2010. július 17., szombat

IZOMEMBEREK IZOMAGGYAL...

Tudta Orbán, hogy eljön az igazság pillanata, de úgy csinált, mintha őt nem foghatná a golyó...

Már kormányra kerülése napján világos volt, hogy a Bajnai kormány költségvetési hiánycélja lehet csak  számára is a kitűzött cél, de az optimista Vezér és Kancellár úgy csinált, mint aki nem érti, hogy az ország élete egy folyamat, a kormányok egymás jogfolytonos utódai, emígyen hát az egyik kormány örökségével a másiknak kell gazdálkodni, legyen az jó avagy rossz.
Ami azt illeti, a Bajnai kormány azt is megengedheette volna az adott szituációban magának, hogy a Gyurcsány által elért 3,8%-os államháztartási hiányt felpuhítsa kissé, és a világgazdasági válságra való hivatkozással vállát cseppet megvonva 5-6%-ot prezentáljon az EU-nak és az IMF-nek, hiszen tudta, hogy a valószínű utódot nem Mesterházy Attilának fogják hívni, hanem Orbán Viktornak, viszont a választások előtt szétszórt pénz jó jel az álmoskönyv szerint.
A hajdani Orbán kormány leköszönésekor tanusított viselkedése pedig nem hogy nem rótt semmiféle erkölcsi kötelezettséget a szocialistákrra, hanem egyenesen indokolttá tette volna, hogy törlesszenek egy jóízűt, hiszen ami 2002-be történt - kezdve az ötszáz fős települkésnek odaítélt kétezres befogadóképességű sportcsarnoktól a költségvetési tartalékok szinte teljes kisöprésén keresztül a kaján röhögéssel a szocikra testált költségvetésgyilkos lakástámogatási rendszerig - nemigen indokolt semmiféle jóindulatot.
Bajnaiék mégis korrektek voltak és a válság óriási nyomása alatt is tartották a kitűzött célokat.
Erre az adott módot, hogy a költségvetést erre az időszakra már többé-kevésbé rendbehozta Gyurcsány, emellett a válság legelső jelére gondoskodott arról, hogy a magyar költségvetés kész megállapodásokkal megtámogatva relatíve nyugodtan várhassa a források bedugulását, és ne kelljen vad kapkodások közepette rossz kondíciókkal szerződni senkivel sem.
Ez persze nem ment át a köztudatba, hiszen a Fidesz papagájkórusa azonnal belekezdett a szokásos rikácsolásba és lett az IMF-et minden, csak naccságos asszony nem, - a hitelmegállapodás pedig nemzetünk megalázásának és felesleges hülyeségnek lett nyilvánítva.
Hogy az IMF-be való belépésünk célja éppen az volt, hogy szükséges esetben legyen mögöttünk biztos pénzügyi háttér és támogatás, az nemigen érdekelte a nemzeti népboldogítókat...
Aztán eljött a választás napja és a nyertes csak bámult, mint borjú az új kapu előtt, - kénytelen volt eltöprengeni, hogy akkor most mit is tegyen.
Nem volt nehezen prognosztizálható, hogy belenyúl a fiókba, ahol a csontvázak helyett megtalálja a viccbeli három papírlapot - az új  vezető három parancsolatát:
1. Fogj mindent az elődödre!
2. Szervezz mindent át!
3. Írjál három papírlapot!
Hát nekiláttak, - úgy indult, mint egy Shakespeare-dráma, habár ma már látnivaló, hogy inkább bohózat lesz belőle.
Azt találta ki a mi lángeszű vezérünk, hogy majd siránkozik a kórus a rámaradt szörnyű örökségről és erre hivatkozva duplája közelébe, 7-8%-ra  nyomja fel a költségvetési hiányt, az így teremtett pénzből meg legalább néhány szép ígéretét megpróbálja beváltani - vakulj paraszt.
Az elképzelés szép volt. ám bohókásan optimista - Barrosót nem hatotta meg, hogy mivel próbálja őt hasbaakasztani a Nagy Együttműködő, - világosan megmondta, hogy a választási lehetőség az igen és a yes között áll fenn, - nix ugribugri, aber hiánycél szigorú tartása van, vagy különben sírás-rívás és fogak csikorgatása.
Közben persze folyt a szorgos hazai háttérmunka és közgazdasági zseni Kósa Lajkó meghirdette a dögvészt és pusztulást egy Görögországénál rosszabb helyzetet vizionálva, majd Orbán magyar hangja is alátámasztotta ezt az értékelést, miáltal a mai számítások szerint csináltak úgy százötven milliárdos kárt a magyar költségvetésnek, emellett  felment a kocsim törlesztőrészlete is, rendesen.
Hadd kívánjam Kósa mesternek ebből az alkalomból, hogy nőjön köröm azon a testrészén, amelyik legjobban tán Szíjjártó szóvivő fejére emlékeztetne, ha a nemes arcélű szóvivői fejen lenne szökőkút...
Így aztán itt állt a tévedhetetlen Vezér - új baj van, pénz meg nincs - és tépelődött, mint szöszke gazdasszony a piacon, - hogy lehetne egy kiló krumplira való pénzből kettőt venni.
De azon kívül, hogy - mint nagy példaképe, Dzsugasvili - bankot raboljon, nem jutott eszébe semmi.
Ellenben az erő látszatát fenn kell tartani, ezérthát Rogán Tóni, a rókatekintetű samesz mint az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke odanyilatkozott egy jóízűt, miszerint nem az érdekes, amit Barroso mond, hanem az a világrengető, amit a miniszterelnök kinyilatkoztat.
Elképzelhető ezután, hogy az Unió és az IMF tárgyalódelegációja milyen barátságos mosollyal fogadta, hogy Orbán úgy kezelte a kérdést, mintha lóvásárban folyna a biznisz és a már lezártnak kezelt kérdéseket kezdte ismételten feszegetni, megpróbálva lenyomni a tárgyalópartnerek torkán egy legalább 4-4,5%-os hiánycélt.
Infantilis próbálkozás.
Orbán persze -  gondolom nevelteetésénél fogva - mindíg abban a hitben élt, hogy mindent erőből kell keresztülvinni, mindent ki lehet sunyi mosollyal ravaszkodni, alkudozni, mindenkit ki lehet játszani, mindenkivel mézes-mázosan kell viselkedni, míg szüksége van rá, de ha már nincs, akkor meg kell alázni. Mindíg minden teekintetben jól kell járni és győzni kell mindenáron, - nem véletlenül Győző az egész család...
Orbán a nemzeetközi pályán soha nem remekelt és már ilyen rövid idő alatt is sikerült elveszítenie az újrakezdéssel járó külpolitikai lehetőségeit, - már megint csak akkor áll majd vele szóba valamirevaló nyugati politikus, ha nagyon szükséges az Unió egységének demonstrálása.
Orbán most bajban van, mert a kifosztott bankok után kellene még további százmilliárd és ez a bankügy sem lefutott még, hiszen az IMF és az Unió ennek mértékét kifogásolja elsősorban.
A Magyar Nemzeti Bank pedig egyelőre olyan, mint Komárom vára a szabadságharc leverése után.
Emellett a süket dumákkal is gondok vannak, - a gazdaság elindult szépen felfelé és a reálkeresetek is szépen nőttek, szóval az értelmes emberek látják, hogy mi az igazság és nem kell sok idő, hogy a Fidesz szavazói is ráébredjenek - már megint átverte őket az Ember, Aki Még Soha Nem Hazudott...
Na, akkor lesz majd igazán bajban...
:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

:))))))))))))))Jaj, PuPu ! Már megint érdemes volt felébredni!:)))) Nagyszerű írás.
MC

Névtelen írta...

Szálem!
Érdekes, hogy a mifelénk csak bagatellizált nemzetközi szervezetek, véres komolytalanságukban sem voltak hajlandóak benyelni a Lózung-program rizsáit. Részletekre voltak kíváncsiak, de hát ezzel vagyunk így egy pár millióan e hazában vagy fél éve. Oszt ennyi idő alatt sem kaptunk infókat. Illetve indirekte látható, hogy a Forint-árfolyam csökkentésre, infláció gerjesztésre megy a játék, hogy az őszi költségvetési előterjesztésre magasabb rátákkal lehessen számolni. Amit a 2011-es Költségvetési Törvénybe iktatva majd jól be fognak tartani. Persze az infláció kevesebb lesz, ezért majd fényezni fogják magukat, de az ebből fakadó többlet pénzek egy része költségvetési célnak álcázott politikai szütyőkbe fog elszivárogni. Persze az IMF sürgette megszorítások sem maradnak el. Majd jól rájuk fogják, hogy a gonosz IMF tehet róla. Így aztán az önkormányzatok majd mint szőlőszemek a kocsányon fognak lógni a kormányzat pénzügyi emlőin (címzett- és céltámogatások rendszere). Isten mentsen attól, hogy bárki a nagy Önkormányzati Autonómiájában arra vetemedjék, hogy egy ótvaros gerendát is át óhajtson fektetni saját erejéből bármiféle kanálison. Sejtem, hogy a Nemzeti Együttműködésben csak oly történések lesznek, amelyek a Magasságosnak elnyerték tetszését, végrehajtatása eldöntésre kerül a végrehajtó személy/jogi személy/szervezet kijelölésével egyetemben, a szükséges pénz meg a meghatározott banktól érkezik pályázati utófinanszírozással.
Megéltük ezt már 1998-2002 között, most átpolírozva 2.0 béta-verzióként tolják le a torkunkon. Vannak akik nem felejtenek könnyen, persze a teve az csak púpos meg szomjas lehet. A kormányzat meg rhinocérosznak képzeli magát, pedig a Nemzet Jogvégzett Pákosztos Heréinek jellemzésére jobban illene egy afrikai gerinctelen dögevő. Nem mérgellek tovább!

Más! Munkám miatt (még van!) sokat vagyok net-től és a Hazától távol. Igy, többek közt, a blogodból tájékozódom a történésekről. Nem kell sajnálni, jó ez így nekem. Próbálkoztam mobiltelefonos letöltéssel is. De ha a főoldaladon 5-6-nál több bejegyzés van (plusz képek) akkor nekem azt írja ki a készülék, hogy "a letölteni kívánt oldal túl nagyméretű". Így aztán csak jelentős késéssel tudom visszaolvasni a bejegyzéseidet. De emiatt vissza ne fogd ám Magadat! (Előre hát "írói munkásságod" kiteljesítésére!) Legyen mit visszaolvasni mikor itthon punnyadok.

Üdv!
szomjas teve

Névtelen írta...

Kedves Pupu!

Egy kis helyreigazítást kérnék, a lángeszű helyett a jövőben használja a "fékezhetetlen agyvelejű" megszólítás.

A Fidesz és dilettáns qrmánya tovább csúszik lefelé. Egyik hülyeség a másik után! Úgy is mondhatnám, libát libára halmoznak.

E mellett ezért legyünk hálásak, hogy Országunk legnagyobb hímtagja, a kárpátok géniusza, és tehetséges kétharmadunk, ma nem állított elő újabb örömhírt. Sajnos most is szorgalmasan dolgoznak. Márpedig nincs pusztítóbb, mint amikor a hülyeség szorgalommal párosul...

Sajnos a mi demokráciánk még csecsemő korban leledzik, ezért minden politikus aki csak él és mozog szopatni igyekszik.

De legalább létrejött a nemzeti egység. Mindenki egységesen szív a forintárfolyamváltozás miatt.
Haverok. Shortolás. Hanta...
Döntsd a tőzsdét ne siránkozz...
Arccal a vasút felé...

Vikicsunáj!

Cigany Roxana írta...

szia Pupu,csak itt jártam az eső elől,és jól éreztem magam:) hát,mellékesen el is olvastam amit írtál...:)))ARÁVRUK TETSZETT!!!:)

DE UGYE NEM SAJNÁLOD ANNYIRA A BANKOKAT MINT AZ IMF ÉS AZ UNIÓ MEG A KÉT NAPONTA ÉTELHEZ JUTÓ CIGÁNYOK A TELEPEKEN,ÉS A MEGEMELT KAMATOK MIATT MINDENÜKET ELVESZTŐK?

PUPU,AZ EMBEREK NEM TUDJÁK ELKÉPZELNI 28 EZER FORINTOS SEGÉLY ÉS MINIMÁLBÉR MELLETT,HOGY MENNYI AZ A 1OO MILLIÁRD,EZÉRT IS HAZUDOZHAT ORBÁN SZABADON.A 1OOMILLIÁRD A SZEGÉNYEKNEK,CSAK EGY SZÓ,MINT A HOLNAP,A SZALVÉTA,VAGY A VASÁRNAP.

Cigany Roxana írta...

pupu 1x azt írta neked valaki a kapcsolaton,hogy nem a fidesz nyert,hanem az mszp vesztett. ez igaz.
szerintem ezt orbán is tudja,ezért csomagolta a kétharmadot "forradalomba".
egyébként ahogy rátok fért,hogy veszítettetek,úgy orbánra is rá fog férni,szerintem előbb,mint 4 év,és majd akkor is forraDALmat fog emlegetni...
biztosan nótás kedvű volt az apja...
JA,ÉS NAGYON TETSZETT AZ ÍRÁSOD.HA GYŐZÖTT VOLNA AZ MSZP NEM IS OLVASNÁLAK:))))TE MEG NEM IS ÍRNÁL??

Névtelen írta...

nagyon jó!:-)

Névtelen írta...

Mint általában a többi ,ez az írás is "velősre" sikerült!
Szintén egy törzsolvasó(bár még csak pár hete!)