2011. július 18., hétfő

UNALOM


Már megint napfényre került valami a szocik bűneiből, most éppen a Péti Nitrogénművek által felvett hitel állami garanciavállalásával kapcsolatban.
Szörnyű a bűn, a keselyűtermészetű Gyurcsány nem tette hitelképtelenné Magyarország legnagyobb műtrágyagyártóját, nem terheltette rá a gyárra a jelzálogot az egyébként állami banktól felvett hitel biztosítékaként, és ezzel bűnös felelőtlenséget követett el.
Mert mi van, ha a gyár csődbe megy?
Igaz, még nem tette ezt, de teheti, ha - mondjuk - kidől egy pétisótároló oldala és a környéket elönti a műtrágya?
Aztán akkor de jó dolgunk lenne, lehetne nekem is egytízmilliomod becsukott műtrágyagyáram, amelynek a környezetvédelmi mentesítésére a felvett hitel többszörösét kellene rákölteni, a bank is megkapná a pénzét azonnal, így meg szórakozhat majd a vagyonnal, amire persze ráterhelte a jelzálogot, gondolom.
Nem szólva, hogy építeni lehetne megint egy gátat dolomitból, nehogy a majdani kényszermunkás kőfejtők munka nélkül maradjanak.
Persze nem ez az egyetlen bűnük a szociknak.
itt van például a terrorcselekmény is, melyet nyilván Gyurcsány tervelt ki és az ő utasításait követve rendőrök követtek el a vasárnaposan öltözött, békésen sétáló tömeg ellen 2006 októberében.
Ezt az ötletet Balsai jogtudós tette közkinccsé.
Ez az ember egyébként alkotmánybíró lesz, de ezen nem csodálkozom, hiszen ilyen alkotmányhoz éppen ilyen alkotmánybíró dukál.
Persze igazság szerint kicsit ostobább jobb lett volna, de nála ostobább nincs készleten, talán még a magyar szürkemarha bánatos tekintetét magáénak tudó Harrach jöhetne számításba, de neki – hálistennek – nincsenek jogi karrier-ambíciói.
Mai Népszabadság hír az is, hogy „az őszi politikai szezonkezdetig alacsonyabb hőfokra kapcsol a szocialista párt."
No, ez érdekes lesz, gondolom, a jegesmedvék tömeges bevándorlásának leszünk tanúi.
De meg is érdemlik a pihenést, idáig csapágyasra jártatták a szájukat, csak az a baj, hogy a pofázásra nem lehet generátort kötni, mert akkor kiválthatnák Paksot.
Ellenben a gyakorlati munka valahogy nemigen megy, de persze, azért legyünk optimisták!
A Fideszben meg megy a műbalhé, Lázár nekiment a kereszténydemokratáknak, akik persze sértődötten szabadkoztak a pártütés főbenjáró vétkétől.
Nekiment Kövérnek is – no, ennek még meglesz a böjtje, a vén csatalovat kioktatta – lejárt az időd öreg, üljél csak meg nyugodtan, majd a mi generációnk megmutatja, hogy is kell ezt csinálni!
Azért én a helyében aggódnék, arrafelé nemigen nőnek a jegenyefák sem az égig, ha jól számolom, akkor az előrelátó Vezér már vagy a harmadik garnitúrát darálja le a konyhamalacon, vagy küldi zabot hegyezni, ezek a fideszes politikusok egyre inkább kezdenek egy-egy tekercs vezéri vécépapírra hasonlítani…
Aztán volt még ma javaslat a széles összefogásról a Jobbikkal – ezt egy LMP hangadó hirdette meg, majd elnézegetem, mikor rovásírással aláírja a koalíciós szerződést, persze csak ha mellékeli a család keresztleveleit három generációra visszamenőleg, különben nem fog az asztal túloldalán senkit sem találni.
Közvéleménykutatási hírek is voltak, a Fidesz a közeli közvéleménykutató szerint a biztos pártválasztól 110%-át tudhatja maga mögött, míg a teljes népességnek 112%-a szavazna rá, ha most vasárnap lennének a választások, az ország diadalt diadalra halmoz, pedighát egy éve még ott álltunk a szakadék szélén, de azóta egy öleset előreléptünk!
Gyurcsány ismét írt egy baromi jó blogot arról, hogy nem csak  szélessége van a politikai támogatásnak, hanem mélysége is.
Ezt idáig Jóska is érti.
El tudja pontosan képzelni - a dimenziókat Julcsánál maga is megtapasztalta - de nem ártana már, ha egyszer arról is születne - nem bánom, legyen kissé kevésbé intellektuális – írás, hogy akkormost hogyisakkor Főnök, mert a pofánkat már cipóra verték, már munkánk sincs és már kissé unjuk a semmittevést is, így nem csak hülyének, de beszarinak is néznek bennünket!
A vesztes is jobban mutat, ha azt mondják rá – Nicsak! Feltápászkodik a köcsög! – és onnantól megint minden megtörténhet…
Ha fiatalokat akarunk magunk közé hívni, akkor akciózni kell, merthogy a fiatalt nem elégíti ki a békés libatömés a majdani szebb jövő reményében, ők MOST éhesek, nekik MOST kell CSINÁLNI valamit, bármit, ami megragadja a fantáziájukat, amivel érzelmileg azonosulni tudnak.
Szóval ez ma a helyzet, és belátom, hogy ez nagyon izgalmas is lehet annak, aki azt gondolja, hogy erről szól az ország.
Pedig van itt kilencmillió-kilencszázezer ember, aki úgy utálja azt a maradék százezret, aki a politikát állami és helyi szinten csinálja, mint Fejenagy a kukoricagölödint, és rohadtul szeretne unalmas országban élni.
Ahol az élet csendesen csordogál, ahol naponta elmegy munkába - merthogy van neki olyanja -és az a munka nem kényszermunka.
Aztán elvégzi böcsülettel, amit rábíztak, majd hazamegy a családhoz, papa olvas, mama főz, vagy elmegy bringázni velük egyet, esetleg hétvégén főz a haverokkal egy jó kis bográcsgulyást + sör, havonta felveszi a fizetését és láss csodát – nem herdálva, de normálisan megél belőle és nem kell haragudnia a szomszédra vagy a barátjára, mert az nem hisz Orbán Viktor szeplőtelen fogantatásában, vagy Jézus Krisztus tősgyökeres magyar származásában..
Naivak tudnak az emberek lenni…
Az élet harc és most forradalmi időket élünk, nem igaz, Pelikán elvtárs?

:O))))

1 megjegyzés:

serenic írta...

Deigaz.