2011. július 15., péntek

LÁGER

Úgy látszik, a helyzet pocsékabb az elképzeltnél.
Hende miniszter nyilatkozott és felfestette a kényszermunkásokra váró remek jövőt, merthogy valakinek eszébe juthatott a bölcsek narancssárga gyülekezetéből, hogy a Nemzeti Gulag létrehozásához az erős akaraton kívül másra is szükség van.
Felködlött a szinte emberfeletti ésszel rendelkező zseninek, hogy ha ennyi embert dolgoztatni akarnak, akkor azoknak enni, inni, urambocsá kakálni is kell, nem is szólva az alvásról.
És akkor még a tettek színhelyére el is kell juttatni a matrózokat (Brezsnyev a felsorakozott munkásokhoz: Matróz elvtársak! Adjutánsa: Brezsnyev elvtárs nem, nem matrózok! Azoknak keresztbe csíkos…) ehhez pedig szállítóeszközök kellenek és a szállítóeszközökhöz gépkocsivezetők, nem Alstom metrókocsik azok, hogy vezető nélkül is közlekedjenek.
Összeültek hát a Fidesz spin-doktorai, de nem jutottak eredményre.
Szégyenben is maradtak volna, ha nem nyit rájuk a Kedves Vezető, aki habár elég pocsék katona, de mégis volt katona, és aki élből nyeste a dealt – majd a Honvédség megoldja, hiszen ők képesek erre!
Hát, ha a Vezér ezt nyilatkozza, akkor képesek is.
Itt van mindjárt Hende hadvezér is, aki például mindenre képes. 
Így képes volt azt nyilatkozni, hogy a magyar honvédség olyan kivételes képességekkel rendelkezik, amelyekkel egyetlen más szervezet sem az országban, például olyan logisztikai képességei vannak, amelyek a nagyszabású közmunkában résztvevő munkások szállításában, ellátásában elengedhetetlenek.
Most tegyük félre aggályainkat, meg azt is, hogy az a Honvédség, amelyre Orbán emlékszik, meg a mai honvédség két különböző műfaj - tételezzük fel, hogy ott áll a telephelyeken lezsírozva (műszerfal halványan leolajozva) az a kétszáz darab Csepel D 344-es, amellyel ezt a feladatot végre lehet hajtani, de én azért kicsit aggódnék a hadrafoghatóságukért.
Hende, a kényszermunka Kutuzovja azt is elmesélte, hogy rendelkezésre áll majd a megfelelő számú gulyáságyú, a megfelelő számú legénységi sátor, a lajtoskocsik, csajka, kulacs, kanálgép,
A nap is vidáman nevet majd a hőségben-sárban vidáman lapátoló kényszermunkás-hadosztályokra, és amikor az égen áthúzó hajnali libák meglátják az árkokon keresztbefektetett gerendákon, a latrinákon egymás mellett kuporgó hősöket, akkor nagyon kell iparkodniuk, hogy a röhögéstől ne menjenek át a dugóhúzó nevű műrepülő figurába, bele egyenesen a gulyáságyúk tátott kondérjaiba…
De szép is lesz - harcban áll az ország és a körülmények is harctéri körülmények lesznek, ott hadakozik lapátjával majd a sok ötven-hatvanéves vitéz, körülöttük vígan ütögetik tenyerüket gumibottal a nyugdíjból visszarángatott rendőrök, a gulyáságyúkat egy nyugdíjból visszahívott dandártábornok irányozza majd a célra, felemelő még elképzelni is!
Természetesen a közegészségügyi kérdésekre is oda kell majd figyelni, persze a szimulánsokat, a sumákokat keményen meg kell fegyelmezni.
Ha a könyvelő tenyerét feltöri az ásó, hát fel kell világosítani, hogy melyik az a meleg hely, ahova dugva enyhítheti fájdalmait.
Viszont a járványok megelőzéséről mindenképpen gondoskodni kell, ezért hát a latrinák termését naponta többször is be kell takarni tőzeggel, nekem már van is tippem, ki fogja szállítani abból a bányából, melyben válogatott kényszermunkások biztosítják majd a megfelelő mennyiséget és minőséget.
Persze valamin aludni is kell, de oly remekül be lehet rendezni egy ilyen sátorvárost, hogy büszkén hozhatjuk majd ide az európai politikusokat, a szomáliai menekültek meg dögre irigykedhetik magukat.
A talicskák egymás mellett, alegységenként csoportosítva, a ruhákon számok – ki a franc tud ennyi nevet megjegyezni, nemdebár? – esetleg a politikailag megbízhatatlan munkanélküliek gúnyáján egy piros háromszög, de lehet ezt még a nagy elődök tapasztalataiból okulva cizellálni.
Reggel sorakozó az Appelplatzon, névsorolvasás, szemle, majd lehet nótára lépve masírozni (Száz liba egy sor bakaf@szabumm!) és egy hét alatt elvégezni azt a munkát, amelyik a teherautók üzemanyagának töredékéből két óra alatt elvégezhető lenne néhány munkagéppel, de persze azokat nem kell megmég megnevelni is, merthogy itt arra van helyezve a hangsúly.
Így majd aztán javul az erkölcs, hiszen a kisgyerek mégis nem azt kiabálja majd otthon hétfőn reggelente, hogy Apuci elment a kocsmába, hanem azt, hogy elvitték kényszermunkázni, hogy szakadt volna Viktor bácsi feje anyukájába bele, merthogy ezek a népeknek fogalmuk sincs az úri modorról, de majd kapnak egy sallert meg két kokit.
Ez az ország valóban Abszurdisztán lett, de úgy látszik ez kell a népnek.
Merthogy ameddig a cigányt viszik, addig tapsolni fog, de majd amikor a pedagógus meg a könyvelő is ott lapátolja a rézsűt, akkor talán megjön majd az esze, és rájön, hogy az élethez nem elég fehérnek születni, ez csak fél siker, szerencse is kell hozzá.
Esténként a táborban ül a sok bánatos férfi a sátrak előtt és szívja a cigarettát, hacsak Schiffer polgárnak eszébe nem jut egészségre ártalmas hatása és nem kell mindenkinek parázzsal a szája felé szívni a bagót.


Elmentem én talicskával harcolni,
Nyárban-fagyban a semmiért dolgozni
Megszerettem én a munkát demarhára, 
Nőjön köröm Orbán Viktor  farkára!

:O))))

10 megjegyzés:

éva írta...

Az a siralmas, hogy a falvakban örömködni fognak, hogy "a sok dologkerülőt elviszik" és még viszonylag liberális és értelmes emberek is komoly képpel magyarázzák,hogy ez a delikvensek érdekét szolgálja, mert mégiscsak borzasztó, hogy "a harmadik generáció nő fel, hogy nem látja munkába menni a szüleit" de majd most bezzeg kedvet kap hozzá, ha látja, hogy apukáját (esetleg terhes anyukáját) kényszermunkára viszik. Aminek örülni kell, mert ha nem megy, akkor lehet önként éhen halni!
Csak amikor majd rá (vagy a gyerekeire és/vagy szüleire) kerül a sor, akkor fognak észbe kapni. Mert, hogy a lába nem éri a földet, úgy repíti ki a munkáltató, ha az államtól féláron bérelhet bérrabszolgát: az tod zicher! És akkor már pár hónap sem kell, hogy a rabszolga derékhadat erősítse. Kivéve persze, ha van 3 hónapnál hosszabb tartaléka, amíg munkát talál.
Mert állam bácsi csak 3 hónapig támogatja a sok lusta disznót, aki direkte nem akar dolgozni, mert szerintük egyáltalán semmi más oka sincs, ha valaki 3 hónap alatt nem tud elhelyezkedni.

Névtelen írta...

A "demarhára" jobban rímelne a "csúnyájára"... és kevésbé vulgáris.
Amúgy remek írás. Telitalálat volt a tőzeges utalás is, esetleg lehetett volna belefűzni még egy kis szőlőkapálást is... biztos lesz rá igény...

PuPu írta...

Névtelennek:
Ha a mellékelt nóta dallamára énekled, akkor bizony ez így jön ki - egy népdal meg lehet rusztikus kicsit - nem?
:O))))))

Névtelen írta...

Hát csak nőljön a a köröm, de ne csak kifelé, befelé is, hogy ő is élvezze!!!

Benjamin a Vörösmacska írta...

Gondoljátok, hogy az égig? És ott meghallja valaki?

MoonRiver írta...

Alig hihető, hogy itt tartunk, hogy párhuzamot vonhatunk a 30-as évek és a mai ötletelések között. Néha azt hiszem, csak álom lehet, de ki az az idióta, aki ilyesmikről álmodik?? Aki megélte, az idős már, és eszébe sem jut remélhetően, aki fiatal, annak pedig fogalma sem lehet erről a világról. Akik vissza akarják hozni, azok önmagukról állítanak ki cédulát, de legfeljebb csak egy felet.

Névtelen írta...

hala az elozo kormanynak a hadsereg leepiteseert.

Benjamin a Vörösmacska írta...

A hadsereget ujjá is lehet szervezni. Választható érettségi tárgy lesz a honvédelmi ismeretek.

éva írta...

Aki nem látja a párhuzamot az vak:
http://www.magazinlapok.hu/index.php/kispest-article/93-kispest-nem-doboz/262-haromezer-insegmunkas-kispesten
Sőt!
http://tenytar.blog.hu/2011/07/12/insegmunka_2_0?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_12&utm_campaign=index
(köszönet Andrásnak az Amerikai Népszaváról)

ezavalovilagbabocsaineni írta...

Grdtulálok!NagyonJó írás és már csak pár nap hogy megoldodjon!unió demokrácia mert én így szeretlek!Csak nem ezért vetették fel a renjeteg svájci frankot?Ha ez volt a cél akkor miért engedték meg a magyarnak,hogy belekostoljon az életbe lakás,autó,nyaralások stb akkor minek kellett rendszert váltani ha csak 22 évig tartott!Ez a mai magyar felelős politika ez nem 21. Század ez lassan a 19. Század!paraszt ha nem dolgozol ne is egyél!de valyon amikor privatizálták az országot és szétloptak mindent Hende úr jelenlegi honvédségét is ez nem jutott eszükbe vagy akkor is leszartak minket!Kamu ország kamu vezetők mindent az átlag ember rontott el igaz senki más nem felelős!