2010. július 30., péntek

MADE IN CHINA...

Nem lanyhul a szorgalom...

A birodalmi főmegbízott javaslatára négy szerződést vizsgál a KEHI: a sanghaji világkiállítást, a sukorói kaszinó koncesszióját, az Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseket és a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanértékesítését.
A nagyhatalmú kurkász hihetetlen éleslátással megállapította, hogy ezen ügyekben a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok közvetlenül érintettek, mivelhogy a két korábbi kormány megtárgyalta azokat, döntéseket hozott és a "nemzetközi érintettség is fennáll": a legtöbb esetben államközi, illetve a legmagasabb szinten, többször is Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon személyes részvételével zajlottak a tárgyalások az amerikai, izraeli, kínai és orosz üzleti partnerekkel.
Hihetetlen, - a magyar államot érintő kérdésekben a magyar kormány részt vett a döntéselőkészítések folyamatában, értékelték a szakértői anyagokat és - irgalomannyanehaggyel - döntéseket is hoztak az adott kérdésekben.
Ez már eleve súlyos jogtalanság, mivel - mint ezt minden magyarembernek tudnia illik  - döntéseket ebben az országban mindösszesen egyetlen ember hozhat, azt pediglen orbánviktornak hívják.
Namármost az eleve borítékolható, hogy a saghaji világkiállítás témája eleve bukta, ugyanis a kiállítás fő attrakciója a Gömbőc, és ki ne emlékezne a kalapkirálynőként elhíresült pártelnökasszony példálózására, melyben - belegondolni is szörnyű - a kisgömbőcről szóló mese parafrázisában magával a Lánglelkű Vezér személyével azonosította a világot felfalni akaró, de aztán sajnálatos módon kipukkadó hungarikumot.
Az áthallás egyértelmű, aki ebben nem látja Gyurcsány szőrös kezét az vak, - emellett még a plafonról mindenféle falécek is lógnak lefele, erdő meg sehol - ezzel arra utalt Gyurcsány, hogy a Vezér nem látja a fától az erdőt, de majd a saját léceiből ácsolunk neki valami hasznos alkalmatosságot cinikus célozgatások ellen, - nyakkendő is lesz rajta!
Egyébként is, -  az ácsmunkához felettébb értünk, magától a Gyufavárak királyától tanultuk még Sevillában!
És ez a kaszinó-koncesszió is, maga a megtestesült cionizmus vagy cinizmus, vagy mi is - mindenesetre a magyar választó pofánröhögése, - nyolcvan kilométerre a Nagy Demján tervezett Pozsony melletti kaszinójától beengedni a konkurenciát, - abszurd!
Még a végén magát orbánviktort is  a szőnyeg szélére állíthatja a nagyhatalmú pénzember, kinek szemének rebbenésére lehullanak a legyek a lámpáról és dunaparti telkek megfialnak; végtére is nem csóró IMF ő, akivel csak úgy packázni lehet - adós fizess!
Ez az Omninvest is gyanús, ez aztán valóban offshore hátterű cég, - a tulajdonosai között ott ül a galád Mr. Shore Off, és szivarral a szájában tömi dagadt hasába a magyar rónák kincseit, nagy ravaszul magyar céget hozva létre, itt adózva, itt dolgozva a magyar törvények szerint, elvetemült és gyalázatos furfanggal.
Mellesleg egyetlenként senki nincs közel és távol, aki rendelkezik azzal a felkészültséggel, hogy világjárvány idején megfelelő mennyiségű és minőségű oltóanyaggal lássa el magyarembert, de mivel a fiúk megkérdezték egymást és egyikük sincs benne a buliban, ezérthát belátható: ez az állapot tovább nem tartható fenn...
Viszont ez a moszkvai kirendeltség-ügy valóban necces, - vizsgálta ezt már a fű meg a fa, - majd most egyel többen állapítják meg, hogy szabályosan került értékesítésre, de lehetett volna drágábban is adni... 
Szóval lesz itten haddelhadd, - megy a habverés ezerrel és erre ez a derék Papcsák a megfelelő ember, ebben a beosztásban ugyanis a párthűség mellé még a gátlástalanságnak is társulnia kell, viszont vastagon lehet kenni a kalácsra a vajat...
Egy dolog azért kimaradt a vizsgálandó tételek listájáról.
Bernie Ecclestone ma a Parlamentben járt, Schmitt Pál kísérgette MOB elnöki minőségében. Megmutatta a Koronát neki, szépen elmesélte, hogy Szent István fejére készült, ezért ma némi gondot is okoz, hogy adott esetben megtartanák e a Kedves Vezér  fülei a fején.
Ecclestone kissé közelebb hajolt az ereklyéhez és buzgón szemlélte, mire nemzeti egységünk jövendő  kifejezője megkérdezte: mit néz? 
A válasz: keresem a Made in China feliratot rajta...
Bernie sokat látott ember, jól meg tudja különböztetni az igazit a talmitól, és mivel tudjuk, hogy ettől a sunyi Bajnaitól minden kitelik - gondoljunk csak a libák szomorú sorsára,  melyek közül talán egy még ha bujkál külföldön - talán nem ártana megnézetni a Bizományiban a neves ereklyét, nehogy már csak egy rézsipkát őrizzen ott az a négy kupolacsősz a vitrin négy sarkán?
Ezektől minden kitelik, ugye...
:O))))

1 megjegyzés:

Törzsi írta...

PuPu,

ehhez a postodhoz írom, bár némiképp off: nem vagyok a Blikk olvasója, de mint bizonyára észrevetted van ott figyelemreméltó összeállítás a Széchenyi terv készítőiről.
No, a BPÁ bár szerepel a szerzők között, de ő nem tudott róla, viszont az országos huszárkaptány az 2 évvel ezelőtt böffentett valamit, meg a Fülöpke " a 2 millió a Kossuth téren".
Csak bámulok rémülten...Tényleg most lapátolnak össze hülyeségeket.

P.S. Technikai megjegyzés: a postnak lemaradt a címe, RSS-en Untitledként jött le...