2011. július 3., vasárnap

KICSI VAGYOK, SZÉKRE ÁLLOK

De nagyon tetszett!
Kongresszust tartott a Fidesz, melyen részt vett a Fidesz és 1500 küldött,..
Fideszt ismét a párt elnökévé választották, a legszebb Rákosi-időket idéző szavazattöbbséggel.
Nagy káderínség lehet arrafelé, minden posztra csak egy jelöltet állítottak, így aztán a választások nem hoztak valami túl sok meglepetést, mindenki, akit a Vezér arra érdemesnek tartott megkapta a maga cubákját Orbán asztaláról - nem kellett marakodniuk az asztal alatt.
A küldöttek meg jól begyakorolt módon szorgalmasan emelgették a kezüket, talán csak Pelczné - aki egérszürke egyéniségéhez fehér kosztümöt viselt – lett szavazatokban is mérhető módon kissé megbírálva.
És hát a nagy szövetséges vette rossznéven Pokorni okvetetlenkedését a reverendához kapcsolódó pálcahasználati jog bevezetése és a tizenkét évre leszállítandó oktatási korhatár bevezetése ellen.
Amúgy a résztvevők azt mondták, ez egy unalmas kongresszus volt.
Én azt mondanám, a teremben maga a szolgalelkűség ült ezerötszáz példányban, ezerötszáz szervilis cseléd lelkendezett a Vezérért, aki mint kiöregedett vidéki primadonna a jutalomjátékán, buzgón ünnepeltette magát.
Még egy székre is felmászott, nehogy már valaki lemaradjon a történelmi látványról, az erőlködés kétlábon járó megtestesüléséről.
Aztán voltak beszédek is, volt benyalás manduláig, meg volt örvendezés – de fincsi is hatalomban lenni – és nem maradt el a performance gondosan megtervezett csúcspontja sem: A Vezér szólott az ő alattvalóihoz.
Miután ez nem állami rendezvény volt, ahol udvariasabban lehet csak baromságokat hirdetni, itt lazábbra vehette a figurát és elmondta az alcsuti öltöző tornacipőszagban érlelt, alkalomhoz illő poénjainak teljes listáját, nem is hatástalanul.
Becsületben megőszült egyetemi tanárok heherésztek a tizenkét évesek körében szokásos szlengen, az Unió baloldali izgágáinak kiosztott kokikon, sallereken, ahelyett, hogy valaki feltette volna a kérdést – De Főnök, jó az nekünk, ha egész Európa a mi fenekünket rugdalja?
És mi lesz akkor, ha a dolog nem áll meg a duma szintjén, hanem egyszer megmérgelik magukat, oszt befagyasztják a támogatásokat?
Mi lesz akkor, ha például Putyin bekeményít az energiahordozók ártárgyalásain?
Mi lesz, ha Amerika rossz néven veszi újdonat szövetségesünkkel kialakítandó katonai együttműködést?
Főnök!
Látott már maga térképet?
De ilyen küldött nem volt, ép ésszel nem is lehetett erre számítani.
Habár Szájer hirtelen akuttá váló gyomorproblémája kissé gyanús - lehet, megfeküdte azt a gyomrot kissé a Tibet mellett tüntetők daliás időket idéző eltávolítása a Legeslegnagyobb Testvér látogatása alkalmából?
Aztán szó esett természetesen a harcról, hiszen harc nélkül nem élet az élet, de nem kell aggódnunk: Mi bárki és bármi ellen kiállunk, ha Magyarország érdeke megkívánja” – mondá a Lánglelkű, - azt pedig, hogy mi Magyarország érdeke azt én mondom meg!
Ezt ugyan nem mondta, de tapasztalati úton könnyen ki lehet következtetni.
Megtudhatták a rendvédelmiek is, hogy ők kiváltságosok.
„Ezután is kiállunk Magyarország mellett, akkor is, amikor elmondjuk a rendvédelmi dolgozóknak: senki, így ők sem követelhetnek maguknak indokolatlan kiváltságokat az adófizetők, vagy éppen a nyugdíjasok pénzéből. Felszámoljuk a kiváltságokat.” – hirdette meg a mi Reménységünk. 
Hogy konkrétan mire gondolt, azt nem cizellálta, de a hír hallatán a rendvédelmi népek megszeppenten dugták a hátuk mögé a kezükben szorongatott libacombokat, kiugrottak a BMW-kből, berohantak a minden kényelemmel felszerelt kapitányságokra meg laktanyákba, és csak ott csaptak a fejükre – baj van!
Mert bész@rni ugyan bész@rtak, de a WC-papírt már megint otthon felejtették, meggondolatlanul!
És a papírt is, meg a tollat is, amire bűnbánó leveleiket készültek megírni, merthogy tudják jól, ami a polgármestereknek meg a képviselőknek jogos járandóság, az egy talpas zsarunak maga a luxus és herdálás.
De legjobban az tetszett, hogy felhívta a résztvevőket:  „... ne csak a milliárdosok villáiban, de a lakótelepeken, a külvárosokban, és az ipari övezetekben is legyetek büszkék arra, hogy mi a kétkezi munkából élő emberek, a munkások pártja is vagyunk”.
Ha ezt Szanyi meghallja, sírva fog fakadni, nem is szólva Thürmerről, akiről valaki kideríthetné, hogy él e még egyáltalán?
Szóval így állunk, ma még csak mozaik-kockái vannak az eredményeknek, de ha összeáll majd a kép, akkor igen el fogunk csodálkozni, jövendölte, merthogy egy erős ország képe fog kirajzolódni belőle.
Vagy Magyarország, szőnyegbombázás után…

:O))))

18 megjegyzés:

Kertész írta...

Azt gondolom, a négy renitensnek, aki nemmel szavazott, annyi. Mert hogy náluk titkos szavazás nincs valójában.:)

Dalma írta...

Kertésznek: ők négyen majd átlépnek az lmp-be oszt' jó napot...

Névtelen írta...

...."becsületben megőszült egyetemi tanárok"...hiába, a tudás hatalom. Ők így értelmezik.
Mindig mondta a szintén becsületben megőszült szomszédasszonyom: az oskola nem mindeen. :)

Névtelen írta...

Thürmer a háttérből segítette a kínai kapcsolatot, és most magát ünnepli. Lehet, a "munkáspárt vagyunk" neki szólt.
"A Munkáspárt a pártközi kapcsolatok fejlesztésével, a népi diplomácia eszközeivel azóta is sokat tett azért, hogy a magyar politika megértéssel forduljon Kína felé, és a magyar vállalatok megtalálják az utat a kínai piacra."
http://www.munkaspart.hu/component/content/article/3-friss-hirek/475-koeszoentjuek-a-kinai-miniszterelnoekoet.html

Névtelen írta...

Tagore: Ahol a szellem...


Ahol a szellem nem ismer félelmet
és emelt fővel jár az ember,
ahol szabad a tudás, és ahol a világ
széjjel nem törött, szoros,
válaszfalak-szabdalta törmelékké;
ahol a szó forrása a mély-mély igazság;
ahol a lankadatlan feltörekvés
a tökély felé nyújtja karját;
ahol az értelem tiszta folyója
még nem veszített utat
a holt megszokás homok-sivatagában;
ahol eszünket Te irányítod
az önmagát kibontakoztató gondolat és cselekedet,
a szabadságnak e mennyországa felé;
engedd Atyám, felébredni hazámat.
(Radó György fordítása)

ZöPö írta...

Él a Türci, láttam a bohóctüntetésen az Alkotmány utcában.

terlasz írta...

Szerintem, a renitensek utasításra szavaztak nemmel, hogy demokratikusnak látszódjék a nagy hajcihő.

éva írta...

A fidess Magyarország legnagyobb biznisz-egyháza.
Pupu a Népszaván sokkal kifejezőbb a kép, a HIT-gyüli módra áldásra emelt kezekkel! De a tegnapi seggvakarós sem rossz! Ez az első eset, amikor kissé elégedetlen vagyok a képválasztásoddal.
Egyébként meg kellett az a 4 ellenszavazat: így majd 1500 szavazó hivatkozhat arra, hogy ők benne voltak!
Egy rontópálnál régen rossz, ha nem csak tisztességtelen és hülye - hanem még szorgalmas is!

H.Z. írta...

http://www.youtube.com/watch?v=mCQgj1QNppo
A fehérbe öltözött kisegérről jutott eszembe...

Névtelen írta...

Ezt a szöveget, hogy az Unió baloldali izgágáinak kiosztott kokikat, sallereket, egyszerűen nem hiszem el, hogy normális államférfi, akár csak szűk párttársai közt is, ilyenre vetemedne! Nem, hogy egy küldöttgyűlésen, ahol a médiumok jelen vannak, pillanatokon belül szerte a világban hír lesz belőle. Már azt hiszem, nagyon itt lenne az ideje, hogy kezelést kapjon, egyre jobban kiütköznek az elembaj tünetei.

Névtelen írta...

Kedves éva,hol találom az említett képeket?O

éva írta...

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=446253
(balról az első a hitgyülis, 14-ik a fenékvakarós)

Dalma írta...

Évának, hátha nem olvasta...http://okos-tojas.blog.hu/2011/07/03/elkezdodott_tata_esztergomizalasa

És persze érdekel, hogy mit gondol erről...

éva írta...

Dalma, megnézem, de talán Pupu blogján inkább arra kellene kíváncsinak lenni, hogy Pupu mit gondol erről? Már kezdek röstellkedni, hogy ennyire túltengek. (kekec)

éva írta...

Dalma, elolvastam, de majd este, a "Csődkockázat" című Pupu blognál válaszolok, mert inkább oda illik.
Egyébként az önkormányzatok eladósodása, valamint az adósságrendezési eljárásuk és annak rohamtempóban, Tétényi ellenesen végrehajtott módosítása megérne egy külön misét.
Különös tekintettel az államadósságot megugrasztó szintjükre, és a jövőbe beépített aknácskákra.
Ha így nézem, nem is olyan nagy hülyeség az 500 mrd-os MOL részvény vásárlás: tekintsük vastartaléknak az adósságrendezésekhez. Mert az idei 31 (írd és mond: Harmincegy!!!) mrd-os keret a többezer milliárdos CHF és EURO-s kétséges hitelekhez képest még viccnek is vékonyka! (kekec)

Névtelen írta...

Szia, Éva! Persze, PuPu véleménye is érdekel, de minek kérdezzem külön, amikor ő itthon van, és akkor vesz el egy sárgabarackot a kosárból, amikor akar...:) Nem akartam narancsot írni...Te ahhoz értesz, amihez én nem, tanulni szeretek, ezért kérdezem a véleményedet, amin majd gondolkodni fogok...HOGY TÚLTENGSZ? Nem hiszem. ÍRHATNÁL TÖBBET IS.PuPunál is azt sajnálom, hogy nincs napi két írása... :) - Dalma-

Névtelen írta...

PuPu ide másolom ezt Neked is:
Zsolt Kovács
Ezt is most küldték, erről ennyit. A nagy mszp gyűlölőkről, a saját farkukat harapdálják úgy néz ki. Aztán meg fordítva.
Bocsi!-de ezek a jó komunisták meg még sokan mások ezeken kívűl.Na ez a gyomorforgató többek között......

Gazsi cigány szeretne belépni a FIDESZ-be. Jelentkezik is szabályosan, ahogy kell. Tudja ezt az egész telep az alvégen. Nagyon szurkolnak neki. Nem sokáig. Gazsi szomorúan jön haza a felvételi meghallgatásról. - Mér lóg az orrod Gazsi? - kérdezték. - Jaj, hát nem vettek fel... - Há mé nem? - Azt mondták, hogy sok évig a komenistáknak hegedáltam... - Jaj, te tökfej! Há mér nem tagadtad le? - Hogyan tagadhattam vóna.... hiszen mindenik ott vót! *Íme:* Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök, Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő, Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő, Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő, Chikán Attila : MSZMP tag, Pintér Sándor : MSZMP titkár, Boross Péter : MSZMP tag, DÉLBUDA III/III Ligetvári Ferenc: MSZMP tag, Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008 Pozsgay Imre MSZMP PB tag, Szűrös Mátyás MSZMP KB tag, Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza, Schmitt Pál : NOB tag, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg közt. elnök hazánk nagyobb dicsőségére Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár, Torgyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az első Orbán kormány minisztere, Balogh Gyula : MSZMP tag, Szita Károly : III/III együttműködő, Mikola István - Hazafias Népfront alelnök Fónagy János : MSZMP tag, Vonza András : MSZMP tag, Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr, Varga Mihály : KISZ titkár, Deutsch Tamás : KISZ titkár, Orbán Viktor : KISZ titkár, a papa párttitkár Kövér László : KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa ( az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA VOLT , az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben ) AKKOR MOST MI A PÁLYA?

éva írta...

Most mi a gondod a volt vörösök túltengésével?
Hát Istenkém: kicsit sárgábbak, kicsit savanyúbbak - de a mieink! Van vérnarancs is!
Sokkal nagyobb gond a rákosista módszerek átvétele, az még akkor is bökné a csőrünket, ha csupa a rendszerváltás után szocializálódott fiatalember művelné! (kekec)