2010. július 25., vasárnap

LEMINŐSÍTVE...

Szomorú hírek ezek.

A Standard and Poors stabilról kockázatosra minősítette, a Moody’s pedig felülvizsgálat alá helyezte Magyarország államadósságának besorolását.
A Moody’s esetében ez a leminősítés előszobája, - kétségünk se legyen, hogy követni fogja a konkrét leminősítés is hamarosan.
A forint árfolyama azonnal reagált a hírre, és a hét közepi viszonylagos javulás után ismét nagyméretékben gyengült.
Eddig ez az eredménye az Országgyűlés IMF ellen folytatott bátor szabadságharcának, melyet Orbán hadvezér irányításával folytatott, megnyerve egy olyan csatát, amelyet jobb  lett volna meg sem vívni. 
Vannak sokan ebben az országban, akiknek ez egy mellékes, érdektelen hír, tulajdonképpen lényegtelennek is tekinti az ország lakóinak többsége, megvonva vállukat, - ki az a Standard and Poors és kit érdekel?
Nem tudják, hogy ez az a szervezet, mely elsőként árazta be a magyar kormány idiótaságát - vagy céltudatos rombolását?
Ettől az egy bejelentésétől a magyar államadósságok kamatterhei euro-százmilliókkal fognak növekedni és ezt az összeget már megint a versenyszféra 1 777000 dolgozójának kell kitermelni, amellett, hogy saját jövedelme mellett  kitermeli az állam működtetésének költségeit, a munkanélküliek javadalmazását, az egészségügyi ellátás és a nyugdíjak fedezetét, - hogy miből is él ez az ország, az kész rejtvény...
A forint gyengülésével mindenki, akinek deviza-hitele van, emelt törlesztőrészletet fizethet.
És ez még nem a vége, - az ország hihetetlenül kiszolgáltatottá vált a forint elleni spekulációkkal szemben, csökkent képessége a tőkebefektetők vonzására -  rosszabb esetben a befektetők menekülni fognak innen hanyatt-homlok a tőkéjükkel együtt.
Mi meg itt maradunk, s bár fenemód büszkék leszünk, de járhatunk majd böngészni, mint liba a tarlóra...
 A jobboldal imádja a hazaárulás kifejezést, - nos,  ha eddig nem voltak tisztában azzal, hogy miről is beszélnek, akkor most nyugodtan tanulmányozhatják a kormány intézkedéseit, azokat a lépéseket, amelyek a narancssárga oligarchák és egy szűk bennfentes kör érdekein túl egyetlen  magyar állampolgár érdekeit sem szolgálhatják.
Ezeket a lépéseket nem ellensúlyozhatja egyetlen matyómintás lózung, egyetlen nemlétező nyereségre adott ennélfogva értéktelen adókedvezmény sem. 
Orbánt be fogják csukni.
Vagy  börtönbe, vagy elmegyógyintézetbe, ha majd az orvosi vizsgálat ezt indokolja.
Nem ma, mégcsak nem is holnap, de ezzel a tudatos károkozással egyszer még el kell számolnia hazájának, mint ahogy a demokrácia ellen indított folyamatos támadásaival is.
A történelem hosszú távon igazságos, tán egyedül Ferenc József  úszta meg a történelem kegyetlen igazságszolgáltatását, habár ő sem halhatott meg nyugodt lélekkel, - egy veszett háború tudatával kellett elhunynia.
De Kun Bélát, Szálasit, Nagy Imrét kivégezték, Tisza Istvánnal merénylet végzett, Kossuth, Horthy és Rákosi számüzetésben fejezte be életét, Kádár lelkiismeretfurdalástól elborult elmével halt meg, - Orbán sem fogja megúszni.
Nagy ígéret volt valaha, - nagy csalódás lett belőle.
Nála jobban csak ezt az orbánvert országot sajnálhatjuk.

:O)))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csak elismeréssel szólhatok megint!
Milyen kár, hogy minden szavad igaz!
"orbánvert ország" - na, ez nagyon tetszik Pupu, csak nehogy állandósult jelző legyen belőle! Vagy már most is az?