2010. július 21., szerda

TÍBOR A PENGE ÉLÉN...

Szanyi Tibor lesz a szocialisták kampányfőnöke az önkormányzati választások során.

Gratuláljunk neki, - a sok munka és a meglehetősen agresszív nyomulás, mellyel nagyobb rész kívánt hasítani magának a párt irányításából meghozta gyümölcsét -  elnökségi tag lett és most ő irányíthatja az eléggé megroggyant szervezet kampánymunkáját - tulajdonképpen az egész magyar baloldal gyakorlati politizálását a következő időszakban.
Nincs irigylésreméltó helyzetben, - nagyon nagy kockázatot vállal személyesen is a poszt elfoglalásával.
A párt szervezeti állapota sincs valami túl jó állapotban, a szocialisták támogatóinak  az a része, amelyik támogatásának alapfeltételeként a párt hatalmi pozícióját tekintette szétszéledt és már az új gazdát biztosítja töretlen hűségéről.
A vidéki önkormányzatok legutóbbi Fideszes einstandolása után a helyi szervezetek ellenzékbe szorultak és sok helyen a helyi vezetés egyes tagjainak gazdasági érdekei felülírták a politikai érdekeket, - lepaktáltak a Fidesszel és az én ízlésemnek túlzott pragmatizmussal kezdtek politizálni.
A civil szervezetekkel való kapcsolatok is elszürkültek, mivel azoknak céljaik megvalósításához támogatások szükségesek, - egy nyugdíjas klub még szegfűt sem tűzhet a kalapja mellé, ha az önkormányzat nem ad rá pénzt.
A helyi vállalkozó pedig félti rendelésállományát, telephelyét, a nyugalmát és eszében sincs kiváltani a hatalmon levők rosszallását.
A párttagság pedig elöregedett, és öreeg emberek hiába fognak ott állni minden utcasarkon meg a lépcsőházak kapuiban, a fiatalok megszólításához leginkább a fiataloknak lehetne esélyük,  ha lennének.
A pénz is hiányzik, ami a szórólapokhoz, a jelöltek helyi bemutatásához kell, pénz, melyen esetleg műsoridőt lehet venni a helyi televízióban, mert ha valaki arra számít, hogy akadálytalanul érvényesülhet majd a kiegyensúlyozott tájékoztatás köveetelménye, akkor az téved.
Pedig ott kell lenni a televíziókban országos és helyi szinten egyaránt, merthogy aki nincs képernyőn -  az nincs.
Aztán - szerintem - hiányzik egy szakmailag felkészült professzionális PR csapat, mert ha arra számítunk, hogy Marinéni elvtársnő önálló gondolataival el tudja kápráztatni a választópolgárokat, akkor rettenetesen nagyot tévedünk.
Marinéninek egyelőre arra lenne szüksége, hogy végre valaki közérthetően magyarázza el már neki, hogy mi is pártja álláspontja az olyan érdekes kérdésekkel kapcsolaban, mint a jegybank önállósága és ez hogyan van összefüggésben a jegybank elnökének csillagászati fizetésével, melyet egyébként azok állapítottak meg, akik most legjobban ágálnak ellene.
Esetleg azt is elmagyarázhatná valaki Marinéninek, hogy akkor most sunnyognunk kell vagy akár büszkék is lehetünk a magunk mögött hagyott nyolc év eredményeire, vagy hogy kinek köszönhetjük a hitelkamatok elszabadulását és hogy miért álságos és hazug a bankok mértéktelen megadóztatása.
Az sem könnyíti Szanyi helyzetét, hogy a pártvezetés sem egységes.
Hiába söpörték szőnyeg alá a problémákat a legutóbbi kongresszusokon, - ahogy a szólás mondja, a hamu alatt izzik a parázs.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy ezt a parazsat sokszor és sokféleképpen Szanyi is fújta, hodta rá a rőzsét is szorgalmasan és ez azért hagyhatott maradandó nyomokat aktuálisan érintett párttársaiban.
Aki az őszödi beszéd kiszivárogtatása óta is azt hiszi még, hogy a szocialista párt vezetésében az elkötelezettség úr a személyes szimpátiák és érdekek felett, az keresse fel tán gyógyszerészét.
A második vonal és a helyi nagyágyúk tekintetében se legyenek túlzott illúzióink, az ő viselkedési mintájuk is az őszödön felvázolt modellt követi.
Jelöltekkel is bajba leszünk, - most nem lenne szabad, csak kifogástalan erkölcsű, elkötelezett, személyükben társadalmi tiszteletet kiváltó jelölteket indítani, akik még nem koptak el a helyi torzsalkodásokban, a belháborúkban, akik új arcok, és ezzel nem okvetlenül fiatal arcokat mondtam.
Alkalmas e Szanyi egy ilyen küzdelem irányítására?
A képességeit nem vonom kétségbe, de nem tudom, hogy a habitusa meegfelel-e erre. - egyátalán, akármilyen vezetői pozícióra.
Itt ugyanis elsősorban együttműködésre lesz szükség.
Együttműködésre a stábbal, az elnökséggel, a párt különböző vezetőivel, véleményvezéreivel, a vidéki szervezetek vezetőivel, a tagsággal, emellett el kellene fogadnia a párt vezető testületeinek határozatait és annak érdekében munkálkodni, - azt sem tudom, hogy ezt elvárhatjuk e egyátalán tőle?
Mi lesz, ha neki kell megszervezni mondjuk Horváth Csaba kampányát?
Felül tud majd emelkedni önmagán?
És mi lesz, ha le kell ülnie a Táncsics Alapítvány vezetőjével?
Szót kell majd értenie a médiával, meg a párt gazdasági ügyeinek irányítóival, a külső beszállítókkal, a szimpatizánsokkal, az elérhető civil szervezetekkel.
És hát - lássuk be - a mi Tiborunk nem az együttműködési hajlandóságáról hiresült el, márpedig ebben a pozícióban nem kell ötpercenként megmondani a frankót meg a tutit, tudni kell hallgatni is; - mindenkit, akivel vitája támadhat mégse hívhat meg a választókerületébe lejátszani a meccset, ugye...
És nem lehet hőbörögni sem, ami pedig Szanyi legkedveltebb időtöltése, meg kell háromszor is gondolni, hogy mit mond, mert ebben a pozicióban nem lehet megúszni a dolgokat, - it már nem csak párttársai fújnak majd rá, hanem ettől lezdve nyugodtan odapingálhat a hasára egy célkeresztet -sokan fognak rá vadászni.
Szanyi komoly kihívással néz szembe, de ha már egyszer azt mondta a pozícióra, hogy "akarom!", akkor annak következményei lesznek, pozitív és negatív tekintetben egyaránt.
Szanyi most - tud róla, vagy nem - erre a munkára tette fel politikai jövőjét.
Ha sikerül neki országosan tisztes eredményt felmutatni és Budapestet megtartani, akkor nyertünk egy ígéretes politikust, ha kudarcot vall a párt, akkor az az ő személyes kudarca is lesz.
Közös érdekünk, hogy az első lehetőség váljon valóra, ehhez kell támogatást adnunk, és ha tud értelmes munkát adni, akkor segíteni neki.
Tudnia kell, hogy számíthat ránk.

:O)))

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eegen.

Csak egy ellenfeled van, a párt régi meghatározó tagjai.
Kikre azt mondja a nép, hogy korrupt, tolvajbanda.
És nehéz úgy politizálni, hogy élből elutasítanak valamit valamiért.
Ha sikerül tisztakezű emberek pártját létrehoznod, és mindenkinek ez jön le a pártról, akkor nyertél.
Míg hetente média lehoz visszaélést olyan emberekről, kik MSZP parlamenti képviselő, addig baj van.
Mert azokat látja a választó polgár.
Csak reménykedni lehet, hogy maguktól távoznak, nem a rendőrség viszi el őket, és így párt erősödni tud, és védelmet adni amennyire lehet.
Kívánok erőt és sok sikert hozzá.

Zs írta...

Tudtommal leültek GYF-el a közös siker reményében. Legalábis a célszemély ezt mondta.

Névtelen írta...

Kedves Szanyi Tibor!

Összes tiszteletem a tied!
Azt az embert nagyon tudom becsülni, ki szinte a biztos bukás ellenére küzd, és mások hibájából bukik el.

Nézzük, eheti médiát!
Gyurcsány Ferenc és Varga István és pénzügyminisztere, Sukorói befektetés, szálloda központ.
Bp. VII.-VI. Kerület, ingatlan eladás hűtlen vagyonkezelés, Stb., ügyészségi vádemelés.
FŐTÁV RT. Vezérigazgatója, Kovács Lajos letartoztatása.
Fővárosi Közterület-fenntartó, Bielek Péter vezérigazgatót, gyanúsítottként hallgatták ki.
Mesterházi Ernő és Főpolgármesteri hivatal hűtlen vagyonkezelés.
Ehhez ad hozzá a Bp. BKV- ügyet.
Honvédség, Szekeres Imre utazásai, napidíja, és másoké.
Mi jön még?
Ezek után, már csak felüdülés volt;
Volt még ezen a héten Lendvai Ildikó beszédhibájával, S-SZ hang, tévében nyilatkozott.

Ezek után teszerinted kire szavaznak?
Mit mondanak az emberek a pártról és vezető, élvonalbeli tagjairól?
A nép közé hogyan lehet elmenni, és mit lehet fent írtakra mondani?

Miben reménykednek a párt társaid a parlamentben, mint képviselők?
Minél tovább ülnek ott annál nehezebb lesz védeni őket.
Szóval hogyan tovább?

PuPu írta...

eheti médiát az, akinek nincseneek ismeretei, - a többi kritikusan olvasgatja.
Nem mennék most egyenként végig azon a zöldsalátán, amit idecsináltál, de felhívnám azért a figyelmed, hogy a letartóztatás nem bizonyít semmit, legfeljebb a hatalom felesleges agresszívitását, majd várd ki szépen a jogerős ítéleteket, - ha meg erre nem vagy hajlandó, akkor a háromfejű bárányról és a lábujjuknál összenőtt sziámoi ikrekről szóló "híreket" is.
A politikai eellenfelek szarral való összekenése ugyan magas szinten megy nektek, de ez csak a teljesen retardált szavazótáborotoknak kell, - értelmes ember csak röhög rajtatok, amikor egy NATO ország honvédelmi miniszterének utazásán izmoztok, - először Viktor dél-Afrikai repülőjegyével számoljatok el!
Lendvai beszédhibáját felemlíteeni meg síma bunkóság, - olyan hozzátok illő.
A fent leírtakra meg azt lehet mondani, hogy ostobaság, és hát legnagyobb bánatomra Szanyi itt nem olvasóm...
:O)))

Névtelen írta...

Névtelen! Úúúúúúúúúúúúúútálom ezeket az általánosításokat,hogy : a NÉP ezt mondta, a "választó polgár" azt mondja, a zemberek ezt mondják! Legalább tedd hozzá, hogy a "jobboldali" és akkor hihetőbb lesz. Mert így engem is közéjük keversz, ami ellen tiltakozom.Magyarul fogalmazni meg igencsak elfelejtettél már, amiből arra következtetek, hogy nem itt élsz, lehet hogy nem is éltél itt.Akkor meg milyen alapon szólsz bele a dolgokba?Kíbicnek persze semmi se drága!

PuPu, nagyon egyetértek az utóbbi hozzászólásoddal.És eheti a médiát, már amit ő néz.:)
MC

Névtelen írta...

Kedves Púpú teve!

Hogy is mondták?
Nem elég tőrvény előtt becsületesnek lenni, annak is kell látszani.
Ha csak fele igaz, és állja meg a helyét a bíróságon az is sok.
Az nem lehet vigasz, hogy más is lop, csal, gyilkol.
Akkor én is meg tehetem, nem hinném?
Amit ide írtam az több hír portál hozta le és nem egy napon.
De ha akarod, berakom a linkeket.
Ne engem győz meg, hogy hazugság mind, hanem azt az embert ki nemrég veszítette el házát, lakását, munkahelyét és nyomorog.
Lendvai Ildikóval nincs bajom, értelmes nőnek tartom, csak ne vállalja fel a média szerepet, ha beszédhibás, de színész se legyen.
És az se vigasztalja az MSZP-t, hogy Fideszben is van beszédhibás, ő-zik, mint Rogán.

Tudod én jártam olyan helyen ahol fegyverből lőttek, és emberek haltak meg, és csak azért élek, még mert mindenre gondoltam, és mindent megtettem, hogy élve maradjak.
Gyógyszert és ennivalót vittem.
Lehet valamit profin tenni, és lehet amatőrként, szerencse kegyeltjének lenni.
Válaszd az elsőt, kifizetőbb.
Ne azokat akard meggyőzni kik MSZP-szimpatizánsok, hanem kik elutasítják a politikáját, vezetői cselekedetét.
Te sem érvelsz, vagy gyenge érv, ez a baj az írásoddal.

Ha nagytőke megdönti, a mostani kormányt mond, kire szavazna a lakóság?
Az nem lehet cél, hogy szélső jobb erősödjön, és az se, hogy lakóság otthon maradjon.
Nos ezért kell tenni, de gyorsan valamit.

Szerinted hogyan lehet védeni a MSZP volt vezetőit?
Úgy, hogy mentelmi jog mögé bújunk, szerintem nem, mert ki fogja adni a parlament.
Nyugat a gazdasági bűncselekménnyel vádolt emberek mellé nem áll.
Akkor mi a teendő?
Hívd vissza őket a második sorba, és tegyél új arcokat oda, kiket nem tudnak vádolni, de tudnak hibáztatni.
Kívülálló azt mondja megújult a párt, mert azt látja, új arcok mindenűt, kirakat politika.
Párt ellenfelei nem tudnak kire lőni, elveszítette értelmét, régi ellenfeleket, embereket meghurcolni.
Választási esély nem nő meg?
De igen, és ez által véded a régieket is.

Valahogy így érvelj, és írj, és cáfolj.

Baráti Üdvözlettel: névtelen,