2010. július 26., hétfő

SZERÉNKE DALA...

Ennél már nincs lejjebb...

A Jobbik ma törvényjavaslatot nyújtott be, melyben javasolják az Alkotmány módosítását a nemzeti jelképek, - konkrétan a nemzeti zászló tekintetében.
A javaslat szerint a Magyar Köztársaság zászlaja három, egyenlő szélességű piros, fehér és zöld színű vízszintes sávból áll, a zászló közepén a Magyar Köztársaság címere foglal helyet.
Azért van szükség a változtatásra, mert a beterjesztők szerint a nemzeti jelképekben az ezeréves államiság jelenik meg, amit legösszetettebben a címerpajzson szereplő Szent Korona fejez ki, meg a Kárpát-medencei magyarság összetartozását is szimbolizálja.
Mondjuk a címerpajzson nem a Szent Korona szerepel, az a pajzs felett található, de ne akadékoskodjunk, végtére is itt most fontos dologról esik szó.
Azt is javasolják Jobbikék, hogy az iskolákban mindenhol legyen kifüggesztve (gondolom az Orbán hiszekhuszonkilenc mellett...) Papp-Váry Elemérné, született Sziklay Szeréna halhatatlan remeke, a Magyar Hiszekegy, tanuló ifjúságunk nagyobb épülésére.
Ragyogó ötletek, - miután már az avatandó tisztek ludovikás egyenruhájukban kardot rántva esküsznek, éppen itt volt az ideje kivirágoztatni az igaz magyar szívek kiskertjét, tovább ápolva haladó hagyományainkat.
Ami a zászlót illeti, engem nem fog zavarni, ha a műhímzők és szitanyomók céhe felvirágzik, habár be kell valljam, ettől az én magyarságom egy fikarcnyival sem lesz izmosabb, én idáig is magyar voltam és ezután is az leszek, és ehhez nekem nem kell sem malomkeréknyi kokárdát cipelnem a hasamra varrva, sem a zászlón címert keresgélnem.
De ha valakinek olyan gyenge lábakon áll a hazafisága, hogy állandóan támogatni kell, hát akkor legyen a zászló közepén az a címer - mostmár csak azt kell még gyorsan eldönteni, hogy a kiscímer, a középcímer vagy a nagycímer kerüljön oda, és ha a középcímer lesz a nyerets, akkor az angyalos vagy jó lesz az a címer angyalok nélkül is.
Amennyiben az angyalos változat nyer, az esetben az egyik angyal - a jobbik - lehetne például a géppuskaszavú ám szelídlelkű Morvai Krisztina, a másik oldalon pedig Selmeczi Gabriella lengethetné szárnyait mosolyogva, reáhozva ezzel ellenségeinkre a megfékezhetetlen félelmet.
De korona az legyen mindenképpn, mertmivelhogy az jelképezi a nemzetet, melynek abba a fogalmába, melyet a korona valaha jelképezett, a Jobbik mai hívei közül öten sem férnének bele.
És hát egy köztársaságnak mi lehetne szebb jelképe, mint egy korona?
Szóval, én nem ellenzem, - én már akkor legyintettem egyet lemondóan, mikor a rendszerváltáskor a Kossuth címer helyett a kiscímert választotta a kedves papára emlékező nosztalgiával Antall, - innetől már mindegy is.
Viszont ez a Magyar Hiszekegy, - na, ez aztán igazán vicces egy kezdeményezés, különösen egy vesztett világháborúval és majd kétmillió halottal a hátunk mögött.
Az lehet a baj, hogy az előterjesztés készítői a történelemórákon tanulás helyett el voltak foglalva a legyek lábainak kitépdesésével, meg a hosszú bosszú tervezgetésével, mert a Lakatos Árpi elcsajozta előlük a dúskeblű Évikét, de ezért még megfizet, ugye...
Azért azt nem értem csak, hogy hogyan képzelik ezek az én honfitársaim a jövőt?
Miből gondolják, hogy ha állandóan az egyébként többnyire szégyenletes de mindenképpen borzalmas múlton merengnek bánatos tekintettel, abból víg jövő lesz valaha is?
Azt sem nagyon értem, hogy miért is jó nekik, ha folyvást becsapják magukat, vitézi múltat hazudva egy olyan országnak, mely ezeréves történetének egy háromszáz éves periódusában gyakorlatilag nem is létezett, ellenségei állandóan elpáholták és amelyik történelme során a nemzeti egység helyett inkább a széthúzásról és polgárainak egymással szembeni türelmetlenségéről híresült el...
Szerénke művét most alaposabban nem is taglalnám - legyen elég egy optimizmust sugárzó versszak belőle:
"Magyar! te most árva, elhagyott, veszendő,
Minden nemzetek közt lenn a földön fekvő,
Magyar legyen hited s tied a jövendő."

Szerintem azért a hit mellett dolgozni sem lenne hátrányos...


:O)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó az írás, de a "kell" az két "ll" és nem három.

:-)

PuPu írta...

És ha nagyon kell?
:O))))))))))))))))))))))

Névtelen írta...

Szégyeld magad! Szánalmas...