2011. július 27., szerda

TWITTER

Nagy adomány az emberiségnek a közösségi portál, végtére is közelebb hozzák a közélet szereplőit az átlagemberek egy részéhez, mégha nem is mindenkihez.
Nehéz ugyanis elképzelni ma még, hogy kapálás közben átszól a kerítésen szomszédasszonyának Juliska néni:
Olvastad Évi?
Már megint mit szólt be ez a Tompika a twitteren a pofátlan amcsiknak - adott a pofájukra rendesen!
Dejszen igaza is van, hát tényleg! 
Ki a fasz is ez a Thomas Melia?
Még ha Hotel lenne a keresztneve, akkorcsak haggyán, de hogy Tomasz?
Van a mi Tompikánk is annyira Tomasz, mint ő, ha nem jobban!
De ez az idő még odébb van, egyelőre a Klubrádiót kell hallgatni, vagy az ATV-t kell nézni, ha elérhető egyáltalán még valamelyik, hogy megtudhassuk, a mi Európai Parlamenti képviselőnk, aki hivatalból nemzetközileg öregbíti Magyarország megbecsülését, tárgyilagosan értékelte az amerikai külügyi helyettes államtitkárt.
Thomas Melia ugyanis a hét elején egy amerikai külügyi bizottsági meghallgatáson bírálta a magyar alkotmányozást és az új egyházügyi törvényt.
Hallatlan impertinencia, arról nem szólva, hogy az ilyen helyettesekre a Fidesz nagyágyúinak vadászati engedélyük van, azt mondanak róluk, amit akarnak, annyira lehetnek velük szemben bunkók, amennyire csak lehet, hiszen csak helyettesek.
Persze aztán, majd amikor Viktor, mikor újra az amerikaiaknál kuncsorog, hogy fogadják, mert szeretné megint megnézni a Fehér Házban kiakasztott kedvenc képét a vajdáról, és valamilyen oknál fogva már megint nem fogadják, oszt vehet még egy díszdoktorátust, meg viheti magával a Márai összest és még akkor sem - akkor majd nem kell csodálkozni.
Az amerikaiak már amúgy is gyanakodva pislognak rá, mint liba a helikopterre (mai gyűjtés, köszönet a tulajdonosnak…), körülbelül még ez hiányzott a megfelelő besorolásunkhoz.
Ezt a mi Tompikánkat soha nem a nagy eszéért szerettük, inkább csak mint tenyészmarha és diplomaszerzésig kijelölt miniszter írta be magát a történelembe.
És hát a beléptetőrendszerek okán, ugye, merthogy jó dzsentri módjára úgy tapsolt el négy-öt milliárdot (+ a mai napig felhalmozódott kamatait) a költségvetésből, mint Csörgheő Csuli. Persze ez bocsánatos bűn, hiszen hősünk egy kollégiumban okosodott a Svábhegy Géniuszával, emellett túl sokat tud, ezért sokat is engedhet meg magának, ha nem megbízásból hülye, ezt nehéz az ő esetében szétszálazni...
Natürlich,  aztán a számomra egyre kedvesebb kormányfői szóvivő is szólt az ügyről néhány tárgyilagos szót, nanehogymár ez a nyikhaj helyettesecske azt gondolja, hogy megúszhatja büntetlenül, hogy beleütötte az orrát a fülkeforradalmárok ügyeibe, ennek még nem jött el az ideje.
A Vezér egyébként úgy gondolja, hogy sosem lesz itt az ideje, hogy az USA beleszóljon Magyarország államszervezetének megszervezésébe.
Az USA-nak megvannak a maga bajai, méghozzá elég nagyok.
Oldja meg őket otthon.
Minden nyilatkozat ezzel kapcsolatban nemkívánatos.
Gyorsan ki lehetett alakítani a megfelelő álláspontot: Basescu nyilatkozat Ctrl C - Ctrl V, oszt jónapot!
Aggódnunk persze nem kell Tompikáért, mint ahogy társainak sem, hiszen ha tüneteik súlyosbodnak, akkor már nem kell a néppel elegyedve gyógyíttatni magukat.
A Kútvölgyi út helyett most éppen Állami Egészségügyi Központ a neve annak az intézménynek, ahol is a Szilvási exminiszter testvére által kialakított magas szintű szakorvosi és kórházi ellátást élvezhetik, úgy százharmincnyolcan.
A Vezér meg úgyis Bulgáriába jár pihenni, ugye…
Ez egy nagyon jó kórházi osztály lesz, itt nem lesz várólista, nem a beteget toligálják a kietlen folyosókon, hanem Dr. Tudor házhoz jön,
Ha operálni kell a százharmincnyolcak valamelyikét, akkor az orvost is megvizsgálják előtte, operatív eszközökkel természetesen, - már ha lesz még orvos.
Gondolom, nekik azért lesz, majd megfizetjük őket, talán plusz egy százalék WC-ülőke adó elegendő lesz rá - a mi egészségünk kontójára ne szarjon ingyér senki!
Persze aztán az igénybevevők úgy fognak szaporodni, mint hajdan a partizánok, státus-szimbólummá lép elő a jogosultság.
A Kádár-rendszerben sem volt ez másként, csak ott azért a csóringernek is löktek, hogy ne sápítozzon, ha beleakad a korabeli státus-szimbólumokba: kocsi - kutya – kurva – külföldi út - Kútvölgyi út –Kerepesi temető, ugye…
Szóval itt állunk ma, Amerika éppen a saját bajaival küzd, Orbán sétálgat, mint elefánt a porcelánboltban, a mamelukok és fullajtárok teszik a dolgukat, nincs az a baromság, amihez ne kontráznának a Nemzet Prímásának.
Bakker, mi meg itten járhatjuk a rókatáncot…

:O)))

5 megjegyzés:

éva írta...

Nomen est omen: nem véletlenül a "TOMPA"(agyú) a fürjtojás becenevének töve!
Viszont egy dolgot a javára kell írni! eddig még egy szót sem szólt a görögökről, ezért be sem dönthette (még jobban) a forintot.
Minden kicsiségért hálásak lehetünk!

debi írta...

Idézet az Amerikai Népszavában megjelent dajcstomi cikkhez. így legalább bővebb ismeretünk van tompos tompikáról:
“Ez ki a fasz”kérdés azóta tombolhat Tomi agyában,amióta megjelent róla egy beszámoló a már azóta elhunyt újságíróhölgy könyvében,aminek az volt a lényege:Ki a fasz az a Tomi aki egy egész éjszakán keresztül semmit nem tudott művelni a faszával.:)Úgyhogy jobban tenni ez a Tomi ha hallgatna.:)

Lukács György írta...

Az a probléma ezzel, amit ti nem értetek, hogy ez a dajcstomi nem olyan hülye, mint gondolnátok, mint ahogy a vezetője sem. Ő felismerte, hogy annak a primitív , tanulatlan néptömegnek, akik őket megszavazták pontosan erre a primitívségre van igényük. Igen, a tahóságra és a bunkóságra van igény. Na meg Győzikére. Az operaelőadásra is van igény, csak nem 3,5 millió ember részéről.
Változnak az idők és az emberek. Volt amikor lelkesítő beszédekkel lehetett politikai tőkét szerezni, most meg tahósággal az interneten.
Ma már az emberek nem a betevő falatért küzdenek, másfajta cirkusz kell nekik.
Lehet, hogy nekünk kellene tanulni és nem dajcstominak?!

Gyuri.

éva írta...

debi, azért érdemes elnézni a varánuszra is:

Ritka pillanat, de kénytelen vagyok egyetérteni dajcstomival: való igaz, hogy napról napra a szart pofozzák. Örvendetes az éleslátás, szívből üdvözöljük a felismerést. Ezek után csak halkan jegyzem meg, hogy bár szerintem is elfogadott dolog időnként a trágárkodás blogolás, csiripelés és faszbúkozás közben, de hozzáteszem: nekünk. Akik csak saját magunkat képviseljük, és nem az országot Európa parlamentjében.

éva írta...

Lukács György: én azért rendületlenül reménykedem benne, hogy az ország nagyobbik része nem vevő az ilyen trágárságokra, ezért nem érdemes lemenni az ő szintjükre. Mert a választásoknál is "csak" 52,7 % szavazott ezekre a (.....), azaz 2.700 ezer ember,
viszont ebből már magához tért a narancsmámorból 1 millió. Ezért tartsuk meg a finom modorunkat:
A repedtsarkú kuruc édesanyukájukat!