emlékszik még a Kiss László ügyre? Azóta kiderült, hogy kinek, miért jutott eszébe az a bizonyos 50 évvel ezelőtti ügy, Ki szellóztette meg és ez kinek(?) állt ez érdekében?
Akkor sokan úgy foglaltatok állást, hogy itt nem KL hanem igazából GyT volt a célkerestben. A Fidesz kiadta rá a "kilövési" engedélyt, mert az uszószövetség élére is saját emberét akarta beültetni
Nem gondoljátok, hogy ez a leutóbbi nem több, mint annak az egyenes folytatása lehet?
Tudjátok Ti is, hogy "van az a pénz, amitől korpásodik az ember feje".
Már sokszor bebizonyosodott, hogy mindig az első megérzés az igazi.
Ha akkor ez igaznak tünt, akkor a kettő viszonylatában semmiféle logikai ellentmondás sincs.
Itt a Fidesz nyonul, mert mindent magához akar ragadni. Katinka és a többiek csak eszközül szolgálnak.

PuPu írta...

G. Fodor Gábor egyetemi docens, nem újságíró, hanem a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatója, Akadémiai Ifjúsági Díjas
Engem nem Gyárfás érdekel, hanem a Fidesz gusztustalan nyomulása.
Gyárfás csak annyiban, amennyiben az ő helyére fáj a foguk, és ismerem őket, mikre képesek, ha kell nekik valami...
És megkönnyebbültem!
:O)))))


Babics Ági írta...

Kedves Pupu!
Ezt a véleményt is érdemes figyelembe venni:

"Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van. ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe."

Babics Ági írta...

Gyurta Dániel véleménye

Névtelen írta...

Na most akkor fidesz nyomulás, vagy fidesz utóvédharc?

Névtelen írta...

húú teve!
most NAGYON MELLÉNYÚLTÁL!
ráadásul nyúlik ez a mellényúlás, mint a rétestészta.

a mai magyar sport helyzetéről.
a csuti geci, meg a bandája a focibuziságból indulva a diktatúrák sport általi igazolásán keresztül elfoglalta a magyar sport egészét.
aki valaha sportolt - még csak olyan komoly szinten sem szükséges hozzá! - az tudja, hogy a sport világa egy olyan mikrokozmosz, mely az élet valóságáról szól valamilyen szinten.
- na ez egy jó kis mondat, mondhatom! -
minden egyes sportág, a szakszövetségeken keresztül be lett kötve a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDÁBA!
.
konkrétum:
úszás - úszóedzőkkel dolgoztam bizonyos ideig, a szabadidőmet is velük töltöttem, ahol - öltözői beszélgetések során by trump, sok mindenről szó esett, sok mindent megtudtam, megláttam.
hogy lehet, hogy egy magyar viszonylatban sikersportág elnöke, egy bűnöző, egy maffiózó?
a csutiék azért nem tudják kicsinálni a gyárfást, mert még mindig legaláb akkora pályán játszik, mint ők, a nemzetközi ligában.
lehet itt pharaon, meg professzor, vagy tek a háttérben, ha egy közeli kis balkáni nemzet sarja kifordítja, mint egy rossz kesztyűt! ezt a csuti is tudja.
rokon sportág, a vízilabda.
ott a kemény lett a csuti embere, aki maffiát épített ki a sportágban, s rombolja azt folyamatosan.
óriási szerencséje, hogy az apja eldönthette anno, ki legyen a siker szövetségi kapitány, a fia, vagy a Gerendás.
a Kásásék arany generációjával, még te is a púpjaid ellenére jó eséllyel háromszoros olimpiai aranyérmes kapitány lennél.
a sportágban élek régóta, tisztán látom, mi zajlik benne!
valaki ezt úgy fogalmazta meg, hogy a vízilabdában körbehugyozott területek vannak.
az úszásban is.
a politikában is. lásd a "demokratikus oldal" kirekesztő viselkedését minden új erővel szemben!
szóval ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, függetlenül attól, hogy minr bárki más, te is elmondhatod a véleményedet.
.
DE
.
ha valamihez nem értesz. s most ehhez nem értesz! - akkor arról ne írjál posztot, mert ugyi a suszter maradjon a kaptafánál, azaz te is arról írjál, amiben jó vagy, OK?

örülök, hogy segíthettem,

abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

neveletlen

Na, kiderült, hogy teve szarból nem lehet Camel-t sodorni, oszt jónapot. :(

Kovács Erzsébet írta...

Ha mint HR-esnek meg kellene írnom az elhangzott vélemények alapján a minősítését, miszerint alkalmas-e továbbra is a vezetői feladatok elvégzésére nagy bajban lennék.
A több évtizedes pályafutása alatt leginkább a szépfiú kép maradt meg Róla az emlékezetemben, a halk szavú sármőr, akinek a fogát még senki nem látta, mosolytalan elegáns arc,halk kellemes intelligens hangvitel.
Az az entellektüel, aki tudja hogy tudják, itt Ő a sztár.
Az idők folyamán ez az arc megkövült, nagy tekintélyt vívott ki az úszósportban, nemzetközi szinten is.

Ami most van,az nem jó.Túl nagy Neki ez a kabát.Nagyon nagyra nőttek az elvárások a pozíciójával kapcsolatban.Ehhez egy munkamódszer váltás kellett volna, hogy bekövetkezzen.A feladatokhoz reszortmegoldások kellenek.Egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy meg van a videó, csak nem használják.
Hát ez meg hogyan lehet.
Egy uszoda veszélyes üzem, még ha csak az öregek tempóznának a derékig érő vízben, akkor is.
Egy tanuszodához teljes bekamerázottság kell, még a vízfelszín alatt is.
Ez komoly technikai rendszert igényel,megfelelő szoftverrel, rendszergazda kell az üzemeltetéséhez, különös tekintettel a ifi,tanulók úszás oktatására, versenyeken az esetleges óvások, visszaélések miatti
perek bizonyító anyagaként.
Mindezek ismeretében mit jelent az, hogy nem használják?
Amig a technika nem üzemel, ki sem volna szabad nyitni a bejárati ajtót.Ennek a technikának a nyitvatartás ideje alatt nonstop kellene üzemelni.
Ez nem túl drága rendszer,távolsági biztonsági őrzésre is alkalmas, a hegytetőn lévő menedékházat lehet figyelni, 2 hétre visszamenőleg meg lehet nézni, hogyan párzanak a nyulak a bokor alatt.Azt is láttuk a kameránkon, amikor külföldi"vendégmunkások" a ház tetején akartak az épületbe behatolni.Egy telefon a falurendésznek, és már le is lettek állítva a behatoláson tetten érte Őket a rendész.

Amit Gyárfás mond, hogy nem használják a megvásárolt új videorendszert, az Ö felelőssége.Nem neki kell kezelni, de hogy az előírt feladatra nincs ember, vagy nem csinálják, az az Ő felelőssége.A számonkérés is az Ő feladata.A rendszerszervezőnek feladatként kell előírnia, hogy az edzésről készült DVD-t adja az edző kezébe, hogy ki tudják elemezni a hibákat.

Gyárfásnak át kellene látnia az összefüggéseket.Meg kellene a reszortokat határozni és számonkérni.
Az nem lehet, hogy mindent kézi vezérléssel személyesen csináljon.
A rá váró feladatokat ezzel a módszerrel képtelen lesz felügyelni.
Elég szép karrier áll mögötte, megérdemelné, hogy egy kicsit pihengessen.
Mindenkinek jót tenne vele.Szerintem.
Több ideje maradna a nemzetközi tapasztalatok rendszeres ápolására, az új technikák külföldi megoldások hazai alkalmazásának bevezettetésére.

Ő nagy diplomata is,távolabb kellene tekintenie.Az illik az Ő mentalitásához.

Névtelen írta...

Gyárfásnak át kellene látnia az összefüggéseket.Meg kellene a reszortokat határozni és számonkérni.
Az nem lehet, hogy mindent kézi vezérléssel személyesen csináljon.
A rá váró feladatokat ezzel a módszerrel képtelen lesz felügyelni.
Elég szép karrier áll mögötte, megérdemelné, hogy egy kicsit pihengessen.
Mindenkinek jót tenne vele.Szerintem.
Több ideje maradna a nemzetközi tapasztalatok rendszeres ápolására, az új technikák külföldi megoldások hazai alkalmazásának bevezettetésére.

Ő nagy diplomata is,távolabb kellene tekintenie.Az illik az Ő mentalitásához.


2016. november 16. 15:22


Pupu, ezt mentsed el, a blogod dicsőségére válik. :)

NewTiborc írta...

Kedves PuPu!
Hajaj, nem akarok gusztustalan lenni, de ajánlom Szálasi testvir jelszavát "kitartás". Végig olvastam az összes vaskos véleményt és kezdem érteni, hogy miért támogatják még mindig annyian a fideszt. Ha magukat komoly embernek tartó személyek ennyire az érzelmi részét fogadják el a dolgoknak az értelmi helyett, akkor talán miről is beszélünk?
Talán közülük tudja valaki, hogy a hosszú "elba..di" évek alatt hány millióval támogattuk ezt a némbert? Ugyebár az a mi pénzünk, az enyém is, engedtessék meg ezért egy kis magánvéleményt formálhassak. Ki ő, hogy így merészel beszélni nemzetközileg elismert szakemberről? Ezek szerint a nemzetközi szervezetek is mind Gyárfás szintűek? Nem túl bátor ez a kislány, mint a vak ló? Profi sportról van szó, nem de? Mit követelőzik? Amit keresett, abból finanszírozza a felkészüléseit. Azt már nem ugye, az kell neki, mert Ő nem pénzéhes. Férj uram csoda edző, aha, csak még nem tudjuk, hogy az "Isteni" ötletek honnan jöttek. Nyugtával dicsérni a napot, még messze az éjszaka, mások már tudják, pedig nyugodtan aludtak annak tudatában, hogy sosem nyugszik le a napocska. Fizikai törvények, határok voltak, vannak és lesznek.
A Kiss L. ügyhöz csak annyit, hogy több évtizede hetente 3-5 alkalommal járok uszodába. Utólag mindenki azt mond amit akar, ezek a lányok nem az apáca kolostorból járnak és jártak ki, hogy a hitet terjesszék. Ott is főszereplő volt a kicsi Katinka, vajon miért? Ahogy a sajtótájékoztatón vigyorogtak a férjecskéjével, az biza jellemhibára utal. Ugyancsak csilingelt a villamos a gyerekszobában.
Úgy támadjátok szegény PuPu-t, hogy egyetlen egy konkrétumot sem tudtok elővezetni, hogy miben van igaza az üdvöskéteknek. De csak konkrétumot kérek, nem hablatyot, mert azt én is tudok bárkire mondani.
Üdv. Mindenkinek.
Biztató, hogy azért vannak páran akik a lényegről beszélnek.

csakafidesz? írta...

Ez egy gigantikus méretú gumicsont. Jó sokáig el lehetne rajta rugózni, ha egyáltalán lenne értelme.
Mostanra már mindenki csak ismétli önmagát, mert érdemi mondanivalója már nincs.
Az előző hsz-emben feltettem néhány idevágó kérdést és nem azért, hogy azok megválaszolatlanok maradjanak.
Személyeskedés helyett inkább ebbe az irányba kellene elvinni a beszélgetést és a jelenség társadalompolitikai okait lenne szükséges elemezni. A szakma, meg maradjon azokra, akik tényleg értenek hozzá. GyT ha annyira csapnivaló lenne, akkor hogyan lehetett több cikluson keresztül a szakág vezetője. Nyilván azért, mert jó szervező és nem pedig azért, mert nagyon ért a szakmához. Ha viszont tényleg csapnivaló, akkor nem kell minden ciklus végén úraválasztani és ennyi...
Elvtásaim! Itt már kilóg a ló is - nem gondoljátok?

Kérdésre válaszolni pedig nem kötelező! Az viszont jól látszik, hogg mindenki - tisztelet a kivételnek - csak a maga véleményével van elfoglalva.
Maga a jelenség - úgy látszik - senkit sem érdekel? Ez bizony nagy-nagy hiba!

ferenc írta...


Pupu!

Olvastalak és nem tudlak hová tenni. Iróniának szántad ezt az írást? Mert ha igen akkor ok. Megvéve. De ha nem...

Akkor az úszó ússzon. ?
A tanár tanítson... ?
A melós melózzon... ?

A tekintetét senki se merje felemelni. Húzza az igát, azután húzzon a ...? Majd eldöntik mások a "plebs" sorsát, azok akik arra hivatottnak érzik magukat.
Nem ismerek rád.

Névtelen írta...

Kedves New Tiborc!
Szerintem itt mindannyian tiszteljük és szeretjük Puput, de ettől még lehet vele egyet nem érteni. Most talán többen gondolják másképp a dolgokat, mint általában, de nem hinném, hogy ezzel bármi gond lenne.
Egyébként te is érzelmektől vezérelten szóltál hozzá, írásodból süt a Hosszú Katinkával szembeni – mondjuk így – ellenérzés.
Nekem, ahogy már korábban is írtam, fogalmam sincs, kinek van igaza, Gyárfásnak, vagy Hosszúnak. Egy különbség azért van: készséggel elfogadom, hogy Gyárfás jó szakvezető lehet. Katinkáról viszont tudom, hogy jól úszik.
A riói nyolc aranyból hatot, ketten hoztak el. Tényleg olyan nagy baj, ha bele akarnak szólni a rájuk is tartozó dolgokba? Biztos vagy benne, hogy Katinkát csak a kapzsiság, a hatalomvágy és esetleg valami, a fidesznek való megfelelni akarás vezérli, és semmi jobbító szándék?

Kedves Csakafidesz!
Nem hinném, hogy a fidesz dobná fel ezeket az ügyeket (Kiss László, most Hosszú Katinka), de biztos vagyok benne, hogy, ha már vannak, akkor ráakaszkodnak, és megpróbálják tovább gerjeszteni.

Cereus írta...

ferenc !
és a többiek...

Az úszó ússzon, legjobb tudása szerint! (pénzért és dicsőségért)
A tanár igazságot tanítson ! (a jövő nemzedékért)
A melós becsületesen, élhető bérért dolgozzon! (a családjáért)
A kormány pedig TISZTESSÉGESEN kormányozzon ! (az országért és hagyjon fel a cselszövéseivel)

Egyébként aki néz, az előbb vagy utóbb lát is !

ferenc írta...


Cereus!

Igen. Tiéd lenne az igazság. De... Úgy volna ahogy leírtad? Mert ha nem, akkor bizony fel kel emelni a fejünket, ki kell húzni magunkat. Szóvá kel tenni azt amit nem tartunk helyesnek. Azt ami nem mindannyiunk megelégedését szolgálná. Mert azon bizony változtatni kell. Méghozzá mindannyiunk megelégedésére. És ha nem megy szép szóval. Akkor bizony más eszközökhöz is lehet, kell nyúlni.
Erről szólna ez a blog is. Az eszköztár része. Vagy nem?

ferenc írta...



Bocsi lemaradt.

Mert ez is egy nézőpont, egy vélemény: http://kolozsvaros.com/2016/11/16/mert-megis-ki-az-a-hosszu-katinka-hogy-csak-ugy-beszologasson-a-keresztapanak/

anteus írta...

Még nem látom, hogy a helyes kérdést feltették volna:
hol edz Hosszú?

PuPu írta...

Kár, kedves ferenc, mint ahogy az is kár, ha nekiveselkedsz félremagyarázni, amit írtam.
Bizony a világ már csak úgy működik, hogy a diák tanuljon, a tanár tanítson és az oktatásszervező szervezze a folyamatot, ha meg nem sikerül neki, akkor keressünk a megfelelő eljárásokkal és procedúrával másikat helyette, de addig is a diák tanuljon, a tanár tanítson, stb. - Merthogy a világ gépezete így van megszerkesztve, és Gyárfás nem egy baltával szaladgáló őrült, hanem teszi a dolgát.
Igaz, nem Fidesz-katona, mint a többi sportági elnök, ami vélhetőleg nagy hiba, de átmenetileg talán túl lehet élni, még annak is, akinek nyolc évvel ezelőtt mondott egy számára sértő mondatot, ki tudja, milyen körülmények között...
Kinek jó az egy általunk rendezett világverseny szervezése közben, ha nem azzal, hanem egy úszónő magánhisztijével foglalkozunk?
A szakmai kérdéseket ugyanis nem nyílt levélben kell megvitatni, hanem szakmai fórumokon - úgy képzelem, lehet, rosszul.
:O)))

NewTiborc írta...

Kedves mozigépész!
Érzelemmentesen légy szíves csak egy esetet amikor Katinkát hátrány érte, vagy megsértették. Azonban több állításáról kiderült, hogy hazugság. Ezek érzelemmentes igaz dolgok. De ha neked jó, én is állíthatnám, hogy Te egy hatökör vagy!! Jól esett? Ugye, hogy nem. Még szerencse, én ilyet nem állítok rólad. Ahogy a Kiss Lászlóval viselkedett a sajtótájékoztatón az egyszerűen bunkóság, pedig hát öreg apja is lehetne, Óh tisztelet. Már akkor is a Gy.T. volt útjukban, ezért egy másik ember múltjában vájkáltak gusztustalanul. A cél szentesíti az eszközt? Lehet, hogy jó sportoló, de mint ember előttem nulla. Te azért csak imádd, de lehet hogy csalódni fogsz. Épp most nyilatkozta a Hargitai, hogy vele sem áll szóba és kérte jelentkezzen az akinek sikerült vele szót váltania. Ilyen egy példakép? Óh egek, emelkedjünk fel az Ő szent magasságába. Mindez érzelemmentes rideg valóság.

PuPu írta...

Erzsikém, azért jó a víz alatti kamera, mert nyomon lehet követni, hogy zaklatja Gyárfás fürdőgatyában a gyereklányokat!
:O))))

PuPu írta...

Ez az Abramovics egyre hülyébb, emellett olvasni sem tud, míg a másik a névtelen neveletlen meg tőlem azt szív, amit akar - ha elfogytak az ötletei, kérdezzen bátran!
:O)))

anteus írta...

Szóval. Ha Hosszúnak nem tetszik Gyárfás, az lehet, mert pl. nekem sem. Hosszú közpénzből fenntartott uszodá(k)ban edz, nem épített magának egy sajátot. A köztulajdonban levőt nem használhatja sajátjaként. Miként a nemzetközi versenyrendet sem ő alakíthatja ki. Tudomásul kell vennie, hogy az úszótársadalom nem úgy áll fel, hogy van ő, majd ha minden igénye (szakmai és pénzügyi) kielégült, akkor ami marad azon osztozik a többi úszó. És az úszás a legdrágább sport, csak, hogy tudjuk, miről beszélünk.

Edzőben ezt már mind végigéltem Széchy Tamással.

Szóval, nagyjából az van, kell lennie, amit PuPu mond.

joszi írta...

Igen, Gyarfast ki akarja es ki fogja csinalni a fideszmaffia.Igen, minden elsportolo biodiszlet szamukra, Kokotol, Karpatin keresztul barkiig, De, Gyarfas attol a naptol megerdemli ezt amikor kirugta Acelekat a. Napkeltebol, fidesz nyomasra, azt remelve, hogy igy o marad.Megszuntettek a Napkeltet, perelt, majd kiegyezett uldozoivel.Uszo fomicsodkent , kivansagukra szallitotta, szallitja a vilagesemenyeket , melyek szamunkra persze csak banatot, bajt okoznak, s kenyelmetlensegeket.Megint azt hiszi meguszhatja, s nem erzekeli, mar celkeresztben van.Reszemrol egyaltalan nem sajnalom, egyike a remenykedve megalkuvo kollaboransoknak, s hogy epp Hosszu KAtinkaval utik ki, csak erdekes, de lenyegtelen.

Kovács Erzsébet írta...

PuPUnak:
Már bocsáss meg,nekem nem voltak ilyen övön aluli gondolataim, a lábtempózást, meg a fordulásnál az elrugaszkodást lehet nézni a vízalatti kamerával és a csecsemő úszás oktatásnál sem megvetendő a szerepe.És a vízilabda meccseknél a víz alatti küzdelmek sem megengedettek.
Én tiniként tanultam volna úszni a kecskeméti széktói strandon, elmesélem hogy történt.Mondta az első nagy szerelmem, hogy csak feküdjek fel a vízre, ne fújjam ki a levegőt és tempózzak a lábammal.Szép tiszta volt a víz gyönyörű látvány volt, ahogy elmerültem,a medence alján ülve néztem a felmenő buburékokat. Ez 1960-ban volt.Úgyhogy ez a kis kudarcélményem van.Azóta sem tudok úszni,és ámulattal nézem a vízi sportokat, hogy Ők tudnak úszni, és milyen gyönyörű izmaik vannak.Szerencse, hogy a közoktatásban kötelező az úszás oktatás, így mind a négy unokám tud úszni.És boldog büszkeség számomra, hogy egy olyan öreg barátom van, aki a Balaton átúszást is rendszeresen abszolválja,azt mondja nem nagy kunszt,hetente háromszor leússza ezt a távot.Nem vagyunk egyformák, de aki tud valamit,olyan szinten, mint Katinka, az legyen példaképe minden fiatal sportolónak.Tiszteletet érdemelnek.

csakafidesz? írta...

Mozigépész(18:14)
Hidd el, semmi sem múlik azon, hogy Te mit hiszel. Egy biztos. A Fidesz az elmúlt 25 év alatt alaposan rászolgált arra, hogy mindenféle összeesküvéselméletek szülessenek vele szemben,
Az hogy Kiss-Hosszú vonatkozásban ki kezdett el koncepciós ügyeket kreálni, azt én magam sem tudom - honnan is tudhatnám, de azt azért könnyeden ki lehet következtetni, hogy valahonnan azért onnan fújhat a szél.
A cél szentesíti, azon az oldalon meg kevés a lelkizős fajta.
Szégyen, hogy mindezt lelkiismeretfurdalás nélkül megtehetik.

góbé írta...

Talán hallgassunk meg egy érdekeltet is, aki szintén letette már névjegyét:

Közösségi oldalán Gyurta ( Dániel, olimpiai bajnok - megj.: én...) szerda este újra megosztotta a már említett kísérő üzenettel azt a nyilatkozatot, amely a 24.hu oldalon látott napvilágot.

"Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe."

Bocs PuPu, tudom nem szereted a bemásolásokat, de közel hatvan hsz. után talán elbirja a blog...

csakafidesz? írta...

góbé!
Minden tisztelet és köszönet megilleti GyD olimpiai bajnokot elsősorban a sportteljesítménye, másodsorban a megszólalása miatt.
Egyetlen problémám van ezzel a megnyilatkozással kapcsolatban. Az, hogy ő sem a lényegről beszél.
Mintha ezt én, a kívülálló mondanám. Neki azért a történetek elózményét és okát is ismernie kellene és pontosan a versenyzőtársai valamint a vezetés megújítása érdekémen borítania kellene.
Ezzel szemben mit csinál? A reményeit fejezi ki. De, hogy kiben és miben bízik. arról semmit sem mond.
Egy sportdiplomatától ez eléggé szerény teljesítmény!

góbé írta...

Cskafidesz? !

Gyurta függése, - akár kiszolgáltatottságnak is definiálhatjuk - a MUSZ-tól ténykérdés. Ehhez képest szokatlanul bátran, bár finoman, selyempapirba csomagolva a mondandóját szólalt meg, csakugy mint röviddel utána Kapás Bolglárka, aki szintén (ifi)olimpiai bajnok, ill. felnőtt olimpiai bronzérmes.
Ahogy anno Rajkin mondotta, "válámi ván" mégiscsak a MUSZ táján, ami nem kerek.

Más. Az összes média arról harsog, hogy Hosszu lemondásra szólitotta fel Gyárfást.

Aki azonban vette a fáradtságot és elolvasta, ne adj'Isten értelmezte is levelét, láthatta, Katinka azon akadt ki hogy Gyárfás az olimpiai érmek, meg a leendő uszó VB hátterében, azokat saját érdemeként tálalva nyilatkozta, hogy az uszósportban minden rendben van, a fél világ minket irigyel, de persze hiszen nekik nincsen Gyárfásuk...

Majd miután vázolta hogy szerinte semmilyen pozitiv változás nem történt, a végén, csattanóként beszurja, ha a szövetség valóban jó irányba akar elmozdulni, akkor Gyárfásnak kellene lemondani.

Lehet Katinkával vitatkozni, nem egyetérteni vele, de nem lehet a témában kibicnek gondolni ahogy Gyurtát és Kapást sem.

Névtelen írta...

Igazad van Pupu lényeg hogy sok fideszes sportvez. legyen .Akkor már jó is a magyar sport.

sima pupista (semmi remegő kéz és más félreértelmezhető fantáziaképek) írta...

Drága Pupum!
Minek után a múltkor a lelkembe gázoltál, elhatároztam, hogy én ide többet ugyan nem írok semmit. Most meg mégis itt vagyok, mert muszáj leírnom, hogy van a Katinkában valami, ami engem borzasztóan irritál. Nehéz megfogalmazni mi az, ez inkább amolyan női megérzés.
Lehet valaki őrületesen jó sportoló (más kérdés, mi haszna a világnak abból, ha valaki iksz idő alatt ússza a kétszáz hátat, de ezt már magad is kivesézted párszor), de bármilyen csillogó tehetség is valaki, ha emberileg egy nulla. (Abba már nem is merek belebonyolódni, mennyi ebből a valódi teljesítmény és mennyi a vegyipar, mert az, hogy jelenleg nem mutatható ki valami, még nem jelenti azt, hogy nem is létezik.)
Nevessetek ki, de kisgyerekes anyukaként nekem a Vigyázz, kész szörf c. meséből jut eszembe Tank Evens, aki mindig mindenkit legyőz és minden kupát begyűjt, de mint ember - pontosabban mint pingvin - egy hányingerkeltő alak és lehetetlenség igazán tisztelni.
Egy élsportolóhoz szerintem nem illik, hogy úgy éljen, mint valami ócska celeb, aki soha életében semmit nem tett le az asztalra és a magánélete kiteregetéséből, botrányokból meg nyílt levelekből él. Ez emberileg közelít a legaljához.
Amúgy meg szerintem végtelenül szánalmas olyan becenevet választani magunknak, ami már foglalt, konkrétan Margaret Tatcheré. Ő nem maga ragasztotta magára, kicsit magasabb szinten volt annál, függetlenül attól, hogy a politikáról még a versenysportnál is rosszabb a véleményem.

Névtelen írta...

NewTiborc!
Ha te ebből azt szűrted le, hogy én hogy imádom Hosszú Katinkát, akkor vagy én nem fogalmaztam jól, vagy te értettél nagyon félre valamit. Én mindössze kételyeimnek adtam hangot.
Azt írod, több állításáról kiderült, hogy hazugság. Melyekről? Én csak egy Katinka nyilatkozatról tudok, illetve egy úszószövetségi állásfoglalásról. Azt én nem tudom eldönteni, ebből melyik igaz. Ha te tudod (bizonyítani is), kérlek, írd meg.
Nyugodtan mondhatod rólam, hogy hatökör vagyok. Ez egy internetes oldalon, ahol ismeretlenek vitáznak, nem ritka. Én azért ígérem neked, hogy akármennyire is összeveszünk esetleg, nem foglak sértegetni.

Csakafidesz!
Tudom, hogy a politika mindent elural, és egyre alacsonyabb szintekre nyomul be. Ezzel együtt szeretném azt hinni, hogy nem minden csak a fidesz-ről szól. Bizonyítani persze nem tudom, de te sem az ellenkezőjét. Lehet, hogy tényleg hatökör vagyok? :-)
Abban egyetértünk, hogy ez csak nekik jó, hiszen amíg ilyesmiről vitázunk, addig sem foglalkozunk Matolcsyval, Pakssal, Rogánnal, Habonnyal.

PuPu írta...

A Gyurta család - az édesapa , Gyurta Tamás az Újpest úszó-szakosztályának elnöke, Gyurta Dániel és Gyurta Gergely a fiai, utóbbi miatt az úszók szövetségi kapitányával, Hargitay Andrással került konfliktusba a család, mivel Hargitay csak egy számban akarta indítani a kétségkívül tehetséges versenyzőt, mivel a windsori világbajnokságon a 400 vegyest és az 1500 gyorsot egy napon rendezik.
Gyurta Gergely utóbbiban is rajthoz állna, de Hargitay javaslata szerint Gyurta csak 1500-on úszhat, nem indulhat 400 vegyesen.
mennek az érvek pro és kontra, - http://24.hu/sport/2016/11/08/gyurta-hatarozottan-visszautasitja-a-kapitany-vadjait/ - ezért ünnepelni Gyurta Dánielt talán nem kellene.
Nem tudom, hogy ki kezeli Katinkát kibicnek, habár edzője nyilatkozata alapján ('Mi már nagyobbra nőttünk, mint a magyar úszósport és nincs szükségünk rátok.') akár ez se lenne csoda. (http://www.blikk.hu/sport/egyeni/tusup-tulnottunk-rajtatok-es-nincs-szuksegunk-ratok/2xd8r1s)
Hosszú Katinka kivételes tehetség - az úszásban.
Férje kiváló edzője.
Úszóiskolájuk remélhetőleg eredményes lesz.
Az egész hajcihő meg a pénzről szól, az úszószövetség forrásainak magánmedencékbe tereléséről, merthogy itt a szakmáról nemigen lehet beszélni, hiszen az úszószövetség elnöke nem az edzésmódszertan felelőse, mint ahogy a szövetségi kapitány sem, de amíg Gyárfás a helyén van, nem lehet hozzáférni a lóvéhoz, pedig de szép is lenne állami pénzen magánklubot alapítani...
Itt találkozik valahol a hatalom és a Tusup-Hosszú páros érdeke, a többiek meg elkezdték a helyezkedést, ahogy ez már nálunk szokás...
:O)))

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
„…amíg Gyárfás a helyén van, nem lehet hozzáférni a lóvéhoz…”
Biztos vagy benne, hogy nem egyezett már rég meg a maffiával? Ez persze nem zárja ki, hogy a maffia egy másik tagozata esetleg megpróbálná megbuktatni…

csakafidesz? írta...

Góbé! )22:30)
Ezt te írod:."Majd miután vázolta hogy szerinte semmilyen pozitiv változás nem történt, a végén, csattanóként beszurja, ha a szövetség valóban jó irányba akar elmozdulni, akkor Gyárfásnak kellene lemondani."

Ezzel csak az a baj, hogy ez nem pontosan így hangzott el. A híradások arról számolnak be, hogy Katinka olyformán minősítette a nevezett szakági vezetőt, hogy ő a spotág legkártékonyabb tényezője...

A többi rendben volna, ha...

De az téged egyáltalán ne zavarjon, hogy olyan minősítő kifejezést tulajdonítasz nekem. ami egyrészről nem jellemző rám, másrészről én "kazánkovácsként" nem is vidikálhatnék magamnak olyan jogot, hogy az "aranyműves" szakmai hozzáértését kétségbevonjam és minden bizonyíték nélkül kibicnek nevezzem.
Ezt a minősító kifejezést - vagy kitaláltad vagy másnál olvastad - nálam biztosan nem találod meg.
Ennyi!
Továbbp szép napot és jó egészséget!

Attila írta...

Üdv!

Egy jottányit sem vagyok járatos a sportok belső világaiban, kiváltképp az úszásban. Nem értem az egészet! Mit akar Katinka? Miért kellett felmelegíteni ezt az egész cirkuszt.? Biztos, hogy vannak hibák, rossz dolgok, de ehhez le kell kellene ülni, és megbeszélni mi az amin lehet, és mi az amin most még nem lehet változtatni. Lehet téves a véleményem, de talán már valamelyik fideszes potentát ácsingózik Gyárfás helyére. Sportvezetőnek lenni jó, mennek a TAO pénzek, lehet felvenni jó pénzeket. Remek kifizető hely! Most meg épp valamilyen titkosításon agyalnak. Ha a rezsitábornokra gondolok, mindig cékla lesz a fejem. Egy Hegedűst kitúrni onnan nem semmi. Ezért is vagyok gyanakvó az új balhéval szemben.

csakafidesz? írta...

mozigépész! (10:02)
Ha elfogadod tényként - amint sokan állítják -, hogy ez egy következmények nélküli ország, akkor ennek egyenes következnénye a "semmi sem biztos, de minden lehetséges".

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Valami elakadásod keletkezett az úszó-sporttal kapcsolatban, ha Te is egyetértesz azzal, hogy az úszó csak ússzon, a tanár csak tanítson, a melós melózzon stb... Mi ez a lenyugtató megalkuvás? Tehát a politikába csak a "profi" politikusoknak szabad beleszólni?
Végigolvastam a posztodhoz beküldött hozzászólásokat, van közöttük megdöbbentő is, pl.: közpénzből épült uszodákban úszik Katinka! Miért? Talán a focisták a saját pénzükből épített stadionokban fociznak?
Ahogyan itt egyesekben tobzódik az irigység egy sikeres sportolóval szemben, eszembe juttatja anno a sakkozó Polgár lányokkal, illetve az apjukkal szembeni hozzáállást.
Véleményem, hogy valakiknek nagyon kapóra jön ez az ügy, mert sok disznóságról fedi el a közfigyelmet.

góbé írta...


Kedves Csakafidesz? !

1.: Hosszukatinka levele fellelhető, el kell olvasni, - ugye, csak tiszta forrásból.
Pontosan azt kifogásoltam korábban, hogy a "hiradások" bulvárszinten nyultak a témához.
A szövegkörnyezetből kiragadtak egy ütősebbnek látszó mondatot mellyel ugyan jobban el
lehet a lapot adni, de a nyilt levél lényege egészen más volt.

2.: Bármiféle minősitésed távol áll tőlem, amit magadra vettél esetleg, az nem a
személyednek szólt. Ha ugy érzed bántottalak, elnézést kérek, szándékon kivüli volt.

3.: Már nem csupán feléd jegyezve, a "kibic" okán: Az azért észlelhető, hogy az uszodák
környékén is elég nagy katyvasz van. Gyárfás egy tehetséges, mindent-tulélő, univerzális
zseni - aki "bármely közegben felizzik és ragyog" ( forrás: Karinthy Ferenc: Gőz ).
Vannak ilyenek szép számmal, Csányi, Szürös, Pintér, Szili, Pozsgai... hogy csak a
nevesebbek emlitsük.
Ami elgondolkodtat, miért nincs egy-két-tiz-száz uszó, vagy edző, aki elutasitja Hosszu,
és most már Gyurta, meg Kapás gondolatait, támadását, és kiáll Gyárfás meg a MUSZ
vezetősége, - Hargitayt is beleérve - mellett ?!? Merthogy ők sem kibicek e témában.

talalom írta...

Végigolvastam a hszeket, az egyiknél felkaptam a fejem: ezaz, itt fekszik az eb. Hát, ki volt más a bejegyző, mint Pupu (nov. 17. 9:06).
Csakafidesz: a Te bejegyzéseidet is végigolvastam. Mire vársz választ?
Mindenkinek. Miért kell nagyon tisztelni egy élsportolót? Pontosabban:miért kell jobban tisztelni, mint egy buszsofőrt, rendőrt, ápolót vagy hegeszteni is tudó hegesztőt?
Itt olyan pénzekről van szó, amit a felsoroltak hárman se tudnak egész életükben megkeresni.
Közeledik az olimpia-rendezés fenyegető réme. Képzeljétek mi lesz itt, ha beüt a ménkű, és tényleg nekünk kell a hátunkra venni ezt nehéz súlyt! Nincs az a HK, aki gyorsabban úszna, mint ahogy ezek rávetik magukat a pénzre.
És igen, kedves mozigépész: a sport a politika fontos része. Nem mindegy, hogy egy politikai erő orrba-szájba tömi az aranyérmeket, miközben a gyerekek nagy része tornaterem, öltöző nélkül alakizik kényszerűen. Az egy másik politikai felfogás, hogy mozgási lehetőséget ad sokaknak - akár megnyitva a drága pénzért őriztetett üres stadionokat. Remélem a következő kormányfőnknek nem a hegymászás lesz a nünükéje, mert kezdhetjük egymásra hordani a hegyeinket. Én egy sakkozót szeretnék!:)))

Névtelen írta...

Kedves Talalom!
Remélem, hogy a következő kormányfőnk nem egy diktátor lesz, és akkor tök mindegy, mi a nünükéje!

Névtelen írta...

Kedves Góbé!
Azóta Bernek Péter és a Verrasztó testvérek is ringbe szálltak – de ők sem Gyárfás mellett…

csakafidesz? írta...

Góbé!
Trmészetesen nincs se sértődés, se harag, mert egyrészről nincs is miért, másrészről nekünk holnap is együtt kell "dolgoznunk".

Ami pedig azt az ominózus mondatot illeti. Ma reggel - immáron már sokadszor - hallottam ezt a minősítést is tartalmaző mondatbefejezést.
Őszintén bevallom, hogy az erdeti elolvasása részemről valóban elmaradt, de hogy az ATV hírszerkesztője sem nézett a hitelesség után, az már több mint meglepő!

Ami viszont számomra is egyre furcsábbnak tűnik. Ezek a tiszteletet érdemlő élspotrtolók ugyan minek az okán támadják most már szinte egy emberként a Gyárfást, amikor tudhatnák Ő csak egy, a sportág vezetői közül.
Ebben a kicsi orszában ez lenne a legfontosabb megoldásra váró feladat? Talalom pontosan leírja, hogy iskolásgyerekek naponta "tornásznak" tornaterem és melegvizes tisztálkodási lehetőség nékül és ez csak egy a felsorolható számtalan hiányosság közül.
Nem inkább az a helyzet, hogy valaki vagy valakik az általunk is feltételezett érdekből kiindulva el akarják Őt távolítani, hogy valaki más a helyére ülhessen. A sportolók szerepe az ügyben indifferens, mert ők nem többek egyszerű biodíszlenél, Katinkát is beleértve.
O'szt Jónapot!

Névtelen írta...

Kedves Teve!Egyre többen kiállnak Katinka mellett az úszósportból!Nem azt írod Te magad is sokszor, hogy ne kussoljunk, ha azt látjuk a saját dolgaink kapcsán, hogy nem jól mennek a dolgok!

csakafidesz? írta...

Névtelen!
Olvasatodban számszerűsítve mit jelent az "egyre többen" 5-10-15 embert. Mit gondolsz ez kb hány %-a lehet az ország úszószakosztályaiban nyilváttartásba összes versenyzőnek. Hidd el nincs meg az 50%+1fö.
Nem tudhatom, hogy neked miként mennek a dolgaid de nekem lehetne 44 ledolgozott év uán jobb sorsom is, De nem panaszkodom, mert én kalandvágyból anno itthon maradtam.
A fiataloknak ma már könnyű a helyzetük. Gondolnak egyet és elmennek. Szerényen azt javasolnám minden elégedetlenkedőnek, Fogja magát és húzzon el!
Azt mondják,hogy a temetők "pótolhatatlan emberekkel" vannak tele következésképpen ha mindenki pótolhatatlan, akkor senki sem az. Egy vagy több ember hiánya miatt az élet még megy tovább!
Ez az ország nem attól lesz gazdagabb vagy szegényebb, hogy ők vannak vagy nincsenek, hanem attól, hogy polgárai - mindenkit beleértve, ha összeszorított foggal is - de legyőzik az ország előtt tornyosuló gazdasági és politikai nehézségeket.
Ámen!


































































































Névtelen írta...

Ajánlom:
http://kolozsvaros.com/2016/11/17/remelem-deutsch-tamasnak-nincs-masik-szeretoje-akit-hirtelen-el-kell-sutni-a-koz-javara/

talalom írta...

Na, most meglepődtem kicsit csakafidesz! Én is el tudnék több pénzt költeni, de nem tartom magam szegénynek. Azt szoktam mondani: beosztással élek.
De hogy, ha valaki elégedetlen a körülötte zajló eseményekkel, az húzzon el innen?!!! Amennyit én tudok a nyilvánosságból a HK-GYF ügyről. Adva van egy úszó, aki egyéni módszerekkel fejleszti magát, és nagyon eredményes. Ezek alapján természetesen van joga bírálni a szakág vezetőit, hogy nem használják a modern eszközöket stb. Még az is lehet, (sőt biztos), hogy ráférne az úszókra néhány új módszer. (Azért ne feledjük hogy a legutóbbi aranyakból hányat hoztak össze a "vizesek".) De úgy tűnik, hogy ebben az egyedül hibás az elnök. GYF sem gáncstalan lovag, emlékezzünk csak a Napkeltére! De az egész ocsmány biznisz, amit élsportnak hívnak, ilyen. A vádlók arroganciája miatt pedig bennem felmerül a gyanú: valaki/valakik nagyon szeretnének a vastag léből többet lehúzni és sütkérezni kissé az aranyak fényében.
Nem, nem fogok elhúzni, pedig ezen a hülye úszókoccanáson kívül is van számtalan dolog, ami nem tetszik. Amíg fiatalabb voltam, és előkerült a távozás terve, mindig az merült fel: ugyan milyen jogon szólhatnék, ha valami nem tetszik a befogadó országban? Ettől is haza a haza: hogy az ember mindig szeretné, ha szebb, jobb lenne, mint a többi.

Névtelen írta...

másokat hülyézel, közben te vagy a hülye, mert olyanról akarsz véleményt formálni, amihez nem értesz!
olvass, s okulj!
ha, és egyáltalán képes vagy még tanulni!
.
http://24.hu/sport/2016/11/17/egy-edzo-is-csatlakozott-hosszu-katinkaekhoz-es-felszolalt-az-uszoszovetseg-ellen/
.
abramovics voltam, s vagyok

csakafidesz? írta...

talalom!
Te ne lepődj meg, mert szó sincs rólad. Ha nem vetted volna észre itt eredetileg csak az úszókról van szó, Te pedig gondolom már nem vagy versenyző korban.

Ebben nem GYF a főszerepló, hanem GyT. A kettőt nem szokás összekeverni.

Én nem turkálok a Te zsebedbe és ha megkérhetlek te se turkálj az enyémben.

Aztán miért csak az úszók és a többiek? miért nem? Azt hiszem, hogy itt bennünket is alaposan csőbe húztak, mint ahogy az úszókat is. Egy ember "fejéért" ez túl nagy ár, nem gondolod?

Én itt be is fejeztem. Ha ezeknek a tehetséges és eredményes emberkéknek az a feladatuk és céljuk, hogy szétverjék azt, amit eddig maguknak és az országnak felépítettek, akkor közlöm velük, hogy jó uton járnak.

NewTiborc írta...

Kedves mozigépész!
Tényleg érzelem nélküli értelmezési gondok vannak. Nem azért példázódtam, hogy Téged megsértselek -Isten ments- , hanem azért, hogy érzékeltetsem számodra a felelőtlen és bizonyítatlan kinyilatkoztatások hatását. De úgy látom nem sikerült. Arra szerettem volna ráirányítani a figyelmet, hogy nincs különbség a között ha minden indoklás nélkül hatökörnek avagy kártékonynak nevezzük embertársunkat, függetlenül attól, hogy azt egy úszófenomén vagy a falu disznópásztora teszi.
A hazugságokról meg csak annyit, nézd vissza felvételeket, pl. szerinte sem öltözője, sem gyúrója nem volt. Ez így totál hazugság. Jó lenne leszállni az elefántcsont toronyból és a követelőzés helyett megköszönni a magyar embereknek, hogy adójukkal lehetővé tették számára a kimagasló produktum nyújtását. Milyen ember az aki ennyi támogatás után nem volt hajlandó fizetség nélkül a hazája promóciójában részt venni? No comment. Erről ennyit és befejeztem, nem szeretem ha a nyúl viszi a puskát. Mielőtt felhorkantok, gondoljatok bele, mennyivel értéktelenebb egy feltaláló mérnök, avagy tudós, jó hegesztő stb. a javakat megtermelő pórnép mint Ő? No de sebaj toljátok csak a fidesz szekerét, lesz majd fidesznyik "Gyárfás" és akkor lesz Katinkának kuss. Ámen.

Unknown írta...

Kedves PuPu
Én úgy érzem, hogy nagyon fáradt lehetsz , ha ilyen tőled megszokottaktól teljesen eltérő értelmezést adsz a történteknek !!!
A tanító tanítson, a színész színészkedjen ....... és akkor a miniszterelnök pedig
miniszter-elnökősködik és kész !!!! Akkor mi is volt a bajod eddig ????

civilhuszár írta...

Gyárfás életrajzát ismerve, már aki olvasott róla, tudja, hogy ez egy törtető pali.
Másrészt ha ismernénk a szerződés szövegét, amit összetépett Katinka, azért tisztábban látnánk át a Szövetség szellemiségét.
Van még Gyárfásnak egyéb gondja is, amivel meg kell küzdenie. Rohác és társai vallomása.
http://pestisracok.hu/rohac-nem-tagit-gyarfas-tamas-volt-a-fenyo-gyilkossag-felbujtoja/

Névtelen írta...

Kedves NewTiborc!
Nem akartam már hozzászólni, pedig sok mindenben nem értek egyet veled (pl. hogy az valóban hazája promóciója lett volna, nem pedig a diktátoré). De az utolsó mondatodra reagálnom kell.
Miért gondolod azt, hogy nálad a bölcsek köve? Miért hiszed azt, hogy ha valaki nem ért egyet veled, az mindjárt a fidesz szekerét tolja?

NewTiborc írta...

Kedves mozigépész!
Én sem akartam már hozzászólni, de azért logika is van a világon. Ha a promóció a diktátoré, akkor a pénz is az övé amit elfogadott? Kivel is van baja? Nem a diktátorral, Ő ugyan olyan mint a Koko. Vége.

Névtelen írta...

Kedves NewTiborc!
„Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.” Bertrand Russell
Ha megengeded, én hülye tovább kételkedek :-)

civilhuszár írta...

Kedves mozigépész !

Nagy kő esett le a szívemről a bejegyzésed olvasva, hogy nem egyedül vagyok kételkedő hülye. :-))))

Névtelen írta...

Lehet, hogy igenis volt alapja a kételkedésemnek?
http://444.hu/2016/11/23/a-honfoglalas-egyesulet-keri-a-versenyzoket-hogy-usszanak-ne-politizaljanak-a-sportvezetes-pedig-ne-usszon-az-arral