2010. július 2., péntek

CSASZTUSKA A FALON...

Utoljára tán Rákosi, aztán utána 55 évig senki.

Most viszont Orbán elrendelte, hogy minden államigazgatási intézményben kötelező kifüggeszteni az úgynevezett nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatot, ami azt foglalja össze, hogyan értelmezte Orbán Viktor a tavaszi választások eredményét.
A kormány kéri a független intézményeket - például a köztársasági elnököt és az ombudsmanokat, a Legfelsőbb Bíróság elnökét,  a helyi és kisebbségi önkormányzatok választott testületeinek vezetőit, a bíróságok elnökeit és az ügyészségek vezetőit, hogy mindenütt méltó formában és megfelelő méretben tegyék közkinccsé a Viktátor történelmi jelentőségű, csak Ceausescu  alkotásaihoz mérhető iránymutatását arról, hogy hogyan is kell értelmezni a legutóbbi választások eredményeit és mitől lesz ezután azonnal egységes a nemzet..
Valljuk be, rá is szorul a mű az értelmezésre, mivelhogy Orbán mamelukjain kívül senki nem adta egyetértését ehhez a Rákosi-kor csasztuskáit idéző irományhoz, ekképpen hát a nagy nemzeti egyetértés még meg sem született, máris meghótt.
De nem is ez itt az érdekes, hanem ennek az embernek az egyre nyilvánvalóbb mentális zavara, demokrácia-értelmezésének beteges defektje, mely közéleti vérengzése mellett ebben a rendeletben is világosan megmutatkozik.
Barátunk és egünk fénylő csillaga megnyerte ugyan a választásokat, de elveszítette az eszét.
Hivatalban levő kormányfőktől ugyanis egy demokráciában nem teljesen megszokott dolog  ugyanis, hogy saját elmeszüleményeiket plakátolják ki a közintézményekben, - rendesebb országokban legfeljebb az állam jelképeinek van helyük a falakon.
Haladunk öles lképtekkel a  banánköztársasági lét felé, - lassan fel kell mérni, hogy van e elég szabad falfelület elhelyezni a Nyilatkozatot, a Himnusz, a Szózat, a Székely Himnusz és Papp-Váry Elemérné Magyar Hiszekegyének szövegét, Orbán nagy és Semjén kis képét, a Szentkorona papírmassé változatát, a hatvannégy vármegyét - beleértve Horvátorsszágot, és a képet, melyen Orbán egyik hajdani ősét megkéri Alcsúton Szűz Mária, hogy hadd patronálja az országot...
Lehetett hallani, hogy Orbánt időnként Bécsben generálozzák agyilag erre hivatitt nagytudású gyógyászok.
Hogy igaz e, nem tudom, de hogy rászorulna, az tuti.
Az előírásos méretű és bekeretezett kiáltvány meg hadd lógjon a falakon, - mint lógott hajdanán Őfelsége Ferencjóska képe a korabeli legyek legnagyobb örömére.
A mai legyeknek is jusson valami...
:O)))

8 megjegyzés:

Cigany Roxana írta...

szia,pupu.
azt a 2 millió hülyét is kezeltetni kellene,akik mindenféle program nélkül a fideszre szavaztak...
viktor szerintem is nagyon beteg!!
Magyarország védőszentje,remélem megszabadítja tőle az országot sürgősen.mondjuk támadhatna egy olyan tévképzete,hogy trappista szerzetes,és elindulna ezt beteljesíteni...de nincs nekünk olyan szerencsénk.
ugyan akkor meddig lehet ezt eltűrni?ilyen faszi még nem vezette az országot.ez az orbán már nem az az orbán.hát nagy rábaszás ez az egész fideszes elmebaj!!!ebből jól kijönni se a fidesznek se az országnak de még az uniónak sem lehet...
ha rendeletet hoz a kis kakas gyémánt félkrajcárjáról,amit esetleg kötelesek leszünk beszolgáltatni,hetente, narancssárga bőrszütyőben,én elhúzok innen a picsába végleg!

Névtelen írta...

Először azt gondoltam, mint sokan, hogy ez vicc...
De, nem. Komolyan gondolja, hogy ő forradalmat csinált...
Emlékszel, amikor megválasztották, akkor írtam, hogy vajh' el fogja-e tudni viselni mentálisan a győzelmet?
Nem tudja. A legborzasztóbb dolog történik vele: kiröhögik. Legalábbis a netes szféra. Nevetségessé vált a valaha szebb napokat látott akarnok.
Innen csak egy kérdés maradt: mit tesznek a párttársak és mit tesznek a támogatók? Mert nincs kétségem affelől, hogy repedések keletkeztek...
S a jobboldali értelmiség? Az jobban kussol, mint az általam szapult bal.
Beteg ez az ember nagyon.
Igaza van Roxánának: ez az Orbán, nem az az Orbán.
Az a kép tolul elém, ami 2006-ban a Képviselőházi folyosón ábrázolta vigyorral, egy elmekórtani könyvvel a kezében: akkor ideggyengézte GYF-et. Már akkor sem volt tiszta....
S ez az elmeháborodott lesz az eu elnök félév múlva...
Nem irigylem a családját sem magunkat sem.
Törzsolvasód

Névtelen írta...

Pupu! Ez tényleg igaz?Megáll az eszem.
MC

Névtelen írta...

utoljára 1968-ban láttam politikus képét kirakva Prágában a csendes ellenállás idején, pedig már megtörtént a "bevonulás" ba képek kinn voltak bankokban, meg több nyilvános helyen, ez bátorság, demokrácia volt !

Névtelen írta...

Bocs a hitetlenkedő kérdésért, el voltam maradva egy kissé a hírektől, csak a megdöbbenésemnek adtam hangot gyorsan.
Azóta már "kiműveltem" magam a témát illetően.
Miért van nekem olyan érzésem, hogy ő már csak egy báb, akit valaki mozgat?
MC

Névtelen írta...

No, PuPu a mai napi szoci törvényjavaslat rendesen odatett. Így kell ezt csinálni.
Ebből a fidesz semmiképpen nem tud jól kijönni: országos röhej lett a dologból. Ha a szocik indítványát megszavazzák, akkor annak híre lesz az Eu-ban a jővő évi elnökség kétséges...Ha nem szavazzák meg, akkor a Vitya tombol.
Azt hiszem tényleg bekattant. A testőrségéről meg lassan nem tudom eldönteni, hogy védik vagy őrzik-e? 1998 óta. Kicsit hosszú idő egy védelemre, nem gondolod? Hmmm...

Mikor a postot írtad, akkor olvastam Török Gábor blogján a megjegyzését, hogy ez egy önsorsrontó rendelkezés, ő is azt hitte, hogy vicc. Sokan nem értettek vele ott egyet, de fényesen beigazolódott a véleménye.
Kiváncsi vagyok a következő postjára, s a tiédre is...
Törzsolvasód

PuPu írta...

Hát ez nekem is nagyon tetszett, - és van még néhány hülyeségük, amin lehetne vidámkodni, - a nevetségesség öl...
:O)))))

Névtelen írta...

Műveletlen vagy fiam. Azt írod, 64 vármegye, beleértve Horvátországot is. Ha kinézném belőled, hogy tudsz számolni, akkor azt mondanám, számold már meg azt a 64 vármegyét, akkor tán rájönnél, hogy abban a horvátországi megyék nincsenek benne. Egy kivétellel, ez Fiume.