2010. július 2., péntek

A KENETES EGYSÉGBONTÓ...

Minden elemző, minden politológus és minden amatőr Gyurcsányra tippelt.


Mindenki tudta, ha ő robbant., akkor a tagság zömét viszi, aki meg marad, azokból nem lehet várat építeni.
Erre tessék: Szili indult meg nagy türelmetlenségében és az általa már hónapokkal ezelőtt meggründolt mozgalmára támaszkodva önálló jelölteket kíván állítani elsősorban Budapesten, de mint Gráner Gyula, a Szövetség a Jövőért Mozgalom főtitkára (az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának volt elnöke) elmondta, országosan keresik a jelölteket, saját választási bizottsággal kívánnak indulni az őszi választásokon.
Lendvai Ildikó azonnal és határozottan reagált: aki az MSZP jelöltjével szemben indul a választásokon, az automatikusan kizárja magát a Szocialista Pártból.
Lendvai Ildikó is akkorra nőtt fel a feladatához, mire átadja a posztját,. – de hát persze jobb későn, mint soha…
Lendvai nyilatkozata tiszta beszéd - már régen aktuális volt rendet tenni a szocialisták nagyasszonya ügyében, akinek mértéktelen nagyravágyása és ebből fakadó egységbomlasztó magatartása már rengeteg gondot és kárt okozott a szocialistáknak.
Ezt nem ellensúlyozta egy percre sem a kenetes megnyilatkozásaiból itt-ott csurranó-cseppenő politikai haszon, amely leginkább a párt egyszerűbben gondolkodó tagjai körében jelentkezett, és amelyeket a politikai ellenfél időnként látványosan feldicsért.
Ezek a jelenségek Sziliben azt a hamis képzetet kelthették, hogy mögötte tábor áll, őt még az ellenfél is elismeri és hogy ő többre hivatott, mint amire pártja használja.
Ezen a hitén még a Köztársasági Elnöki cím megszerzése során, majd a pécsi polgármester-választáson elszenvedett vereségei sem tudtak változtatni, - talán csak az attitűdjén, - aki ezidáig a koncepciózus nagyasszonyt alakította, most a sértett és megnemértett dáma szerepét igyekszik színvonalasan megformálni.
Soha nem fejlett elemzőkészségéről volt híres, - most is hibázott.
Azt képzelte, hogy a szocialisták mai beszorított állapotában le tudja nyomni a torkukon a „Kint is vagyok, bent is vagyok, jaj, de csecse kislány vagyok!” című előadást.
Rosszul képzelte.
Kiélezett helyzetben az árulást jobban utálják a cserbenhagyottak, mint az ellenfelet, és előtérbe kerülhet, a kerül, amibe kerül típusú gondolkodás, annak összes következményeivel.
Úgy tűnik, a bánatos dáma megtette az első lépést a politikai sírbolt felé, - kár érte tulajdonképpen, - lehetett volna hasznos tagja is a pártnak.
Valószínűleg meg fog lepődni, de viszonylag kevesen és rövid ideig fognak majd sírni utána, az ő neve a párt utóbbi tíz évének történetében összeforrott az egységbontással, a mértéktelen egyéni ambíciókkal - az árulással.
Nagy durranás szeretett volna lenni ez a lépés, de csak kis pukkantás lesz belőle.
Menjen, s vigye híveit. a szocialista párt csak nyerni fog ezen.
Egységesebb és hatékonyabb lesz a szervezet, és talán mások is tanulnak Szili sorsából – vagy vele mennek…


:O)))

6 megjegyzés:

Cigany Roxana írta...

szia,pupu.
nagyon kemény vagy a szilikatival.
a kék színnek sok-sok árnyalata van,mégis kék mindegyik.úgy látszik a szociság sem egyszínű,ennek is árnyalatai vannak...
ha én szoci lennék,nem bánnám,hogy szili kiválik a pártból,de nem is utálnám érte!sőt az sem lenne gond,ha gyurcsány is kiválna a maga híveivel most és éppen most,mert nagyon alkalmas rá az idő és a helyzet.szerintem már jóval előbb meg is kellett volna tennie.
azért gondolom ezt pupu,mert a cigányok a nagy üldözések idején,amikor még nem telepedhettek le sehol/vagy éppenséggel kötelezték őket a letelepedésre,de ők nem akartak röghöz kötöttek lenni/, ezért is ki akarták nyírni őket,egyszerű módját választották a túlélésnek.apró részekre,csoportokra szakadtak és szétváltak.ha egy 5oo fős kumpániából mondjuk megöltek százat,a többi még mindig megúszta,a kihalás nem fenyegette őket.de ha együtt maradtak volna,akkor ma nem biztos,hogy én erről tudnék írni neked:))
a szétválás nagyon gyakran a túlélés alapja.
3 szoci tábor,3 különálló baloldali párt nem veszíthet 4 év múlva a választásokon.az egyik,az kurva biztosan bejutna...de így,ahogy ma áll az mszp,lehetetlenség,hogy talpra álljatok...
miért olyan nehéz bevállalni,hogy nem vagytok egységesek?mitől lennétek azok?nincs új kiinduló pontotok.a kommunista kiáltvány már régen nem lehet az!:)
2o évvel ezelőtt senki sem írt egy új kiáltványt amihez a szocik alkalmazkodni tudnának a megváltozott helyzetben...
a szocikat az újraértelmezett, már megszerezhető magántulajdon is megzavarta...
egy nincstelen,munkanélküli szoci máshogy látja a dolgokat,a jövőt,mint egy milliárdos szoci,vagy egy seggekivanértelmiségi...
munkásokról nem is írok,mert a munkásosztály megszűnt./ugye,meg?/
szerintem teljesen normális dolog a szakadás,csak le kellene fektetni valami elfogadható alapelvet,amitől szocinak mondhatja magát valaki.
úgy látom ma nem tudjátok meghatározni,hogy mit jelent szocinak lenni!!!
mit jelent szocinak lenni pupu?

Cigany Roxana írta...

ui.
sziliben szerintem egy mdfes nagyasszony csatázik egy szoci virágárus lánnyal,akik között nem tud igazságot tenni a 3. énje,a jogász. vagy valami nagyon hasonló...de mindenképpen ezek keveréke...
egyébként az elmúlt 8 évben voltak szilinek nagyon jó meglátásai...

Névtelen írta...

PuPu,
ha az ötöst így tudnám tippelni...
Szinte 100%-ig biztos voltam, hogy a naccsasszony lesz, aki híresen rossz politikai érzékével felvértezve fog robbantani, akkor, amikor saját számára a lehető legrosszabb.
Nem tud számolni sem ő, sem a tanácsadói.
A Gráner pedig elvileg lehetne okos, de nem az. A Társpol tagozat soha, sehol nem tudott a helyi politikában sem eredményt elérni. A Czöndört, amikor indult, még a faluja sem választotta meg az önkormányzatba, nemhogy országosan eredményt ért volna el. A Gráner a gazdasági életben sem volt oly sikeres.
Nem nagyon hiszek az összeesküvéselméletekbe, de azért csak-csak megfordul a fejemben, hogy a Gazsón keresztül (no, s persze Gazsó L.F kisfiacska segedelmével) módszeresen oltogatják a szörnyen korlátolt nagyasszonyt a sikeressége látszatával. A Szilihez közeli emberek folyamatos szereplői a G.L.F. közeli médiának.
Az általa és (köre által) sugalmazott kiegyezés a kampányban is roppant nagy sikereket hozott, a parlamentben láthatóan tarol ez a filozófia... Itt a kisvárosomban az önkormányzat két leggyengébb képességű képviselője árulta el a pártot s mentette meg a sajátjai által megpuccsolandó rettenetesen rossz polgármestert.
Szavazatszerzőképessége a 2 delikvensnek max a családtagok, de az sem biztos.
Szorgalmasan nézegetem a Szövetség honlapját, ahol hónapok óta nincs új hír, nincs országos lefedettség, a jun. 13-ra meghirdetett országos akármi elmaradt, mégcsak az okát sem közölték. Nem megy ez, hiába próbálja magát erőltetni, illetve erőlteti a Fidesz, mert egy súlytalan liba kezében a párt neki sokkal jobb lenne, mint GYF-ében. Ugyebár.
A tagság körében (itt a környékemen) pedig régen megkapta az áruló beosztást. Soha nem fogja tudni lemosni magáról. S azok az urak, akik a háttérben vannak, jó lenne, ha felmérnék, hogy innentől ők is ezt a szerepet kapják, Szanyistúl, Suchmanostúl...
Komolyan reménykedem, hogy csak elmegy a társaság a párttól, de nem fog. Meggyőződéssel vallom, hogy azt hiszik, hogy át tudják venni a pártot, s ehhez majd a Nézőpont és a Századvég fog 40%-os népszerűségi (hamis, hiúsági) adatokat szolgáltatni.
Nem mellesleg Sz.K. egy senki párttag immár: miért is méri őt a 2 közvéleménykutató? A volt miniszterelnököt pedig nem méri...
Oka van ennek: az amit fent írtam. Így tartják életben, hogy azt higyje ő valaki a pártban. Pedig csak a nomenklatúra eklatáns példánya, mehet a Bihari-Warwa- Gubcsi trióhoz. Ott a helye.
A Szanyi pedig mostmár tényleg menjen elvonókúrára, mert nagyon megnövelte az adagját...Sajna.
Törzsolvasód
P.S. Nem fogok szavazni a pártra az ősszel....

Névtelen írta...

P.S.
Jééé! Várkonyi Tibor/ Népszava. Érdekes. Nagggyon érdekes. Eddigi korlátlan, kritikátlan "szeretjük a mikatinkat" helyett.
Asszem, tényleg most verte ki végleg a biztosítékot.
Törzsolvasód

Cigany Roxana írta...

jó reggelt,szia,pupu.
aludtam egyet az írásodra,most reggel elolvastam még1x.
húúú nagyon szigorú vagy szilivel.
szerintem most nem az a lényeg,hogy egyetértetek-e szilivel,hanem az,hogy vannak,voltak történések,amik után nem lehet a régi módon folytatni...
én kurvára kívülállóként úgy látom,hogy amit most a szocik élnek végül is nem a jellemek drámája,hanem a helyzetek konfliktusa.
Magyarországon nagyon könnyen le árulózzák egymást az emberek legyenek akár jobb,akár baloldaliak.....
aki kicsit is kilóg a sorból,az:áruló!mekkora hülyeség ez!!!/a kékszínről írtam neked.../
pupu az egység fogalmát is újra kellene értelmezni...

Névtelen írta...

ez valami, vagy megy valahova....